Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (469. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.765
Cevap
95
Favori
360.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 467468469470471
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok şey yazmaya gerek yok bu kitap hakkında. Savaşın ne kadar kötü bir şey olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor bu eser. Savaşın bizden götürdükleri, arkada kalan yarım hayatlar, çocuksuz babalar, kocasız kadınlar, oğulsuz anneler... Okurken gözlerimin yaşardığı anlar bile oldu. Çok içten, çok samimi yazılmış kitap. Bir çırpıda biten ama derinden etkileyen bir eser. Geçmişi şanlı savaşlarla, zaferlerle dolu bir millet olarak bizim atalarımız da yaşadı bu zorlukları. Zor, gerçekten çok zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

Saramago'nun Körlük ve Görmek isimli kitaplarını da okumuştum, ne yazık ki bu kitabı onlar kadar derin değil. Uzun öykü olarak geçiyor ama basit bir öykü olmuş. Daha iyi bir şey bekliyordum açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Katip3463

Arkadaşlar,
    Türk klasiklerine başlamak istiyorum.
    Dili çok ağır olmayacak şekilde kitap ismi ve yayınevi önerileriniz var mıdır?
    İnce Memed serisi(yky)
    Sabahattin Ali'nin tüm kitapları (yky)
    Dokuzuncu hariciye koğuşu(Ötüken)
    Saatleri ayarlama enstitüsü(dergah)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çağlayan Yılmaz - Gökkurt

• quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

"Keşke daha önce okusaydım" dediğim kitaplardan biri oldu Semerkant. Yazar tarihsel kişileri, mekanları ve olayları o kadar güzel kurgulamış ki, sanki gerçekler böyleymiş gibi geliyor okuyunca. 2011 yılında Namık Kemal Üniversitesi'nden İrfan Atalay hocamız "Tarihsel Roman ve Amin Maalouf'un Semerkant'ı" adında bir makale hazırlamış, bu güzide eserin tarihsel roman olarak incelemesini yapmış hatta. Hakkında makale yazılmış bir eserden bahsediyoruz sonuç olarak. Gerçekten çok beğendim, hem okudum hem araştırdım hem öğrendim bu kitap sayesinde. Hasan Sabbah bölümü oldukça ilgi çekiciydi, daha önceden bilgiye sahip olduğum bir konuydu, ancak o kadar güzel işlenmişti ki, ayrıntılı bir bilgisel okumuş gibi hissettim kendimi. Bu konu hakkında daha fazla araştırma ve okuma yapacağım mesela, çünkü gerçekten çok ilgi çekici Hasan Sabbah'ın hikayesi. Öte yandan İran'ın durumu, bir dönem yaşadığı dönüşüm vs. İranlı arkadaşımın yakın tarihini anlatarak mevcut durumlarından yakınması geldi aklıma, İran devriminden önce çok daha mutlu olduklarından bahsetmişti. Kitap beni oradan oraya sürükledi diyebilirim, defalarca da okuyacağım muhtemelen. Çok güzeldi, mutlaka okunmalı bence.

Hasan Sabbah ile ilgili olarak ''Fedailerin Kalesi Alamut'' da okumanızı tavsiye ederim o zaman. O döneme ait, güzel bir kitaptır.

İlave: Hemen alt mesajda biris de önermiş zaten ve listenize ekleyeceğinizi söylemişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roberto Baggio -- 12 Ekim 2020; 14:58:9 >
  • hazan bülbülü çok güzel bayıldım

Dün başlayıp dün bitirdim. Tam anlayamadım mı diyorum acaba, hiç beğenmedim çünkü. Masal seven bir yapım yok ama yine de her bölüm birbirinden çok kopuk geldi. Belki de her karakter bir simgeydi ama ben o alegoriyi anlamadım.
    Alice ile Kedi'nin 'delilik' konuşması dışında aklımda kalan cümle olmadı kitap bitince.

Kitaplığımda Oz Büyücüsü ve Peter Pan da var. Umarım onları beğenirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim üniversitelerim

Oscar yayınları basımında bir kaç imla hatası var.göze batıyor ama fazla değiller. Hikayeye gelecek olursak zamansız bir hikaye diyebilirim. 1800'leri anlatması önemli değil. İnsanoğlu o zaman da bu zaman da aynı yapıda gördüğüm kadarı ile.

İki baba ve iki oğul üzerinden hikaye anlatılmış. basitçe eski kafalı yeni kafalı ve aykırı kişiliklerin çatışmaları bunun yanında yaş alarak değişen algıların çatışması anlatılmış. Aşağı yukarı aynı olayları herkes yaşamıştır, yaşıyordur. Genç olmak, erişkin olmak, yetişkin olmak üzerine güzel ve acıklı bir hikaye. Rusya'nın o dönem siyasi çalkantı vb gibi şeylere girmeyeceğim zira bilgim yok. Ancak ülkemize uyarlarsak sağcı, solcu, dinci,gelenekçi, yenilikçi vb gibi akımların birbirleri ile olan ilişkilerini örnek gösterebiliriz.

Gençliğin ateşi sönünce daha bi etraflıca bakıyor insan. Duygusuz, saf mantıkla nereye kadar gidebilir kişi? Eninde sonunda aşk onu kıskacına alıyor ve darbesini vuruyor.

Az kaldı ağlayacaktım, ancak bulunduğum yerde garip karşılanır diye tuttum kendimi. Evde olsam ağlamıştım çoktan.

İnsan kendi halini unutup yargılar veriyor her zaman. çocuktuk, gençtik, yetişkindik ve yaşlanıp öldük, ama her süreçte öncesini unuttuk.

Tam da düşündüğüm gibi. Milena'ya Mektuplar'dan sonra Kafka'nın düşüncelerini pek anlayamayacağımı biliyordum. Alıntı koymuyorum zira kitap kısa ve neredeyse hepsini koymam gerekli.

Gören herkes hacı hoca kitabı diye laf attılar. Ben ise hikaye sanıyordum ancak felsefi bir hikaye olduğunu gördüm. Ballandırarak anlatamayacağım maalesef. Basitçe anlatamıyorsan anlamamışsın demektir. Kitap hayatın anlamı dediğimiz kavramı anlatıyor. Başlarda beni başka bir boyuta götürdü ve sonra her şeyi gösterdi. Acele kararlar verip yargılamadığında söylenenleri kavrayabiliyor insan.

• Aylak Adam -- Yusuf Atılgan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler. Bir kitabın daha sonuna geldik. Öncelikle şunu belirteyim: Bu kitap sizin sandığınız gibi birini överken diğerini sürekli kötüleyen bir kitap değil. Kitabın tarafsız bir şekilde yazıldığını söyleyebilirim.

Okay Tiryakioğlu'nun yazmış olduğu Son Hükümdar adlı kitap, Gök Sultan Abdülhamid'i biyografik bir şekilde anlatmıyor. Yani bu kitap için direk Sultan Hamid'in hayatını anlatıyor diyemeyiz.

Kitap, Abdülhamid'e suikast düzenlemek isteyen grubun içinde yer alan Suat, Saim, İsmail ve çevresini konu alıyor. Suikast başarısız olunca Suat kaçıyor. Saim ve İsmail yakalanıyor, Sultan'ın huzuruna çıkarılıyor. Sultan bu kişilere nasihat ediyor. Daha sonra Saim ve İsmail hapishane de yargılanıyor. Sultan Saim ve İsmail'i tekrar çağrıyor, tekrar nasihatler edip, bu kişileri affediyor. Bu kişiler daha sonra Kardeşlik denen gruptan bağlantılarını tamamen kesip, Sultan'ın yanında ajan olarak çalışmaya başlıyorlar.

Kitabı herkese tavsiye ederim. Bu kitabı okuduktan sonra Gök Sultan hakkında bilmediğiniz birçok şeyi öğreneceksiniz ve ön yargılı düşünmekten kurtulacaksınız.

En son hangi kitabı okudunuz?

Bu başyapıt hakkında çok şey söylemeye gerek yok aslında. Karakterlerin iç dünyalarını iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir eser. Kendi vicdan okyanuslarında dalgalarla boğuşan Jean Valjean, müfettiş Javert ve Marius'ün çaresizliklerini, hayata dair sorgulamalarını, doğru ve yanlışa dair çıkarımlarını, kısacası çok fazla şeyi hissedecek, yeri gelecek genç aşıkların cilveleşmelerine sevinecek, yeri gelecek M. Thénardier'e ağız dolusu küfürler edeceksiniz.
    Vicdan muhasebesinin bu denli güzel aktarıldığı bir eser okumamıştım daha önce. Yazarın Waterloo Savaşı'nı ince detaylarına kadar aktarması, isyancıların barikatlarını kurdukları isimleri bana çok uzak olan sokaklara ve bunların ayrıntılarına girmesi beni boğsa da okumaktan çok keyif aldım. Yazarların yaşadıkları dönemde daha çok para kazanabilmek için daha fazla yazdıklarını okumuştum ne kadar doğrudur bilmiyorum. Hugo'nun bu kadar detaya girmesinin sebebi belki de odur. Sonuç olarak uzun bir eser olsa da dolu dolu olduğunu aşikar.

Okuduğum en ama en güzel kitaplardan biriydi.
    Çok güzel bir konu, harika bir anlatım..

• yılmaz Özdil- son cüret'i okuyorum şu anda.

• Kırmızı Pazartesi’yi okuyorum şu an

• 
Sayfa: önceki 467468469470471
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.