Asus Tuf Gaming X3 Radeon RX 5700 XT Sorunu mu?
Herkese merhabalar.
Geçtiğimiz haziran ayında kendime yeni bir sistem topladım. Vakitsizlikten çok fazla başında oturamadığım bilgisayarımı sadece hobi için almış bulundum. Sürekli kullanmadığım için çok üzerinde durmadığım ama artık canımı sıkmaya başlayan ve çözüm bulmak zorunda olduğumu düşündüğüm bir problemim var.
Öncelikle sistem özelliklerini sizlere yazıyorum;
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK
ASUS TUF B450M-PRO GAMING 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 RGB M.2 mATX Anakart
ASUS TUF GAMING X3 Radeon RX 5700 XT OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
XPG 512GB SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 2300MB Yazma)
THERMALTAKE Versa J25 Tempered Glass RGB 650W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa
Gamepower GPR24C144 23.6" 1ms (Display+HDMI+DVI) FreeSync Full HD Curved Monitör
Sorunum da şudur;
Bilgisayar bazen yeni açıldığında, bazen uykuya geçip geri uyandırdığımda, bazen yeniden başlattığımda ekranda mouse hareketlerinde dahi kasma oluyor. Bu kasma sistemsel bir kasma değil, ekran hızı düşüyor. Zaten ekran yenileme hızına baktığımda max 30hz yi görüyorum, bilgisayar da o sırada 30hz ile çalışıyor. Kaldı ki normal ekran yenileme hızını 144hz olarak kullanıyorum.
ilk başlarda çözüm olarak bilgisayarı yeniden başlatmayı denesem de sorunu net öğrenmek için uğraşırken farkettiğim "Aygıt yöneticisine girip ekran kartını kaldırıp, ardından donanım değişikliklerini tara dediğimde ekran kartı tekrar o listeye dönüyor ve sorun çözülüyor." yöntemi benim biraz daha ekran kartına yoğunlaşmamı sağladı.
İlk başlarda monitörde mi sorun var acaba diye düşünürken bu donanımı kaldırıp yeniden kurunca düzeldiğini gördüm ve sorunun ekran kartında olduğunu düşünmeye başladım.
İnternette yaptığım aramalrda benzer bir soruna rastlamadım. Eğer başına böyle bir şey gelen varsa ya da sorunun sebebini bilen birisi varsa ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursa sevinirim.
Herkese iyi günler.
Windows 10 Beni de Pes Ettirdi
|
Sony Çok Problemli Servis Hikayesi ve Teleservice
|
Sony Çok Problemli Servis Hikayesi ve Teleservice
|
Xperia Z5 Şarj ve Parmak İzi Okuyucu Sorunu
|
İşte Xperia Z2 İçin Android 5.0.2 Lollipop
|
BOSCH KGN57PI34N TAVSİYE VE GÖRÜŞLERİNİZ
|
Yazılım Üstadlarından Yardım Talebi
|
Kemerde Otel Önerisi
|
Meslek: Mühendis
Sadece Galatasaray. |
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.867
İkinci El Bölümü Mesajları: 286
Konularının görüntülenme sayısı: 11.194 (Bu ay: 212)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 75 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic