*BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK (MANYAKMI NE O KADAR KIZLA KİM BAŞ EDİCEK)
HATİCE
FİDAYDA ANKARALIM FİDAYDA (BU NE ALAKA BİRİ ANLADIYSA BANADA ANLATSIN)
BÜTÜN GICIK ŞARKILARA
deniz sekinin yeni albumunden aşk passifloradan çok hoslanır ne demek istiyo acaba bi de sarkının bazı yerlerinde ask sevismekten cok hoslanır falan diyo passiflora surup deilmi ya manyak mı bu kadın
Bana öyle bakma sevgilim Dökerim dişlerini Bakma dedim sana Dökerim dişlerini
Yahu bakmasana bana öyle Dökerim dişlerini Ne bakıyorsun sevgilim Dökerim dişlerini
Eh benden günah gitti Dökeceğim dişlerini Al işte gördün mü bak Döktüm dişlerini
(cenk erdem)=))
manga geliyorr manga geliyorr..
vur ve kaç bunun adı KAPKAÇ satılık değiliz biz...
bu ne lan allahın özentileri... nefret ediyom bu manDa gurubundan varya....
quote:
Orjinalden alıntı: Hacitigin
"Sen olmasan da sensiz olmuyor .... " ---Emre Altuğ
ya ben de bu sayfaya girerken tam bu sözü hatırlamaya çalışıyodum.gözümü kapadım düşündüm tam heh buldum dedim karşıma aynen bu çıktı. ne rezil bi söz ya
quote:
Orjinalden alıntı: kontendoo
çelikin bir şarkısı vardı
Artık devir değişti e tabi çelikte değişti kısa kes artık bitti senin modan geçti şimdi o kadın moda bye bye
bu lafları duyan kadın 40yıl depresyondan çıkamaz valla
Katılıyorum
Manda yuva yapmış söğüt dalına Yavrusunu sinek kapmış gördün mü?
Bu türküyü "Yaşamdan Dakikalar" programında Hıncal Uluç ele almıştı ve anlaşılamamış bi türküdür demişti. Onu yazan kişinin ince zekasının kavranamadığını söylemişti. Türküde anlatılan kırsal yaşam. Türküyü yazanın bulunduğu yerdeki mandalar yaz güneşinden korunmak için söğüt ağacı dibine yuva yapmış, orayı mesken edinmiş. Yavrusunu sinek kapmış ile anlatılmak istenen ise yeni doğan manda yavrusunun kısa kuyruğundan dolayı üzerine konan sinekleri kendi başına savuşturamamasıdır. Ondan üzeri hep sinek doludur. Yaa...
Ayrıca bu da bizim yöreden (Rize):
Taş altina karinca Ayağumi dişledi, ayağumi dişledi Bu kaybana sevdaluk Yüreğume işledi, yüreğume işledi
nihat doğan. seni sevev seve çok seve seve seviyorum
sana gitme demeyeceğim ama siee git labunya
piyasa şarkıların nerdeyse hepsi saçma
quote:
Orjinalden alıntı: afganaf
Manda yuva yapmış söğüt dalına Yavrusunu sinek kapmış gördün mü?
Bu türküyü "Yaşamdan Dakikalar" programında Hıncal Uluç ele almıştı ve anlaşılamamış bi türküdür demişti. Onu yazan kişinin ince zekasının kavranamadığını söylemişti. Türküde anlatılan kırsal yaşam. Türküyü yazanın bulunduğu yerdeki mandalar yaz güneşinden korunmak için söğüt ağacı dibine yuva yapmış, orayı mesken edinmiş. Yavrusunu sinek kapmış ile anlatılmak istenen ise yeni doğan manda yavrusunun kısa kuyruğundan dolayı üzerine konan sinekleri kendi başına savuşturamamasıdır. Ondan üzeri hep sinek doludur. Yaa...
+9585488
Bu programı ben de seyretmiştim.Gerçekten de kafamı kurcalayan bu türküye mantıklı bir açıklamaya kavuşmuştum sonunda Asslında bizim saçmasapan diye dalga geçtiğimiz türkülerin de ne anlamları vardır ama yöresel kullanımları bilmediğimizden kafa buluyoruz böyle....Ayruca yukarıdaki türküde TİRİDİNE BANDIM denilen TİRİT bir çeşit etli yemek olması lazım tam bilmiyorum,ekmek banmak manasında yani