Şimdi Ara

En İyi Kredi Kartı Hangisi? (World, Bonus, Maximum, Axess vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
23
Cevap
4
Favori
26.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, kafayı yemek üzereyim günlerdir saatlerce kart kampanyası karşılaştırıyorum. Aklım şu anda World ve Bonus'ta fakat emin olamıyorum. World güzel fakat hep çok yüksek limitlere ödüller veriyor kampanyalarında. Gidip de XX giyim markasından 3500 TL harcama yapmam 100 TL puan kazanmak için. Çok aşırı lüks yaşayan biri değilim ama aktif olarak kredi kartı kullanan biriyim.

Dijital servisler, elektronik, e-ticaret gibi kategorileri çok yoğun kullanıyorum. Hem bu kampanyalarla hem de normal harcamalara (örneğin Garanti Bonus'ta 300 TL üzeri her online harcamaya %1 değerinde Bonus var 1000 TL = 10 TL bonus) ekstra bir şeyler veren en iyi kart hangisi olabilir sizce benim gibi biri için?

Gencim, aidat önemli değil, çalışıyorum. Bu kazanılan puanlarla ilgili çok fazla harcama sıkıntısı da okudum forumda, harcanacak yer yok falan deniyor hep. Bu konuda üzmeyecek, kampanyalarıyla genç kitlenin hoşuna gidecek en iyi kart sizce hangisidir, neyi önerirsiniz? Teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

En İyi Kredi Kartı: World, Bonus, Maximum, Axess Karşılaştırması

Kredi kartı seçimi, finansal ihtiyaçlarınıza ve harcama alışkanlıklarınıza uygun en iyi seçeneği bulmayı gerektirir. World, Bonus, Maximum ve Axess gibi popüler kredi kartlarını karşılaştırırken, dikkate alınması gereken çeşitli faktörler vardır.

Bonus Puanlar ve Ödüller

Bonus ve Axess kartları, harcamalarınız karşılığında bonus puanlar sunar. Bonus kart, belirli kategorilerde daha fazla puan kazanma olanağı sağlarken, Axess kart, tüm harcamalarda daha düşük bir puan kazanma oranı sunar.

Yolculuk Avantajları

World ve Axess kartları, seyahat avantajları sunar. World kart, havalimanı dinlenme salonlarına ücretsiz erişim ve uçuş mil kazanma gibi çok çeşitli seyahat ayrıcalıkları içerir. Axess kart ise seçili havalimanlarında lounge erişimi ve ücretsiz bagaj hakkı gibi ek avantajlar sağlar.

Garanti ve Sigorta

World, Bonus ve Maximum kartları, satın aldığın ürünler için uzatılmış garanti ve sigorta kapsamı sunar. World kart, en kapsamlı garanti kapsamını sağlarken, Bonus ve Maximum kartlar daha sınırlı bir koruma sunar.

Yıllık Ücret

World ve Axess kartları yüksek yıllık ücretlere sahipken, Bonus ve Maximum kartların yıllık ücretleri daha düşüktür. Yıllık ücreti ödemeyi karşılayabiliyorsan ve sunduğu avantajlardan yararlanmayı planlıyorsan, World veya Axess kartını düşünebilirsin.

Özellikler ve Faydalar

Her kredi kartı, benzersiz özellikler ve faydalar sunar. Örneğin, Bonus kart, taksitli alışverişlerde faizsiz dönem avantajı sunarken, Maximum kart, nakit avanslarda daha düşük faiz oranı uygular.

En İyi Hangisi?

En iyi kredi kartı, bireysel ihtiyaçlarına ve harcama alışkanlıklarına bağlıdır. Seyahat avantajlarını ve kapsamlı garanti korumasını önemsiyorsan, World kartı ideal bir seçim olabilir. Bonus puanlar ve düşük yıllık ücretler öncelikliyse, Bonus kartını düşünebilirsin. Axess kartı, seyahat avantajları ve yüksek puan kazanma oranı arayanlar için iyi bir seçenektir. Son olarak, Maximum kart, nakit avans avantajı ve düşük yıllık ücretiyle pratik bir seçimdir.

Yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak, en iyi kredi kartını seçebilir ve finansal hedeflerine ulaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bana göre;

1- garanti bonus .

2- akbank axess

3- iş maximum

4- ykb world . 6aydır falan internet harcamalarını ücretsiz 2 ay öteleme kampanyası var, her ay eticaret 200/15 oluyor.

limit konusunda garanti ve ykb daha bonkör gibi

• AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

Hocam cevabınız için çok teşekkürler, World'ün kampanyaları aslında Axess ve Maximum'dan daha iyi gibi duruyor ama, bu kadar aşağıya yerleştirmenizdeki sebep nedir? Yaşadığınız bir sıkıntı falan oldu mu acaba öğrenmek isterim, Bonus'un kampanya dışı Bonus kazandırma özelliği işe yarıyor mu peki?

• bcokmar06 B kullanıcısına yanıt

ödül olarak bonus bence en iyisi. world de de 6aydır kullanıyorum, 1 ay erteleme kampanyası devam ettiği sürece en iyisi olur ama devamlı olan bir kampanya olmadığı için o şekil değerlendirdim. kampanya dışında verilen ödüller pek işe yaramıyor.

sonuç olarak hepsini kullanıyorum :D vakıfbank ın hesap kartı da iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 15 Mayıs 2022; 0:17:37 >
  • Bonus kullanıyorum.1 yıldır hic bir faydası olmadı

Şu kadar puan var diyorlar. yok hiç bir şey yok. Neymiş uygulamaya girip kampanya seçeçekmişim babababaaa.

Müşterinin yararına olan bir şeyi direk uygulardı eskiden.

İş bankası maximiles önde gelir.

Bir de reklamına göre shop and fly iyi puan veriyormuş ama uygulama şartı varsa uğraşılmaz.

Eveet, ben de ikisi arasında kalmıştım herhalde ikisine de başvurmam gerekecek bu gidişle :D Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, bu arada bahsettiğiniz 2 ay erteleme kampanyasını bulamıyorum, gönderebilmeniz mümkün müdür?

• TiSKE kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam, maalesef bahsettiğiniz sistem hemen hemen her kredi kartı için geçerli. Eskiden hiç öyle değildi ben hatırlıyorum annem-babam alışveriş yaparken aa puan birikmiş aylardır onu harcayayım falan derdi şimdi 1-2 ay sonra çoğu puan silinip gidiyor. Markalara özel puan sistemleri, süre kısıtlı puanlar, asgari limitli puanlar vs... Maalesef yaşanan ekonomik sorunlar kredi kartlarının kampanyalarına da yansıdı.

Çok fazla seyahate çıkmıyorum, uçak da pek kullanmıyorum bu sebeple mil kartlarını es geçtim ama ben de duydum onları, değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

• bcokmar06 B kullanıcısına yanıt

webde gözükmüyor. yanlış yazmışım ilgili harcama için 1ay erteleme veya 3 taksit ücretsiz. işlem sınırı görmedim, ama her ay 1ay uzatıyorlar. sonraki aylarda biter mi belirsiz

şurada yazıyor ama tarihler güncellenmemiş

Tekrardan çok teşekkürler!

• Bende çok araştırıyorum kararınızı paylaşın lütfen
  • İşbank güzel en çok ondan kazanıyorum e ticaret harcamasını cüzdan yüklemeyi bile saydı farklı günlerde yükleme yaptım . Paraf bile güzel kampanyalar yaptı aya göre değişiyor Aslında. İşbank harcama yapsan bile sonradan katıl deyince geçmiş harcamayı yine sayıyor .
  • Market için baktım işbank 200/20 word 200/15
  • bence world, axess, maximum, bonus hepsi olmalı. 4 tane kart ile hemen hemen bütün kampanyalara erişiminiz oluyor. birini ön plana çıkarmak zor çünkü birisi bir ay etkili oluyor diğer ay sönük kalıyor. Mesela bana bu ay akbankta kişiye özel internet harcamasına %10 chip para ve her 100 tl harcamaya 10 chip para geldi bu ay akbankı yoğun kullandım. Geçen ay garanti pay, e ticaret, ramazan kampanyası üçlemesi olduğundan garantiyi kullandım. sadece birini kullanmak insanı pişman eder.
  • Bende free,bonus flexi,maximum var. Her kartın sitesinde kampanyalara bakmak lazım.
    * Akbankta puanlar silinmiyor üstelik harcamayı ekstre kesilmeden chip para ile ödeyebiliyorsun (chip paralar akbank kartta ise uygulamadan yazıp aktarabiliyorsunuz) %10 ve her 100 e 10 chip para kampanyaları bana gelmedi ama 3 aydır ilk harcamaya 50 tl altında harcandığı kadar 50 tl üstü 50 tlye kadar ekstre iadesi ve ilk 100 tl ve üzeri harcamaya 30 tl chip para kampanyam var. Bir de 150 tl ve üzeri market-restoran harcamasına 15 tl chip para kampanyam var, bunlar hep kişiye özel diye biliyorum. Free kartın temassız ödeme özelliği yok, mobilden nfc ile kullanıyorum. Asıl axess kartının ilk defa alınmasıyla ilgili kampanyaları ve ilk defa akbanklı olunca verilen avantajları kullanmadığım için bilmiyorum.
    *Garantiyi 200-300 tllik limitte tutuyorum kişiye özel kampanya gelirse kullanıyorum. Örneğin bu ay
    www.bonus.com.tr
    Dijital film ve dizi platformlarında harcadığınız kadar bonus!
    https://www.bonus.com.tr/kampanyalar/dizi-film-platform-kampanya
    ,
    www.bonus.com.tr
    Dijital oyun ve müzik platformlarında harcadığınız kadar bonus!
    https://www.bonus.com.tr/kampanyalar/dijital-oyun-muzik-kampanyalari
    ,
    www.bonus.com.tr
    Apple uygulamalarına özel harcadığınız kadar bonus!
    https://www.bonus.com.tr/kampanyalar/apple-uygulama-bf-kampanyalari
    ,
    www.bonus.com.tr
    Google ödemelerinize özel harcadığınız kadar bonus!
    https://www.bonus.com.tr/kampanyalar/google-odeme-bf-kampanyalari
    ,
    www.bonus.com.tr
    Facebook ödemelerinize özel harcadığınız kadar bonus!
    https://www.bonus.com.tr/kampanyalar/facebook-bonus-odeme-kampanyasi
    kampanyaları geldi. Bonus flexi ile kullanınca kampanya katılım ücreti alınıyor ama sanal kart ile ücret alınmıyor. Sanırım yeni kartları temassız ödemeyi destekliyor benimki eski.
    *Maximum kartı sırf sendromsuz pazartesi kampanyası için almıştım, bu ay gelmedi ama yapacak bir şey yok . Onun dışında genel kampanyaları diğer büyük bankalara göre daha iyi oranlı yukarıda da söylendiği gibi. Yıllık kart ücreti 135 tl olduğu için diğer bankaların aidatlı kartlarına göre daha uygun, tabi her bankada insanlar bir şekilde ( ) geri alıyorlar. Maximum aidatsız kartı tavsiye etmiyorum kampanyalara katılamıyor ve asıl kart gibi temassız ödeme özelliği yok.
    *World işine hiç bulaşmadım bilmiyorum, hesabım da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kampanyaavcı -- 15 Mayıs 2022; 13:38:28 >

• Tabii ki, ya açıkçası benim gönlüm World ve Bonus'ta. Eğer siz de benim gibi yeni mezun veya iş hayatına yeni atılmış biriyseniz kendi adıma Bonus daha mantıklı geliyor. World'ün kampanyaları cidden güzel ama bu kampanyalar genelde fazla lüks markalara ve yüksek limitli alışverişlere. Nautica'dan veya Armani'den (World) alışveriş yapmaktansa DeFacto, Mavi, Polo (Bonus) gibi yerler daha mantıklı kendi adıma.Bonus'ta çoğu zaman vade farkları World'e göre daha fazla, aidatı da daha fazla emin değilim ama sanırım faizleri de daha yüksek. Daha öncesinde Garanti Bankası'nda hesap kullanmıştım ve EFT ücretleri de birçok bankaya göre daha yüksekti. Bonus biraz böyle veriyor ama almasını da iyi biliyor gibi düşünüyorum. Onun dışında benim için en büyük kampanyalardan biri Bonus'ta YTMusic, Spotify, Netflix, Steam vb. dijital platformlarda 40 TL'ye kadar bonus veriyor (Müzik&Oyun ve Dizi&Film ayrı ayrı 40 TL toplam 80 TL) harcadığın kadar. Sadece bu bile birkaç ayda kart aidatını çıkarır diye düşünmekteyim  Aynı zamanda dijital alışverişlere (GarantiPay) 300 TL üzerine %1 bonus veriyor, maksimum 5000 TL'ye 50 TL kazanabiliyorsunuz. Bu saydığım iki kampanya türü bile tek başına benim gönlümü çeliyor ne yalan söyleyeyim ama Garanti'yi pek sevmiyorum.

Onun dışında bir diğer önemli konu bence Gıda ve Restoran&Kafe konusu, en çok harcama yaptığımız yerlerin başında geliyor çünkü. World'ün market kampanyası Bonus'tan daha iyi gibi görüyorum.

World:

1- 200 TL ve üzeri ilk alışverişten sonraki her 200 TL üzeri alışverişe 15 TL toplamda 75 TL WorldPuan.

2- Chippin uygulaması üzerinden Chippin Market (istegelsin aslında) ile tek seferde yapılacak 250 TL ve üzeri alışverişe 25 TL Worldpuan + 25 TL Chippin, 500 TL üzerine 50 TL WP + 50 TL Chippin.

Chippin de fena değil ama market fiyatları biraz yüksek olabiliyor, ucuzunu seçip seçip almak lazım bu kampanyadan düzgünce yararlanmak için.

3-WorldPay ile ödenen 100 TL ve üzeri restoran&kafe harcamalarına 10 TL, toplamda 100 TL WorldPuan. <- Bu baya iyi

Bonus:

1- 200 TL ve üzeri her ikinci harcamaya 20 TL toplam 80 TL Bonus.

Maalesef Bonus biraz yetersiz kalıyor gıda harcamalarında. Restoran&kafe ilgili herhangi bir bonus da göremedim maalesef. Ama herkesin de söylediği gibi bu ay yoktur diğer ay gelir, şu anda çok sevdiğim kampanya bir sonraki ay gelmez falan garantisi yok o biraz sıkıntılı.

Maximum'u hala sevemedim, her şeyi 'Pazarama' veya Zubizu uygulaması üzerine endeksliyorlar. Tek bir markaya veya farklı bir uygulamaya bağlı kalmayı pek sevmiyorum. World'de de Chippin süper gelmedi gözüme ama 250 TL arada sırada indirimlerle yapılır.

Hepimiz için önemli olduğunu düşündüğüm bir diğer konu - e-Ticaret Harcamaları:

World:

1- Amazon, Hepsiburada, GittiGidiyor, Çiçeksepeti ve Trendyol'da 500 TL ve üzeri her harcamaya 40 TL, toplamda 120 TL WP, Hepsiburada'da 500 TL ve üzeri harcamayı WorldPay ile yaparsan da ekstra 10 TL WP

2- GittiGidiyor özelinde 500 TL ve üzeri harcamaya 50 TL, 1000 TL ve üzeri harcamaya 75 TL WP.

3- Ereyon'da 100 TL ve üzerine 75 TL WP.

4- Casper.com.tr WorldPay ile 500-999 -> 50 TL WP, 1000+ -> 100 TL WP

Bonus:

1- Hepsiburada, Trendyol, GittiGidiyor, N11'de 500 TL ve üzeri her harcamaya 30 TL, toplamda 120 TL Bonus, GarantiPay ile yapılacak her harcamaya da ekstra +10 TL Bonus

2- Kahve.com'da %20 indirim.

3- Bilet.com'da 1000 TL üzerine GarantiPay ile ödemeye 100 TL Bonus

4- İrili ufaklı birkaç tane daha markaya da bonus fırsatı var.

Ek olarak da yukarıda bahsettiğim dijital platform ödemelerinden de harcadığınız kadar bonus kazanarak maksimum 80 TL bonus. (Oyun&Müzik 40 TL, Dizi-Film Platformları 40 TL) Ek olarak Play Store ve App Store'da da böyle bir kampanya var diye biliyorum. Store değilse de iCloud ve GoogleDrive ödemelerinde kullanılabiliyor.

Bir diğer konu Yakıt, ben genellikle Shell tercih etsem de Shell'in anlaşması şu anlık Axess'te

World:

1- Opet'te 150 TL ve üzeri yakıt alımına 5 TL toplamda 25 TL Opet Puan.

2- Opet'te Chippin uygulaması üzerinden yapılacak ilk 200 TL ve üzeri akaryakıt alımına 20 TL Opet Puan + 30 TL Chippin Yakıt Puan

Bonus:

1- Petrol Ofisi'nde 4 defa 150 TL ve üzeri yakıt alımına 40 TL Bonus + Mobil/QR Kod ile ödemeye ekstra 10 TL Bonus (sadece ilk alıma)

Yaani, iki markayı da çok kullanmıyorum ama Opet daha iyi gibi en azından yaşadığım bölgede (İzmir) daha fazla var ve iş yerime de evime de yakın. Chippin ile birlikte güzel puan oluyor ama işte ekstra bir uygulama kullanmaktan hiç hazzetmiyorum.

Son olarak da Giyim kategorisine bakmak isterim:

World: Çok daha geniş ama biraz büyük markalar tek tek kampanya yazmak yerine markaları yazıyorum o sebeple

Gusto, Faik Sönmez, Benetton, Wcollection, Mango, Calvin Klein, Emporio Armani, Mendo's, Superstep, The Kooples, KOM, Dagi, Nautica, Lacoste, GANT, FashFed, Converse, Occasion

Şimdi gelelim güzel mi? Evet güzel markalar çok iyi ama ben bu kadar marka giyinen birisi değilim, giyime o kadar para harcayan birisi de değilim. Çünkü, buradaki alt limitler 1500-2000 TL bantlarında. Ayda yılda bir ayakkabı, mont gibi görece daha pahalı olan şeyler alıyorum. Yoksa bir tişörte 1000 TL vermek istemem pek.

Bonus: Hepsi olmasa da bazı markalar bi' tık daha erişilebilir.

Mavi, DeFacto, Hemington, Cacharel, Pierre Cardin, US Polo Assn, Victoria's Secret, KNITSS, Divarese, NetWork, Panço, Kip, Ramsey, Tergan, Oxxo, Jimmy Key, SPX, İpekyol, Machka, Twist, Yargıcı, Mudo, Beymen Club

Markalar haricinde de 250 TL ve üzeri her ikinci giyim harcamasına 20 TL toplam 60 TL Bonus var.

Bir başka konu: Şeffaflık. Bu beni çok ilgilendiriyor çünkü üye iş yerlerine ulaşmak, puanlarımın nerelerde geçtiğini nerelerde geçmediğini net bir şekilde görmek isterim. Worldcard'da nedense bu yok, normal harcamalarımda kaç puan kazanırım bulamadım, bunları kesin olarak harcayabileceğim üye iş yerlerini tam liste halinde göremedim. Örneğin Gürmar Online'dan verdiğim sipariş market harcaması olarak sayılmadı. Belki ben bulamamışımdır bilemiyorum ama Bonus'ta çok net bir şekilde nerede ne geçiyor görebiliyoruz. Harcamalarında ne kadar Bonus kazanabileceğini görüyorsun vs.

Ele alınması gereken bir diğer şey: Kart varyasyonları. Yukarıda da söylediğim gibi World bence biraz daha iş insanı statüsünde daha lüks yaşamayı seven ve gelirinin de buna müsaade ettiği kişilere sesleniyor. Öyle ki Worldcard Platinum mesela birçok büyük restoranda, beach clublarda vs. indirim sağlıyor. Divan, Günaydın, Vakko vs. Bence bu tarz bir insanın beklentilerini çok güzel karşılar. Concierge ve araç yardımı gibi ekstra minik özellikleri de var. Aynı zamanda kazandığınız puanların çarpanı da kullandığınız kategoriye göre değişiyor. Örneğin 100 TL WorldPuanın var otelde harcayacaksan 100x1.6=160 TL WorldPuan olarak geçiyor.

Öte yandan Bonus'un Gold ve Platinum varyasyonları daha çok ekstra Bonus kazanmak üzerine. Mesela Bonus Gold'da aylık harcaman 2000 TL'yi geçtiğinde %25 daha fazla Bonus kazanıyorsun. Ekstre atlat, işlem ertele falan gibi yardımcı şeyler de var. Platinum'da restoran ve otellerde indirim var diyor ama tıklayınca kampanyalar sayfasına aktarıyor onu bilemedim.

Kapanışa gelirsek;

Maximum beni sarmadı pek, insanlar baya beğeniyor ama puan harcamayla ilgil sıkıntı yaşayanlar da sayıca fazla. Kampanyaları bence o kadar da süper değil. Yakıt anlaşması da iyi bir markayla değil. O sebeple geçtim.

Axess de oldukça merak etiğim bir karttı. Hatta ilk başta World, Bonus, Axess arasında kalmıştım. Axess'in en güzel özelliği arkadaşın da belirttiği gibi çoğu kampanyasında chip-paraların kullanım süresi yok. Akbank da iyi bir banka, Akbanklılar'a özel birkaç kampanya da oluyor yararlanılabilir. Ne zaman girmeye çalışsam kampanya sayfası çökük benden mi kaynaklı bilmiyorum ama böyle bi durum var, nadiren yakaladığımda bakabiliyorum. Şu anda çökük olduğu için hepsini yazamıyorum kampanyaları ama hatırladığım kadarıyla World ve Bonus'a göre daha az kampanyası vardı. En çok aklıma giren Shell ile anlaşmalı olmaları. İlk kez Akbanklı olanlara internet alışverişlerinde %20 chip para veriyor. Aylık maksimum 100 TL, toplamda 500 TL'ye kadar. Bu baya güzel ama işte tek seferlik. Market alışverişine 250 TL ve üzeri her ikinciye 20 TL, toplam 80 TL. Spotify ve Netflix'e 50 TL chip para var. İncehesapla anlaşmaları var bu da güzel 50 TL veriyor 1k üstü harcamaya, Koton, Gratis, istegelsin, Carrefour, Trendyol, IKEA, Tefal, WMF, Tchibo ile de kampanyaları var. Markalar güzel ama sayı olarak yetersiz kaldığı için çok emin olamadım.

Tatil düşünenler için anlaşmalı kurumlar:

World - Setur

Bonus - ETS

Axess - Tatilsepeti

Burada kazanan net Bonus, Tatilsepeti'yle daha önce çalışmıştım iyilerdi, Setur'u bilmiyorum. Axess'in alt limiti daha uygundu diye hatırlıyorum. Şimdilik tatile çıkmak benim için uzak bir hayal zaten.

Cevap yazan arkadaşlara katılarak bence de kombinasyon gerektiğini düşünüyorum. Eşin, sevgilin, annen, baban vs. kimle kalıyorsan birinizde bir kart diğerinizde başka bir kart olması mantıklı geliyor. Özellikle şu BDDK değişikliği sonrası maaşın maksimum 4 katını alabiliyor olmak birden fazla kart sahibi olmayı da zorlaştırıyor. Tek kişiyseniz, en beğendiğiniz en çok yararlanabileceğiniz ana kartınızın limiti yüksek olur, diğer kartta da onun üçte biri falan olabilir. (15 bine 5 bin mesela) veya dediğim gibi beraber yaşadığınız birisi X kart alırken sen Y kart alırsın harcamaları da ona göre yaparsınız.

Benim kombinasyon tercihim büyük ihtimal World + Bonus olurdu, World şu anda var elimde ama kullanmıyorum isteyerek çıkarttığım bir kart değildi, artık kullanıcam büyük ihtimalle. Market harcamaları güzel, e-Ticaret harcamaları da güzel baya, Opetle anlaşması da iyi sayılır. Ama asıl en çok kullanacağım ve en çok puan kazanacağım kartın Bonus olduğuna karar verdim gibi çünkü harcama alışkanlıklarımdan dolayı bir tane büyük kampanya değil de sürekli küçük küçük kazanıp totalde daha fazla kazanırım diye düşünüyorum. İki-üç kart taşımayı pek sevmiyorum eğer World almamış olsaydım yüksek ihtimalle sadece Bonus alırdım. Enpara üzerinden bir kredi kartım var onun borcunu ödeyip kapatıp Bonus+World'e dönmeyi planlıyorum şimdilik. Bonus'un limitini de World'den yüksek yaparım bu şekilde olursa.

• Bonus flexi temassız mi geliyor artık bilen varmi
  • Yazıyorum hazır mısınız?

1. Kartların kralı crystaldir. Tüm restorant ve otel harcamalarına yüzde 5, bazılarına yüzde 20 indirim yapar. Puanlar asla silinmez, seyahat harcamalarında 2 kat değerli kullanılır. Kalan tüm özellikler world ile aynıdır. Elektrik, su basması, tamiri, araç çekme vs bedavadır.

2. Vakıfbank World Platinum Plus. Puanlar seyahatte 3 kat değerli kullanılır. World ile özellikleri aynı. Puanlar silinir. Lounge bedava. Platinum hizmetler yine bedava.

3. Shop Fly. Her harcamaya yüzde 0.5 puan verir. Toplanan miller migros petrok ofisi vsde geçiyor. Puan kazanımı bonusa yakın ama onun kadar iyi değil. Puanlar 2 yıl silinmez. Kampanya takip etmeyeyim ama her harcamadan kazanayım derseniz iyi.

4. Paraf. Normal kartlar arasında bence en iyisi. İspark gastroclub falan bedava. Puan toplama en kolayı.

5. World/bonus. Bence arada çok fark yok. Belki bonus burun farkıyla önde olabilir. Son 2 aydır world yardırdı ama genel olarak bonusun kampanyaları daha iyi. Fakat world böyle giderse sollar bonusu.

6. Maximum. Açıkçası en zayıfı bu. Puan kazanmak en zoru. Kampanyalar zayıf.

7. Aidatsız kartlar. Adı üzerinse aidatsız. Fakat kampanya çok olmaz bunlarda.

• Limonen kullanıcısına yanıt
    evet temassiz geliyor
  • gestapho G kullanıcısına yanıt

Etkili ve yetkili bir isim gibi durduğunuz için müsaadenizle size bir sorum olacaktı.

Vakıfbank platinum plus'ta katsayı 3.

Peki onun seyahat hattında bilet fiyatı, internettekinin çok üstüne çıkıyor mu?

Bugün şöyle bir deneyimim oldu:

hali hazırda adios kartım var.

kendi sitesinden veya uçak bileti sorgulama sitelerinden alsam 1980 TL'ye alabileceğim bileti, setur'dan sorguladığımda yaklaşık 2300 lira olarak gördüm. buna da eyvallah dedim, seyahat hattını aradığımda bu bileti 2900TL olarak söylediler.  Yazık günah... Bu kadar fark olmamalı.

Bileti aldım mı? aldım. ama yıllardır biriktirdiğim puanlarımı kullanmak için aldım. İlk fırsatta da kartı kapatmak istiyorum şahsen.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.