Şimdi Ara

EN İYİ SES FORMATI HANGİSİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
31.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    mp3
    mp3 blade
    mp3 lame
    ogg vorbis
    ogg vorbis aoTuV b3
    waveogg vorbis aoTuV b3 ss..vb
    wavpack
    nero aac
    .
    .
    .
    vb

daha adını bile telafuz edemediğim 30, 40 kadar ses formatı daha var ?

benim öğrenmek istediğim forumda bu işin ehli bi arkadaş varsa en iyi format hangisi en baba en kalite ses hangisinde ? yukarda yazdıklarım öylesine daha iyileri varsa onlarıda önerebilirsiniz ?! ben en iyi ses formatını arıyorum

• MP3 olması lazım
  • aac mp3 wav
  • şu andaki en verimli format, bağımsız olarak (açık kaynak) gelitirilen ogg vorbistir. 96kbps ogg ile 128kbps mp3 aynı kaliteyi sunmaktadır(tabi ikiside aynı frekans). Bu da ogg nin daha az yer kaplayarak aynı kaliteyi sundunu göstermekte. aslında Sony nin atrac 3 plus ı da çok iyi fakat sadece sony tarafından desteklenmekte. Saygılar
  • mp3 wav
  • bende aynı kanıdayım
    quote:

Orijinalinden alıntı: TheLoft

aac mp3 wav
  • en iyisi waw bir mp3 diyelim 4mb waw a çevirince 50 mb oluyor

birde track cd ler deki müzikler artık ne dosyasıysa mükemmeller
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce en iyi Fm oyunu hangisi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mp3 mp3 mp3
  • waw mp3 aac
  • quote:

Orijinalinden alıntı: brobiy

en iyisi waw bir mp3 diyelim 4mb waw a çevirince 50 mb oluyor

birde track cd ler deki müzikler artık ne dosyasıysa mükemmeller

CD Tracklerde 24bit 192kHz den ön sentezlenmiş 16 bit 44100Hz WAV sesi vardır. 1440kbps açık dosyadır..

Sıkıştırılmış formatlarda seçimim OGG > MP3 > AAC > WMA şeklinde olur.

Symbian temelli olanlarda buffer sınırı ve özel codecler farklı sonuçlar verebilir. Smartphone larda müzik için ogg üstüne tanımıyorum. Windows Smartphone lerde ve pocketpc lerde ise wma gerçekten çok kaliteli sonuçlar veriyor.
  • 1.aac
    2.wav
    3.mp3
  • KillForYou! arkadaşım naptın yaa aac. yi bilmiyim ama mp3 wav dan iy değil mi
  • abiler yapmayın ya mp3 waw ın sıkıştırılmış halidir sıkışmış dosya ne kadar iyi olabilirki normalinden
  • brobiy mp3 mü wav ın sıkıştırılmışıdır bence tam tersi olmasın
  • arkadaşlar mp3 deyip geçmeyin mp3 black mp3 lame falan bi ton mp3 çeşidi var.. ben mp3 black yapıyorum.. şuan için en iyisi bu gibime geldi?! ama bilmiyorum sizinde yorumlarınızı almak istedim..

ikinci olarak araba aldık bunda cd çalar var.. sanırım mp3 çalar değil ??! şimdi ben normal cd çalar için hangi formatları kullnabilirim. hiç cd çalarım olmamıştı. bilmiyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 18 Ağustos 2005, 0:23:15 >
  • en iyi format aac dir.Daha sonra wav gelir.mp3 wav ın sıkıştırlımış halidir.Orjinal müzik cdleri 512 bitlik wav formatında yazılır cdye.mp3ler ise genelde 128 bittir.Yani kalite sıralamasına göre;

aac>wav>mp3>ogg>amr şeklinde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 18 Ağustos 2005, 0:31:16 >
  • quote:

Orijinalinden alıntı: akıllı12

KillForYou! arkadaşım naptın yaa aac. yi bilmiyim ama mp3 wav dan iy değil mi

aac zaten pek bilinmez.Genelde bizdeki ses sistemleri aac kalitesini fark etmek için yeterli olmadığından pek tutulmuyor.Ama yurt dışında aac formatlı albümler epey popüler.Zaten boyutları büyük olduğu için DVD ye kaydediliyor.DVD Audio larda kullanılan format aac dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 18 Ağustos 2005, 0:34:44 >
  • AAC, WAV, MP3, WMA
  • quote:

Orijinalinden alıntı: KillForYou!

en iyi format aac dir.Daha sonra wav gelir.mp3 wav ın sıkıştırlımış halidir.Orjinal müzik cdleri 512 bitlik wav formatında yazılır cdye.mp3ler ise genelde 128 bittir.Yani kalite sıralamasına göre;

ben şimdi araba için cd çekiyorum ? HANGİ FORMATI hangi mhz kalite frekansında çekeyim ne olsun ?? az da yer tutsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 18 Ağustos 2005, 0:48:57 >
  • quote:

Orijinalinden alıntı: face01tr

quote:

Orijinalinden alıntı: KillForYou!

en iyi format aac dir.Daha sonra wav gelir.mp3 wav ın sıkıştırlımış halidir.Orjinal müzik cdleri 512 bitlik wav formatında yazılır cdye.mp3ler ise genelde 128 bittir.Yani kalite sıralamasına göre;

ben şimdi araba için dc çekiyorum ? HANGİ FORMATI hangi mhz kalite frekansında çekeyim ne olsun ?? az da yer tutsun!

bilgilendirdiğin için saol

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.