Şimdi Ara

Xperia Z5 Şarj ve Parmak İzi Okuyucu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçtiğimiz hafta aldığım Xperia Z5 telefonumu alır almaz android 6.0 kurdum. Dolayısıyla 5.1.1 ile herhangi bir deneme şansım olmadı.
    Güncellemeden sonra pc compainon ile onar diyerek temiz kurulum yaptım.
    Aldığım günden beri gözlemlediğim kadarıya şarj konusunda ciddi problemim var. En son bugün hesaplama yoluna gittim.
    Az önce telefonun pil kullanımı menüsünü açtım ve kullanılan bütün güç tüketimlerini topladım.
    Telefonun gösterdiği bana yaklaşık 1000mh güç kullanımı yaptığımdı.
    Aldığım ekran süresi ise 1 saat 27dk. Kalan şarjım kaç diye sorarsanız:

%36 - Sadece %36
    Dolayısıyla bu şarj akşamı bile çıkartmayacak ve ekran süresinden anladığımız kadarıyla fazla kullanmamama rağmen.
    Bazı arkadaşlar çekim gücü wifi vb yolları söyleyeceklerdir. ben onlar söylemeden cevap vereyim. telefonu 3g nin sürekli yüksek çekim gücüyle çektiği yerde kullanıyorum. ofisin içinde wifi var, ofisten çıktığımda da 3g açık.
    Oyun falan hiç oynamam zaten. Bu konuyu yazdığım sırada telefonu elime aldım ve ekranı açar açmaz şarj %35 e düştü. kafayı yiyeceğim.
    bilenler bilir akıllı telefonda sürekli sony kullandım, bütün telefonlarımda root işlemleri custom romlar kernel flashlamalar falan herşeyi yaptım. bunu söylememin sebebi bilinçsiz bir kullanıcı olmadığımı sizlere belirtmek yanlış anlaşılmasın.
    Sırasıyla Arc - S - Z - Z2 - Z3 ve şimdi de Z5. ancak bu kadar rezalet bir şarj olayı görmedim.
    Sizlere bu konuyla ilgili sorum:
    sizce daha 1 ay dolmamışken telefonu servise yollasam mı yoksa akşam yine telefonu onar diyerek temiz kurulum yaparak bir daha mı denesem?

Parmak izi okuyucu ile ilgili sorunum ise,
    5 adet parmak izi kodlamasının tamamına sadece iki parmağım ile (sol el işaret ve orta parmak) her şeklini kaydettim. o tuşu sadece o parmaklarımla kullandığım için sağını solunu üstünü altını telefona tanıtmadığım yeri kalmadı, ancak,

arkadaşlar 10 denemede 1 kere parmağımı tanıyor, bazen inat ediyor onu da tanımıyor. sizlerde de bu parmak izi okuyucu bu kadar randımansız mı çalışıyor? yoksa sorun benim telefonda mı?

bu iki konuyla ilgili yardımcı olup fikir verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim. sorunların çözülmemesi halinde salı günü telefonu servise yollamayı düşünüyorum (telefonu turkcellden aldım bildiğim kadarıyla ilk 1 ayda sorunlar olduğu zaman servis testlerinde gerçekten bu sorunlar var ise değişim oluyormuş)

yardımlarınız için herkese teşekkür eder, iyi günler dilerim

• arkadaşlar, parmak izi tanıma ile ilgili sorunu çözdüm.
    telefonda ekranı kilitlemek için Screen Off uygulaması kullanıyorsanız eğer soruna sebep olan uygulamanın bu olduğunu size söyleyebilirim.
    telefonun ekranını bu uygulama ile kilitlediğinizde tekrar açmak istediğiniz zaman parmak izi okuma devreye girmiyor. zaten kilit ekranının en altında parmak izi resmi yerine kilit resmi çıkıyor.
    normal power düğmesi ile kilitlediğiniz zaman ise parmak izi ile açabiliyorsunuz.
    uygulamayı kaldırdım ve parmak izi gayet stabil ve hızlı çalışmaya başladı.

şarj konusundaki sorun için ise genel yorumlara dayanarak telefonu biraz daha kullanmaya karar verdim.
    aldığım tarihten itibaren 25 gün içerisinde hala şarj belirttiğim kadar az gidiyor olursa telefonu servise göndereceğim,
    düzelirse iki sorunumda düzelmiş olacak.
    sonuçları buradan da yazarım.

herkese iyi günler

• bacardi_mojito kullanıcısına yanıt
    Bende z5 aldım bi kaç güne gelecek sorunun düzeldi mi sadece senin kendi telefonunla ilgili bir sorun mu ?
  • ColoNize kullanıcısına yanıt
    dostum ben servise yolladım, kutulu değişim kararı çıktı, sanırım benim cihaz fabrikasyon arızalıydı.
  • Z5 kullananlar mikrofonda sorun yaşıyorlar mı?
  • bacardi_mojito kullanıcısına yanıt
    Şimdi batarya performansı nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıfır telefon gelmesine rağmen bunun da batarya performansından hiç memnun değilim. şarj aleti yanımda olmadan gezemiyorum. z2 nin şarjı buna fark atardı. tekrar servise göndereceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.