Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Isıtılacak net alan 90m2 ise 6mt petek az
    bosch condens 2500w çok iyi cihazdır mutfakta idelaldir çok memnun kalırsınız yanında mutlaka bosch cr 10 modülasyonlu oda termostatı kullanın

Birkaç mesaj üstte yapılması gerekenleri yazdım buraya kopyalıyorum

özetle yapılması gerekenler
    kombi balkona değil evin içinde monte edilmeli
    kombi mümkünse evin ortasına konumlandırılmalı ve kalorifer hattı iki ana koldan gitmeli iki ana koldan giderse tesisatın tamamı 25mm ile olur eğer tek koldan tren vagonu gibi giderse 32mm ile başların evin ortasında çapı 25mm'e düşürün ve bitirin
    kalorifer borusu markası:dizayn oksi plus (sizin ustalar %99 kompozit veya cam elyaf takviyeli pprc oksijen bariyersiz boru kullanacaklar dizayndan önce sorun)
    petek markası: dd plus
    koridora petek monte edin
    petekleri alttan bağlatmayın paralel bağlatın,kombiye uzak 100cm den uzun petekler ÇAPRAZ
    kombinin altına plastik kombi bağlantı seti değil metal tam geçişli vana ve filtre

isteğe göre:
    kombiye yakın peteklere ve mutfağa kaliteli termostatik vanalar
    evin ortasına kaliteli oda termostatı
    kombi olarak mümkünse f/p premix yani tam yoğ kombi

işçilik çok önemli iş bittikten sonra kaçan ve ya ilgilenmeyen firma tercih etmeyin,referans isteyin çevrenizde sorun kendi isteklerini değil müşteriyi dinleyen gelişime açık firma tercih edin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler dostum verdiğin bilgiler için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam brüt 200 mt2 ev aldım, ısı yalıtımlı arakat.
    Ev Urfa-Siverekte. Çok soğuk olmuyor buralar .
    Kombi olarak condens 2500w veya gb62 iş görür mü ?
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    Ev hayırlı olsun brüt 200 ama net ısıtılacak alan kaç m2 bu önemli?

net alan 120 130 mt2 falandır , kombi hesabında net alan mı alınıyor ?
    Kışın eksiye nadiren düşüyor sıcaklık burda , ayrıca salonu kapalı tutarım belki ,kullanmayız pek .
    Evet net alan hesap alınıyor ve yalıtım da etken net 200m2 deseydin en az 33kw kombi önerecektim
    120m2 alanda condens 2500 ve gb62 yeter yalnız her iki kombiyi kendi modülasyonlu oda termostatıyla beraber kullanmayı öneriyorum

şimdi balkon vs hariç net kullanılan alanı hesapladım 130 mt2.
    Konuyu epey okudum, gb62 rc150 ile
    condens 2500 cr10-100 ile kullanılacak , bunlar kablosuz mu ?
    Bir de radyatöre takılan termostatlara ekstradan gerek kalmaz değil mi ?
    Bunlar kablolu, kablosuz ve modülasyonlu oda termostatı istersen buderus ta var buderus rc20, çok iyi bir kumandadır tek kusuru pahalıdır
    Termostatik vana kullanmak sana kalmış daha çok tasarruf istersen özellikle kombşye yakın faal olarak iyi ısınan bir kaç peteğe ve mutfağa taktırabilirsin
    Oda termostatını monte edeceğin odada termostatik vana olmasın birbirini kandırır

Hocam ilgine teşekkür ederim.
  • disintegration yardumların çok teşekkürler herkesin sorusuna cevap veriyorsun saol. benim sorunum 80m2 evimize kombi yaptıracaz içeriden ısı yalıtım var mutfak içiersinde koyucaz 7m petek olucak kombi seçimimde yardımcı olursan sevinirim, bana önerilen kombiler :
    viesman vitopent 100
    demirdöküm nitron plus (özellikle bunu öneriyor tesisatçı) (prog. dolayıda benim tercihim)
    eca confeo plus
    senin yorumlarında anladığım vitopent ten uzak dur diyorsun onu eledim
    demirdöküm nitron sesli çalışıyor diyorsun acaba plus modellerde aynı sorun devam ediyormu
    eca confeo plus sıcak su dalgalanaması var demiştin eski yorumlarında yeni üretimlerinde durum nedir.
    bir bosch kombi diyolar sizce hangisi alınmalı
  • bahadirermen B kullanıcısına yanıt
    Eca confeo plus hepsinden eski ama hepsinden daba donanımlı
    8.3kw minimum ısıl güç
    %35 - %100 modülasyon aralığı
    Kullanım suyunda eco-comfort özelliği (ön ısıtma)
    Kullanım suyunda en düşük ayar 35c (yazın 3 ay işe yarar)
    Modülasyonlu oda termostatı ile dış hava sensörü desteği

2015 ve sonraki üretimlerde sıcak su sabitleme sorunu yok ama sesli çalşır fanı güçlüdür mutfakta dolap içinde olmalı aksi taktirde sesten üzer
    Vitopend ten uzak dur
    Nitron plus ın modülasyon aralığı dar eski nitron olsaydı önerirdim

Bosch class 6000w de öneririm yanında bosch cr10 modülasyonlu oda termostatı ile

5yıl garantili Airfel integrity
    Koşulsuz 7yıl garantili immergas üretimi alpha cb 24 tf de öneririm tabi bölgenizde immergas servisi varsa

• hocam slmlar ben yeni bi ev aldım bürüt 160 m2 net 150 m2 adiyaman gölbaşı ilçesinden ara kat güney doğu cephesi ev yeni yapı olduğundan yalıtım sıkıntısı yoktur diye düşünüyorum kombiyi evi alan kişi taktiracakmis kombinin yerini mutfağa yapmışlar bende ilk defa girdim bu kombi işine çok bilgim yok burada taktıran arkadaşlar viesman buderus bi de vailant dan şaşma diyor marka olarak. sizden bu konuda yardım talep ediyorum yanlış bi karar verip pişman olmak istemiyorum sizce hangi markanın hangi modelini taktirmaliyim yogusmali mi yoksa hermetik olanlardan mi taktirmaliyim yardımci olursanız çok sevinirim....

• koraykaraoz K kullanıcısına yanıt
    bütçeniz varsa premix yoğ kombi taktırın 3000liraya buderus vaillant alınca daha çok tasarruf yapıp ta diğerleri bozulmuyor hepsi aynı performansta çalışıyor
    önerdiğim kombiler belli adıyaman da hangisinin servisi evinize yakınsa daha iyiyse bölgede daha iyi izlenim bıraktıysa o kombiye yönelin
    baymak duo tec
    eca scot
    termoteknik logic
    airfel digifel premix
    altus alr 25 premix
    bosch condens 2500w
    buderus gb62
    hocam bilgi için çok teşekkür ederim bunlardan kw olrak hangisi olsun peki bi de onu sorayım. 24 kw yeterli olur mu???
    petekler monte edildi mi? ısıtılacak net alan kaç m2? balkonlar...vs hariç net
    evet hocam petekler takılı net alan 150 m2
    toplam petek metrajı kaç metre?
    valla hocam onu tam olarak bilmiyorum ya daha eve geçmediğim için
    Hocam seni tekrar rahatsiz ediyorum ama burdaki buderus bayisine gittim , gb012 vardi.
    Gb62 getirmiyoruz dedi.
    O model nasil , farki ne ?

Gb12 bildiğimiz hermetik kombiye sonradan küçücük alüminyum yoğ eşanjörü takılarak çok düşük oranda yoğ yapan 3eşanjörlü yarım yoğ kombidir
    Kandırmacadan başka birşey değil uzak dur benden uyarması kesinlikle premix teknolojili tam yoğ kombiler tercih edilmeli gb62 yanında rc150 ideal

premix teknolojili tam yoğ kombiler ile 3 eşanjörlü yarım yoğ kombiler arasındaki farklar

• 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.