Şimdi Ara

En iyi task killer ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HTC Wildfire S kullanmaktayım. Cihazımda advanced task killer kullanmaktayım ama appleri gerçekten öldürdüğünü düşünmüyorum :S Telefonum şarjı konusunda biraz sıkıntım var. Bu sabah finale giderken evden çıktığımda teli hiç elime almama rağmen okula vardığımda şarjın yüzde 90a düştüğünü farkettim. buda bendeki task killerin stabil çalışmadığı konusunda şüphe uyandırdı. Kullandığınız task killerlar nelerdir ya da ben bu durum için ne yapabilirim..

Cihazım şuan şarja takılı ve android 2.3.5 güncellemesi kurulmakta..

• Juicedefender denedin mi hocam hiç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok ustam denemedim hic. Indireyim simdi onu deneyeyim. Bu arada konuyu actigimda 2.3.3 yuklu idi. Simdi 2.3.5 e yukselttim sanki biraz iyilesme var gibi..
  • %20 30 gibi bir artış olur dostum aktif et gerisini ona bırak cihazın rotlu ise full sürümü sensation kullanıcılar kulübünde var
  • Kurdum ve aktif konuma getirdim. Cihazda herhangi bir oynama yapmadim. Bakalim birkac gun deneyecegim artik faydasi olur insallah. Tesekkur ederim.
  • Hocam geçen gün elime geçen Chip dergisinin içinden çıkan bi kitapçığı inceledim,Kitapçıkta Androdi ve Apple için en iyi 200 uygulamayı incelemişler,sen task killer deyince aklıma geldi yazayım dedim;
    "Mobile Utilities & Task Killer" tavsiye edilmiş,hatta mutlaka kurmalısınız diye de üzerinde durmuş
    Belki işinize yarar
  • iyi task killer yoktur ama illa isim istersen advanced task killer en iyilerden.

bu noktada bir yanlis anlamayi da gidermek isterim, task killer lar hafiza bosaltmak, ram rahatlatmak icindir. androidde buna da gerek yok ama asil isleri budur. batarya omrune katki saglamazlar, aksine pilinizi daha cabuk bitirirler.

android 2.1 ve oncesinde bir ise yariyorlardi ama 2.2 ve sonrasinda pil tuketmekten baska pek de bir ise yaramiyorlar, kullanmayin.

cihazi ihtiyaciniz yokken 2g moduna alirsaniz ciddi pil tasarrufu saglarsiniz. bu yetmezse juice defender android ruhunu biraz oldurse de daha da katki saglar pil omrunuze.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4mylove

Juicedefender denedin mi hocam hiç

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: alptug.55

Hocam geçen gün elime geçen Chip dergisinin içinden çıkan bi kitapçığı inceledim,Kitapçıkta Androdi ve Apple için en iyi 200 uygulamayı incelemişler,sen task killer deyince aklıma geldi yazayım dedim;
    "Mobile Utilities & Task Killer" tavsiye edilmiş,hatta mutlaka kurmalısınız diye de üzerinde durmuş
    Belki işinize yarar

Denemek lazim tesekkur ederim dikkatibiz icin ....
  • Juice defender ne iş yapıyor? teorik olarak bilen varmı arkadaşlar? eğer power settings gibi telefonun sık sık sync yapmasını engelliyorsa zaten bu tip ayarlar yeni android sürümlerinde otomatik geliyor.. aslında en iyi tasarruf işlemciyi downclock yaparak saglanabilir ama yeni çift çekirdekli işlemcilerde henüz düzgün destek yok..

bendeki sensation ekranı fazla acık tutmadıkca gayet düzgün gidiyor ama ekranı acık bırakıp bir şeylerle uzun uzun ugrasırsanız pilin geri sayımını bariz görebiliyorsunuz
  • Task Killer'ları kullanmayın arkadaşlar. Kullananların birçoğu pil ömrü ve "Free ram"i (kullanılabilir bellek) yükseltmek için kullanıyor.

"Free ram"in fazla olması hiçbirşey ifade etmez android tabanlı telefonlarda. Çünkü örneğin windows'ta ne kadar free ram var ise sistem o kadar rahat çalışır anlamına gelir, bu doğru. Ancak android için doğru değil çünkü android yapılması muhtemel görevler için bir kaynak ayırır kendine ancak kullanmaz, kullanması gerektiği zaman da zaten önceden ayırdığı için hızlı bir şekilde kullanmaya başlar. Bu yönüyle windows'tan daha hızlıdır. İki işletim sistemi ters mantıkta çalışır, biri fazla free ram tutmaya diğeri de mümkün olduğu kadar az tutmaya çalışır.

Siz task killer kullandığınızda android'in kaynak ayırdığı tüm işlemleri çalışmadığı(dolayısıyla pil harcamadığı) halde gereksiz yere durduruyorsunuz. Bu da sistemi sıkıntıya sokuyor. Hatta üst üste task killing yaparsanız force close'ların (zorla kapanma) başladığını kendiniz de görebilirsiniz. Ama burda hemen şunu hatırlatayım uygulamalardan çıkarken "home" düğmesini kullanıyorsanız, çıktığınız uygulama arka planda çalışmaya daha doğrusu ayrılan kaynağını kullanmaya devam eder, o yüzden daima "geri" tuşunu kullanmakta fayda var.

Task killer kullanıp kaynağını iptal ettiğiniz uygulamayı açmaya çalıştığınızda, android ona önce kaynak ayırıp sonra uygulamayı açıyor. Dolayısıyla bu daha uzun işlem süresi(çok az da olsa farkediyor) ve daha fazla pil demektir.

O yüzden benden tavsiye kullanmayın derim illa kullanmak istiyorsanız da sense'in sunmuş olduğu task manager'ı (görev yöneticisini) kullanın..

• quote:

Orijinalden alıntı: fresher

Task Killer'ları kullanmayın arkadaşlar. Kullananların birçoğu pil ömrü ve "Free ram"i (kullanılabilir bellek) yükseltmek için kullanıyor.

"Free ram"in fazla olması hiçbirşey ifade etmez android tabanlı telefonlarda. Çünkü örneğin windows'ta ne kadar free ram var ise sistem o kadar rahat çalışır anlamına gelir, bu doğru. Ancak android için doğru değil çünkü android yapılması muhtemel görevler için bir kaynak ayırır kendine ancak kullanmaz, kullanması gerektiği zaman da zaten önceden ayırdığı için hızlı bir şekilde kullanmaya başlar. Bu yönüyle windows'tan daha hızlıdır. İki işletim sistemi ters mantıkta çalışır, biri fazla free ram tutmaya diğeri de mümkün olduğu kadar az tutmaya çalışır.

Siz task killer kullandığınızda android'in kaynak ayırdığı tüm işlemleri çalışmadığı(dolayısıyla pil harcamadığı) halde gereksiz yere durduruyorsunuz. Bu da sistemi sıkıntıya sokuyor. Hatta üst üste task killing yaparsanız force close'ların (zorla kapanma) başladığını kendiniz de görebilirsiniz. Ama burda hemen şunu hatırlatayım uygulamalardan çıkarken "home" düğmesini kullanıyorsanız, çıktığınız uygulama arka planda çalışmaya daha doğrusu ayrılan kaynağını kullanmaya devam eder, o yüzden daima "geri" tuşunu kullanmakta fayda var.

Task killer kullanıp kaynağını iptal ettiğiniz uygulamayı açmaya çalıştığınızda, android ona önce kaynak ayırıp sonra uygulamayı açıyor. Dolayısıyla bu daha uzun işlem süresi(çok az da olsa farkediyor) ve daha fazla pil demektir.

O yüzden benden tavsiye kullanmayın derim illa kullanmak istiyorsanız da sense'in sunmuş olduğu task manager'ı (görev yöneticisini) kullanın..

aynen katiliyorum, cok dogru. benim de soyledigim buydu, siz daha ayrintili aciklamissiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

Juice defender ne iş yapıyor? teorik olarak bilen varmı arkadaşlar? eğer power settings gibi telefonun sık sık sync yapmasını engelliyorsa zaten bu tip ayarlar yeni android sürümlerinde otomatik geliyor.. aslında en iyi tasarruf işlemciyi downclock yaparak saglanabilir ama yeni çift çekirdekli işlemcilerde henüz düzgün destek yok..

bendeki sensation ekranı fazla acık tutmadıkca gayet düzgün gidiyor ama ekranı acık bırakıp bir şeylerle uzun uzun ugrasırsanız pilin geri sayımını bariz görebiliyorsunuz

juice defender in yaptigina kabaca mobil veriyi acip kapatmanin otomatiklestirilmesi deyebiliriz.

normalde mobil veriyi ayarlardan kapatirsaniz siz tekrar girip acana kadar kapali kalir ve cihazin internete girmesi onlenmis olur dolayisiyla pil tasarrufu saglanir ama android ruhunu oldurmus olursunuz.

juice defender ise bunu otomatiklestiriyor. mobil veriyi siz kapatip acmiyorsunuz, kontrole JD el koyuyor ve yaptiginiz ayar ve kullaniminiza gore veriyi acip kapatiyor. ekran kapaliyken mobil veriyi kapatip, telefonu elinize aldiginizda aciyor. bunun yaninda bence en buyuk artisi ise su ki cihazi gorece guncel tutmak icin yaptiginiz ayara gore siz telefona dokunmasaniz bile 15dk da bir mobil veriyi aciyor. bu esnada mailler geliyor, whatsapp mesajlari geliyor, hava durumu facebook vs guncelleniyor, size bildirimler geliyor ve sonra mobil veri tekrar kapaniyor.

yani telefonunuz surekli internete bagli kalmiyor, 15dk internet kapali, 1dk acik, 15dk kapali, 1dk acik ..... bu sekilde surec devam ediyor ve hem pil tasarrufu saglaniyor hem de cihaz gorece guncel kaliyor. bunun yaninda cihaz elinizdeyken 15+1 sistemi devreden cikip cihaz surekli bagli oluyor.

Bu da android ruhunu kismen olduren bir sey ama sagladigi pil tasarrufu da ortada. uzun lafin kisasi cihaz surekli elinizdeyse, surekli kuracaliyorsaniz JD pek bir fark yaratamaz ama ekran kapaliyken harcanan enerjiyi ciddi azatiyor.

Ben normal sartlarda JD kullanmiyorum, ben gelen mailin aninda telefona dusmesini, whatsapp mesajlarima aninda ulasmak isteyen biriyim. bu sebeple kullanmiyorum ama tefonunda yuklu bekliyor. ne zaman ki pil eve kadar yetismeyecek gibi gorunuyor, yolda kalacagima aktiflestiriyorum JD i o da isini yapiyor, faydasi da oluyor.

• @tosunpasa soru için @ManoMachine cevap için sağolun... Programın ne işe yaradığını detaylı bir şekilde öğrendik
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManoMachine

quote:

Juice defender ne iş yapıyor? teorik olarak bilen varmı arkadaşlar? eğer power settings gibi telefonun sık sık sync yapmasını engelliyorsa zaten bu tip ayarlar yeni android sürümlerinde otomatik geliyor.. aslında en iyi tasarruf işlemciyi downclock yaparak saglanabilir ama yeni çift çekirdekli işlemcilerde henüz düzgün destek yok..

juice defender in yaptigina kabaca mobil veriyi acip kapatmanin otomatiklestirilmesi deyebiliriz.

normalde mobil veriyi ayarlardan kapatirsaniz siz tekrar girip acana kadar kapali kalir ve cihazin internete girmesi onlenmis olur dolayisiyla pil tasarrufu saglanir ama android ruhunu oldurmus olursunuz.

juice defender ise bunu otomatiklestiriyor. mobil veriyi siz kapatip acmiyorsunuz, kontrole JD el koyuyor ve yaptiginiz ayar ve kullaniminiza gore veriyi acip kapatiyor. ekran kapaliyken mobil veriyi kapatip, telefonu elinize aldiginizda aciyor. bunun yaninda bence en buyuk artisi ise su ki cihazi gorece guncel tutmak icin yaptiginiz ayara gore siz telefona dokunmasaniz bile 15dk da bir mobil veriyi aciyor. bu esnada mailler geliyor, whatsapp mesajlari geliyor, hava durumu facebook vs guncelleniyor, size bildirimler geliyor ve sonra mobil veri tekrar kapaniyor.

yani telefonunuz surekli internete bagli kalmiyor, 15dk internet kapali, 1dk acik, 15dk kapali, 1dk acik ..... bu sekilde surec devam ediyor ve hem pil tasarrufu saglaniyor hem de cihaz gorece guncel kaliyor. bunun yaninda cihaz elinizdeyken 15+1 sistemi devreden cikip cihaz surekli bagli oluyor.

Bu da android ruhunu kismen olduren bir sey ama sagladigi pil tasarrufu da ortada. uzun lafin kisasi cihaz surekli elinizdeyse, surekli kuracaliyorsaniz JD pek bir fark yaratamaz ama ekran kapaliyken harcanan enerjiyi ciddi azatiyor.

Ben normal sartlarda JD kullanmiyorum, ben gelen mailin aninda telefona dusmesini, whatsapp mesajlarima aninda ulasmak isteyen biriyim. bu sebeple kullanmiyorum ama tefonunda yuklu bekliyor. ne zaman ki pil eve kadar yetismeyecek gibi gorunuyor, yolda kalacagima aktiflestiriyorum JD i o da isini yapiyor, faydasi da oluyor.

Hocam teşekkür ederim güzel cevabınız için. normalde büyük ekranlı telefonlarda asıl tüketimi ekran yaptıgı için çok farketmeyecektir ama yinede bulunması iiy olacaktır.. hemen kuruyorum :)

bende bir program tavsiye edeyim.. TimerAndroid.. tanımladıgınız işleri belirttiğiniz vakitte yerine getiriyor.. neredeyse androidin tüm fonksiyonları var bu programda..
    mesela bende şöyle bir task var.. gece saat birde telefonumu uçak moduna alıyor .. sabahta 7de geri açıyor.. böylece telefonumu çok kurcalamazsam rahat 2 gün kullanabiliyorum..

arayan soran olabilir olmaz derseniz benzer bir şey gece mobil data kullanımı için yapılabilir.. gece 12de mobil datayı kapatıp sabah 9da geri açtırabilirsiniz.. yada birine istediginiz saate SMS yollayabilirsiniz... çağrı başlatabilirsiniz.. seçenek çok

• quote:

quote:

Hocam senin ankattiklarini begenio indirdim ama dedigin gibi calismiyor. 15 sk da bir nete girim guncellemeleri almuyor. Android baslifindan sony bolumune konu acrim ordanda bakabilirsin.sorunyma

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fresher

Task Killer'ları kullanmayın arkadaşlar. Kullananların birçoğu pil ömrü ve "Free ram"i (kullanılabilir bellek) yükseltmek için kullanıyor.

aynen katiliyorum, cok dogru. benim de soyledigim buydu, siz daha ayrintili aciklamissiniz.

sense arayüzü olmayan arkadaşlara tavsiyeniz nedir?

• Advanced Task Killer Öneririm Kardeşim :) Telefonumda aramalara dahi cevap veremiyodum ama bu programı yükleyince telefon kendine geldi ;) Pil tüketmekten başka işe yaramıyo diyenler bence çok büyük yanılgı içerisinde
  • BayFakir66 B kullanıcısına yanıt
    Hortlatmisin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.