Şimdi Ara

EN İYİ SES FORMATI HANGİSİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
31.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En iyisi wav'dır diye bilirim ama olmayadabilir. çünkü normal müzik cdlerini mp3 e çevirken bile ilk önce wava sonra mp3 e çevirir.Mp3 te kalite kaybı kesinlikle olur ama wav'da bu söz konusu deil.

aac formatını bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XzibiT -- 18 Ağustos 2005, 0:55:28 >
  • bu cd çalarlar hangi formatları destekliyor ?
    converter da wav yık.. wave diyemi yazılıyor acaba ? ondanmı yapayım ?
  • yaw en iyis WAV
    dieğrelerinin hepsi sıkıştırılmış
    + sıkıştırılımışlarda atrac3+ galba en iyisi
  • quote:

Orijinalinden alıntı: face01tr

quote:

Orijinalinden alıntı: KillForYou!

en iyi format aac dir.Daha sonra wav gelir.mp3 wav ın sıkıştırlımış halidir.Orjinal müzik cdleri 512 bitlik wav formatında yazılır cdye.mp3ler ise genelde 128 bittir.Yani kalite sıralamasına göre;

aac>wav>mp3>ogg>amr şeklinde olur.

ben şimdi araba için cd çekiyorum ? HANGİ FORMATI hangi mhz kalite frekansında çekeyim ne olsun ?? az da yer tutsun!

arabadaki sistemin hangi formatları destekliyor?playerın anfinin kolon ve sub un markası nedir?

• 1- WAV bir sıkıştırma formatı değildir. Salt ses değerlerinin bir dosyaya sırayla yazılmış halidir.

2- Sıkıştırma formatları arasında şu anda en az yere en fazla kaliteyi veren format ogg'dur.
    Ama Winamp'dan başka yerde çalamazsınız...
    Daha sonra Sony'nin geliştirdiği ATTRAC3 gelir.
    Daha Sonra WMA,
    Sonra MP4(Bi ara çok meşhurdu- 200'li yıllarda... Şimdi kimse bilmiyor),
    Sonra da MP3.

AAC, VOC, AU, SND, AIFF, APL gibi formatlar müzik kaydı için önerilmez.
    Sadece konuşma tarzı, ses aralığı düşük olan uygulamalarda verimli olur.

En çok kullanılanı tabii ki MP3'dür. Nedeni de, encoder'ının ve player'ının ücretsiz olarak dağıtılmasıdır.

Eğer cd çalarda dinleyeceksen iki alternatifin var;
    Cd çalarların bazıları mp3 desteklese de, çoğu salt wav çalar yani track dediğimiz olay.
    Ya track yazacaksın (Nero'daki ses cdsi seçeneğiyle) yada mp3 yazacaksın(Veri diski)

WAV kaydedersen bir cd'ye 80 dakikalık müzik sığar.
    MP3 kaydedersen 128Kbps internet kalitesinde 880 dakikalık müzik yazabilirsin.
    CD kalitesinde mp3 yani 360 Kpbs yazarsan 250 dakika civarı yazarsın.

• mp3 wav acc ogg
  • mp3 biLirim bashka 1 seyden annamam
  • quote:

Orijinalinden alıntı: sonix

mp3 wav acc ogg

• acc
    vaw
    mp3

sıralama böle olmalı...
  • peki convert yaparken

kbps ?
    frekans ?

kaç olmalı ??!

araba için raixo cd creator ile make a music cd seçeneğinden cd oluşturdum.. ortalama 3,5 dakkalık sarkıların olduğu cd ye 18 sarkı aldı ? araba vw polo; kendi gömme radyo cd çalar düzeneği var..
    orjinal albumleri kopyalamak en iyi sonucu vermezmi sizce ? bide öyle yapacam ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 18 Ağustos 2005, 16:26:40 >
  • quote:

Orijinalinden alıntı: face01tr

peki convert yaparken

kbps ?
    frekans ?

kaç olmalı ??!

araba için raixo cd creator ile make a music cd seçeneğinden cd oluşturdum.. ortalama 3,5 dakkalık sarkıların olduğu cd ye 18 sarkı aldı ? araba vw polo; kendi gömme radyo cd çalar düzeneği var..
    orjinal albumleri kopyalamak en iyi sonucu vermezmi sizce ? bide öyle yapacam ??

44100 hz 256 bit yeterli olacaktır.sanırım progarmın roxio cd creator.Orjinal albümleri kopyalam tabiki en iyi sonucu verir.Kopyalama programı olarak CloneCD yi öneriyorum.
  • ben make music cd yap dediğimde zaten program mp3 ..vb işeriği wma yapmıyormu * bide işlem sonunda finalize ediyorum cd yi.. garanti olsun diye ?!
  • Her kafadan bi ses çıkıyoooo. bilen de konuşuyo bilmeyende... kesin biliosanız yazın kardeşim. en iyi ses formatı OGG VORBIS tir. bazı arkadaşlar mp3 ü wav a çevirince 4 mb lık dosyalar 50 mb oluyo demiş. boyutla iş bitmiyo arkadaşım. OGG VORBIS gelecek yılların ses formatıdır. ve en iyi ses formatı seçilmiştir. İsteyenler incelesin.....................................

• kill for you arkadaşımız çok güzel değerlendirme yapmış bence.değerlendirmede araya sıkışabilecek mpc formatı da var.ben yeni tanıştım bi çok forumda kayıpsız bir sıkıştırma sağladığı ve mp3 den kesinlikle iyi olduğu söyleniyor ben emin değilim fakat oldukça güzel görünüyor.bakmanızda fayda var diye düşünüyorum
  • mpc yaptım ne winamp nede mp101 çalıştırabildi ?
  • quote:

Orijinalinden alıntı: c1han
    Sıkıştırma formatları arasında şu anda en az yere en fazla kaliteyi veren format ogg'dur.
    Ama Winamp'dan başka yerde çalamazsınız...

oggu başka yerde de çok rahat çalarsın
    ben 50mblık codec yükledim
    windows media player çok rahat çaldı
  • media monkey çalar direkt olarak ve güzel,değişik bir programdır
    winamp için ise plug-in var mpc plug-in sorunsuz güzel çalar o plug-in i bulursan
  • format formattır aac de format mp3 te format bence en iyisi mp4 tür m4a olarak kodlanıyor sanırım

m4a 128 bit mp3 le aynı kalitede boyut yarı yarıya

boyut farketmez derseniz aac dir
  • kodadı:cakabow
  • wav'ı siralamaya koymak bile hata sıkıştırma olmadiği için en kaliteli o
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.