Şimdi Ara

En İyi Motor Yağı Hangi Markanın? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
2
Favori
32.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam Liqui Moly'i Kullandınızmı ?
  • dddr D kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz yağ Dexelia'mı ?
  • 15-40 ve 20-50 koyduğum araçta yağ yakıyordu kamuonet araç şimdi castrol vectron 10-40 koydum hem daha sessiz çalışıyor hemde titreşim filan azaldı, yağ yakmada yok şuan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castrol 5w40

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

15-40 ve 20-50 koyduğum araçta yağ yakıyordu kamuonet araç şimdi castrol vectron 10-40 koydum hem daha sessiz çalışıyor hemde titreşim filan azaldı, yağ yakmada yok şuan.
    araç üreticim castrol 0-30 öneriyor. kısacası maceraya gerek yok mühendisten daha iyi bilemem. ben extra olarak edgesini alırım o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

araç üreticim castrol 0-30 öneriyor. kısacası maceraya gerek yok mühendisten daha iyi bilemem. ben extra olarak edgesini alırım o kadar.

Alıntıları Göster
    En son yağımı hepsiburada'dan aldığım Liqui Moly ile değiştirdim,
    Oldukça memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

Alıntıları Göster
    @Propertij2931

Araç LPG'li olduğu için biraz gürültülü ve sarsıntılı çalışıyordu bu yüzden tavsiye üzerine kullandım. Gürültüyü ve sarsıntıyı azaltmıştı, ben denemek için aldım kullandım memnun kalmıştım. Fiyatı biraz yüksekti ama 5 litresini 170 liraya almıştım.

• Hocam Castrol iyi ise bende ileride araç bakımında kullanırım , motor sesi ve performansında castrol 5w30 iyi iş cıkarırmı ?
  • Propertij2931 P kullanıcısına yanıt
    üreticinin kullanım kitapçığında belirlediğini kullanın. castrol marka olarak en iyi yağ üreticilerinden birisidir. en iyi yağ üreticisi şudur diye birşey yoktur. ben size bundan iyisi yoktur bunu kullanın dersem bu tamamen yanlış olur. yorumlardaki bu en iyisi diye yazanlarda gerçeği yansıtmaz yansıtması için farklı yağ markaları ile farklı testler yapmaları gerekli. arabanın çalışma sesine göre en iyi yağ olmaz. bu çok saçmadır.

yağ hakkında bi yazı okumak isterseniz;http://www.motor-yagi.com/?p=motor-yagi-hakkinda

aracınıza uygun yağı seçme konusunda da size yardımcı olacak bir link;http://www.castrol.com/tr_tr/turkey/services/motor-yagi-secici.html

• Opel için lukoil genesis premium 5 30 u övüyorlar. Şimdiye kadar hep gm dexos 2 kullanıyordum. Bir de lukoili deneyelim bakalım Nasıl olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: elophidae

Opel için lukoil genesis premium 5 30 u övüyorlar. Şimdiye kadar hep gm dexos 2 kullanıyordum. Bir de lukoili deneyelim bakalım Nasıl olacak
    http://www.hepsiburada.com/elf-moligraf-f1-5w40-4-litre-motor-yag-benzin-dizel-p-OTEL0540MO004 Memnunum tavsiye ederim
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz siteyi baya inceledim , işe yarayacak bilgiler var teşşekür ederim.
    rica ederim.
    2005 model polo var bende aracımın bilgilerini girdim tahmin ettiğim gibi 5w30 önerdi ancak ben araçta 10w40 kullanıyorum. daha doğrusu tam sentetik 5w30 beklerken servis 10w40 koydu üstelik 5w30 parasına. yani bu işlerde ustaya da bırakmamak lazım arkadaşlarında dediği gibi önerilen yağ markası kullanılmalıdır bencede. lpg li ve benzinli araçlarda tam sentetik yağ kullanımının çok önemli olduğunu biliyorum ama.
    Bilmiyorum sanirim,simdi benim aracimda elf var,motul dexelia falan kullaninca neler farkeder,yada farki bariz farkedebilirmiyim,aracin karakteri degisti der miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: dddr

Bilmiyorum sanirim,simdi benim aracimda elf var,motul dexelia falan kullaninca neler farkeder,yada farki bariz farkedebilirmiyim,aracin karakteri degisti der miyim?
    yağ dedin mi mobil tektir
    bu arada castrolun yağı kendi üretmediği söyleniyor
    doğru mu bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

yağ dedin mi mobil tektir
    bu arada castrolun yağı kendi üretmediği söyleniyor
    doğru mu bu?

Alıntıları Göster
    Neden Motul hariç ?

%100 tek sentetik motor yağı MOTUL ondan olabilir mi ?
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    Hocam Motul pahali 270 - 280 tl civari. Benim dedigim yaglar 120-130tl bandindaki yaglar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Propertij2931

Hocam Motul pahali 270 - 280 tl civari. Benim dedigim yaglar 120-130tl bandindaki yaglar.
    Elf ve Motul diyorlar hocam. Zamanında Mobil 1 efsaneydi pek tercih edilmiyor nedense tanıdığım ustalar tarafından. Castrol'e de artık sıcak bakmıyorlar, eskiden onun da kaliteli olduğunu artık tam sentetikleri beğenmedikleri söylediler.

Ama bu sanayideki bir kaç ustanın lafıyla genelleme yapılabilecek bir konu değil elbette. Ama Elf Motul ile ilgili ters bir şey söylemediler en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propertij2931

işte onu diyorum sizce neden pahalı ? Çünkü en iyi motor yağı MOTUL dur..

Bugün piyasada Full Sentetik adı altında satılan bütün yağlar yüzde 35 - 50 arası sentetik malzeme içeriyor

aralarında yüzde yüz (%100) sentetik yağ üreten tek marka MOTUL dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 5 Mayıs 2016; 21:14:23 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.