< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Eylül 2021; 19:31:3 > |
En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız
-
-
Another izliyorum son 3 bölüm kaldı bugün bitiricem.
Korkunç bir anime değil,sadece 1-2 yerde ses yüksekliğinden gerildim 1 tane de jumpscare vardı başka yok.
Senaryo hikaye olarak ise çok beğendim.İnsanı saran bir yapısı var.Tabi Mei Misaki faktörü de var çok tatlı yav
8/10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 6 Mart 2017; 11:57:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
JJBA Part 4
8.7/10
Adaptasyon nasıl yapılır ? Sorusuna verilebilecek en iyi cevaplardan olabilir sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jungian_Shadow -- 6 Mart 2017; 11:4:46 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ReLife gerçekten hoş bi seriydi
En son izleyip güncele geldiğim seri sabaha karşı Demi-chan wa Kataritai
Neden izledim bilmiyorum bi an başlamış bulundum 2017 serilerinden zaten gayet güzeldi
Puan konusunda 8.5/10 her zaman saçma şekilde yüksek veririm Aslında hiç o puanı hakettiğini düşünmüyorum ama Hikari çok kawai bişeydi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 7 Mart 2017; 21:35:13 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Periah
TENGEN TOPPA GURREN LAGANN
Bu anime hakkında karışık düşüncelere sahibim. Animenin başladığı nokta ile bittiği nokta bambaşka yerlerde (gerçek anlamda oha seviyesinde) üstelik bunu 27 bölümde yapıyor ama en büyük kusuruda zaten böyle bir hikayenin 27 bölüme sıkıştırılması olmuş.
10/8
İlk 16 bölüm -1
Son 11 bölüm için puana +0.5 ekleyebilirsiniz.
Serinin ilk bölümleri sırf Kamina Reyiz için bile izlenir yahu, 1 günde bitirdiğim nadir animelerden.
Ayrıca ikici filmi de izle, Lagann Hen, biraz daha farklı bir sonu var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion
Ya arkadaş... Anlayamıyorum gitti şu seriyi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Rasyonal Sosyalist
Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion
Ya arkadaş... Anlayamıyorum gitti şu seriyi.
Evangelion açık ara fark ile izlediğim en iyi animedir ve beş sene olmasına rağmen hala tüm göndermeleri,metaforları,sembolizmi göremedim.En son gördüğüm şu.
Bölüm 23 den Misato ve Shinji ilişkisine gönderme.Sandalye'ye dikkatli bakınca Shinji'nin malafatının üstüne Misato oturuyor gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 12 Mart 2017; 23:7:11 >
-
Arslan Senki; ilginç bir seri. konu işlenişini çok hızlı geçmişler, tabakhaneye yetiştirecek bişey varmış gibi. biraz daha yavaş işlense GoT' dan daha iyi olabilirmiş. iç diplomasi, taht savaşları, avam tabaka ve asillerin ilişkileri, sistemdeki aksaklıklar, inançlar arası savaşlar, kuralları çıkarlar doğrultusunda esnetmeler, ülkeler arası ilişkiler, karakter gelişimi ve niceleri de hepsini sıkış tıkış işlemeye çalışmaları. 2 sezonda toplamda 33 bölüm ama yetmiyor 100 bölüme yaysalar gidermiş gerçi manganın daha yarısı işlenmemiş. yabancı izleyicilerin de genel derdi konunun çok dar zamana sıkıştırılıp, hızlı geçiştirilmesi.
son olarak eksiklerine rağmen izlenmesi gerekir 8/10 alır. başyapıt olabilirmiş biraz daha geniş ve konuyu yavaş ilerletse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxmania -- 13 Mart 2017; 1:33:56 > -
quote:
Orijinalden alıntı: maxmania
Arslan Senki; ilginç bir seri. konu işlenişini çok hızlı geçmişler, tabakhaneye yetiştirecek bişey varmış gibi. biraz daha yavaş işlense GoT' dan daha iyi olabilirmiş. iç diplomasi, taht savaşları, avam tabaka ve asillerin ilişkileri, sistemdeki aksaklıklar, inançlar arası savaşlar, kuralları çıkarlar doğrultusunda esnetmeler, ülkeler arası ilişkiler, karakter gelişimi ve niceleri de hepsini sıkış tıkış işlemeye çalışmaları. 2 sezonda toplamda 33 bölüm ama yetmiyor 100 bölüme yaysalar gidermiş gerçi manganın daha yarısı işlenmemiş. yabancı izleyicilerin de genel derdi konunun çok dar zamana sıkıştırılıp, hızlı geçiştirilmesi.
son olarak eksiklerine rağmen izlenmesi gerekir 8/10 alır. başyapıt olabilirmiş biraz daha geniş ve konuyu yavaş ilerletse.
Arslan Senki bildiğim kadarıyla logh'un yazarıyla aynı yani konuyu okuyunca hiç şaşırmadım
-
D.Gray Man 55 bölüm izledim daha fazla dayanamayıp bıraktım potansiyeli yüksek olan bi anime karekteri hikayeleri falan çok iyi,iyi bi iş cikarabilirlerdi ama bana fazla çocuksu geldi sürekli aynı şeyler tekrarlanır olmustu bende daha fazla dayanamadım ve bıraktım
10/6
-
Yakın zamanda Danshi Koukousei no Nichijou serisini izledim. Daha önceden izlediğim bir seri idi. Can sıkıntısına tekrar açmıştım.
Parodi bir anime, 13 bölüm kısa skeçler halinde ilerliyor ve adından da anlaşıldığı üzere Liseli Erkeklerin günlük yaşamından bahsediyor.
Boş vaktinizde biraz eğlenmelik seri arıyorsanız tavsiyemdir.
7/10 -
Özellikle edebiyatçı kız bölümleri oldukça orjinaldi : ) (veya edebi kız çeviriye göre değişiyordu...)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Mart 2017; 19:35:31 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Periah
araya 1-2 cıvık bölüm atmaları Gainax ekibinin huyu, çok takmamak lazım Evangelion'da bile vardı cıvık bölümler
Ben Lagann Hen'i dwhelper kullanarak altyazıyla beraber indirmiştim, zaten hayatımda hiç ayrı altyazı indirmedim
Gurren Hen zaman kaybı.
-
Saitama...Hobi olarak kahramanlık yapan , önüne gelen herkesi tek yumrukta deviren ve bunun dramını yaşayan bir kahraman. Ama Saitama içimizden biri cumartesi günü market indirimi kovalayan akşamları evinde yayılarak manga okuyan burnunu karıştıran kendimizle özdeşleştireceğimiz bir kahraman...
Uzun süredir yüzümde bir gülümseme ile rahatça kafa dağıtarak bir anime izlememiştim. Kesinlikle çok beğendim. 2017 yılında ikinci sezonu gelecek olan bu kafa dengi seriyi hayattan ve klişeleri bunalmış her anime iye öneririm.
10/8.5
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Haziran 2017; 4:3:12 >
-
Bleach izliyorum suan fikirlerim espadalara cok deger verilmemis
bu aralar çerezlik gidiyorum;
konosuba ikinci sezon bitti sonu bayağı aksiyonlu bitirdiler, kafa yorgunken güzel oluyor.
maid dragon ise konosubadan daha çok hoşuma gidiyor, bilemiyorum insanı saran ve içini ısıtan bir tarafı var (kanna).
gabriel dropout ve demi-chan var ikisi de komik ve eğlenceli.
arslan senki' den sonra böyle diziler soluklanmak için güzel oluyor. fazla sert animeler zaten hassas olan sinirlerimi gereksiz geriyor. bilgisayarım da sağlam olmadığından arada twitchten yeni oyunları oynayanları takip ediyorum. nier automata' yı animecilere tavsiye ederim, steam'e de gelecekmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxmania -- 17 Mart 2017; 3:6:55 > -
Dün gece Kono Suba 2.sezonda bitti
Fuuka'da güncele geldim,Masamune-kun'da güncel zaten tek bölümleri kaldı,Gintama 2017 güncel Demi Chan'da güncel
Youjo Senki başlayabilirim ana karakterin seslendirmesi çok hoşuma gitti yada ondan önce Kobayashi-san
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 18 Mart 2017; 12:6:36 >
AMAGİ BRİLLİANT PARK
Kötü değil ama iyide değil. Hikaye , karakterler atmosfer hepsi ortalama düzeyde sona doğru bir miktar canlanan bir seri. Vakit kaybı olduğunu düşünmüyorum ama beklentiye girerek izlemeyin o zaman keyif alabilirsiniz.
10/6
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Mart 2017; 23:21:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Jujutsu Kaisen Öncelikle belirtmek istiyorum son 3 bölümü izlemedim çünkü ben artık bu işkenceyi daha fazla kaldıramıyorum. İzlediğim yüzlerce anime arasından galiba izlemeyi yarıda bıraktığım tek seri olmayı başardı Jujutsu Kaisen. İncelemeye geçmek istiyorum; Jujutsu Kaisen shounen türüne yeni bir şey sunmuyor. Jujutsu Kaisen tek yaptığı önce ki shounenlerin her şeyini kopyalarak, eleştirildikleri noktaları düzeltmek. Karşımıza ne çıkıyor özgün olmayan boş klişe bir seri. Bu serinin yazarı ağır bir Bleach hayranı ve çoğu şeyin Bleach'den alınma olduğunu görüyoruz. Bir seride karakter derinliği, karakter gelişimi ve ince düşünülmüş plot seven biriyimdir, bu seri bana ne sunuyor SIFIR. Jujutsu Kaisen zaten var olan fikirler üzerine inşa ediliyor. Bunu yapmasının tek sebebi başarıya kolay ulaşmak ve seriden parayı vurmak. Hayatınızda Naruto, Bleach, Hunter x Hunter gibi serileri izlemediyseniz Jujutsu Kaisen beğenen insanlardan olabilirsiniz ama saydığım serilerin her şeyini kopyalamış Jujutsu Kaisen. Karakterinden tut plotuna kadar her şeyi mi çakma olur bir serinin! İnsanlar Demon Slayer overrated diyor yahu Demon Slayer en azından kendisine özgü bir dünyası, işleyişi ve kuralları var. Peki bu seride ne var? BOMBOŞ bir dünyası var, gerçek dünyada Jujutsu Büyücüleri ve Lanetler varmış konsepte bak. Lanetler zaten Bleach Hollow'dan esinlenilme(!) Karakterleri birbirinden kötü. Bakın bir noktaya açıklık getirmek istiyorum insanların bu seri hakkında övdüğü şey güçlü kadın karakterlermiş ve diğer shounenlerde kadınlar ezik tutuluyormuş. Bunu söyleyen biri hayatında başka shounen serisi izlememiştir. Ben bu kadar rezil bir komedi görmedim, karakterler her kendini komik olmaya zorlamaya çalıştığında ağızlarına vurasım geliyor. İnsanlar buna mı gülüyor? Ana karakter palyaço gibi dolaşıyor ben bu ana karakteri nasıl ciddiye alıyım? Seri karanlık tonda bir seri olması gerekirken gereksiz zorlama komediyle sürekli içine ediliyor. Diyalogların hepsi mi cringe olur. Yok bir kadının vücüdunun neresini beğenirsin gibi boş yapmalar, çocuk mu eğlendiriyorsun gerçi shounen ergenlere hitap eden bir genre ama bu aşırı ekstrem. Bu seride diyalogların bir ağırlığı ve anlamı yok hepsi boş yapma. Anlık zamanınızı harcamak için, ekstra bir şey katmıyor. Tanrı 1 tane karakter eklemişler Gojo diye bir tane işi beceremiyor. Elinden herkesi kaçırıyor saçma bir şekilde. Kakashi ekleyelim ama fangirl'lerin bayılacağı bir karakter olsun diye yazılmış cool olması için cool olan boş bir karakter. Gojo garip bir şekilde bu seride olan en iyi karakter yani diğerlerinin rezilliğini siz düşünün. Anime bölüm yorumlarına girin %95'i Gojo Simpi olan tiktokçu kızlardır evet bu bir tiktokçu animesidir. JK bir Arc'da ana karaktere karakter gelişimi için güzel bir plot ayarlıyor galiba seride tek beğendiğim bölümler ama gelin görün ki noluyor? Sonra ki Arc karakter gelişimi sıfırlanıyor, ana karakter bu hiç olmamış gibi davranıyor. Araya klasik diğer shounenlerden kopya dandik bir turnuva arc'ı giriyor ve sonrasında filler bölüm. Karakterlerin isimlerini bile hatırlamakta zorlanıyorsunuz çünkü hepsi silik karakterler, Jujutsu Kaisen onlara 2 dakikalık arkaplan hikayesi ekliyor ama niye umursamalıyız? Ben umursamadığım karakterin geçmiş hikayesini ne yapıyım sen önce o karakteri bana sevdir sonra yap bunu? Ana karakter olan kız tamamen günümüzün feministleri için yazılmış boş bir karakterdir. Siyah saçlı abimiz ise Sasuke Versiyon 2. Ana karakter desen zaten palyaço bütün shounen MC'lerini birleştirmişler ve yine oraya tek boyutlu zorlama komedi yapan boş bir karakter çıkmış. Her şeyi baştan sona tahmin edilebilir bir seri, Arc'ın nasıl başlayıp nasıl biteceğini, kimin ne söyleyeceğini az çok shounen izlediyseniz tıpatıp aynısı yaşanıyor burada bile özgünlük yok. Sürükleyicilikte yok yani amaç ney? Sukuna dirilmesine engel olmak mı tam olarak amaç ne bu seride? Bir anime puanlarken çizimlerini puanlayacak kadar düşmedik o yüzden bu seriye hak ettiği puanı vermemiz lazım. Bu animeyi beğenen insanların neyi beğendiğini yemin ederim anlamıyorum. Animasyonları dışında hiçbir şeyi yok! Daha spoilerlı derin incelemeye girerdim ama bu seri hak etmiyor. 1/10 |
Burası herkesin kendi fikir ve düşüncelerini paylaştığı bir forum. Kimsenin senin bayıldığın bir animeyi sevme zorunluluğu yok.Sen ya da benim 10 verdiğim bir anime bir başkası isterse gider 1 verir bu onun düşüncesidir. Farklı fikirlere açık olmak forumda olmanın belki de ilk kuralıdır. Böyle mesajlar atarak kendini gereksiz yere kötü duruma sokuyorsun. Haberin olsun. |
Re Zero Subaru çok gıcık bir de niye eşofmanla gezip duruyor bu neyse, subaru kendi dünyasına geri dönmeye çalışmıyor, sahip olduğu ölümle geriye gitme gücünü neden kimseye söyleyemediğini keşfetmeye çalışmıyor, şu anda yaşadığı dünyayı öğrenmeye bile çalışmıyor (bir tek yazıyı öğreniyor o da çok saçma çünkü konuşma dilini bildiği halde yazıyı öğrenirken konuştuğu dili hiç bilmiyormuş gibi). Onu endişelendiren tek şey kızların güvende olması. Emilia çok boş bir karakter saçma sapan lafları var mesela öpüşürlerse çocuk olur diyor. Güzel,çekingen ve kibar sırf izleyicinin gözünü boyamak için yapılmış boş bir waifu tipi, karakter gelişimi adına pek bir şey göstermedi ve dahil olduğu önemli anlar da çok az. Rem biraz düzgün o da kötünü iyisi denecek kadar. Subaruyla arasındaki ilişki çok saçma ilerledi. Bir de bu kız sırtından bıçaklanarak ölmüşken, boynunu vida gibi çevirdiler ölmedi aşırı saçma buldum burayı. Doygun renkler, güzel kızlar ve vahşet ile göz boyayan bir anime. Derinlikten yoksun ve adam akıllı bir tema etrafında da gelişmiyor olaylar. 4/10 |
NHK Ni Youkoso! Bilgisayarlar, internet, oyun konsolları, sanal dünya, tüm dünyada yaşanan refah artışı sonucu eğitimin git gide uzaması ve hayattan kopması, dolayısıyla hayattan uzak fanusların içerisinde yetişmiş milyonların gerçek hayatla olan uyumsuzluğu. İnsandan korkmak, incinmekten korkmak, kabuğuna çekilmek çok fazla düşünüp evhamlanmak ve modern yaşam içerisinde artık birbirimizn yüzüne dahi bakmadan yaşayabilme imkanı dünyayı gitgide bir ütopya olacağı yerde distopya olmaya sürüklüyor. Belki hepimizin yaşamak için arzuladığı bir ülke olan Japonya'da insanların nasıl bir yalnızlık kapanının içine düştüğünü ve aynı problemin artık buraya da geldiğini düşünürsek gerçekten bu tarz bir yalnızlık içerisine düşmüş kişilerin izlemekte zorlanacağı bir anime NHK. Çünkü gerçek hayatta sizi kurtarmaya gelecek bir Misaki malesef olmayacak... NHK tarz olarak gerçekçi bir anime. Bir hikokomorinin yaşam tarzını oldukça güzel resmettiklerini söyleyebilirim. Ayrıca bu animede hayallere yer yok. Yani gambette deyip bir anda 180 derece değişen karakterler, olur olmadık bir anda birden çıkan bir piyango yani sürdürdükleri yaşam tarzını gerçekle bağdaşmayacak bir biçimde dönüştürecek bir deus ex machina konmamış. Animede hayaller var, sıradan hayatın dişlilerine yakalanmadan bireysel bir çabayla zengin olma arzuları var. Fakat geleneksel yolun dışından gittikleri her seferinde bir kapıya toslamaları ve sonunda hiçbir çaresi kalmayan karakterlerin mecburen gerçekle yüzleşmek zorunda kalmaları bence mantıklı bir kurgu kararı olmuş. Yamazaki'nin söylediği gibi: Bizim gibiler dramatik bir şekilde ölmezler... Animeye verilecek bir diğer + ise karakter kadrosu. Kadın karakterler olsun erkek karakterler olsun hepsi problemli insanlardan oluşuyor fakat az çok empati yapılabilecek tipler olduklarını düşünüyorum. Ayrıca Misaki'nin ana karakterle neden bu kadar ilgili olduğunu gayet güzel biçimde bağlamışlar. Hikaye ilerledikçe az çok karakterle bağ kuruyorsunuz buda animenin dram yönünü güçlendiriyor. Eksi olarak ise kurgusunun pürüzsüz olmamasını, tesadüfler, çarpışmalar vb. gibi ucuz numaralara bazen başvurmasını gösterebilirim. Bazı konuları anlatmak adına zorlama bir iki sahneyle karşılaşmadım değil fakat animenin finalini izledikten sonra hepsi uçtu gitti : ) Çok başarılı gerçektende diğer tüm animelerin yanında ayrı bir yere sahip ve mutlaka ama mutlaka izlemeniz gereken bir anime. 10/9 |
Brotha Senin gibi re:zero da olanları kavrayabilen yüksek iq lü bir arkadaşın anlayacağı şekilde yazdım. Anlamamanın imkanı yok sadece anlamamazlığa geliyorsun. Diğer forumdaşımı tanımam etmem ve aranızda ne geçtiğini de bilmem ama adamın incelemesine aşağılayıcı şekilde ve forum kurallarına uymayacak şekilde yanıt veren burada sensin o yüzden seni alıntılıyorum. Bunları neden yazıyorsun dersen senin için yazıyorum çünkü ileride yapımında bile emeğinin geçmediği bir anime için insanların kalbini kırdığını hatırlayıp üzüleceksin. Yapma. Bilmem bu sefer anlatabildim mi forumdaşım? Konuyu daha uzatmayayim. Benim iletmek istediklerim bu kadar. Siz uzatmak istiyorsanız pm'den devam ederseniz konu da kirlenmemiş olur. Herkese iyi anime izlemeler. |
Bu artık hastalık derecesine ulaşmış. Fake hesap açıp Re:Zero'yu mu savunmak
|
Fikir belirtmek başka bir şey, sizin üslupunuz başka bir şey hocam. Hayatımıza eğlence katan ortak bir sevgimiz için oluşturulan bir alt forumdayız. Sizin anlamadığınız şey de bu. Sizin yaptığınız insanların yorumları hakkında fikir belirtmek değil, insanları yorumları üzerine sorguya çekip kendinizi üstün görmek. Bir: Böyle düşünmenizin sebebini merak ediyorum, oysaki ben .....yı sevmiştim demek var; bir de: Sen nasıl 4 verirsin çöp, burası forum istediğimi derim hadi cevap versene demek var. Parkın ortasında burası kamu malı diye bağırarak millete tüküren alkolikler gibisiniz. |
Chainsaw Man'in çıkan bölümlerini izledim ve mangasını okudum Jujutsu Kaisen garabeti hakkında ne düşünüyorsam aynısını düşünüyorum kepaze bir yapım. 3/10.
|
Another izliyorum son 3 bölüm kaldı bugün bitiricem.
Korkunç bir anime değil,sadece 1-2 yerde ses yüksekliğinden gerildim 1 tane de jumpscare vardı başka yok. Senaryo hikaye olarak ise çok beğendim.İnsanı saran bir yapısı var.Tabi Mei Misaki faktörü de var çok tatlı yav 8/10 |
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X