Şimdi Ara

En sessiz SABİT DİSK ?! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
8.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lawyerzzz

Sessiz HD kullanmak isteyenlere WD Green serisini tavsiye ederim.Sistemimde 2 adet 500 Gb'lık var ve gerçekten çok sessiz çalışıyorlar.

Haziran ayında WD mybook 1tb essential harici disk almıştım. içinde green serisi sata disk vardı. ve pekte sessiz sayılmazdı. tabi daha önce defalarca yazdım, hdd de ses işi şans işi.
  • Vibrasyona bağlı- uğultu durumundan kurtulmak istiyorsanız hdd yi kasa içinde plastik kabloyla askıya almanız gerekir 250 gb samsung hdd demden aşırı uğultu ve vibrasyondan kaynaklı gürültü vardı kasadaki fanları kapattığım halde uğultu ve vibrasyon gece insanı rahatsız ediyordu bende hdd yi ksa içinde plastik kablo ile askıya aldım sonuç süper uğul ve vibrasyon sıfır kafa okuma yazma sesi çok hafif geliyor ama hiç rahatsız etmiyor.İlgilenen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.MARX

Kesin cözüm

En sessiz SABİT DİSK ?!

Çözüm çok güzel de CD olayı biraz uğraştıyor olmalı; git gel falan

• quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

Orijinalden alıntı: lawyerzzz

Sessiz HD kullanmak isteyenlere WD Green serisini tavsiye ederim.Sistemimde 2 adet 500 Gb'lık var ve gerçekten çok sessiz çalışıyorlar.

Haziran ayında WD mybook 1tb essential harici disk almıştım. içinde green serisi sata disk vardı. ve pekte sessiz sayılmazdı. tabi daha önce defalarca yazdım, hdd de ses işi şans işi.

Ben Thermaltake kasada H.D'leri vida kullanmadan,kasanın kendi H.D takma aparatı ile kullanıyorum.Belki de bu yüzden biraz daha sessizdir.Ama eski Seagate'lerim aynı şartlarda çok fazla ses çıkartıyordu bu arada.
  • Samsung derim bende var pek sesini duymuyorum... Acaba ekran kartımı bastırıyo
  • Arkadaşlar bendede samsung 250 gb sata hdd var uğultusundan ve kafa sesinden kınaa geldi bende çözümü hdd yi kasaya askıya almakta buldum şimdi ne uğultu nede ses kaldı vibrasyonda yapmıyor ses %90 kalmadı herkese tavsiye ederim.kasa aopen h600b
  • resim ekledim

En sessiz SABİT DİSK ?!

En sessiz SABİT DİSK ?!

En sessiz SABİT DİSK ?!

En sessiz SABİT DİSK ?!

En sessiz SABİT DİSK ?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydoktor -- 3 Ocak 2010; 0:12:02 >

• benim nacizane tavsiyem:

alttaki floppy drive tepsisini perçinlerini matkapla delerek sökebilirsin
    (1.bu devirde floppy disk kalmadığına göre o tablanında anlamı yok)
    (2.kasanın oem ucuz bir model olduğunu farzediyorum)

Bu alana çift kat izolasyon süngeri kaplayıp (3 cephe kapalı, 1 cephe açık)
    harddiskini üzerine koyabilirsin.

Sonuç:

1. hem mekanik hem de akustik titreşimi en alt seviyeye indirirsin.
    2. kasanı dağıtmamış ve odadan uzaklaştırmamış olursun

(kasanda 2 80 lik fan olduğu için sıcaklıklar çok değişmeyecektir.)
  • Ben bizim hdd'yi uzatma ile yazlıkta bıraktım baya net bi çözüm oldu. Millet uçmuş yaw :)
  • aslında kablosuz hddler olcak 100mb/s gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Outrage

aslında kablosuz hddler olcak 100mb/s gibi

bu söylediğin bir nevi mümkün. nasıl mı?

1. sistem küçük kapasiteli bir SSD'ye (30gb yeterli olur) kurulur. böylece HDD sesi kesilmiş olur.

2. belgeler ve yüksek kapasiteli veriler (müzik film vs.) ethernet girişli harici sürücüye depolanır.

3. bu sürücü kablosuz modemin ethernet girişine bağlanır. modem ve harici sürücü başka bir odaya taşınır.

4. bilgisayara wireless adaptör bağlanarak hem kablosuz olarak internete çıkılmış olunur hemde kablosuz bir sürücümüz olur. 150Mbit hız yeterli olacaktır.

• LAPTOPDA SESSİZ HDD ARAYANLARA
    kendime yeni 500 gd western digital scorpio blue aldım 2,5" , kesinlikle almayın ne sessiz ne de hızlı !
    su sesi gibi hışırtı yapıyor, 1 tb harici 3,5" lik ile arasında ses farkı yok !
    hız dersen seagate in gersinde.

seagate 7200 rpm, hitachi travelstar , western digital scorpio blue , hepsi 2,5" lik ve içlerinden en sessizi hitachi travelstar !
    bir ara notebookumdan hdd yi söküp çalıştırdım , sonra hitachiyi takıp çalıştırdım ses neredeyse hiç fark etmedi. hitachi var ile yok arasında.

western digital scorpio blue o kadar titreşim yapıyor ki anlatamam, masaya elimi koyuyordum titreşimi hissediyordum, az titreşsin diye kağıt sıkıştırıyordum. Bu lanet aleti sakın ama sakın almayın gidin seagate alın en azından performanstan kazanır sesten kaybedersiniz, wd ise her ikisinden de kaybedersiniz.

sonuç hitachi travelstar ile yola devam.
  • seagate disklerde kafa sesi normal midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeVeRaL

@jueves

Dostum, ilginç bir uygulama resmi eklemişsin. Gerçekten sessiz olacağını anlamak zor değil.

Fakat civalı sokak lambası'nın belirttiği gibi amaç kasa dışına çıkmadan sessiz ürünü bulmaktı benim için. Diğer uygulamalar bana zor geliyor.

Sonuçta Seagate 7200.11 serisi ürünü öneririm sessiz sabit disk arayışında olan tüm arkadaşlara.

birader o nasıl iş genede hafiften bir kafa tıkırtısı geliyor bu herkeste varmı normalmidir bu durum?
  • merhaba arkadaşlar

ses konusunda bende sizin gibi sıkıntılar yaşıyorum

en mantıklısı 3.5 diski atıp

hitachi marka bir 2.5 disk alıp kullanmayı düşünüyorum leptopumda kullanıyorum calısıyormu calısmyomu cidden anlamakta güçlük çekiyorum masaüstünde böle bir sistem yapmaya niyetim var
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.MARX

Kesin cözüm

En sessiz SABİT DİSK ?!

ev kimin eviyse ya çok gariban yada öğrenci evi

• iyimiş fotolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen21

iyimiş fotolar

beğendinmi koçum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.