Şimdi Ara

en kolay dil? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden Alıntı: Fierryball

Japonca.

bildiğinin aksine japonca oldukça zordur.hiragana katakana ve kanji olmak üzere 3 tane alfabe vardır.ve kanji alfabesinde bir çok karakter vardır.bir gazete okumak çin 1500 tanesini bilmeniz gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kral_murat

quote:

Orjinalden alıntı: metarc

en kolay dil Rusçadır. geçmiş zaman şimdiki zaman ve gelecek zaman olmak üzere 3 zaman vardır. farklı fiil çekimleri sadece dilin zor yanlarından birisidir.
    Rusçanın kolay bir dil olması daolayısıyla yazarlar romanlarında karakterlerin kendini ifade etmelerini , duygularını okuyucuya rahat yansıtmalarını sağlamıştır. Dostovyeski, tolstoy.. daha birçok dünyacaünlü yazar rusça sayesinde romanlarını rahat yazabilmişlerdir.
    tek zor yanı ki o da 2 gununu almaz... harfleri latin harflerinden biraz değişik..

RUŞÇAYI ÖĞRENMEYE GEREK YOK, ZATEN GENELDE VUCUT DİLİ KULLANILIR (ah,oh oo yess)

• ingilizce diyebilirim ama belki de küçük yaştan itibaren okullarda öğretildiği ve gündelik hayatta yoğun bir şekilde kullanıldığı içindir. bence anadilimize yakınlığı ile ilgili ve bu yüzden göreceli bir kavram. kesin sonuçlara ulaşılmak isteniyorsa bebeklerin anadilini öğrenme sürelerinin ortalamalarına bakılıp karşılaştırılmalı bence.
  • en kolaydil bence en kolaydır

• Konuştuğunun Türkçe olduğunu sandığın için sana kolaymış gibi geliyor...
  • İngilizce ,herkesin uzaktan yakından aşinalığı olduğu için kolay geliyor.

İngilizce'den sonra Rusça mı Almanca mı daha iyi gider...???
  • quote:

Orjinalden alıntı: kral_murat

en zor dil Türkçe'dir

türkçe sondan eklemeli olduğu için diğer dillere göre daha zor öğrenilir

ayrıca türkçe lastik gibi dildir. nereye çekersen oraya gider

çince görmemişin uhuabauyau
    20 yaşında herifler okumayı yeni öğreniyo uabayuya
  • benim yenge 4 yıldır türkçeyi çözemedi. kendisi iranlı çok iyi fransızca ve ingilizce biliyo ama. gel görki türkçede tıkandı.. hep kelimenin sonlarında yanlış ek getiriyo
  • en kolay dil insanların iletişimini kolaylaştırmak için YAPILMIŞ,yani insan yapımı esperanto dur
    ben biraz biliyorum cümle kurmayı 2-3 günde öğrendim çalışırsanız eminim dili 1 hafta da öğrenebilirsiniz
    dünyadaki insan yapımı dillerin en çok konuşulanlarındandır,ve ben normal diller ile aralarında bir fark görmedim gayet güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecast -- 9 Temmuz 2008; 18:47:44 >
  • kolay dil ingilizcedir çünkü kelimeleri ve konuşmaları hemen hemen bir kaç ülkede geçerlidir o yüzden kolay öğrenilir ama türkçe bize göre kolay çünkü biz türküz ve türkçeyi kolay görüyoruz ama yoksa türkçe zor bir dildir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: *MelaNKoliK*

İngilizce ,herkesin uzaktan yakından aşinalığı olduğu için kolay geliyor.

Almanca...
  • vücut dili
  • almanca tabii
  • quote:

Orjinalden alıntı: CodeWriter

html

abi yarıldım

• quote:

Orjinalden alıntı: anchoret90

vücut dili

• Korece öğrenmek için 88 hafta mı gerekiyor

İngilizce mantığını kavradın mı çok kolay, hatta Almanca da öyle ama Türkçe biraz karışık bir yapıya sahip.

Bu arada yazılımcıların en çok zorlandığı olay Case Sensivity denilen büyük-küçük harf duyarlılığı.
  • Türkçe çok karışık bir dildir. çok kurallı ve çok istismadır. mesela dolap-dolabı olur kapak-kapağı olur süt-südü olmaz.

bunu yabancı insanın ezberlemesi gerekiyor

bakyorum degiş bakıyorum deriz orda ı türer. bunu ezberlemek lazım yüzlerce kural yüzlerce istisna çok zor bir dil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuatturkrap

quote:

Orjinalden alıntı: *MelaNKoliK*

İngilizce ,herkesin uzaktan yakından aşinalığı olduğu için kolay geliyor.

Almanca...

Bence Rusça çünkü Almanların çoğu ingilizce biliyor zaten. Ruslar az biliyor
  • avrupadaki en zor dil
    fransizca ve turkce bundanda eminim

hele fransizca tam olum...
  • En kolay dil gözlemlerime göre

Türkçe

Koreli arkadaşlarım çok rahat türkçenin mantığını anlayabiliyorlar sebebi ise bizim dilimize benzerliği..

Yazıldığı gibi okunur .

Dolap _____> Dolabı olur fakat birisi Dolapı da dese de herkes anlar harfler okadar önemli değil.

Gelmek__>gelcem __>>geleceğim >gelecek im________>>>gelicem (Görüldüğü gibi türkçede yazmak zordur fakat konuşmak çok kolaydır.)

Mesela yarn aksm efve erkenn geledcem.(Görüldüğü gibi çoğu dilde özellikle ingilizcede bu imkansızdır.)

Ayrıca Türkçede aksan yoktur gırtlaktan ses çıkmaz dil ve diş hareketleriyel tüm sesler belirtilir ayrıca ses eksik yada düzensizde olsa anlaşılır.

Korece

Korece ise asya dilleri arasında öğrenmesi bakımından en kolayı diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PALADİUS_ARAGONES -- 9 Temmuz 2008; 23:01:22 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.