Şimdi Ara

En iyi Linux Dagitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugune kadar hemen hemen slackware disinda butun linux dagitimlarini denedim redhat, fedora, SuSE, Unbuntu, Mandrake etc. iclerinden en begendigim fedora core 4... en begenmedigim SuSE...

Fedora da yapabilceklerinizi sınırsız. SuSE nin hicbir ozelligini sevmedim update tool olayı dısında. Adamlar SuSE yi windowsa benzetmeye calismis belki de sevmemem biraz da bununla ilgili

Siz de tecrubelerinizi paylaşın!!!

Su an bu mesaji Fedora Core 4 ten postluyorum. Herseyiyle mukemmel...

Tavsiye ederim

• Yeni başlayanlar için SUSE daha uygun FC4den herhalde.
  • herseyi ile mukemmel derken neyi kastediyorsun kullanici olarakmi yani(programlar firefox filan) sorunsuz calisiyor...
    Cunku bence ne suse ne mandrake nede fedore yeterli degil. Birkere ayni windows gibi 3party programlari kullaniyor ve ramden cok yiyor. Kullanimi kolay ama sen ince ayar yapmak istediginde yapamiyorsun. Tabi bu biraz kullanicidan cok expert olayi gibi gozuksede degil. Aslinda 3party programlari kullanilcagina direkt dosyayi acip icinde duzeltme yapilmasi cok daha kolay. Mesela ekran cozunurlugunu diyelimki 1024x768 den 800x600 yapmak istiyoruz.
    Direkt vi /etc/X11/xorg.conf dosyasi icinde 24 1024x768 satirini silip 800x600 yaziyoruz okadar (detaya girmedim).

Bu yuzden Debian yada ubuntu tercih ediyorum.
  • Bence en iyi linux dağıtımı,
    yapmak istediklerinizi en iyi şekilde yapabildiğiniz linux dağıtımıdır...

İhtiyaçlar çeşit çeşit, bu yüzden ortaya çıkan dağıtımlarda çeşit çeşit oluyor.

Kullanıcı önce ne yapmak istediğine karar vermeli,
    ondan sonra en iyi linux dağıtımının hangisi olduğunu cevaplamak, daha kolay olur.

Herkes kendi ihtiyaçları doğrultusunda farklı bir dağıtım önerecektir.
    Kimisi sadece fare tıklamaları ile sistem kullanmak ister, kimisi işletim sisteminin her tarafına metin tabanlı konfigürasyon dosyaları ile kendi müdahale etmek ister, kimisi webde gezinti yapar, kimisi de web sunucusu kurar...

Bense program yazıyorum, web sunumları yapıyorum ve bu nedenle slackware amacıma en uygun dağıtımdır diyorum...
  • Hepsini kullanmadan cevap vermek zor. bende de fedora core 4 yuklu su anda. Mesela ntfs yi gormemesi biz dezavantaj, yada mp3 plug in i olmadan kurulması. Tabi bunlar biraz caba ile aşılabiliyo ama....
    Ama yinede fedora son kullanıcı icin guzel bi sürüm bence
  • ÖNCELERI ELIME GECEN LıNUX SURUMLERıNı KARıSTıRıR , SONRADA CARESıZLıK ıCıNDE LıNUXTAN VAZGECERDıM . AMA BU SEFER OYLE OLMADı. FEDORA 4 KURDUM VE DUNYAM DEGıSTı , GERCı ÇOK AMA ÇOK ÇABALADıM , EN KOLAY ŞEY IÇIN 2-3 GUN ARAŞTıRMA VE UZUN SUREN PRATıKLERDEN SONRA ASLA WıNDOWS A DONMEYı DUSUNMUYORUM. FEDORANıN BU DURUMDAKı ETKıSı NE DERSENıZ ; YARDıM ALABıLECEGıM COK KAYNAK BULDUM VE WıNDOWS A GOSTERDıGıM SABRıN SADECE YARıSıNı GOSTERDıM. YOKSA DIĞER SÜRÜMLERIN HEPSINI DENEYIP BU KARARA VARMADıM . AMA ANLADıĞıM KADARıYLA HER SÜRÜMÜN KENDINE HAS ,KENDINI ÖN PLANA ÇıKARAN YANLARı VAR. VE ONEMLı OLANDA OZGURLUK. KıM KENDıNı HANGı SÜRÜMDE DAHA RAHAT HISSEDIYORSA O EN IYI SÜRÜMDÜR GIBI GELIYOR . VE IDDAAAA EDIYORUM LINUXTA KENDINE UYGUN YAZıLıMLARı VE KENDINE UYGUN ÇÖZÜMLERI BULAMAYAN NE ARADıĞıNı BILMIYOR DEMEKTIR.

BIRDE ALLAH SME SERVERDAN RAZı OLSUN , NE KULLANıŞLı ŞEY ÖYLE . IŞTE BUYRUN SIZE LINUX UN YARARLARıNDAN BIRI DAHA , MSOFT A KALSAK NERDEN BULURDUK BOYLE RAHATLıĞı . BIDE ÜSTÜNE BIRSÜRÜDE BORCUMUZ OLURDU BILI AMCAYA :)

SAYGıLARıMLA

• linux konusunda çok zayıfım laptop için bir araştırma yaptım wlan için gentoo oluyo diye okudum sonra install cd.iso indirdim birde packages cd indirmek gerekiyormuş onu henüz indiremedim ama bana çok zor geldi hiç bişey anlayamadım maalesef..sırf komut komut..suse konusunda katılıyorum sanki linux gibi değil mandrake de öyle gelmişti..ne biliyim linux istiyorum ama bir türlü bana uygununu bulamadım..şu fedora mı denesem acep?..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Laptop için bir süre Mandrake 10.1 kullandım sonrada mandriva LE 2005 e geçtim . pek sorun yaşamadım , gerçi karşılaşacağın sorunları birazcık sabır ve araştırma ile kolaylıkla aşabilirsin . Birde ek bilgi olarak , çoğu laptop mandrake 10.1 ile satışa sunulmaya başlandı buda biraz olsun ipucu verebilir.

saygılarımla
  • quote:

linux konusunda çok zayıfım laptop için bir araştırma yaptım wlan için gentoo oluyo diye okudum sonra install cd.iso indirdim birde packages cd indirmek gerekiyormuş onu henüz indiremedim ama bana çok zor geldi hiç bişey anlayamadım maalesef..sırf komut komut..suse konusunda katılıyorum sanki linux gibi değil mandrake de öyle gelmişti..ne biliyim linux istiyorum ama bir türlü bana uygununu bulamadım..şu fedora mı denesem acep?..

Fedora nin wireless donanım destek yelpazesi genistir (Fedora Core 4)
  • Şu anda OSX86 ile takılıyorum(gerçi FBSD tabanlıdır ama) arkadaşlar bir tanede linux yükleyip üçlü takılıyım diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isson -- 14 Kasım 2005, 13:48:25 >
  • bende laptop umda debian kullanıyorum. yeni surumler deniyim diyorum ama debian her zaman kazanıyor. bi kere kullanınca sanki insan vazgecemiyor. debian in en iyi dagıtım oldugunu dusunuyorum. laptoplar icin degerlendirirsem yukler yuklemez touchpad i tanıyor ve ek ozellikleri kullanabiliyosun. wireless icinde guzel turkce bi makale varwww.serdaraytekin.com da. ve centrino nun özelliklerinden yararlanabilmen icin cesitli programlar var. yeni laptoplar icin de debian ı tavsiye ederim.
  • ben Debian ın netten altı cd sini indirdim kurmak için bu yeterlimi
    bunun üzerinde photoshop flash autocad 2005 çalıştırmam mümkünmü
    en azından flash la auto cad
  • quote:

Orjinalden alıntı: waxx

ÖNCELERI ELIME GECEN LıNUX SURUMLERıNı KARıSTıRıR , SONRADA CARESıZLıK ıCıNDE LıNUXTAN VAZGECERDıM . AMA BU SEFER OYLE OLMADı. FEDORA 4 KURDUM VE DUNYAM DEGıSTı , GERCı ÇOK AMA ÇOK ÇABALADıM , EN KOLAY ŞEY IÇIN 2-3 GUN ARAŞTıRMA VE UZUN SUREN PRATıKLERDEN SONRA ASLA WıNDOWS A DONMEYı DUSUNMUYORUM. FEDORANıN BU DURUMDAKı ETKıSı NE DERSENıZ ; YARDıM ALABıLECEGıM COK KAYNAK BULDUM VE WıNDOWS A GOSTERDıGıM SABRıN SADECE YARıSıNı GOSTERDıM. YOKSA DIĞER SÜRÜMLERIN HEPSINI DENEYIP BU KARARA VARMADıM . AMA ANLADıĞıM KADARıYLA HER SÜRÜMÜN KENDINE HAS ,KENDINI ÖN PLANA ÇıKARAN YANLARı VAR. VE ONEMLı OLANDA OZGURLUK. KıM KENDıNı HANGı SÜRÜMDE DAHA RAHAT HISSEDIYORSA O EN IYI SÜRÜMDÜR GIBI GELIYOR .

aynı kaderi paylaşıorz kardeş :)
    ben de daha önceleri deişik sürümleri denedm hep başarısızlıkla sonuçlandı.benim dünyam da bi tanıdığın ubuntu cd si wermesiyle deişti bence ubuntu başlangıç için ideal bir sürüm ilerisi içinse debian..

bu arada pardus u da mutlaka deneyeceğim sıfır Türk yapımı bir linux görmek istiyorum.

• benilk olarak red hat kurmuştumswap alanı ve disk bölümleme konusunda hatalar yaptım sonuç olarak çalışmasıda hoşuma gitmedi belkide ona haksızlık ettim

debian kurayım dedim onu düzgünce kurduğumu sanıyorum çünkü aynı platforma mandrake kurdum ve o çalışıyor ama debiana bir türlü login olmaddım (testing binary yazan iso lardan kurmuştum)

şimdi mandrake 10,1 kurulu memnunum aygıttan ama sorunlarımvar track dosyaları çaldıramıyorum ve linux için hazırlanmış programları bile yükleyemiyorum üzerine tıklayınca kurma işlemini yapmaya kendileri başlamıyormlarmı bu sistemler

crossover indirdim onuda kuracam ama nasıl
    wine yardımı ile windows programlarını çalıştırmayı denicem wine mandarke cd lerinde vardı sanırım yoksa bile elimde wine olan cd ler var

dosya sistemi farklı olduğundan anlamakta zorlanıoyoprum
    konsoldan kurmam gerktiğinde mesela wine i bilen bir arkadaş gerekli komutları yazabilirmi

bide konsolda root kullanıcıya geçemedisürekli $ ile başlıyo
    # olması gerekiyor sanırım(tabi eğer kurulumda şart ise)

• Arkadaşlar selam.
    Ben ubuntu kurmayı denedim.
    Aslında kurulumda bir sorun yaşamadım. Hem flashdiskten, hem de pc'den kullanımı mümkün.
    Fakat bende ubuntu saniyelik donma sorunları meydana getirdi. Tabi bu da işlem yapmamı imkansızlaştırıyor. Mesela bir cd yazmak istiyorum. donma olduktan sonra işlem bozuluyor.
    Donma sorunu dediğim mesela 10 saniyede bir çok kısa süreli donmalar oluyor.
    Sebebi Nvdia ekran kartımmış. Ubuntu bazı modellerde bu sorunu yaratabiliyormuş.

Şimdi soruma gelirsek.
    Ben daha önce hiç linux kullanmadım.
    Biraz öğrenene kadar windowsa en yakın, hard diskleri görmemde sorun yaratmayacak bir linux sürümü arıyorum.
    Ama ubuntu olsun istemiyorum. Mutlaka benim sorunumun çözümü vardır fakat biraz öğrenene kadar sorunsuz ve kolay bir linux ile çalışmak istiyorum.
    Yardımcı olup tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The BatuHan -- 14 Mayıs 2011; 18:10:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The BatuHan

Arkadaşlar selam.
    Ben ubuntu kurmayı denedim.
    Aslında kurulumda bir sorun yaşamadım. Hem flashdiskten, hem de pc'den kullanımı mümkün.
    Fakat bende ubuntu saniyelik donma sorunları meydana getirdi. Tabi bu da işlem yapmamı imkansızlaştırıyor. Mesela bir cd yazmak istiyorum. donma olduktan sonra işlem bozuluyor.
    Donma sorunu dediğim mesela 10 saniyede bir çok kısa süreli donmalar oluyor.
    Sebebi Nvdia ekran kartımmış. Ubuntu bazı modellerde bu sorunu yaratabiliyormuş.

Şimdi soruma gelirsek.
    Ben daha önce hiç linux kullanmadım.
    Biraz öğrenene kadar windowsa en yakın, hard diskleri görmemde sorun yaratmayacak bir linux sürümü arıyorum.
    Ama ubuntu olsun istemiyorum. Mutlaka benim sorunumun çözümü vardır fakat biraz öğrenene kadar sorunsuz ve kolay bir linux ile çalışmak istiyorum.
    Yardımcı olup tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.

Sorun grafik birimi ile ilgili olmalı. Xubuntu dağıtımını denerseniz biraz daha iyi olacağını düşünüyorum.

• xubuntu da ntfs'i görmüyormuş sanırım.
  • 6 senelik konuyu HORT latmışınız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: The BatuHan

xubuntu da ntfs'i görmüyormuş sanırım.

Görmüyor değil de elle bağlamak gerekiyor benim bildiğim.
  • Peki daha sorunsuz bir linux sürümü var mı? Tek çare Xubuntu mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.