Şimdi Ara

EN İYİ MOTOR YAĞI HANGİSİ ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
122.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bizim araclarda var degilmi Dpf. Mobil alicam 5w30 onu koyacam.Suanki yag icinde kurum yapmis olabilirmi ?

Hocam dun cikarttim yag cubugunu yag simsiyah bu kalin diyemi boyle ozelliginimi yitirmis? Cunku ben bakima gireli 5bin km oldu ama 10.000 bini beklemek istemiyorum yagdan dolayi hemen giricem katran gibi olmuş. Bu kadar kisa surede nasil boyle olur anlamadim.

GÜNCELLEME : İyi günler arkadaşlar Konuyu tekrar güncelliyorum Konuyu açıp hangi yağ diye sordugumda Mobil1 diye çok öneri geldi bende bunun üzerine Mobil1 Esp Formula 5w30 Tam sentetik yağ kullanmıştım. Orjinal hava filitresi ve yağ filitreside almıştım. Arada yaklasık 1 ay geçti ama ben ne seste nede başka birşeyde bir farkını goremedim yağın. Sadece çok cabuk ısınıyor araba.

Siz araçlarınızda yağ değişiminden sonra farklılık hissediyormusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 15 Mayıs 2016; 10:51:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, nette bir sürü resmi doküman var. Castrol, shell, lukoil, mobil, gulf, gibi dünya markalarının sitelerinde aracınıza uygun yağı tavsiye eden seçici araçlar mevcut. Ford un sitesinden aracınızın kullanma kılavuzunu indirip uygun yağ kodunu bulun. Yağ markalarının tavsiye ettiği ürünün karşıladığı ford kodu ile kilavuzdaki kodu karşılaştırın. Sonuca kendinizi teknik bilgiler ile destekleyin. Aklınıza takılırsa forumda bir çok kişiye yardımı dokunan @vezir vardir. "motor yağı hakkinda herşey" isimli konuda kendisine de fikir danisabilirsiniz.

Kendimden ornek veryim; 99 golf sahibiyim daha önce 10/40 koyuluyordu simdi 5/40 koydum herhangi bir eksilme olmadi, memnunum. Yağ firmalarının tavsiyesi 5/30 veya 0/30. Yeterki araçta sorun olmadığı sürece markaya uygun şartları karsilasin. Kimi markalar onay almıştır kimisi yeterlidir der.
    Çok ucuza kacmamak şartı ile markaya takilmayin. Yukarida da bahsi geçen çoğu yag kalite konusunda birbirine yakındır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Bizim araclarda var degilmi Dpf. Mobil alicam 5w30 onu koyacam.Suanki yag icinde kurum yapmis olabilirmi ?

Hocam dun cikarttim yag cubugunu yag simsiyah bu kalin diyemi boyle ozelliginimi yitirmis? Cunku ben bakima gireli 5bin km oldu ama 10.000 bini beklemek istemiyorum yagdan dolayi hemen giricem katran gibi olmuş. Bu kadar kisa surede nasil boyle olur anlamadim.

Yağın kirlenmesi iyidir merak etmeyin. Kalin oldugundan degil yağ görevini yaptığından kirlenir. Yağ değişimi yapın 1 hafta sonra bile baksanız yaginizin rengi değişmiştir.

Ayrica yari sentetik yaglar 10.000 km tam sentetik yaglar 15.000 km değişim aralığı saglayabilmektedirler.

Eğer km yapmadan seneyi tamamliyorsaniz değişimi tavsiye edilmektedir.

• hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Sizin aracınız nedir bilmiyorum ama DPF mevcut ise her türlü 5-30 kullanacaksınız, bunlarda kendi içinde bir iki sınıfa ayrılıyorlar, benim verdiğim listedeki marka ve model yağlar şu anda egzos sistemi üzerinde en az kalıntı bırakan yağlardır, hangi marka otomobil üreticisi olursa olsun araç yeni nesil dizel üniteye sahip ise vereceği onay kodu bu modellere çıkacaktır Mercedes ve BMW dahil. Eğer sizde de DPF li araç mevcut ise bu listedeki yağlardan birini güvenle kullanabilirsiniz.
  • Arac 1.6 tdci focus2 145.000km de

Odediginiz kodu klavuzdan bulamadim. Simdi servisi aricam bilgi alicam onlar ne katiyormus bakayim bi burdanda yazarim.

• Arkadaslar servisle konustum 5w30 kullaniliyormus. Sizin aracaniza uygun olan yag 5w30 dedi. Yorumlariniz icin tesekkur ederim.

Mobil sitesinde mobil super3000 5w30 öneriliyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

EN İYİ MOTOR YAĞI HANGİSİ ?

• soner76 kullanıcısına yanıt
    Bununla Mobil1 esp 5w30'un farki nedir?

• quote:

Neyse hocam Mobil1 esp 5w30 alir katarim.Sıkıntı olursa 5w40a gecerim diger bakimda.
    mobile güven gerisini merak etme sen
    Bu mesaja eklenen görseller:

Mobil 1 esp 1 sinif ust bir yag ayrica dpfli araclar icin icindeki kurum birakan artiklar daha az,motorunuz icinde daha az kurum birakir,daha iyi koruma saglar.

3 sayfa sonunda 5w30a karar kilmanizda
    ilginc.

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben mobile karar vermistim ama 10w30 ve 5w30 arasinda karar verememistim. Servisle konustum 5w30 dedi oda.aklimda hic soru isareti kalmadi. Tesekkur ederim.

• quote:

Hocam ben mobile karar vermistim ama 10w30 ve 5w30 arasinda karar verememistim. Servisle konustum 5w30 dedi oda.aklimda hic soru isareti kalmadi. Tesekkur ederim.
    renault latitude araç 35000kmde 2000 motor dizel

sanırım 8 litre yağ alyor ve 5-40 öneriyor castrol başka sitede arabayı bile bulamadım sayılır

doğprumu bu bilgiler ve hangi yağı almalıyım
  • quote:

Neyse hocam Mobil1 esp 5w30 alir katarim.Sıkıntı olursa 5w40a gecerim diger bakimda.
    Kusura bakmayın adımı etiketlemişsiniz ama görmedim.

Aracınızın kataloğu;
    www.ford.com.tr
    Yeni Araçlar, SUV'ler, Ticari Van, Minibüs ve Kamyonet - Ford Türkiye
    http://www.ford.com.tr/ford-servis/tanitma-ve-kullanma-kilavuzlari

İndirip sizde kontrol ediniz.

183. sayfa yağ kodu WSS-M2C 913C

Alacağınız 5W/30 yağ üzerinde bu kodu arasanız daha sağlıklı seçim yapmış olursunuz.

Mobil ürünü; (alırken FE olmasına dikkat edin)

ESP 5W/30 yağ içi aracınızın yağ kodu bulunmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

sanırım 8 litre yağ alyor ve 5-40 öneriyor castrol başka sitede arabayı bile bulamadım sayılır

Kataloğu var ise orada yazan kodlar üzerinden gitmeniz daha sıhhatli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

Kusura bakmayın adımı etiketlemişsiniz ama görmedim.

Aracınızın kataloğu;
    www.ford.com.tr
    Yeni Araçlar, SUV'ler, Ticari Van, Minibüs ve Kamyonet - Ford Türkiye
    http://www.ford.com.tr/ford-servis/tanitma-ve-kullanma-kilavuzlari

İndirip sizde kontrol ediniz.

183. sayfa yağ kodu WSS-M2C 913C

Alacağınız 5W/30 yağ üzerinde bu kodu arasanız daha sağlıklı seçim yapmış olursunuz.

Mobil ürünü; (alırken FE olmasına dikkat edin)

ESP 5W/30 yağ içi aracınızın yağ kodu bulunmuyor.

Alıntıları Göster
    castrol mu mobil mi karşılaştırmasında mobil daha iyi çıkacaktır. bir de ford'un kendi orjinal motorcfaft yağları var. büyük ihtimal hem uygun fiyatlı hem de oldukça kalitelidir. rahatlıkla kullanılabilir. yurtdıışı forumlarında tavsiye ediliyor.

• Prokizya kullanıcısına yanıt
    Anladim peki mobilin espsi ile diger mobil superin ikiside 5w30 arada ne fark var sonucta ikiside 5w30 ikiside ayni marka.

• budak_1903 kullanıcısına yanıt
    Mobile karar kildim baya iyi diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

Kataloğu var ise orada yazan kodlar üzerinden gitmeniz daha sıhhatli olur.

Kılavuz yok. Elf in sitede 5.40 öneriyor

• JackDaniels kullanıcısına yanıt
    Renonun 5w40 komsumun megani icin aramistik reno araclarina Elf 5w40 oneriyor.

• quote:

Anladim peki mobilin espsi ile diger mobil superin ikiside 5w30 arada ne fark var sonucta ikiside 5w30 ikiside ayni marka.

Özellik bakımından kimyasal bileşenlerinde farklılık vardır. Öyle olmasa tüm 5W/30 lar aynı olurdu. Otomobil üreticilerinin verdiği kodların anlamı kalmazdı. Ayrıca 10/40 tan 5/30 geçişte bir miktar eksilte olabilir değişimden sonra gözlemleyiniz.

Castrol ürünü;
    Castrol MAGNATEC Stop-Start 5W-30 A5
    http://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/E10C62C07702B35580257DC700464336/$File/BPXE-9SSFWX.pdf

Lukoil ürünü;
    LUKOIL GENESIS ADVANCED 5W-30

Category : Cars
    where to buy
    Make : Ford (EU)
    Model : Focus, MK II (2004 - 2011)
    Type : Focus 1.6 TDCi (81 kW) (2004 - 2011)

lukoil-lubricants.com
    LUKOIL - Error 404. Page not found.
    http://lukoil-lubricants.com/oil_selector_en/?sector=1

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.