Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    40c minimumda sorun olmaz.ama baymak duo tec 30cye kadar indirebiliyor.yazin avantajli oluyor
    Eca confeo premix te sicak sicak su dalgalanmasi yoktur
    Eviniz dubleks alt kattaki peteklere kaliteli termostatik vanalar oneririm:danfoss ra 2000

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombi mutfakta kalırsa ECA hafif uğultulu çalıştığından sesi rahatsız edebilir bilginiz olsun.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Diğer kombilerle çok fark var mıdır . Seste dediğiniz gibi rahatsız edecekse düşünmemiz gereken bir unsur. Diğer kombileri de hiç görmedim ve kombilerin sesleri hakkında hiç fikrim yok. Gerçekten rahatsız ediyor mu okadar.?
  • Şahsen çalışmasına şahit olmadığımdan ses konusunda bilgim yok, sadece foruma yansıyan şikayetlerden dolayı size uyarıyı yapiyorum, Hardcrss arkadaşımız ECA Confeo Premix kullanıyor kendisinden daha sağlıklı bilgiyi alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thetuco

Diğer kombilerle çok fark var mıdır . Seste dediğiniz gibi rahatsız edecekse düşünmemiz gereken bir unsur. Diğer kombileri de hiç görmedim ve kombilerin sesleri hakkında hiç fikrim yok. Gerçekten rahatsız ediyor mu okadar.?

Cok fazla sesi yok ama sessiz de degil. Benimki dolap icin de durdugundan sesi duyulmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: thetuco

bana gore biraz abartiliyor cok sesli bir kombi degil ama calistigi duyuluyor.bir buz dolabi veya bulasik makinasi kadar sesi yoktur.sicak su dalgalanmasi hic yapmadi.

• Arkadaşlar bugün ankara rüzgarlıda bayağı dolaştım 100 m2 için yoğuşmalı olmaz hayır oluru dinlemekten içim dışıma çıktı.olmaz daha ağırlıklı
    petek boyu uzun olup dönüşüm suyunda sıcaklık gerektiği kadar düşerse yoğuşmadan yeterince yararlanabilirsin diye izah edildi. Bana mantıklı geldi. ama benim evdeki 60*90 7 petek var onların söylediği petek boyuna uymuyor biliyorum bu formda 100 lerce kez tartışılmış .Ama boşuna fazla para verip yoğuşmasız gibi kullanırsın diyende oldu
    bu arada ferroli yarım yoğuşmalı dikkatimi çekti düşünürsek fiyatıda adeta yoğuşmasız gibi 1450 tl hani ne yoğuşmasız olsun nede yoğuşmalıya çok para ver gibi

Ferroli için bana şu verileri izah edebilirmisiniz
    Verim (80/60 °C - maksimum güçte) % 96.5
    Verim (80/60 °C - minimum güçte) % 92
    Verim (50/30 °C - maksimum güçte) % 103.5
    Verim (50/30 °C - minimum güçte) % 96
    Verim (50/30 °C - %30 kısmi yükte) % 103.5

cihazın %103 randımanlı çalışabilmesi için kombiden çıkış suyu sıcaklığı 50 derece dönüş 30 derece olursa mı oluyor.80/60 ne anlatıyor
    bir kombinin modilasyon aralığı iyi olması demek yeniden ateşleme için dönüş suyunun en az 6-7 derece düşmesini beklemek mi demek oluyor
    ev yallıtım yapılıyor gidiş dönüş bu kadar (20 derece) farkedermi bu kadar farketmezse yoğuşmalı için söyledikleri doğrumu oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTILIM -- 31 Mayıs 2015; 1:16:36 >

• Birde kombinin özelliklerinde şu yazılı

25,9 ve 29 kW'lik iki farkl› kapasite seçeneği
    (50-30ºC tesisat modelinde), böyle bir tesisat modelimi var.Benim tesisat eski tip
    buna uyarmı
  • ALTILIM A kullanıcısına yanıt
    50-30°C çalışma aralığı yerden ısıtmada, 80-60°C çalışma aralığı klasik tesisatta kullanılıyor. Yoğuşma kombiye sahip olan klasik tesisatlarda yoğuşma veriminden yararlanabilmesi için tıpkı yerden ısıtmada gibi 50-30°C aralığından çalışmalıdır bunun için petek uzunlukları yeterli düzeyde olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

50-30°C çalışma aralığı yerden ısıtmada, 80-60°C çalışma aralığı klasik tesisatta kullanılıyor. Yoğuşma kombiye sahip olan klasik tesisatlarda yoğuşma veriminden yararlanabilmesi için tıpkı yerden ısıtmada gibi 50-30°C aralığından çalışmalıdır bunun için petek uzunlukları yeterli düzeyde olmalı.

Zebza kardeşim cevabın için sağol. o zaman 50-30 gidiş dönüş ısısıyla alakalı değil.kombiyi çalıştırdığındaki ısı ayarı

Zaten bizlerde genelde kombiyi o derecelerde kullanıyoruz. fakat 30-50 değilde 50-30 yazmaları kafamı karıştırdı.

Ben petek boylarını bir önceki msj da yazmıştım 7 adet 60*90 alimünyum dekoratif petek var. tam yoğuşmalıdan randıman alamazsam boşa taktırmış olacam.benim aklım ferroliye nerden takıldı söyleyeyim. Sen yoğuşmasızda ferroli tavsiye ederim demiştin. ferrolinin yarı yoğuşmalısına baktım içerik olarak nerdeyse aynı kombi sadece reküperatör ekleyerek verimi %103 e çıkarmışlar biliyorsun tam yoğuşmalılarda %107-109 arasında değişiyor.

Ben diyorumki bu ferroliyi taktırayım eğer yoğuşmasından yararlanırsam %103 e kadar verim alırım zaten pahalıları taktırsam bile anladığım kadarıyla evin 100 m2 olması peteklerin çok olmaması nedeniyle 107-109 randıman alamayacam belki ondada ancak yarı yoğuşmalı kadar randıman alacam.
    o zaman düz kombi alana kadar 300-400 fazla verip ferroli divacontens (yeni )alayım yoğuşmasından ne kadar yararlansam kar.

yazdıklarım için ve ferrolini divacontens için ne diyorsun bi inceleyebilirmisin ferroli yoğuşmasız iyiyise buda iyidir diyebilirmiyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTILIM -- 1 Haziran 2015; 13:46:55 >

• Tam (premix) yoğuşmalı alın yoğuşma veriminden her zaman yararlanamazsanız belki ama %5 premix veriminden her zaman artı mevsim geçişlerde yoğuşmalı veriminden yararlanırsınız. Binanın durumunu bilmediğim için petek boyu konusunda bir şey söylemem zor. Kışın kombi kazan sıcaklığı 55°C ve altında bir sıcaklıkta olduğu sürece %107-109 verimine her zaman ulaşırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 1 Haziran 2015; 14:49:18 >
  • quote:

Tam (premix) yoğuşmalı alın yoğuşma veriminden her zaman yararlanamazsanız belki ama %5 premix veriminden her zaman artı mevsim geçişlerde yoğuşmalı veriminden yararlanırsınız. Binanın durumunu bilmediğim için petek boyu konusunda bir şey söylemem zor. Kışın kombi kazan sıcaklığı 55°C ve altında bir sıcaklıkta olduğu sürece %107-109 verimine her zaman ulaşırsınız.

Ev şu an mantolama yapılıyor.

ben 25 yıllık kombimle ısınıyordum.ama bacalıdan hermetiğe geçecem.
    içime sinen bir kombi bulamadım.ya çok pahalı yada bazı özelliklerini beğenmiyorum.onun için ferroli divadence yönelmiştim
    Cumartesi baymak idee ye baktım işinde çelik namına bir şey gözükmüyor sanki hep plastik gibi yada ben öyle gördüm.26 kg Ayrıca manometre üzerinde değil kutusundan çıkıyor ayrıca alt kalorifer gidişine bağlanıyor.birde düğmeden çevirerek derece ayarlıyorsun ama ekranlı olmadığı için dereceyi yazılı olarak göremiyorsun.
    Bilmiyorum ankara rüzgarlıyı biliyormusun orda çok kombici var.Adamlar neden satmak istemesin çoğu yemin billah yoğuşmalıya gerek yok dediler sebebinide izah etmiştim.Demirdökümci 140 m2 eve kendim nitron kullanıyorum dedi.onlşar öyle diyince bende bari ferroli yarım yoğuşmalı alayım dedim .yoğuşma gideri olduğuna göre oda yoğuşma yapıyor. ama %107-109 değilde %103

Ya bilgisizlikten yada ticari kaygılardan dolayı size yanlış bilgi veriyorlar, eskiden size söyledikleri konvansiyonel ve yoğuşmalı kombilerin fiyat farkı çok yüksek olduğundan doğru sayılırdı fakat günümüzde neredeyse konvansiyonel fiyatına satılan yoğuşmalı kombiler var, Termoteknik Logic, Baymak Falke Condense, Demirdöküm Nitromix ve Ariston Egis Premium buna örnek sayılır.
  • quote:

Ya bilgisizlikten yada ticari kaygılardan dolayı size yanlış bilgi veriyorlar, eskiden size söyledikleri konvansiyonel ve yoğuşmalı kombilerin fiyat farkı çok yüksek olduğundan doğru sayılırdı fakat günümüzde neredeyse konvansiyonel fiyatına satılan yoğuşmalı kombiler var, Termoteknik Logic, Baymak Falke Condense, Demirdöküm Nitromix ve Ariston Egis Premium buna örnek sayılır.

Cevabınız için sağolun.Bilgilerinizden yararlanıyorum.

Ben araştırırkan olumsuz gördüğüm şeyleri yazayım herkes görsün
    1-önce wismann vitodens w 50 yoğuşmalıya karar verdim .iyi kombi ama ekranı küçük, derece yükseltme artı eksi okeyleme falan kullanımı pek hoşuma gitmedi ama olsun dedim iyi marka.Termometre bağlatır tuşlarla çok uğraşmam Birde baktım RESET tuşu yok ya bu kombi arıza işareti verirse nasıl resetleyecem.ikide bir servis mi çağıracam dedim .kullanım klavuzunda da bulamadım bayi öğrenip haber verecekti hala dönmedi bilen varsa yazsın

2-Dedim Ferroli divacondens alayım yarım yoğuşmalıda olsun kar kardır .işimi görür Allah aşkına biri şu değerleri bana izah etsin.kendi sitesinden aldığım teknik değerler.

Ferroli domina yoğuşmasızın tüketim değerleri
    Doğalgaz-Maksimum Yükte m3/h 2.73
    Doğalgaz-Minimum Yükte m3/h 0.88

Ferroli Diva Condens yoğuşmalının tüketim değeri

Dogalgaz - Maksimum Yükte m3/h 2.64
    Dogalgaz - Minimum Yükte m3/h 1.06

Ben yarı yoğuşmasızla kar edeyim derken Minumum yükte yarıyoğuşmalının tüketim değeri daha yüksek bunun mantıkla izahını yapabilen varsa memnun olurum

3-Bunlar yine harbi harbi yazmışlar birçoğunun tüketim değeri yok.

4-Tüketim değerini bildiğiniz 20000 lik kombilerden . Önerdiğiniz tam yoğuşmalıların verileri nasıl Bu seferde primex yoğuşmalı alıp saatte 3 m3 yakmayayım Premixlerde minumum yükte yani 30-40 derecede yoğuşmasızla aynı yakıyorsa e neye yaradı o kadar fazla para.şimdi wismanın değerlerini sormaya gidecem tabi bilen varsa

5-Baymak idee :Gösterge ekranı yok, Kombi resimdeki kadar ama ambalajdan çıkan parçalar var .montaj videosu sitesinde var.kombinin altına ayrıca montaj yapılıyor. tüketim değerini bilmiyorum
    6-Baymak diğer yoğuşmalıları 80cm üzerindeki ender kombilerden.oldukça büyük.
    daha yazacaklarım var elbetteki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTILIM -- 2 Haziran 2015; 12:51:59 >

1- Çevremde Viessmann Vitodens 50 kullanan olmadığından konu hakkında pek bilgim yok.

2- Aradaki fark modülasyon aralığından kaynaklanıyor Domina daha geniş modülasyon aralığına sahip 7,2kW-24kW, Divacondens aralığı 9,2kW-24,1kW.

3- Tüketim değerleri arıza hariç tüm marka kombilerde birbirine yakındır, tasarruf için en önemli etken sırası ile Yalıtım - Kaliteli tesisat ve Isı kontrol elemanlarıdır (Oda termostatı - Termostatik vana)

4- Bir üstte dediğim gibi tüketim değerleri yakındır fakat yoğuşma (55°C ve altında kazan sıcaklığı çalıştırdığınız taktirde) ve premix teknolojileri sayesinde avantajlı durumda oluyorsunuz.

5- Baymak IDEE tam randımanlı kullanmak için yanında muhakkak iSense kumandasını ve dış hava sensörünü almanız gerekiyor.

6- Şahsen Baymak Novadens Extra kullanıyorum abartılacak bir büyüklük yoktur, ebatlar küçüldükçe ister istemez bazı tavizler vermeniz gerekiyor en belirgin örneği genleşme tankı kapasitesidir.

• Zebza kardeşim bu yazışmalardan herkes alacağı kombinin bilmediği veya göremediği özelliklerini özellikle eksilerini bu yazışmalarımızdan görür.zaten artıları kataloglarda bol bol anlatılıyor.

1 Bende tam senin yazdıkların konusunda endişeliyim.Örneğin ferrolinini iki kombisinide aynı teste tabi tuttularsa ve modilasyon aralığının geniş olması nedeniyle yoğuşmasız 0.88 m3 yakarken yarı yoğuşmalı 1'igeçiyorsa ben ne yaparsam yapayım yarı yoğuşmalı fazla yakacak o zaman ne diye fazla para vereyim .bizim derdimiz ne:daha az yakarak %103 verime ulaşmak.Acaba ben şurdamı yanılıyorum yoğuşmasız 0.88 yakarak %93 verime ulaşıyor. yoğuşmalı 1.2 yakarak %103 verime ulaşıyor.böyle ise benim için ne değişiyor.burdan örneğin 40 derecede yaktığımda

eski tip tesisat(borular odaları sırayla dolaşım geri kombiye geliyor.+mantolama + 60*90 dikine 7 petek )ben şöyle düşünüyorum bu iki kombiyide sırayla aynı hava şartlarında benim eve bağlasam her halükarda yarı yoğuşmalı fazla yakacak.
    2 Asıl endişem bu eve aynı hava şartlarında yoğuşmasızla premix yoğuşmalıyı taksam premix in daha az yakacağından emin değilim. senin görüşlerinden tam yoğuşmalı mutlaka az yakar gibi anlıyorum.ne dersin
    3 oda termostetı tamam . ama dış hava sensörüne karşıyım hava durumuna göre ısınayım dersen bizim gibi memur adama uymaz.valla elimiz kombinin derecesini artırmaya gitmiyor.aslında çok güzel ve rahat bir şey koy dış hava sensörünü bir daha kombiye elini sürme ama .Faturayı bilmem.
    4 Baymak ideenin dijital göstergesi olmaması ne farkeder diye düşünüyorum olumsuz bir şey bulamadım.olsa iyi olurdu ne dersin
    5 wismann yoğuşmalı 50 w nasıl reset ediliyor kullanan bilen varmı kullanma klavuzunda arıza kodu görününce servis çağırın diyor.böyle saçmalık olurmu

• bilgi paylaşayım
    VITODENS
    Yoğuşma ne zaman olmaktadır?
    Doğalgaz yakıldığında, duman
    gazlarındaki hacimsel CO2 oranına
    bağlı olarak, duman gazları
    içerisindeki su buharı 57º C ve
    daha altında bir sıcaklığa sahip
    yüzeyler üzerinde yoğuşur.
    Sonuç:
    Dönüş suyu sıcaklığı 57º C ve altında
    olduğu zaman, yoğuşma olmaktadır.
  • VITODENS
    Yoğuşmalı kombi ve radyatör sistemi ile apartman dairelerinde
    randıman alınabilir mi ?
    Sonuç:
    Apartman dairelerinde, mevcut radyatörleri muhafaza ederek ya da yeni radyatör
    sistemi yaparak, yoğuşmalı kombi kullanmak ve yoğuşmadan faydalanmak
    mümkündür.
    Dönüş suyu sıcaklığı 57º C ve altında olduğu zaman, yoğuşma olmaktadır.
    75/60º C çalışan (yılın en soğuk gününde , dış hava sıcaklığı -11,5º C iken)
    radyatörlü ve yoğuşmalı kombili bir sistemde, dış hava sıcaklığı -11,5º C’ye
    düşene kadar dönüş suyu sıcaklığı 57º ‘nin altında kalacağından yoğuşmadan
    faydalanmak mümkündür (örn. Ankara, İstanbul).
  • Aydında 136 m2 net , mantolamalı , 8-10 m lik termostatik vanalı petek uzunluğu olan 10 dairelik apt na Buderus GB 072 kombiyi en iyisi olduğunu düşünerek taktırmayı düşünüyoruz.Kullanan yada fikri olan varmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HasDasOto -- 11 Haziran 2015; 15:36:38 >
  • nihayet 25 yıllık bacalı kombimi hermetikle değiştirdim.
    wiesman vitodens 50 bağlattım bayağı tadilat çıktı maliyet 3350 tl oldu.

bakalım yoğuşmalı kombi neyin nesiymiş kışın görecez. oda termostatı veya radyatör termostatllı vanam yok.kışın diğer kombimde olduğu gibi akşam üzerleri 40-50 geceleri 30-35 derecede bırakmayı düşünüyorum.
    gördüğüm kadarıyla sıcak su perforfasıda güzele benziyor.inşallah arıza yapmayan bir kombidir.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.