Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evimdeki alarko harmony konvansiyonel hermetik kombim bozuldu ve iki gün önce fark kombi den yani internet sitesi istanbul kombi market sitesinde eca scot kombiyi 1950 tly e gördüm ve hemen firmayı aradım 300 tl bağlantı ücreti olduğu zaten sitede yazıyordu onuda istediğim için 50 tl kargo bedeli eklenmedi. Neyse o gün geç olacağı için dün için anlaştık ve işten erken çıkıp eve geldim. Kombiyi bir arkadaş getirdi sağolsun çok iyi biri eve getirdi ve baktı ki mutfakta raf var dolap içinde ve harmonyden ölçüleri büyük bir kombi olmaz gibi falan dedi birde benim tesisat bakır olduğu için elimde bağlantı ekipmanı yok dedi valla ne yalan söyleyeyim üzüldüm neyse arkadaşla biraz konuşunca kartalda harputu aradı ve ben bağlantı parçalarını almaya gidiyorum dedi. Bende sen gelene kadar dolabı sökeyim dedim ve dolabı full indirdim geldi bakır boruları kesti kombiyi yerliştirdi baca bağlantı ve yoğuşma giderini bağladı. Kombiyi çalıştırdı ve baktık çalışıyor ve kartı geçmek için firmayı aradım. Oda ne firma kapanmış neyse patronunu aradı bağlayan arkadaş oda yarın çekersiniz zararı yok dedi ve kombiyi bağlayıp gitti arkadaş. Gerçekten çok hoşuma gitti bu davranışları. Neyse tabi kombi yeni bizde alarkoda dünya para verip hiç ısınmamışız bir deneme yapmak lazım tabi Birde kombi 5 gündür bozuk sıcak su yok malum banyo yapamadım. Önce kaloriferleri 50 derecede açtım 10 15 dakikada ev hissedilir oranda ısındı ve kaloriferleri bir kontrol ettim heryeri sıcak bizim alarko sadece üstünü ısıtıyordu. Neyse sonra banyoya girdim önce su soğuk geldi ısınınca altına girdim ve kapattım musluğu açtığımda aynı sıcaklıkta suyun akması gerçekten müthiş bir his doğrusu neyse banyodan çıkmak istemedim resmen. 1 2 saat kaloriferleri açık bıraktıktan sonra confort ve eko modlarına baktıktan sonra kombiyi kapattım ne kadar su çıkardığını görmek için hortumu bir legene koymuştum yaklaşık 2 su bardağı su vardı leğende yani gördüğüm kadarıyla 10 numara bir kombi ayrıca yerli ve eca bildiğim kadarıyla bir vakıf ve ecadan alışveriş yaparak ayrıca yardım yapmak da güzel birşey almak isteyen varsa istanbul kombi market. com veya fark kombiyi tavsiye ederim eca scot sa daha çok tavsiye ederim .

• Eca bir vakıf değil şirket.... ama birçok şirkette olduğu gibi onunda bir vakfı var ama oldukça aktif bir vakıf.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bizim 120m2 evimiz var kirada kiraci mevcut kombiyi begenmiyormus yikanirken su soguyor diyor bende yeni kombi arayisina girdim bilgim sifir denecek kadar az bunderus gb 062 nin fiyati 2200 tl civarinda bayagi pahali biraz uygun birsey alayim diyorum

Baymak Lambert Attivo 24 1450 TL

Demirdöküm Sargon Condense HK B 224 CM 1494 TL

Baymak Lambert Attivo 31 1510 TL

Demirdöküm Nitron Condense P 24 1535 TL

Baymak Falke Master 240 FI 1558 TL

Bosch Condens 2000 W 24 kW ZWB24-1AR Kombi 1639 tl

Viessmann Vitodens 050-T 25 kW 1730 TL

Buderus Logamax Pus GB012-25K 1820 Tl

Hocam senden ricam bunlarin niye fiyatlari bu kadar degisik ? icinden hangisinin isitmasi daha guzel az enerji harcayan ve sessiz olan veya bunlarin disinda tavsiyen varmi ?
    Aydinlatirsan cok sevinirim

• 360812803 3 kullanıcısına yanıt
    Yazmış olduğun kombilerin hepsi hermetik kombiden bozma sonradan reküperatör yani yoğ eşanjörü takılmış üç eşanjörlü yarım yoğ kombilerdir
    Mesela baymak falke master ve baymak lambert attivo aynı kombidir
    Bosch condens 2000 ve buderus gb12 de aynı kombidir

Ben hermetik kiracı kombisi öneririm kiralık evin olduğu bölgede immergas servisi varsa alpha cb 24 tf öneririm immergas ın kombisidir koşulsuz 7yıl garantilidir
    https://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-alpha-cb-24-tf-fiyati,3249153.html
    Aynı şekilde airfel integrity de 5yıl garanti sakaryadaki daikin fabrikasında üretiliyor
    Sessiz ve hermetik kombi olarak bosch class 6000w öneririm bu kombileri 1300liraya bulursun
    Ucuz ve premix yani tam yoğuşmalı kombi olarak altus alr 25 premix yani arçelik kombisi ve termoteknik logic öneririm
    Logic ingiliz malıdır yılbaşına kadar 5yıl garanti sıcak su gücü tam 35kw normal kombilerde 24 kw tır yani dakika başına litre olarak sıcak su üretimi ortalamanın üstündedir
    Tabii evin olduğu bölgede termoteknik logic varsa logic ve altus premix 1600liraya bulursun ikiside sessiz kombilerdir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,,

Kombi olarak buderus, vailant, alpha hangi marka tavsiye edilir,,

Doğubatıgüney cephe giriş kat 142 m2

Petekler

600#1000 x2
    600#1100 x2
    600#1200
    600#700
    600#600 ve havlupan

Yoğuşmalı kombi düşünüyoruz, sessiz ve tasaruflu, ısınınca kendini kapatsın kombi sürekli çalışmasın, ,,

• redferrari R kullanıcısına yanıt
    Binada yalıtım var mı
    Hangi şehirdesiniz
    Evin cepheleri nasıl
    Evde ısıtılacak net alan kaç m2?

Cephe Doğubatıgüney sıfır binada ısı yalıtımlı giriş daire, altında iki katlı dükkan var, kilerli 130 m2 alan ısınacak, yerde ankara ,, Şimdi bu hususta sorun şu arkadaşlar vailant ve buderus dışında tavsiye etmiyor, şuanki evimizde eca plus var,, memnunuz ancak hem farklı model ve az sessiz olmasını istiyoruz,,

• Yerden Isıtmalı, 140 m2, çift cepheli (kuzey güney), her odanın güneş gördüğü, orta kat, eskişehirdeki sıfır daire için en uygun kombi önerisine ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun26180 -- 29 Eylül 2016; 10:28:32 >
  • redferrari R kullanıcısına yanıt
    Mevcut eca kombinizle kış boyunca 55c ve aşağısında ısınıyorsanız premix teknolojili tam yoğ kombi alabilirsiniz
    Buderus ve vaillant tan buderus gb62 ve vaillant 236 eco tec plus öneririm
    Alpha dan ise alpha eco 28
    Yalnız kombini kapanmasını istiyorsanız kombinin kendi oda termostatını almanız lazım
    Bu kombilere modülasyonlu oda termostatı takılabiliyor
    Set edilen derecede kombi susar

• harun26180 H kullanıcısına yanıt
    Yerden ısıtma old için premix yoğ kombi şart oğlu şart çünkü düşük kazan sıcaklığında kullanacaksınız
    Baymak duo tec
    Eca Scot
    Airfel digifel premix
    Altus alr 25 premix (arçelik)
    Termoteknik logic (5yıl garanti)
    Bosch condens 2500w
    Buderus gb62

• Arkadaslar sıfır, ısı yalıtımlı 130m2 3+1 daireye ve nemli sıcak bir yerde Hatayda ucuz ve kaliteli bir kombi onerebilir misiniz hiç bilgm yok

• Ugurasdd kullanıcısına yanıt
    Baymak duo tec
    Eca Scot premix
    Airfel digifel premix
    Bosch condens 2500w
    Buderus gb62
  • Merhabalar.

Eskişehirde ikamet ediyorum. Evim 3+1 güney cepheli 110 metrekare petek boyu 6 metre. evimin petek tesisatı eski tip. Yani kombinin altında her peteğin ayrı vanası yok. Evimin şekli dikdörtgen olduğu için kombiye en uzak mesafedeki iki petek ısınmıyor. Geçen sene tesisatta sıkıntı olabilir diye tesisat ve petek temizliği yaptırdım yine düzelmedi. Forumda okuduğum kadarıyla kombinin sirkülasyon pompasının yetersiz geldiğini düşünmekteyim (sirkülasyon pompası 3. kademede). Demirdöküm tayros hermetik kombimi bundan dolayı değiştirmek istiyorum. İnternetten araştırdığım kadarıyla 24 kw lık konvansiyonel hermetik bir kombi almak istiyorum.

1- BUDERUS logamamax U072 Akıllı 24K (24kw 20640 kcal/h)
    2- VIESSMANN vitopend 100-W (24,8kw 21328 kcal/h)
    3- VAİLLANT turboTEC pro VUW TR 242/5-3 (24kw 20640 kcal/h)
    4- E.C.A Confeo Plus (24kw 20640 kcal/h)
    5- DEMİRDÖKÜM Nitron Plus (24kw 20640 kcal/h)

Bu yazmış olduğum modellerden birini almak istiyorum. Sizin önerileriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir? Hangi markayı almalıyım? Bu modellerin sirkülasyon pompaları aynımıdır? yada pompa teknik değerleri ( basma yüksekliği, debi) Hangisinin yüksektir? Yardım ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Jacquelinecolt kullanıcısına yanıt
    Yazmış olduğunuz kombilerin pompalarının gücü birbirine benziyor 75pw civarında
    Eviniz büyük değil normalde 70pw bir pompa bile suyu çevirebilir

Kombiyi değiştirmeden önce kombiye yakın petekleri kapatıp son peteklet ısınıyor mu bunu deneyin
    Eğer son petekler çalışıyorsa kombiye yakın peteklere ve mutfağa termostatik vanalar taktırabilirsiniz böylece son petekler sirküle olabilir
    Pompası güçlü kombi olarak eca scot ve baymak duo tec var ikiside premix yoğ
    Eca scot, 110pW
    Baymak duo tec, 90pW

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Akşam eve gidince söylediğinizi deneyeceğim. Termostatik vana ne işe yarıyor tam bilmiyorum ama araştırıcam. kombim 10 yıllık olduğu için kullanım suyundada sıkıntılar yaşadığımdan değiştiricem. yazdığım modellerin pompa gücü bakımından farklılığı yok anladığım kadarıyla. Yoğuşmalı kombi düşünmüyorum. Sebebi ise yoğuşmalı kombilerde su tahliyesi için gider gerekiyormuş. bunun için mutfakda tadilata girmek durumu olacağından konvansiyonel tercihim. yazdığım modeller içinden bir öneriniz olurmu?
  • Jacquelinecolt kullanıcısına yanıt
    Termostatik vana bir petek termostatıdır ısı ayarlıdır set edilen derecede peteği önce kısar sonra kapatır odada sıcaklık düşerse kafanın içindeki sensör pimi geriye doğru hareket ettirir peteğe sıcak su yeniden girer

Yazdığınız kombilerden vitopend hariç hepsi olur
    Alternatif olarak
    Bosch class 6000w
    Airfel integrity (5yıl garanti)
    Baymak eco 24fi öneririm

Kombinin sessizliği önemliyse aynı kombi olan buderus u72 ve bosch class 6000w sessizdir

Teşekkür ediyorum cevap için. Bir sorum daha olacak. eca scot 20000 lik miş sanırım daha üst versiyonu üretilmiyormuş. 130 m2 üstü için 20000 lik yetmeyebilir dediler eca yetkilileri. Başka bir yerle görüştüm orasıda aynı şeyi söyledi. Hatta 24000 lik olanada eskişehir esgaz firması apartman dairesinde izin vermiyormuş tam yoğuşmalıya, öyle bir saçma uygulaması varmış. Bu önerdikleriniz içinde hangileri 22000 lik acaba Buderus gb62 nin sitesine baktım ancak yeterli bilgi yok. Birde wiesmann önerirmisiniz satıcı 22000 likte bu markayıda söyledi.
  • iyi günler baymak doutec ile baymak novadens arasında fark varmıdır. birde novadenslerin ekranı çıkarılıp içeride termostat olarak kullanılabiliyormuş diye duydum doğrumudur. bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Hepinize merhaba arkadaşlar evimde ki kombi sürekli sorun çıkardı yaptır yaptır bıktım yeni bir kombi almaya karar verdim. 4+1 dublex bir daireye nasıl bie kombi gerekir ? 3 tane odada o büyük uzun 2 tane orta boy 2 tanede küçük boy mevcut 2 adet de banyoda klasik banyo için ufaklardan mevcut. Değiştirmek istediğim şuan kullandığım kombi modeli ise bosch zwc 28-3 mfa teşekkürler

ısıtılacak net alan 140m2 hem yalıtımlı hem orta kat ve odalar güneş görüyor yani evinizde ısı kaybı az
    üstelik yerden ısıtma var kombi her zaman düşük ayarda çalışacak bu koşullar altında 24kW civarında premix yoğ bir kombi yeterli gelir
    kcal olarak soruyorsanız
    termoteknik logic 22000kcal
    altus alr 25 premix 21500kcal
    diğerleri 20000kcal olarak geçer,illaki 22000kcal istiyorsanız logic olabilir,yılbaşına kadar 5 yıl garantili ve kullanım suyu gücü tam 35kW
    28kW civarında kombiye izin vermeleri gerekiyor çok saçma 24kW üstü kombi istiyorsanız en f/p seçenek bence 28kW baymak duo tec (veya diğer ismiyle baymak lambert lpy 28)
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-duo-tec-premix-28-fiyati,3782767.html
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-lambert-lpy-28-fi-fiyati,3106833.html

ayrıca 31kW gücünde termoteknik logic var,kullanım suyu gücü yine 35kW
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-termoteknik-logic-31-35-fiyati,5105523.html

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.