Şimdi Ara

En iyi o.c yiyen 1066 lık ramler ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ozan301

Bu 2 GB mi 4 GB mi hala karar veremedim.

Alıntı

''4 GB RAM gereksiz? Bana yetmedigi oluyor...

Su an bu mesaji yazarkenki (firefox ve winamp acik sadece) kullanilan RAM miktari buyrun:
     En iyi o.c yiyen 1066 lık ramler ?
    ''

Şeytan diyor git 2x2 4 GB 1066 MHz Team XTreem al diyor.

Sen bilirsin yine de Vista da şöyle birşey var ram ne kadar sa vista da ona göre davranıyor eğer bellekde yer varsa onu boş bırakmıyor 3 gün boyunca pc yi kapatmasan o senin kullandığın programları hafızaya alıyor ne kadar boş yeri varsa dolduruyor yani bu yüzden diyorum vista da bellek yönetimi çok gelişmiş orda 1.97gb dolu diyor ama 4gb olduğundan bir sorun çıkmayacağı için yoksa bellekde yer kaplayan onca şeyden belki 300mb civarı sistem için gereklidir.
    Yani senin 1gb ramin olsa anlık kullanım 1gb dan yukarı çıkmaz ve vista bellek yetersiz de demez.

Kısacası Vista "Ayağını Yorganına Göre Uzatır" sen ne verirsen onu kullanır. 2gb ram yetersiz demek gerçekten yanlış olur kime neye yani??
    Vista yı 1gb ram le kullana da var merak etmeyin.

Fakat Team Xtreem in de fiyatı çok iyi neredeyse 4gb lık 6400 ramler kadar.

Misalen A-Data Vitesta extreme 800mhz 2*2 160 YTL
    http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=326&pid=3503

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 5 Ağustos 2008; 13:24:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pkart

quote:

Dostum Micron nedir?

OC yapmayacakmış abim hiç. OC yapmam imkansız diyor. Hani donanımı kaybetme korkusu vardır ya ondandır.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd72600

Bu ram'i alsam acaba ilerde fiyat düşermi? Düşse bile 4 gb'ı ben 170 liraya alacağımı sanmıyorum, sen ne düşünüyorsun?

micron dünyanın en iyi chip üreticisidir ve ürettiği chip'ler en iyi overclock olan chiplerdir.kısacası oc olmayan diyen arkadas sağlam sallamıs.ayrıca sunu unutmayın derım çift sıra led geyiği bitti.çift sıra 16fe.5 sadece 2*2 kıtlerde var dıgerlerı eol.yenı urunlerıde cıkacak crucıal'ın yenı revızyon onlarda voltaj 2.0 olacak.

kısacası:CRUCIAL

Mesajları düzgün okuyalım Overclock olmaz diye birşey yazmıyor 1gb lıklar 2gb lıklardan daha iyi overclock olur yazıyor. Okumadan sallama millete de sallamış deme lütfen.

Ayrıca Dominator unda ne olduğunu birçok kişi biliyor.

Ozan kafam rahat etsin dersen yükle 64bit vista tak 2*2 yi keyfine bak.

Kişisel tercihim değil, kendimi senin yerine koyarak söyledim.

• quote:

Orjinalden alıntı: pkart

quote:

Dostum Micron nedir?

OC yapmayacakmış abim hiç. OC yapmam imkansız diyor. Hani donanımı kaybetme korkusu vardır ya ondandır.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd72600

Bu ram'i alsam acaba ilerde fiyat düşermi? Düşse bile 4 gb'ı ben 170 liraya alacağımı sanmıyorum, sen ne düşünüyorsun?

micron dünyanın en iyi chip üreticisidir ve ürettiği chip'ler en iyi overclock olan chiplerdir.kısacası oc olmayan diyen arkadas sağlam sallamıs.ayrıca sunu unutmayın derım çift sıra led geyiği bitti.çift sıra 16fe.5 sadece 2*2 kıtlerde var dıgerlerı eol.yenı urunlerıde cıkacak crucıal'ın yenı revızyon onlarda voltaj 2.0 olacak.

kısacası:CRUCIAL

Şu anda iyi overclock olan 2x2gb ram seti yok. 2x2gb bir ram setini 1200 de 4 saat orthos testinden geçirmeye çalışın bakalım ne oluyor?
    Çipinin mikron olması yada olmaması farketmez. Mikron çipleri de çeşit çeşittir ve 2gb lik modüllerde
    iyi overclock olan çipler kullanılmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: tokato

quote:

Bu 2 GB mi 4 GB mi hala karar veremedim.

Alıntı

''4 GB RAM gereksiz? Bana yetmedigi oluyor...

Su an bu mesaji yazarkenki (firefox ve winamp acik sadece) kullanilan RAM miktari buyrun:
     En iyi o.c yiyen 1066 lık ramler ?
    ''

Şeytan diyor git 2x2 4 GB 1066 MHz Team XTreem al diyor.

Sen bilirsin yine de Vista da şöyle birşey var ram ne kadar sa vista da ona göre davranıyor eğer bellekde yer varsa onu boş bırakmıyor 3 gün boyunca pc yi kapatmasan o senin kullandığın programları hafızaya alıyor ne kadar boş yeri varsa dolduruyor yani bu yüzden diyorum vista da bellek yönetimi çok gelişmiş orda 1.97gb dolu diyor ama 4gb olduğundan bir sorun çıkmayacağı için yoksa bellekde yer kaplayan onca şeyden belki 300mb civarı sistem için gereklidir.
    Yani senin 1gb ramin olsa anlık kullanım 1gb dan yukarı çıkmaz ve vista bellek yetersiz de demez.

Kısacası Vista "Ayağını Yorganına Göre Uzatır" sen ne verirsen onu kullanır. 2gb ram yetersiz demek gerçekten yanlış olur kime neye yani??
    Vista yı 1gb ram le kullana da var merak etmeyin.

Fakat Team Xtreem in de fiyatı çok iyi neredeyse 4gb lık 6400 ramler kadar.

Misalen A-Data Vitesta extreme 800mhz 2*2 160 YTL
    http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=326&pid=3503

Anladım dostum. Bu RAM piyasası nasıldır? Bu akıllı sistemi kullanmak için yanıp tutuşuyorum

Fiyatlar çabuk düşer mi dostum? DDR3'lerin bu kadar komik fiyatları varken DDR2 lerin fiyatlarının düşeceğini sanmıyorum. Hepsiburada.com'da Crucial Ballistix 1066 MHz 2x1 kit 120 liraydı. 4-5 ay sonra ne kadar olur acaba fiyatı tabi o zamana kadar piyasada bulunursa. Crucial'lerin oc performansından bahsetmeye gerek yok sanırım. Zaten oc yapmayacağız.

Bir küçük sorum daha var voltajsız oc nasıl olur? Benim bildiğim bileşene fazladan elektriği verirsin oc olur. Voltaj vermeden nasıl oc olur ki? (Voltaj vermemek elektrik vermemek anlamına gelmiyor mu?) Voltajsız oc'da bileşen kaybetme tehlikesi yok mu?

Bu RAM konusu dağılmasın forumda link varsa atarmısınız?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 5 Ağustos 2008; 17:50:57 >

• 4x1GB, 2x2GB seçiminde tercihim kesinlikle 2x2GB.
    anakartta 4 bellek slotu birlikte kullanıldığında problem çıkma olasılığı 2 slota göre daha yüksek.

OC kısmına gelirsen 2x1GB kitler daha çok oc olur ama 2x1 olarak 1 set kullanıldığında. aynı overclock performansını 4x1 şeklinde hiçbir üretici garanti etmez.

2x2'de 800'den 1150'ye kadar birçok seçenek mevcut. tavsiyem kaliteli bir 2x2 kit alman.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DivXci

4x1GB, 2x2GB seçiminde tercihim kesinlikle 2x2GB.
    anakartta 4 bellek slotu birlikte kullanıldığında problem çıkma olasılığı 2 slota göre daha yüksek.

OC kısmına gelirsen 2x1GB kitler daha çok oc olur ama 2x1 olarak 1 set kullanıldığında. aynı overclock performansını 4x1 şeklinde hiçbir üretici garanti etmez.

2x2'de 800'den 1150'ye kadar birçok seçenek mevcut. tavsiyem kaliteli bir 2x2 kit alman.

Team Xtreem 2x2 1066 MHz 168 lira. İyi değil mi bunun oc performansı nasıldır

Bu voltajsız oc nasıl olur onu anlatırmısınız? Benim bildiğim bileşene fazladan elektriği verirsin oc olur. Voltaj vermeden nasıl oc olur ki? (Voltaj vermemek elektrik vermemek anlamına gelmiyor mu?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 6 Ağustos 2008; 9:09:04 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DivXci

4x1GB, 2x2GB seçiminde tercihim kesinlikle 2x2GB.

Team Xtreem 2x2 1066 MHz 168 lira. İyi değil mi bunun oc performansı zaten oc yapmayacağımda.

Bu voltajsız oc nasıl olur onu anlatırmısınız? Benim bildiğim bileşene fazladan elektriği verirsin oc olur. Voltaj vermeden nasıl oc olur ki? (Voltaj vermemek elektrik vermemek anlamına gelmiyor mu?)

Şimdi bu voltaj olayı aldığın ürüne göre değişir.
    Zaten almak istediğin ramlerin hepsi ekstradan voltaj vermezsen üzerinde yazdığı hız ve zamanlamalrda bile çalışmazlar.
    Extreme ürünlerde voltaj şart diyebiliriz yani ama nasıl. Şöyle;

Dominator alırsın; Standart DDR2 voltajı 1.8v dur dominator standart çalışma gerilimi 2.1v dur yani stabil kendi hız ve zamanlamasında çalışmasını istiyorsan fazladan 0.3v vermek zorundasın tabi bu intel chipsetli anakart lar için geçerli. Nvidia anakartlar bu işlemi bir çok bellekle optimize olduğundan otomatik tir.

Reaper alıcaksan +0.5v gibi vs. vs.

Ama DD2 ramler 6 ay gibi bir sürede piyasadan silinmez heleki 1066 lık kitler asla.
    Çünkü şu anda anakartından ve ddr2 belleğinden çok memnun olan C2D ve PCIx ekran kartı destekli bir anakartı değiştirip ddr3 ram e para vermenin bir mantığı yok.

• Aslında en iyisi 2x2 GB 1066 MHZ Team Xtreem almak. Oc yapmayacağız zaten

Eğer ilerde küçük oc yapsak acaba RAM'e bişey olur mu? Mesela 3.2 veya 3.4 GHz ye çıkarırken E8400 ü?

Bir başka seçenekte Crucial Ballistix (hepsiburada.com fiyatı 120 ytl) 1066 mhz 2x1 kit. İlerde 1 kit daha tabi ucuzlarsa.. 4x1 Crucial olsa oc performansı nasıl olur?
  • quote:

Aslında en iyisi 2x2 GB 1066 MHZ Team Xtreem almak. Oc yapmayacağız zaten

Eğer ilerde küçük oc yapsak acaba RAM'e bişey olur mu? Mesela 3.2 veya 3.4 GHz ye çıkarırken E8400 ü?

Bir başka seçenekte Crucial Ballistix (hepsiburada.com fiyatı 120 ytl) 1066 mhz 2x1 kit. İlerde 1 kit daha tabi ucuzlarsa.. 4x1 Crucial olsa oc performansı nasıl olur?

4 belleğin de aynı performansı vermeyeceği kesin.
    kimi 1300 de rahat çalışırken kimi 1200 geçemiyebilirde bunun bir garantisi yok kit olarak almanın güzelliği burda işte.
    Firmalar overclock performansı birbirlerine çok yakın bellekleri 1 paketleyip satıyorlar.
    e8400 işlemciyi 3.3 ghz e çıkartmak için 1066 belleğe bile gerek yok.
    Bırak zorlamaya ne olduğunu bile hissetmez ram ler :D
    Ama bios dan ayarlarını tam yaparsan bunun için overclock bölümünden yardım almalısın.
    800mhz bir ram i 800mhz de bile bırkasan e8400 direk 3.6ghz olur zaten.

• quote:

quote:

Aslında en iyisi 2x2 GB 1066 MHZ Team Xtreem almak. Oc yapmayacağız zaten

4 belleğin de aynı performansı vermeyeceği kesin.
    kimi 1300 de rahat çalışırken kimi 1200 geçemiyebilirde bunun bir garantisi yok kit olarak almanın güzelliği burda işte.
    Firmalar overclock performansı birbirlerine çok yakın bellekleri 1 paketleyip satıyorlar.
    e8400 işlemciyi 3.3 ghz e çıkartmak için 1066 belleğe bile gerek yok.
    Bırak zorlamaya ne olduğunu bile hissetmez ram ler :D
    Ama bios dan ayarlarını tam yaparsan bunun için overclock bölümünden yardım almalısın.
    800mhz bir ram i 800mhz de bile bırkasan e8400 direk 3.6ghz olur zaten.

İşte bu habere sevindim
    2x2 Team XTreem aldıracağımm sanırım Eğer abimide kandırabilirsem

• 4x1 belleklerin hangi mikron çipi olursa olsun 1300 e çıkabileceğinden şüpheliyim.
    Belki benchmark almak için 2.5-2.6 arası voltaj verilirse anakartın kuzey köprüsünün soğutmasına da
    bağlı olarak çıkabilirler. Ama uzun süre stabil olarak o hızlarda kullanılabileceğini
    hiç zannetmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: musasm

4x1 belleklerin hangi mikron çipi olursa olsun 1300 e çıkabileceğinden şüpheliyim.
    Belki benchmark almak için 2.5-2.6 arası voltaj verilirse anakartın kuzey köprüsünün soğutmasına da
    bağlı olarak çıkabilirler. Ama uzun süre stabil olarak o hızlarda kullanılabileceğini
    hiç zannetmiyorum.

Yok ben örnek verdim zaten o belleklerden kullanmadım sadece farklı şekillerde edindiğim tecrübeyi paylaşıyorum.

Herhangi bir idiiam yok 1300 veya 1200 konusunda o konuda algılama lütfen.
  • Team XTreem 2x2 1066 MHZ acaba e8400 ü 3.6 ya getirirmi? Hiç kullanan yok sanırım bu ram'i
  • quote:

Team XTreem 2x2 1066 MHZ acaba e8400 ü 3.6 ya getirirmi? Hiç kullanan yok sanırım bu ram'i

Çok rahat getirir tam ters olucak. acaba 1:1 olduğunda her e8400 Team Xtreem i 1066 ya getirebilirmi asıl soru bu.

8400 3.6ghz de çalışması için fsb olması lazım 400mhz.
    eğer fsb:dram çarpanı 2 olarak ayarlarsan rami 800mhz de kullanmış olursun istersen o şekilde kullanıp zamanlama düşürürsün.
    800mhz de kullanmam dersen 2.5 çarpan yaparsın oda 1000mhz yapar bu sefer zamanlama düşüremezsin.
    Dersenki 1000mhz de az ondan sonraki seçenek sakat 3 e getirmek çarpanı bu da 1200mhz yapar o zaman da bellekler dayanırmı bilemem.

Eğer bu yazdıklarımdan hiç birşey anlamıyorsan "overclock" bölümünden yardım alman gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 6 Ağustos 2008; 10:16:42 >

• quote:

quote:

Team XTreem 2x2 1066 MHZ acaba e8400 ü 3.6 ya getirirmi? Hiç kullanan yok sanırım bu ram'i

Çok rahat getirir tam ters olucak. acaba 1:1 olduğunda her e8400 Team Xtreem i 1066 ya getirebilirmi asıl soru bu.

8400 3.6ghz de çalışması için fsb olması lazım 400mhz.
    eğer fsb:dram çarpanı 2 olarak ayarlarsan rami 800mhz de kullanmış olursun istersen o şekilde kullanıp zamanlama düşürürsün.
    800mhz de kullanmam dersen 2.5 çarpan yaparsın oda 1000mhz yapar bu sefer zamanlama düşüremezsin.
    Dersenki 1000mhz de az ondan sonraki seçenek sakat 3 e getirmek çarpanı bu da 1200mhz yapar o zaman da bellekler dayanırmı bilemem.

Eğer bu yazdıklarımdan hiç birşey anlamıyorsan "overclock" bölümünden yardım alman gerekir.

Dediklerini anladım

OC karışık işmiş yahu. 3.4 de çalışması için de yukarıdaki şeyler geçerli mi yoksa 3.6 ve üstüne getirmek istediğimizde mi dediklerin işin içine karışıyor.

Donanımda bilmediğim tek şey oc. Overclock öğrenmek istiyorum fakat oc denemeden öğrenilmez. Denerken yanlış bişey yaparsam donanım kaybetme tehlikesi var. Aslında o kadar da noob değilim. Gidip işlemciye pat diye yüksek volt verirsen gider tabi de..

• Her frekans ın kendine göre ayarlanması gerekli tabiki.
    3.6 dan yukarısı için değil hepsi için bazı ayarlar gerekli.
  • quote:

Her frekans ın kendine göre ayarlanması gerekli tabiki.
    3.6 dan yukarısı için değil hepsi için bazı ayarlar gerekli.

Neyse boşverin, ilgilendiğiniz için teşekkürler.
    Zaten abim sakın oc yapıyım falana deme haa diyor

• quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Patriot Viper serisi nasıl arkadaşlar,bilgisi olan var mı ?

/>

Ve diğer resimleri...

http://www.virtual-hideout.net/reviews/Patriot_2GB_PC2-6400_Viper/15.jpg
    http://www.overclock3d.net/gfx/articles/2007/12/15145858445l.jpg
    http://www.virtual-hideout.net/reviews/Patriot_2GB_PC2-6400_Viper/14.jpg

Kötü olacağını hiç sanmıyorum...

• Team XTreem 2X2 hiteknoloji'de tükenmiş Gelir mi acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.