Şimdi Ara

EN SAĞLAM CPU SOĞUTUCU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar,konuyu harici bileşenler bölümüne açacaktım ama burası kadar rağbet görmeyeceğini düşündüğümden dahili bileşenlere açma gereği duydum,sonuçta kasaiçi bileşen,idare edin:)

oluşturmakta olduğum server pc için çok sessiz,hava akımı çok iyi bir soğutucu arıyorum.300 liraya kadar bütçe ayırdım.burada satılan sıvı soğutmaların bunun kadar performanslı olacağını sanmıyorum.mükemmel bir sessizlik ve mükemmel bir soğutma arıyorum.işlemci intel xeon e5-2630L olacak muhtemelen.voltaj vermeden ghz i en üst sınıra taşımayı düşünüyorum.sanırım 2.7 leri görürüm.güç tüketimi ve 4pin durumuna da dikkat edelim lütfen.yorumlarınızı ona göre yaparsanız sevinirim.saygılar...

http://www.sanalmarketim.com/urun/787894af9d146c8b1be9c25027189315/NOCTUA-NH-D14-SE2011-Cift-Fanli-Sessiz-Cpu-Sogutucu-Intel-Lga2011

EN SAĞLAM CPU SOĞUTUCU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T13K0L -- 14 Şubat 2013; 2:54:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Verdiğin linkteki s1155 uyumlu, s2011 uyumlu olanı almalısın.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4539
    http://www.sanalmarketim.com/urun/787894af9d146c8b1be9c25027189315/NOCTUA-NH-D14-SE2011-Cift-Fanli-Sessiz-Cpu-Sogutucu-Intel-Lga2011

tşkler,düzeltiyorum

• 300 Liraya çıktıktan sonra Corsair H100i alınır Webdenal'da 276 Lira.
  • şakamısın abi ya 300tl diyosun sıvı sogutma olmasın diyosun 300tl ye sivi sogutmasiz birsey alirsan cok hata edersin h80i al bence
  • memlekette satılan sıvı soğutmaların en kalitelisi bildiğim kadarıla h100 ancak linkte verdiğim kadar az güç tüketip,bu kadar sessiz ve iyi soğutmaya sahip olduğunu düşünmediğim için hava soğutma düşündüm,araştırmaya dewam ediyorum,fikirlere açığım.örneklerinizi ve tavsiyelerinizi kanıtlarla verirseniz daha çok yardımcı olmuş olursunuz,tşkler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: T13K0L

memlekette satılan sıvı soğutmaların en kalitelisi bildiğim kadarıla h100 ancak linkte verdiğim kadar az güç tüketip,bu kadar sessiz ve iyi soğutmaya sahip olduğunu düşünmediğim için hava soğutma düşündüm,araştırmaya dewam ediyorum,fikirlere açığım.örneklerinizi ve tavsiyelerinizi kanıtlarla verirseniz daha çok yardımcı olmuş olursunuz,tşkler...

hangi link?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

quote:

memlekette satılan sıvı soğutmaların en kalitelisi bildiğim kadarıla h100 ancak linkte verdiğim kadar az güç tüketip,bu kadar sessiz ve iyi soğutmaya sahip olduğunu düşünmediğim için hava soğutma düşündüm,araştırmaya dewam ediyorum,fikirlere açığım.örneklerinizi ve tavsiyelerinizi kanıtlarla verirseniz daha çok yardımcı olmuş olursunuz,tşkler...

hangi link?

•  EN SAĞLAM CPU SOĞUTUCU

NOCTUA NH-D14 SE2011 mi? yoksa CORSAIR H100 SIVI SOĞUTMA mı?

temel etkenler:sessizlik,kontrol,güç tüketimi,en iyi soğutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T13K0L -- 14 Şubat 2013; 23:29:17 >
  • quote:

EN SAĞLAM CPU SOĞUTUCU

newegg sitesine de bir bakın. google'da bol bol best air cooling karşılaştırmalarını okuyun.

Türkiye piyasasında en iyiler thermalright silver arrow sbe bir de noctua nhd14 var, belki zalman cnpsx12 de buna dahil olabilir.

bazı soğutucu modellerini yazıp araya vs yazarsanız birebir karşılaştırmaları da görebilirsiniz.

• sıvı soğutma radyatörüne sessiz fan takabilirseniz sıvı soğutma derim ben.
  • Sessizlik arıyorsanız dh14.Performans olarak ikisi arasında fark göremezsiniz.
  • quote:

quote:

EN SAĞLAM CPU SOĞUTUCU

newegg sitesine de bir bakın. google'da bol bol best air cooling karşılaştırmalarını okuyun.

Türkiye piyasasında en iyiler thermalright silver arrow sbe bir de noctua nhd14 var, belki zalman cnpsx12 de buna dahil olabilir.

bazı soğutucu modellerini yazıp araya vs yazarsanız birebir karşılaştırmaları da görebilirsiniz.

o kadar şey araştırdım ki artık kafam kaldırmıyor : sonuç olarak h100 den daha sağlam tt yada noctua diyorsunuz öyle mi? biraz araştırdım tt daha sağlam geldi bana.yorumunuz için tşkler.

• Ben Vatanda indirim varken Cooler Master V8 Aldım 171 TL ye geldi bana inanılmaz memnunum arkadaşlar ... incelemenizi tavsiye ederim
  • keşke baştan daha sağlam araştırıp da konuyu açsaydım,boşuna insanları meşgul etmişim kusura bakmayın üstadlar.şu linkte aradığımı buldum.sanırım en iyisi tt silver olacak.oradaki testlere ve yorumlara baktığımda Thermalright ın silver soğutucusu 1-2 db daha sesli olmasına rağmen soğutma konusunda 10 dereceye varan fark atmış noctua dh14 soğutucusuna.üstelik 25 lirada olsa daha ucuz.o 25 lirayı illaki değerlendiririm ben.kasa olarak bunu alacağım için ek fan veriliyorsa onları uygun bir fiyata satıp o 25 lirayı ekler,sessiz ve büyük fanlar alabilirim.abarttığımı biliyorum ama insan dayanamıyor işte.kimisi alkol sever, kimisi kumar, kimi spor bizimde hastalığımız bu oldu

http://forum.donanimhaber.com/m_62224440/tm.htm

http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/cooler-master-rc-1200-kkn1-gp-cosmos-ii-pure-black-aluminyum-full-tower-kasa/productdetails.aspx?I_ID=59183

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T13K0L -- 15 Şubat 2013; 0:39:39 >

• quote:

keşke baştan daha sağlam araştırıp da konuyu açsaydım,boşuna insanları meşgul etmişim kusura bakmayın üstadlar.şu linkte aradığımı buldum.sanırım en iyisi tt silver olacak.oradaki testlere ve yorumlara baktığımda Thermalright ın silver soğutucusu 1-2 db daha sesli olmasına rağmen soğutma konusunda 10 dereceye varan fark atmış noctua dh14 soğutucusuna.üstelik 25 lirada olsa daha ucuz.o 25 lirayı illaki değerlendiririm ben.kasa olarak bunu alacağım için ek fan veriliyorsa onları uygun bir fiyata satıp o 25 lirayı ekler,sessiz ve büyük fanlar alabilirim.abarttığımı biliyorum ama insan dayanamıyor işte.kimisi alkol sever, kimisi kumar, kimi spor bizimde hastalığımız bu oldu

http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/cooler-master-rc-1200-kkn1-gp-cosmos-ii-pure-black-aluminyum-full-tower-kasa/productdetails.aspx?I_ID=59183

thermalright extremesi de var bunun. max yükte noctua'ya 6 derece fark atıyor ama 8 db daha gürültülü. hava soğutma kralı şuan bu ürün.

• quote:

quote:

keşke baştan daha sağlam araştırıp da konuyu açsaydım,boşuna insanları meşgul etmişim kusura bakmayın üstadlar.şu linkte aradığımı buldum.sanırım en iyisi tt silver olacak.oradaki testlere ve yorumlara baktığımda Thermalright ın silver soğutucusu 1-2 db daha sesli olmasına rağmen soğutma konusunda 10 dereceye varan fark atmış noctua dh14 soğutucusuna.üstelik 25 lirada olsa daha ucuz.o 25 lirayı illaki değerlendiririm ben.kasa olarak bunu alacağım için ek fan veriliyorsa onları uygun bir fiyata satıp o 25 lirayı ekler,sessiz ve büyük fanlar alabilirim.abarttığımı biliyorum ama insan dayanamıyor işte.kimisi alkol sever, kimisi kumar, kimi spor bizimde hastalığımız bu oldu

thermalright extremesi de var bunun. max yükte noctua'ya 6 derece fark atıyor ama 8 db daha gürültülü. hava soğutma kralı şuan bu ürün.

gürültü seviyesi çok önemli benim için,kasa odamda olacağı için gürültü seviyesi çok önemli ,aslında kasada çok fan olması nispeten daha çok soğutma anlamına gelse de,alacağım kasanın üstünde bulunan fan yuvalarına bir sıvı soğutma alıp radyator ve fan ikilisini dahil edebilirim.böylece hem daha az fan olur ses seviyesi düşer hem de ısınan hava yükseleceği için hem işlemci soğutulmuş olur hem de ısınan hava kasadan atılır.öteki türlü yukarıya 2 fan,egzos için bir fan,hdd/ssd fanı,güç kaynağı fanı derken ne kadar kaliteli ürünler olursa olsun illaki gürültü seviyesi yukarı çıkacaktır.benim mantığım ise şöyle:

iyi bir sıvı soğutma,fanlar kasanın üstüne
    egsoz fan ve psu için kaliteli bir fan
    öndeki fan önemli değil yanlış hatırlamıyorsam,okuduğuma göre en sessiz çalışanı oymuş zaten,ssd takacağımve o fanı tam devirde kullanmam.zaten ekran kartı kullanmayacağım.

dedim ya araştırıyorum,kararsızlıklar fikir değişiklikleri de var tabi.kasa içinde gelen fanları muhtemelen çıkarıp satacağım,onun yerine daha kalite fanlar alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T13K0L -- 15 Şubat 2013; 1:48:25 >

• quote:

quote:

quote:

gürültü seviyesi çok öenmli benim için,kasa odamda olacağı için gürültü seviyesi çok önemliaslında kasada çok fan olması nispeten daha çok soğutma anlamına gelse de,alacağım kasanın üstünde bulunan fan yuvalarına bir sıvı soğutma alıp radyator ve fan ikilisini dahil edebilirim.böylece hem daha az fan olur ses seviyesi düşer hem de ısınan hava yükseleceği için hem işlemci soğutulmuş olur hem de ısınan hava kasadan atılır.öteki tülü yukarıya 2 fan,egzos için bir fan,hdd/ssd fanı,güç kaynağı fanı derken ne kadar kaliteli ürünler olursa olsun illaki gürültü seviyesi yukarı çıkacaktır.benim mantığım ise şöyle:

öndeki fan önemli değil yanlış hatırlamıyorsam,okuduğuma göre en sessiz çalışanı oymuş zaten,ssd takacağım.

bana kalırsa h100i al gayet iyi soğutucu. Ben de yavaş yavaş su soğutmaya geçeceğim. Daha doğrusu bundan sonra kesinlikle su soğutma alacağım. Ta 300 liraya zamanında v10 yerine keşke
    h100 alsaydım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

gürültü seviyesi çok öenmli benim için,kasa odamda olacağı için gürültü seviyesi çok önemliaslında kasada çok fan olması nispeten daha çok soğutma anlamına gelse de,alacağım kasanın üstünde bulunan fan yuvalarına bir sıvı soğutma alıp radyator ve fan ikilisini dahil edebilirim.böylece hem daha az fan olur ses seviyesi düşer hem de ısınan hava yükseleceği için hem işlemci soğutulmuş olur hem de ısınan hava kasadan atılır.öteki tülü yukarıya 2 fan,egzos için bir fan,hdd/ssd fanı,güç kaynağı fanı derken ne kadar kaliteli ürünler olursa olsun illaki gürültü seviyesi yukarı çıkacaktır.benim mantığım ise şöyle:

öndeki fan önemli değil yanlış hatırlamıyorsam,okuduğuma göre en sessiz çalışanı oymuş zaten,ssd takacağım.

bana kalırsa h100i al gayet iyi soğutucu. Ben de yavaş yavaş su soğutmaya geçeceğim. Daha doğrusu bundan sonra kesinlikle su soğutma alacağım. Ta 300 liraya zamanında v10 yerine keşke
    h100 alsaydım.

üstteki mesajımı editledim.bencede daha sağlıklı,ha baktım fanlar gürültülü daha kaliteli fan alır takarım,o konuda sıkıntım yok.sıvı soğutma ile 1 taşta 2 kuş vurucam aslında.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.