Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bosch class 6000 ve AİRFEL integrity ve Baymak ECO 24fi nin 24 KW ve 28KW,30KW gibi değişik güçte olanları varmı.
  • Bu kombilerin 28kw versiyonları var ama hermetik kombilerde yüksek kapasite çok verimsiz oluyor bunun yerine f/p premix yoğ kombi almakta fayda var
    Mesela 28kw baymak lambert lpy
    31kw termoteknik logic

Veya en kötü ihtimalle 3eşanjörlü yarım yoğ kombi baymak lambert attivo 31kW... Gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hızlı cevap için çok teşekkürler.

Ben de İzmirdeyim.Ev son,4. kat. . Çatı yalıtımsız. Kışın bayağı soğuk oluyor. Çift cam ve yeni bina olmasına rağmen. 3+1 , Koridorda,petek bağlantısı yok.
    Net kullanım alanı 130 metre kare.Ucuza çıksın diye hermetik ,yoğuşmasız olsun diye düşündüm.24 KW yetermi acaba. Airfeli düşündüm. Termostatik vanaları her peteğe taktırayımmı. Bi de,oda termostatı şartmı. Onu da alırsam ,hangisini almalıyım. Dış hava sensörüde gerekirmi. Boru çapı 25 mi,yoksa 33 mü olmalı.

EV kuzey-güney. Bu evi ısıtmak için ortalama kaç metre petek gerekir.
  • Isıtılacak net alan 130m2 ise Bu evi ısıtmak için en az 9-10mt petek lazım
    Yeni binaysa en azından iki tuğla arası strafor vardır bir de kiremit çatı varsa çatı arasına izocam çatı şiltesi serdirebilirsiniz
    Ev yeniyse kalorifer tesisatı da vardır zemin altından 20mm pprc ile tesisat yaparlar zemin altından giden borularda fazla dirsek kullanılmaz avantajı bu
    Koridorda petek yoksa en yakın odadan ek hat aldırın süpürgelikten hattı götürün duvarı delin koridorda istediğimiz noktada yeni petek taktırın
    Sizin eve 24kw kombi yeter,sakın 28kw hermetik kombi almayın bu cihazlar verimsizdir
    Koridora petek eklettirirseni koridordaki petek ve banyodaki havlupan hariç bütün peteklere kaliteli termostatik vanalar:danfoss ra 2000
    Koridora da isteğinize göre kaliteli oda termostatı
    Petek markası demirdöküm plus

Her kombiye dış hava sensörü takılamıyor alacağınız kombiye göre olup olmayacağını söyleriz
    Airfel integrity 5yıl garanti fiyatına göre güzel cihaz ama dış hava sensörü piyasada bulmak zor airfel servis veya müşteri hizmetlerine sormak gerekiyor
    Eca nın dış hava sensörleri yaygın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğru ya,adamlar tesisatı zemin altı döşemişler zaten,biz neyin çapını soruyoruz ki.

Ve dediğiniz gibi,aynen 20 mm boru kullanmışlar.

Sizin airfelden başka önereceğiniz hangi modeller var. Birde bu demirdöküm panellerin en ve yükseklik olarak ,standartmı oluyor ölçüleri.

Forumda genelde 60 cm yükseklik olarak okudum gibi sanki.

Banyoda petek bağlantısı olarak arası 40-50 cm iki boru var. Demekki havlupan oraya bağlanacak. Yeni bi şey daha öğrendik.

Ben ,firmaya toplam 11 mt petek boyu olacak diyeyim mi. Ne kadar fazla olursa,o kadar daha iyi ısınma sağlanır. Yanlış düşünmüyorum değil mi.

Airfel alacak olursam,pompanın debi ve basıncı,uç noktaalrda sorun çıkartırmı acaba.

• Yaklaşık petek metrajı için ya evinizin resmini çizin cepheleri,kör bitişik duvarları ve kombinin yerini belirtin veya koridor,antre,banyo,mutfak dahil odaların m2 sini cepheleriyle yazın o zaman ortalama bir petek metrajı çıkar
    Panel radyatörlerde 40,50,60 hatta 90cm yükseklik vardır ama en yaygın olanı 60cm yüksekliktir ve en iyi petek markası demirdöküm plus tır
    Havlupan 50cm aralık varsa 50cm eninde havlupan taktıracaksınız boy ne kadar varsa o kadar aLın her boyda havlupan vardır
    Sıva altı yapılan tesisatları her kombinin pompası suyu çevirebilir sıkıntı olmaz standart kombilerde genellikle 75pW civarında pompa gücü olur ki her türlü yeter
    Airfel hariç
    Eca confeo plus
    Bosch class 6000w
    Bosch class 2000w
    Baymak eco 24fi
    İmmergas alpha cb 24 tf (7yıl garanti)
    Kombi evin içinde olacaksa ve ses önemliyse bosch hepsinden sessizdir,balkonda olacaksa hepsi olur
    Bu kombiler ortalama 1200-1400lira
    Ama bütçeniz varsa premix yoğ kombi alabilirsiniz fiyatlar 1700-1800liradan başlar

• quote:

Orijinalden alıntı: geluzmanım

Yerden ısıtmalı evde malum petek bulunmamakta. Peki bu sistemde termostatik vana, oda termostatı kullanma şansımız yok mu. Normal petekli ısıtmalarda takılıyor. Yerden ısıtmalılarda nasıl olaak alternatif bir çözüm var mı

Cevallayabilecek olan var mı

• Kaliteli bir oda termostatı kullanılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

nitron plus piyasaya yeni çıktı eski nitron olsaydı kesinlikle alın derdim teknik özellikleri daha iyiydi minimum ısıl gücü düşük ve hermetik kombiler içinde modülasyon aralığı genişti
    şikayet sitelerine baktıysanız kafanız karışır istisnasız her kombi model ve markada ve de serviste şikayetler var bazılarını ben abartı buluyorum

kombi dolabın içinde olacaksa o zaman ses önemli değil kombi sesli çalışsa bile sesi keser,hermetik kombiler ortalama 1000 ile 1500lira arasında satılır
    kombi montajı toplamda 250lira civarındadır (montaj+fittings ve pprc parçalar,en ucuz kombi bağlantı seti ve gaz flexi)
    önerdiğim cihazlar
    eca confeo plus
    bosch class 6000w (buderus u72)
    bosch class 2000w (buderus u22)
    baymak eco 24fi
    airfel integrity (5yıl garanti)
    immergas alpha cb 24 tf (koşulsuz 7 yıl garanti)

alpha(immergas) hariç hepsi çift eşanjörlüdür,alpha'da koşulsuz 7 yıl garanti vardır, airfel integrity'de 3+2 yıl garanti vardır
    yazdığım kombilerde en sessiz çalışan kombiler bosch 6000 ve 2000, kombi evin içinde olacaksa ve ses takıntınız varsa bosch işinizi görür,sessiz kombi grubuna girer
    2000w ve 6000w arasında fazla fark yok,6000w'ye modülasyonlu oda termostatı takılabiliyor kayda değer tek fark bu
    parantez içinde yazdığım buderus kombilerle bosch kombiler aynı kombilerdir isim farkı vardır
    eca confeo plus ise en eski kombidir yaklaşık 8-9yıldır kesintisiz piyasadadır teknik özellik/donanım olarak aralarında en iyisidir.:modülasyon aralığı,kullanım suyunda eco/comfort (ön ısıtma) özelliği,modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensör takılabilme özelliği.......vs ama sesli çalışır
    immergas hariç hepsi yerli üretimdir, airfel:sakarya,baymak:istanbul,eca:manisa,bosch/buderus:manisa
    hiçbirinde kronik sorun yok

servis olayı görecelidir ve bölgeden bölgeye değişir çünkü burada çalışanların karakteri devreye giriyor şu markanın servisi iyidir diyemem
    dikkat edeceğiniz nokta servis evinize uzak olmasın ve bölgede iyi izlenim bırakmış olması ve de uzun süredir faaliyet göstermesi el değiştirmemiş olmasıdır

Hocam tekrar mehraba,

Önerdiğiniz cihazlardan Bosch Class 6000w yi almaya karar verdim. Hafta sonu birkaç yerle görüşeceğim. Birde tam oda termostatı taktırayım diyorum. Yoğuşmalı kombilere da baktım bu arada fiyatlar biraz yüksek ve su gideri gerekiyormuş sanıyorum. Kombinin takılı olduğu yerde veya hemen yakınında da su gideri yok maalesef. Şimdilik Bosch Class 6000 e karar kıldım. Yardımlarınız için teşekürler.

• Merhaba yazılarınızı takip ediyorum.Başka bir topic de belirttiğim sorunumu aynen burayı yazıp size danışmak istedim.Cevaplarsanız sevinirim.
    Merhaba arkadaşlar iş değişikliği sebebiyle başka bir ile (Konya-Ereğli) taşınmak zorunda kaldık.Taşındığımız evde demirdöküm neva kombisi var.Dün itibariyle üşüdüğümüzden artık kombiyi çalıştıralım dedik.Kombi ilk çalıştığında petekler ateş gibi oluyor sonra neredeyse 40 dakkika boyunca kendini kapatıyor.Doğal olarak evde peteklerde buz gibi oluyor.
    Forumda sorunları araştırınca kartını değiştirenler ve termostad taktıranlar bulunmakta ama çözüm olup olmadığı hakkında net bilgiler yazılmamış.Garantisi bitmiştir bence çünkü ev eski şimdi bu işlemi yaptıranlara sorum şu bunlar ısınma problemini çözdü mü?
    Birde bu kart değişimi ve termostad taktırsam bakımıyla birlikte gireceğim masraf yenisini almakla kıyaslandığı zaman değer mi değmez mi?
    Sanırım tek deposu olduğu için sıcak suyu açınca kombi kendini kapatıyor değil mi?
    Bugün ev sahibiyle görüşücem 120 metre kare ev olduğunu düşünüyorum.Kabul ederse kombiyi değiştirmek istiyorum.Bana önerebileceğiniz kombi tavsiyesi nedir?
    Kombi tavsiyesi için bunun topic var oraya bunu yazıcam.Çünkü o topice girenler belki bu tür sorunlar topiclerini okumuyo olabilir.

• viktor1574 kullanıcısına yanıt
    demirdöküm neva piyasanın en sorunlu kombilerin başındadır bu kombiye masraf yapmayın ve değiştirmenizi öneririm
    bölgenizde immergas servisi varsa koşulsuz 7yıl garantili immergas alpha cb 24 tf öneririm kiracı kombisidir uzun vadeli garantilidir
    alternatif olarak 5 yıl garantili airfel integrity öneririm
    bosch class 2000w,eca proteus plus blue,baymak eco 24fi gibi seçenekler de var
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam peki yoğuşmalı kombide su gideri olduğu için benim evde sıkıntı olur mu? Altta fotoyu koydum iki foto birleştirdim biraz yamuk oldu :) kombinin geleceği yer lavabonun karşı tarafında olduğu için sıkıntı olur mu? Hermetik mi taktırsam ne dersiniz? Aralarındaki tasarruf farkına değer mi?
  • merhabalar bir kaç sorum olacak.
    benim evim 180metrekare net alan.13.5 petek var.30kwlık kombiler öneriliyor.alacağım kombilerde yoğuşmalı yoğuşmasız arasında 1000 tl gibi fark çıkıyor.ığdırda oturuyorum.kışın soğuk olur.evim teras katta,ancak dıştan mantolama var çatıda izocam var.ikincisi,kombinin yeri mutfakta cam kenarında.yoğuşma suyu tahliye hattı yok.bu tahliyeyi balkondaki gidere(kanalizasyona bağlı)dışardan versek yada kombi altına bidon konulsa olurmu.teşekkürler.
  • Viessmann Vitodens 050-T 25 Kw Yoğuşmalı Kombi (21500 kcal/h) Bu kombi nasıldır arkadaşlar ? Kullananlar yada bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
  • hulea H kullanıcısına yanıt
    Duvarın dibinden mdf dolabın içinden boruyu döndürerek lavabo giderine bağlayabilirsin veya o pencerenin dışında pimaş borusu varsa pimaşa da bağlanabilir

• Deep Hypnosis kullanıcısına yanıt
    İyi bir cihaz. Kullanım suyu gücü iyi 29-30kw gücünde tek eksiği modülasyonlu oda termostatı ile dış hava sensörü takılamıyor

• altayselahattin A kullanıcısına yanıt
    Balkon giderine verin ama boruyu dışarda ya duvara gömerek izole edin veya kauçuk alüminyum folyolu borularla izole edin
    Damacana da olur ama bu suya temas etmeyin. Sizin eve 30kw civarında premix yoğ şart

• benim ev teras olduğu için duvar dışında 3 mt balkon var.balkona akacak oradan balkon giderinden kanalizasyona gidecek.yoğuşmalı yoğuşmasız hangisini önerirsin.1000tl farka değermi?

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgi için. Şimdilik oda termostatı düşünmüyorum, termostatik vana kullanacağım 3 adet. Kombi 2 gün önce takıldı, 35 derecede tutuyorum yeterli oluyor şimdilik. 10.5 metre eca petek var. Ancak banyoya sıcak su geç geliyor gibi geliyor bana. Daha önce elektirikli termosifon kullanıyordum iyiydi. Sıcak su için 2-3 dk kadar suyu akıtmak zorunda kalıyorum. Acaba bunun için kombide bir ayar yapmam gerekir mi?
  • altayselahattin A kullanıcısına yanıt
    Eviniz çok büyük tabi ki değer
    Sizin eve premix yoğ takılmayacakta hangi eve takılacak

• 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.