fstab dosyasına küçük bir müdahale ile NTFS'yi kendiliğinden bağlar Xubuntu
teşekkürler. bi araştırayım internetten nasıl yapıldığını. belki tekrar yardımınızı isterim.
quote:
Orijinalden alıntı: The BatuHan
teşekkürler. bi araştırayım internetten nasıl yapıldığını. belki tekrar yardımınızı isterim.
Linux, linux kavram olarak ele almak gerek konuyu.
Başlangıçta programlar vasattı bilirsiniz DOS üzerinde internete girebilmek zafer sayılıyordu. Ve ya DOS üzerinden dosya sitemine erişmek bir kader mevzuatıydı.
Windows ilerleyerek sorunlarını ortadan kaldırdı fakat Linux dediğimizde artık NT çekirdeği yok ortada.
GNU/GRUB/UNİX/Linux gibi farklı terimlerden bahsediyoruz ve çekirdekten ziyade daha çok ''Temel alma'' tabirini kullanıyoruz.
Demek istediğimi anlamak için Knoppix i masaüstü ortamı olmadan deneyin. Eskilerin nekadar sıkıntı yaşadıklarını anlarsınız.
Linux bugün hala insanı gıcık edecek hatalar verebiliyor. Bu hataları analiz etmek bir programcı için saniyelik iş fakat son kullanıcı için günlerce araştırma yapmak gerekli. Mesela yukarıda bir örneği var
Bu ufak müdahalenin varlığı internette kesin değil. Belki bu sorunu (sadece örnek olarak gösteriyorum) sadece bu arkadaşımız yaşadı ve başka hiçbir Türk yaşamadı ve ya paylaşma gereği duymadı.
Macbuntu temasının kaldırılmasında (11.04 de 10.10 macbuntu kurmuştum) aynı sorunu ben de yaşadım. Bazı insanlar çözümü vermiyor ve forum araştırmalarında da gözükmeyebiliyor. Zira forumlar çok karmaşık olabiliyor bazen.
Linuz dağıtımlarını şu sıralamayla ele alalım ozaman
1) En hızlı şekilde işlem yapabilmek için programcı 2)Orta derece hızla sorun çözebilmek ve işlem yapabilmen için sabırlı bir araştırmacı 3)Yavaş ve öğrenerek sorun çözebilmek için bilgisayar öğrencisi 4)Hiçbir destek olmaksızın (kurs gibi destekler) öğrenebilmek için hem son kullanıcı hem de biraz kafayı sıyırmak biraz da kaşif olmak gerekir.
1) e uygun dağıtımlar ; Arch, Knoppix 2 e uygun dağıtımlar ; Pardus, kubuntu, Debian 3)e uygun dağıtımlar ; Mint(ortak alan) , Ubuntu, Lubuntu 4) e uygun dağıtımlar ; Mint(akıl sağlığınız için), Debian (sadece temel işlevler flash player mevzuu kafayı yedirtebilir) Ubuntu, Xubuntu
Bunlar sadece temel alınan dağıtımlar. Bu ve bunların benzerleri olabilirr
ne kadar linux varsa kurdum Pardus'un üstüne linux görmedim
Bende mint 11 kurdum. Şimdilik sorunsuz. Hatta Windows'un tanımadığı wireless adaptörümü tanıdı. Linux ile tanışmak isteyenler için bence ideal. En azından sizi bunaltmaz...
quote:
Orijinalden alıntı: 8gen
Bende mint 11 kurdum. Şimdilik sorunsuz. Hatta Windows'un tanımadığı wireless adaptörümü tanıdı. Linux ile tanışmak isteyenler için bence ideal. En azından sizi bunaltmaz...
xfce sürümümü mint in?
Pardus en iyisi. Arkasında nede olsa TÜBİTAK var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme