Bildirim
En iyi nargile markasi (2. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: alemci54
Dunyanin en kalieli nargilesi cek cumhuriyetinde tumden cam olarak imal edilen meduse ve abd de imal edilen fumo markalaridir.
http://fumodesign.com/skin/frontend/default/default/presentation/images/main_bg2.jpg
Nargile ile ilgili onlrca dogru kabul edile yanlis vardir.
1 en iyi marpuc deriden degildir. Bu bahsedilen olay cook eski zamanlardaki bir secenekti. Deri marpuc yikanmaz, Ayni zamanda yeni nesil kullanilan aromalari icine ceker ve bu tat yuzunden her aromada baska marpuc kullanilmak zorunda kalinir. Bu durumda dahi 3 aydan snra kotu tat almaniza sebep olur nargileden.
En iyi marpuc (turkiyede bulmaniz imkansiz) "food grade" denilen , besinleri saklamak icin mutfakta kullandigimiz koku ve tat tutmayan plastikten imal edilmis olanlardir. Bunlar yikanabilir ve temiz , kokusuz bir icim saglar
2. Pirinc, bakir gibi maddelerden imal edilmis serler de yine eski caglarda kullanildigi icin gunumuzdede kaliteli olanlar sanilir. Aksine bu maddelerde zamanla nargile kokusunu icine ceker ve zamanla kusmaya baslar. Bu maddelerden imal edilen nargilelerin ser kismini istediginiz kadar yikayin, burnunuzu dayadiginizda gelen o kokudan kurtulamazsiniz.
3 nargilenin lule kismininda toprak lule olmasi eskiden oyle kullandiklari icindir. Oysa toprak lulede ayni sekilde azami miktarda pislik barindirir. Lule de cam olmalidir, cam kir ve pislik tutmaz.
Komur.
Mese komuru her zaman iyi degildir. Iyisini bulmak zordur. Nargile komurunun iyi olabilmesi icin bir kac detay vardir
1- komurun ates tutma ozelligi maksimum olmalidir yani komur yandiktan , bitene kadar sicakligini azami derecede muhafaza etmelidir, her mese komuru bu ozelligi tasiyacak diye bir kaide yok.
2 komur dumansiz olmalidir. Tutune tad birakmamalidir,
Komur olarak kaliteli mese veya ulkemizde bulunmayan hindostan cevizi kabugundan yapilma komurler kullanilabilir,
Benim tercihim hindistancevizi kabugundan imal edilen. Marka olarakta coconara en iyisidir. Bunu ebay uzerinden 108 adetini 12$ a siparis edebilirsiniz
Bu komur kup seklindedir ve nargilenin uzerine 2 adet koydugunuz zaman 50 dk boyunca komuru ellemezsiniz. Ates tutma ozelligi maksimum oldugu icin tutunun uzerindeki sicaklik degismez, degisim olmadigi icinde nargileniz yanmaz. Duman hep ayni bollukta gelir
Ben resimde paylastigim fumo markali nargileyi kullaniyorum, pod versiyonu ve her parcasi cam.
Kisacasi nargile hakkinda internetteki ve hatta yukarida verilen bilglerin %90'i YANLISTIR.
Nargile ilgili daha detayli bilgilerimi ozantelkok.blogspot.com adresimde paylastim
merhaba hocam blog'undaki yazıyıda okudum çok teşekkürler baya bilgilendirici oldu
üstüne o kadar yıl geçtiği için artık Türkiye'de bulunmayan bazı şeyleri acaba bulabilir miyiz diye bakınıyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz mesela food grade marpuçlar gelmiş midir nasıl ne diye aramalıyız
hindistan cevizi kabuğundan yapılan kömürler Türkiye'yede gelmiş fakat diğer kömürlerden daha ucuzlar 1kg'ları 10tl iken meşe kömürleri 30tl bu fiyat farkı neden ve hala hindistan cevizi kabuğundan yapılan kömürümü tercih etmeliyiz ?
türkiyede fumo, meduso ya da o tarz nargileleri nerede buluruz ? -
up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aromaticstones hakkında bilginiz varmı ? -
Arkadaşlar 8 senelik nargileci kimliğimle bende birşeyler paylaşmak istedim.
En iyi nargile standart kahveci takımıdır.işletmemde medusa dediğiniz takımdan tutun suriye takımları ve almanyadan özel getirtdiğim takımlarım bukunmakta ama kahveci takımından asla vazgeçmedim.
Medusa tipi nargile takımları 300 tl ye toptancılarda satılıyor afaki rakamlar söylemeyin lütfen 600-650 çok uçuk :)
Türkiye piyasasındaki bulunan tütün markaları al fakher ve nakhla ,starbuzz yada fakfakhinayı bulmanız çok zor.
Ülkede en çok içilen tütün nakhla cappucino ,çift elma,kayısı,şeftali
Al fakher çift elma ,üzüm,nane,karpuz dur bana göre bu tütünler kendilerini kanıtlamışlardır .bulabilme şansınız var ise starbuzz bluemint veya blueberry serisini denemenizi tafsiye ederim ... Kaliteli marpuç izmirden,kaliteli kömürüde hataydan bulabilirsiniz isim vermeyelim çok fazla :) iyi keyifler
arkadaşlar bu sayfayı tavsiye edrim -
quote:
Orijinalden alıntı: Sabit esirtgen
En iyi nargile standart kahveci takımıdır.işletmemde medusa dediğiniz takımdan tutun suriye takımları ve almanyadan özel getirtdiğim takımlarım bukunmakta ama kahveci takımından asla vazgeçmedim.
Medusa tipi nargile takımları 300 tl ye toptancılarda satılıyor afaki rakamlar söylemeyin lütfen 600-650 çok uçuk :)
Türkiye piyasasındaki bulunan tütün markaları al fakher ve nakhla ,starbuzz yada fakfakhinayı bulmanız çok zor.
Al fakher çift elma ,üzüm,nane,karpuz dur bana göre bu tütünler kendilerini kanıtlamışlardır .bulabilme şansınız var ise starbuzz bluemint veya blueberry serisini denemenizi tafsiye ederim ... Kaliteli marpuç izmirden,kaliteli kömürüde hataydan bulabilirsiniz isim vermeyelim çok fazla :) iyi keyifler
bence sen nargileyi bırak
quote:
Orijinalden alıntı: Chosen
quote:
Orijinalden alıntı: Sabit esirtgen
bence sen nargileyi bırak
konuyu niye çektin la yukarı
Suudi Arabistan'da yaşıyorum. Bende bir kaç tecrübemi paylaşmak isterim.
Buralarda nargile içmek gelenek :) Nakhla ve al-fakir tütünleri burada ikinci sınıf kabul ediliyor. Ama Fakher golden serisi çıkardı. Bir üst sınıf..
Bir numaralı tütün "argelini" ve Ürdün'den geliyor.. En iyisi bu. Kalite farkı içimde hemen kendini gösteriyor. Burada kutusu 25 riyal. Türkiye'de epey pahalı. Dünyada kabul gören bir numaralı bir marka "medite" ve sadece Çek Cumhuriyeti'nde var. İstanbulda ise bı tütünü içebileceğiniz tek yer Kalyan Lounge olarak biliyorum.
Nargilede ise Fumo ve Meduse en kalitelilerinden. Aynı kalite de aşağıda yazacağım linklerde ki ürünlerde ilgi çekici ve popüler
http://nubespipes.com/en/
https://www.shishabucks.com/
http://desvall.com/
http://insahar.com/ar-mb
Bu mesaja eklenen görseller:
Nargile markası olarak bir çok marka bulunuyor dünya üzerinde. Bu sektörde markalaşma hızla devam ediyor.
Türkiyede bu işin oyuncularından ODUMAN NARGİLE var. Yerli üreticiler ancak Türkiyede az biliniyorlar. Ama gel gelelim yurtdışında neredeyse satılmadığı ülke yok. İnstagram sayfalarına girip bakın, binlerce fotoğraf paylaşmış insanlar.
Görünce gurulandık yani :) Türk markası dünya pazarında çok önemli bir yerde.
İnternet siteleriwww.oduman.com var, bir de Türkiye satışı içinwww.odumantr.com diye bi siteleri var.
Biz kullanıyoruz, ürünler gerçekten kaliteli ve fumo meduse vb gibi markaları aratmıyor. Fiyat performans olarak çok iyi. -
Takım olarak en iyisi çantalı nargile https://www.nargio.com/cantali-nargile-takimlari buradan sipariş etmiştim 6 aydır kullanıyorum gayet memnunum
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X