Şimdi Ara

En Son Aldığınız Kitap veya Kitaplar? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.905
Cevap
39
Favori
114.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün sipariş verdim D&R'dan bakalım hizmeti nasıl

Şemspare ( Elif Şafak )
    Entelektüelin Kutsal Kitabı ( David S. Kidder/Noah D. Oppenheim )
  • Neden popülist, size bir şey katmayan kitaplar okuyorsunuz? Zaman geçirmek için mi? Neden zaman geçirmek istiyorsunuz? Zamanın kıymetini bilin arkadaşlar kitap seçiminizi çok iyi yapın. Misal çoğu seri roman, yazarın ekmek kapısı olarak gördüğü bir atılım. Siz de atılanlar oluyorsunuz bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakarca

Neden popülist, size bir şey katmayan kitaplar okuyorsunuz? Zaman geçirmek için mi? Neden zaman geçirmek istiyorsunuz? Zamanın kıymetini bilin arkadaşlar kitap seçiminizi çok iyi yapın. Misal çoğu seri roman, yazarın ekmek kapısı olarak gördüğü bir atılım. Siz de atılanlar oluyorsunuz bu şekilde.

"bir şey katmayan kitaptan" kastınız romanlar mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iztuzu

quote:

Neden popülist, size bir şey katmayan kitaplar okuyorsunuz? Zaman geçirmek için mi? Neden zaman geçirmek istiyorsunuz? Zamanın kıymetini bilin arkadaşlar kitap seçiminizi çok iyi yapın. Misal çoğu seri roman, yazarın ekmek kapısı olarak gördüğü bir atılım. Siz de atılanlar oluyorsunuz bu şekilde.

Hayır tabii ki hocam. Romanın bir şey katmayanlarından bahsediyorum. Çok satanlar listesinde başı oynayan ama sürükleyici olmaktan başka bir yani olmayan romanlardan.
  • quote:

quote:

quote:

Hayır tabii ki hocam. Romanın bir şey katmayanlarından bahsediyorum. Çok satanlar listesinde başı oynayan ama sürükleyici olmaktan başka bir yani olmayan romanlardan.

Sizce kaliteli roman klasikler midir yoksa günümüzde de klasiklerin çizgisinde romanlar var mıdır? Kendi bakış açımı söyleyeyim: klasikler okumamız için diretilmiş kitaplardır. Jean C. Grange, Glenn Meade gibi yazarların bazı eserlerinin ileride klasikleşeceğine inanıyorum. Zaten her eser popüler ve/ya klasik olmaya aday eserdir ve bunu zaman gösterir. 100 sene sonra klasik eserlerde Hristiyanlık propagandası yapan Sefiller'i veya Yeşil Çam adı verilen Türk filmlerindeki basit kurgudan öteye gidemeyen Beyaz Geceler'i(Dostoyevsky) görmeyeceğiz bunun yerine farklı 2000'lerin üretimleri olacaktır belki de. Klasikleri klasik yapan unsurlardan biri de kitaplarda yer alan altmetinlerin ve edebi süreçlerin-öğelerin irdelenmesidir. Evet "çok satanlar" listesindeki kitaplar çok yavan olabilmekte ama tüm eserler yazınsal süreçlerden açısından fakirdir ve yoksundur diyemeyiz. Türk klasiklerine gelince açıkçası teknik bakımından çoğu rezil boyutta yazılmıştır. Türk yazarlarımızı pek takip etmememe rağmen Türk klasiklerinden daha güzel ve kalıcı yapıtların ortaya konduğuna/konacağına inanıyorum. Siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iztuzu -- 29 Haziran 2012; 1:00:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sizce kaliteli roman klasikler midir yoksa günümüzde de klasiklerin çizgisinde romanlar var mıdır? Kendi bakış açımı söyleyeyim: klasikler okumamız için diretilmiş kitaplardır. Jean C. Grange, Glenn Meade gibi yazarların bazı eserlerinin ileride klasikleşeceğine inanıyorum. Zaten her eser popüler ve/ya klasik olmaya aday eserdir ve bunu zaman gösterir. 100 sene sonra klasik eserlerde Hristiyanlık propagandası yapan Sefiller'i veya Yeşil Çam adı verilen Türk filmlerindeki basit kurgudan öteye gidemeyen Beyaz Geceler'i(Dostoyevsky) görmeyeceğiz bunun yerine farklı 2000'lerin üretimleri olacaktır belki de. Klasikleri klasik yapan unsurlardan biri de kitaplarda yer alan altmetinlerin ve edebi süreçlerin-öğelerin irdelenmesidir. Evet "çok satanlar" listesindeki kitaplar çok yavan olabilmekte ama tüm eserler yazınsal süreçlerden açısından fakirdir ve yoksundur diyemeyiz. Türk klasiklerine gelince açıkçası teknik bakımından çoğu rezil boyutta yazılmıştır. Türk yazarlarımızı pek takip etmememe rağmen Türk klasiklerinden daha güzel ve kalıcı yapıtların ortaya konduğuna/konacağına inanıyorum. Siz ne dersiniz?

Söylediklerinize katılıyorum. Diretilme konusunda. Velhasıl söylemek istediğim "güncelleri okumayalım, klasiklere saralım." değil. Seçici olmak. Şimdi insanlar denemeden kendine iyi geleni bilemez elbet ama her şeyi deneyerek en iyiye ulaşmak da biraz can sıkıcı. Ben internette herhangi bir e-selling sitesinden "çok satılanlar" listesinde ilk 5'i alayımcılara karşıyım. Güzel bir araştırma yapmak lazım kitap seçerken. Belki de böyle güzel kitaba ulaşılır. Güzel eserler verip kıyıda köşede kalmış adamları aramak lazım bence. Yazar kadar okura da iş düşüyor yani. Bunun dışında, Türk klasikleri genelde "ilk" olma özelliği taşıdığı için klasikleşmiş zaten. Bunların içinde Y.Atılgan, Oğuz Atay gibi modernist çizgide ilerleyenler dışında bence pek bir klasiğimiz yok. Şiir konusunda ise çoğu milletten üstünüz ama. Yani bence. Klasikleşmeye gelirsek Jean-Christophe gibi genelde polisiye-aksiyon vb. kulvarda eser veren bir yazarın klasikleşip klasikleşmeyeceğini zaman gösterecek. Ama bana kalırsa klasikleşmeyecek çünkü yazınızın başında belirttiğiniz üzere eğer "istenirse" istendiği seviyeye gelir. Üstler belirler yani, bence. Şu an çok satılanlar listesindeki çoğu yazar güzel bir uslup kullanıyor. Konu bakımından hep aynı şeyler ama. Yok ne bileyim; iki medeniyet birbiriyle savaşır çeşitli entrikalar döner. Bir cinayet olur katil izler bırakır polis beyimiz peşinden serüvenlere dalar. Bir gizli tarikat gizli ve satanist ritüeller düzenler falan filan. Hep aynı yani. Belki de bunun için haz etmiyorum bu romanları. Takdir sizin.

•  En Son Aldığınız Kitap veya Kitaplar?

Grange'ın kitabı olan Kızıl Nehirlere, son 60 sayfa kalana kadar dayandım. Nedense okumaktan midem bulandı Grange'ın kitaplarını okumaktan(yanlış anlaşılmasın, son çıkan dahil 2 kitabını okumadım). Bu sefer değişiklik olsun, 2034'ü almadan önce bunu okuyayım dedim. Grange'ın serisi biraz daha beklesin ama 2034'ten sonra Sisle Gelen Yolcu'yu alacağım.
  • Grange n yeni kitabı Sisle Gelen Yolcu müthiş bir kitap gerçekten. Ben daha dün aldım bu kitabı. okurken keyif alıyorsam sıkılmıyorsam ben daha ne diyebilirim ki. bu kitab gerçekten kızıl nehirlerden bile daha gizemli ve gizemli olmasına rağmen de akıcı şekilde ilerleyebiliyor. Okuyun derim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Söylediklerinize katılıyorum. Diretilme konusunda. Velhasıl söylemek istediğim "güncelleri okumayalım, klasiklere saralım." değil. Seçici olmak. Şimdi insanlar denemeden kendine iyi geleni bilemez elbet ama her şeyi deneyerek en iyiye ulaşmak da biraz can sıkıcı. Ben internette herhangi bir e-selling sitesinden "çok satılanlar" listesinde ilk 5'i alayımcılara karşıyım. Güzel bir araştırma yapmak lazım kitap seçerken. Belki de böyle güzel kitaba ulaşılır. Güzel eserler verip kıyıda köşede kalmış adamları aramak lazım bence. Yazar kadar okura da iş düşüyor yani. Bunun dışında, Türk klasikleri genelde "ilk" olma özelliği taşıdığı için klasikleşmiş zaten. Bunların içinde Y.Atılgan, Oğuz Atay gibi modernist çizgide ilerleyenler dışında bence pek bir klasiğimiz yok. Şiir konusunda ise çoğu milletten üstünüz ama. Yani bence. Klasikleşmeye gelirsek Jean-Christophe gibi genelde polisiye-aksiyon vb. kulvarda eser veren bir yazarın klasikleşip klasikleşmeyeceğini zaman gösterecek. Ama bana kalırsa klasikleşmeyecek çünkü yazınızın başında belirttiğiniz üzere eğer "istenirse" istendiği seviyeye gelir. Üstler belirler yani, bence. Şu an çok satılanlar listesindeki çoğu yazar güzel bir uslup kullanıyor. Konu bakımından hep aynı şeyler ama. Yok ne bileyim; iki medeniyet birbiriyle savaşır çeşitli entrikalar döner. Bir cinayet olur katil izler bırakır polis beyimiz peşinden serüvenlere dalar. Bir gizli tarikat gizli ve satanist ritüeller düzenler falan filan. Hep aynı yani. Belki de bunun için haz etmiyorum bu romanları. Takdir sizin.

Klasik dışında kitap okunmamalı olarak algılamıştım yorumunuzu ama izahınıza katılıyorum fakat Grange ve Meade gibi yazarların eserleri klasikleşebilir derken vahşice ve sıradışı cinayetleri anlatmalarından değil romanlarında coğrafi, siyasi, anatomik vb. kavramsal zenginlikleri de "altmetine"(sözcelemeye) katabiliyor oluşlarıdır. Bizim ömrümüz yetmeyecek belki de, ileride klasik eserlerin güncellenmesi elbette gerekecek. Yer Altından Notlar, Sefiller, Savaş ve Barış gibi eserler klasikleşti diye yazarın diğer kitaplarını da klasik eser haline getirmek çok saçmadır.
    Sizin değindiğiniz diğer noktayı ben yaşadım: önüme gelen romanı ve yazarı okuyordum. Okuya okuya tanıya tanıya kendimce iyiyi kötüyü seçebiliyorum artık. Her kitapta yazan "çok satan" gibi yalan ifadeler kitaptan da soğumama neden oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk_588

Dün biraz alışveriş yaptım ,
    Can yayinlarindan (sıfır , ikinci el karışık )
    Simyacı
    Hayvan Ciftligi
    Seker Portakali
    Dönüşüm
    Kırmızı Pazartesi
    Antik Bati yayınlarından
    İvan İlyic'in Olumu
    Amcamın Ruyasi
    Faust
    Son Yaprak
    ve digerler kitaplar:
    Limon Agaci
    Fareler ve İnsanlar
    Beyaz Dis
    Çocukluk Delikanlilik Genclik
    İnadina Ysamak
    Melekler ve Seytanlar

Yazın bol bol okurum artik.

Beyaz Diş, Şeker Portakalı ile Fareler ve İnsanlar çok iyi seçim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentalist Zihinbaz

quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Dağılın

En Son Aldığınız Kitap veya Kitaplar?

Bugün aldım

bende aldım ama 1 ay sonra okuyacağım :(

En Son Aldığınız Kitap veya Kitaplar?

Bir bakayım dedim...

@42_SeNTeZ_42

Temizlikçiyle aran nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syronwar -- 29 Haziran 2012; 20:03:52 >

• Ben Mezrich - Sosyal Ağ
  • Metro 2033
  • Klon beğenmedim
  • Neredeyse hic klasik eser okumadim diyebilirim.Bu yuzden klasik kitaplar okumaya basladim.Savas ve Baris kitabina basladim ama kitap eski basimdi ve guzel cevirilmemisti.Onun yenisini alicam.En son İki Şehrin Hikayesi'ni aldım gercekten guzel bir kitap yani yeni cıkan kitaplardan farki yok ama her klasik güzel diye bisey yok cogu sıkıcı gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Syronwar

@42_SeNTeZ_42

Temizlikçiyle aran nasıl ?

Bitmesin diye yavaş yavaş okuyorum kitap sağlam tavsiye ederim okumamış arkadaşlara.
  • Büyük Tasarım - Stephen Hawking , Leonard Mlodinow
  • Şu anda Ateş Tahtı okuyorum ve tavsiye ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.