Şimdi Ara

En Son Aldığınız Kitap veya Kitaplar? (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.905
Cevap
39
Favori
114.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam, "En son hangi kitabı okudunuz?" başlığında yorumumu yazmıştım. Buraya mesajı kopyaladım. Sanırım arkadaş da yorumu göremedi.

quote:

Yeryüzü Çocukları 1: Mağara Ayısı Klanı - Jean M. Auel

Neandertallerin günlük yaşantısı üzerine kurgulanmış bir roman. Kitap, deprem sonucu ailesinden kopan Sapiens çocuğun, Neandertal klanı tarafından bulunmasıyla başlıyor. Neandertallerin toplum yapıları, inanç sistemleri, Sapienslere olan bakış açıları oldukça tutarlı bir şekilde ele alınmış. Yazar, antropologlardan destek alarak yazmış. Bu sayede insanı irrite edecek saçma bir kurguyla karşılaşmıyoruz. Kafamı kurcalayan konu, 1980'de yazılmasına karşın Neandertallerin flüt çaldığı bölümün kitapta yer alması. Zira 1995 yılında ilk flüt örneği bulundu. Bu da yazarın ne derece öngörülü olduğunu gösteriyor. Fakat yanlış yönleri de yok değil. Kitabın yazıldığı dönem itibariyle Neandertallerin işaret dili ile anlaştıkları ve çeşitli homurdanma denebilecek sesler çıkardıkları düşünülüyordu. Fakat bugün Neandertallerin konuştukları düşünülüyor. Cro-magnon kız, kitapta sarı saçlı, açık tenli tasvir edilmiş. Bugün bu türdeki insanların koyu tenli oldukları tahmin edilmekte. Yine Neandertallerin eşlerine olan ṣadâḳati de sorgulanabilir. Fakat buradaki önemli detay kitabın yazım yılı. Dönemi itibariyle oldukça gerçekçi bir kitap. Bu kitap sayesinde dönemin atmosferini hissedebiliyorsunuz. Evrim konularına meraklı olan kişilere tavsiye ederim.

@E-Nazmi
    @eduyardo

• quote:

Orijinalden alıntı: Titanik Bar

Hocam, "En son hangi kitabı okudunuz?" başlığında yorumumu yazmıştım. Buraya mesajı kopyaladım. Sanırım arkadaş da yorumu göremedi.

quote:

Yeryüzü Çocukları 1: Mağara Ayısı Klanı - Jean M. Auel

Neandertallerin günlük yaşantısı üzerine kurgulanmış bir roman. Kitap, deprem sonucu ailesinden kopan Sapiens çocuğun, Neandertal klanı tarafından bulunmasıyla başlıyor. Neandertallerin toplum yapıları, inanç sistemleri, Sapienslere olan bakış açıları oldukça tutarlı bir şekilde ele alınmış. Yazar, antropologlardan destek alarak yazmış. Bu sayede insanı irrite edecek saçma bir kurguyla karşılaşmıyoruz. Kafamı kurcalayan konu, 1980'de yazılmasına karşın Neandertallerin flüt çaldığı bölümün kitapta yer alması. Zira 1995 yılında ilk flüt örneği bulundu. Bu da yazarın ne derece öngörülü olduğunu gösteriyor. Fakat yanlış yönleri de yok değil. Kitabın yazıldığı dönem itibariyle Neandertallerin işaret dili ile anlaştıkları ve çeşitli homurdanma denebilecek sesler çıkardıkları düşünülüyordu. Fakat bugün Neandertallerin konuştukları düşünülüyor. Cro-magnon kız, kitapta sarı saçlı, açık tenli tasvir edilmiş. Bugün bu türdeki insanların koyu tenli oldukları tahmin edilmekte. Yine Neandertallerin eşlerine olan ṣadâḳati de sorgulanabilir. Fakat buradaki önemli detay kitabın yazım yılı. Dönemi itibariyle oldukça gerçekçi bir kitap. Bu kitap sayesinde dönemin atmosferini hissedebiliyorsunuz. Evrim konularına meraklı olan kişilere tavsiye ederim.

@E-Nazmi
    @eduyardo
    Hocam ben unutmuşum sizden yorum beklediğimi kusuruma bakmayın. Konu olarak çok ilgimi çekti nadirkitapta falan uygun denk gelirse alırım. Teşekkürler yorumunuz için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• eduyardo E kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, ne demek, ne kusuru.

@eduyardo
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    bim'den vip kahve al, kitaplari da kütüphaneden

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

bim'den vip kahve al, kitaplari da kütüphaneden
    yok bence fındık kabuğuyla nohut kavurup içelim, bim kahvesi falan pahalı şeyler bunlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

yok bence fındık kabuğuyla nohut kavurup içelim, bim kahvesi falan pahalı şeyler bunlar...

Alıntıları Göster
    fındık kabuğu ?

hem bu dediklerin pahalı, vip kahve 30 kuruş

• quote:

fındık kabuğu ?

hem bu dediklerin pahalı, vip kahve 30 kuruş

Alıntıları Göster
    Oha 30 kuruş mu, naptın ya nasıl öderim ben o kadar parayı. Mümkün değil bimden kahve alamayacağız anlaşıldı.
  • quote:

Oha 30 kuruş mu, naptın ya nasıl öderim ben o kadar parayı. Mümkün değil bimden kahve alamayacağız anlaşıldı.

keyf-i azizince Lisân-ı Erâzil kullanıp , istihza yapıyorsun yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

keyf-i azizince Lisân-ı Erâzil kullanıp , istihza yapıyorsun yani

Alıntıları Göster
    Yapmak istemezdim ama taze kavrulmuş çekirdek kahveyle bimin bulaşık suyu gibi duran kanserojen instant sözde kahvesini bir arada değerlendirirsen böyle oluyor.

60 lira da öyle çok bir para değil 500 gram kahve için. Sadece halkımız kalitesizliğe alışık olduğu için kaliteye para vermek olağanüstü bir şeymiş gibi geliyor.

Bu ay param kalmaması da tamamen gelecek ay seyahate çıkacağım için yaptığım asıl seyahat harcamalarımdan dolayı amazon dışında. Neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 27 Temmuz 2018; 14:44:21 >

• quote:

Yapmak istemezdim ama taze kavrulmuş çekirdek kahveyle bimin bulaşık suyu gibi duran kanserojen instant sözde kahvesini bir arada değerlendirirsen böyle oluyor.

60 lira da öyle çok bir para değil 500 gram kahve için. Sadece halkımız kalitesizliğe alışık olduğu için kaliteye para vermek olağanüstü bir şeymiş gibi geliyor.

Bu ay param kalmaması da tamamen gelecek ay seyahate çıkacağım için yaptığım asıl seyahat harcamalarımdan dolayı amazon dışında. Neyse.

Alıntıları Göster
    Adam iyilik yapmış, bir şeyler önermiş. Beğenmiyorsan söylersin, ne abartmışsın.

• E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    akçem kalmadı diyen sen bre ezkiya , o zaman fuzulat-i amazon yapmayacaksın

• quote:

akçem kalmadı diyen sen bre ezkiya , o zaman fuzulat-i amazon yapmayacaksın
    Zat-ı şahaneleriniz bugün çok şakacılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steven Wilson

her zamanki halimiz Azizim

yav adam param kalmadı diyor , ama kaliteden de ödün vermiyor,
    keşke hayat da böyle olsa, hem dövme çekirdek kahve içirtse hem de paran hiç bitmese

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Steven Wilson

her zamanki halimiz Azizim

yav adam param kalmadı diyor , ama kaliteden de ödün vermiyor,
    keşke hayat da böyle olsa, hem dövme çekirdek kahve içirtse hem de paran hiç bitmese

Alıntıları Göster
    Elitlik başka yauovvvvv

• Akçem kalmadı diye ağlamamam lazım demek ki internet köşelerinde. Doğru hata bende, hiç söylemeyebilirdim de. Bundan sonra dikkat ederim. Teşekkürler hepinize @mahmut716 @Steven Wilson
  • Sabah otostopçunun galaksi rehberi geldi ciltli hali baya iyi olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet Büke - Çiğdem Külahı
    Pınar Kür - Bir Deli Ağaç
    Sait Faik - Şahmerdan, Az Şekerli, Sarnıç, Havuz Başı,Tüneldeki Çocuk
    Vüs'at O. Bener - Havva
  • Kralların Yolu - Fırtınaışığı Arşivi Cilt 1
    Parlayan Sözler - Fırtınaışığı Arşivi Cilt 2
    Vakıf
    Vakıf ve İmparatorluk
    İkinci Vakıf-Vakıf Serisi
    Fahrenheit 451
    Kırlangıç Çığlığı
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk
  • Falih Rıfkı Atay - Atatürk Ne İdi?
    İlber Ortaylı - Türkiye'nin Yakın Tarihi
    Hüseyin Nihal Atsız - Türk Ülküsü
    Celal Şengör - Dahi Diktatör, Hasan Ali Yücel ve Türk Aydınlanması
  • -Neanderthal / Michael A. Morse , Dimitra Papagianni
    -Ulusların Düşüşü / Daron Acemoğlu , James A. Robinson
    -Osmanlı'da Kuraklık ve Kıtlık Olayları / Mehmet Yavuz Erler
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.