Dakota Fanning'in arabası İrlanda Ormanlarında bozulur. Dakota ormanda mahsur kalır ve olaylar gelişir. Malum ortamlara Tr dublaj + 1080p düştü Gerilim gizem filmi. İlk başta klasik gerilim filmi izlenimi verse de sonlara doğru gizem doruğa çıkıyor ve izleme hissi uyandırıyor Vasatın bir tık üstü. İzlenir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5096. sayfa)
-
-
Oyuncu kadrosu tanıdık. Ethan Hawke, Gary Sinise. Birkaç tanıdık oyuncu daha var
Dram ağırlıklı 2.dünya savaşı filmi
Birkaç ufak çatışma sahnesi hariç savaş sahnesi yok. Bu yüzden yüksek tempo beklemeyin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tam olarak şurada paylaşıp, aynı şekilde vasatın bir tık üstüne denk gelen 5.5/10 puan verdiğim bir filmdi hocam:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159031845
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam itiraf edeyim ikinci izleyişim , her zamanki gibi ilk ben paylaşmıştım.huyum kurusun
ben ben ben
5 ay önce o gün altyazılı ve bir yandan elimde telefonla oynayarak bazı ayrıntıları atlamıştım. Spoiler gibi olacak ama profesörün olayını tam anlayamamıştım
Tr dublaj ile dört dörtlük herşey yerli yerine oturdu
Filmi yüzeysel izlersen metafizik varlıkların olduğu kıytırık gerilim filmi olarak algılarsın aslında öyle değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Carpenter üstadın standartlarının biraz altında. Bu filmden önce maxxine ve alien: romulus'u izlemeyi deneyip ikisini de 15 dakika izledikten sonra kapatmıştım. Artık bir film beni içine çekmezse, saçma saçan bir karakter görürsem kendimi izlemek için zorlamıyorum. O kadar çer çöpün içinde sonunu getirecek bir film bulmak da yoğun mesai harcamak istiyor.
7/10
-
Halle Berry, doğaüstü korku filmi. Malum ortamlara düştü
Vasatın bir tık üstü. İzlenir
https://forum.donanimhaber.com/en-son-izlediginiz-film-ve-yorumlariniz--8819933-5083#159789382
Spoiler içerisinde de anlam veremediğim, daha doğrusu yakındığım noktalar olmuştu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Spoiler'da yazdıkların benim de aklıma gelmedi değil. Yer yer mantık hataları da vardı
Sağlam Alman yapımı seri cinayet psikopat temalı gerilim filmi. Enteresan şekilde Tr dublajı yok ya da ben bulamadım. Afedersiniz Alman diline alışkın değiliz sadece Nazi filmlerinde üç beş kelime duyuyorduk. Kulağım biraz tırmalanmadı değil.alışkın değiliz.Senaryo üzerinde kafa patlatılmış
Fakat Yer yer mantık hataları yok değil. Alman adalet sistemini doğrudan hedef alan ibretlik bir film. Belki adamların ülkesinde adalet sisteminde fazla hümanizm var ki senaryoyu yazan kişi, onlara güzel göndermeler yapmış. Gerçi biz de farklı değiliz ama hümanizmden değil de başka şeylerden dolayı neyse.
Film 2 saat sürüyor.bazen filmden düşmemek adına dikkatli izlemelisiniz. Gizem kısmı doğal olarak sonlara doğru çözülüyor
Adli tıpta otopsi sahneleri oldukça gerçekçi. Adli tıpçı doktor film esnasında sürekli insan anatomisi hakkında olayların heyecanıyla ona buna bilgiler direktifler verdiği için biz de bir şeyler öğrenmiş olduk
Bu kadar emeğe imdb 6.5 olmadı. İmdb 7 olabilirmiş. Emeğe saygı
İzlemediyseniz öneririm. Orta düzey kalitede sağlam bir film. Kan,otopsi..vs sahneler var. Çoluk çocukla izlemeyin dememize gerek yok sanırım (+18 yok)
-
Ridley Scott'ın Tarzı bir film değil evet katılıyorum
-
Deadpool & Wolverine (2024) 10 / 5 Deadpool'a Xman'nin karışmasını ben beğenmedim...
Stan Lee öldüğünden beri Marvel bocalamaya başladı.
-
Çeşitli ilişki karmaşaları, ahlak problemleri ve insanların birbirleriyle olan yaklaşımları üzerine bolca soru soran ve aynı anda izleyene soru sordurtan hikayeler bütünü. Before üçlemesini seviyorsanız mutlaka ilginizi çekecektir. Senaryoları onlara göre daha homojen elbette.
Conte de printemps • 1990 / Kant'ın saf aklın eleştirisi düzleminde ele alınarak, felsefeyi günlük hayatla harmanlayıp çok iyi resmetmiş Rohmer. Eflatun'un gyges'in yüzüğünü de bir hamlede metinselleştirip, diyaloglardaki bütünsel detaylar içine yedirince Rohmer ustalığını bir kez daha kavrıyorsunuz. Bunu da çeşitli ebeveyn kompleksleri içerisinden yapar. Bunu yaparken kadın erkek doğasını da her zaman gözetir. Ayrıca evlerin duvardaki kaplamalarından, kanepelere kadar her yer bitkisel figürlerle bezelidir. Böylece stil olarak da her anlamda ilkbahar tadını verir. Her yaşam kadar normal olan sahneler yine usta aşçının elinde tahlil çeşnili bir bahar ezgisine döner. Ek olarak iki kadının birbiriyle olan etkileşimi neredeyse bir kuir filmine yatkın estetikle yazılmış. 7.5/10
Conte d'hiver • 1992 / Shakespeare oyunundan esinlenildiği için sonuyla özellikle fazla teatral geldi. Bazı filmleri iyi bulursunuz fakat içindeki bir karakter öylesine itici gelir ki sanki bu, filmi de aşağı çekiyormuş gibi hissedersiniz. Felicie adındaki kadın sürekli yalan söyleyen, aynı anda iki erkeği idare eden, dengesiz ruh halleriyle kurdeşen döktüren ve geçmişte yaşadığı yaz aşkının hayaletiyle çevresindekilerin hayatını cehenneme çeviren lanet birisi. Rastlantısal, neredeyse spiritüel yazılan bu hikayede böylesi karakter çoğu kişiye romantik gelecektir ama şahsen irrite edici. Fakat tüm bunlara rağmen düşünme üzerine düşünme sağlayabildiği için ve yazınını sağlam dayanaklardan aldığından dolayı dolu vakit geçirtecektir. 6.5/10
Conte d'été • 1996 / Mevsim güncesinin üçüncü ayağında bu sefer gençlik ateşi var. Hayatımda gördüğüm en ikiyüzlü aşağılık karakterlerden Gaspard var filmde. Bu çocuğa katlanması çok zor. İnanılmaz derecede karaktersiz ve ikiyüzlü. Küfürsüz yorum yazamam buraya. 7.5/10
Conte d'automne • 1998 / En az Woody Allen filmleri kadar eğlenceli ve komik altyapıya sahip. Yine karmaşık insan ilişkileri üzerine kurulu olsa da, çöpçatanlık temelli gitmesi hikayeye çok tuhaf gülünçlük kazandırıyor. Rohmer filmleri izlediğinizde insan ilişkilerinin ne kadar karmaşık, imkansız ve açmazların içine düşmüş olduğunu hissedersiniz. Mevsim hikayeleri de pek tabii ismi gibi çok değişken ya yakan ya da üşüten insanlarla dolu. Fransız altyapılı kültürden olsa gerek tiplemelerinde nahoş da biçimlenmiyor elbette. Sonbahar hikayesi de bu anlamda dökülen yapraklar kadar olgun, o yaprakların üzerine bastığınızda çıkan sesle gelen hafif neşe kadar çocuksu bir veda busesi. Filmde de dile getirildiği gibi: ''İnsanları zorla aşık edemezsiniz''. 8/10
-
Underrated bir film. Aslında uzun uzun övülmesi gereken bir film ama gerek yok
Film sitelerindeki konusu aslında tam doğru değil. Ayrıntıya girsek spoiler vermiş oluruz
İzlemediyseniz kesinlikle izlemeniz gereken bir film. İmdb 8 puanı hak ediyor
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 22 Kasım 2024; 18:19:52 >
ımdbCharlize Theron | Producer, Actress, Costume Designerhttps://www.imdb.com/name/nm0000234/?ref_=tt_ov_st_1
Sadece Charlize Theron için bile izlenecek güzel bir aksiyon filmi.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Elbette klasik bir Uncle Sam Always Win ile biteceğini tahmin etmek zor değildi.
-
Yönetmen Clint Eastwood başrol oyuncusu Tom Hanks olunca imdb puan yağdırmış
Evet kötü film değil ama imdb puan abartı
Yeni izleyebildiğim 2024 filmlerinden. Jake Gyllenhaal çok başarılı. Karizmasını konuşturmuş. Florida'da bu kadar başıboşluk ve esrar serbestliği olması çok makul gelmese de anlaşılır. Filmi beğendim ancak son kısım hoşuma gitmedi. Puanım 6.5/10.
Not: McGregor'un azmi ve barzoluk dozu filme heyecan ve neşe katmış sinir bozucu olsa da.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Adam otobüsle ayrılıp gidiyor başka diyalara, o değil de doktor kız Dalton reyizi postalıyor adi babası yüzünden. Senarist olsam ayrılık yerine birliktelik ve yeni hükümranlığın başı olarak koyardım Gyllenhaal'ı oraya. Ayrıca McGregor o kadar bıçağı yedikten sonra yine de ölmüyor, saçma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Kasım 2024; 1:36:9 >
-
ımdbBad Samaritan (2018) ⭐ 6.4 | Crime, Horror, Thrillerhttps://www.imdb.com/title/tt3203528/?ref_=ext_shr
Bir taraftan vale hizmeti verip diğer taraftan gözüne kestirdikleri zengin müşterilerin evlerini soyan 2 genç arkadaşın bulaştıkları yanlış kişi ve gelişen olayları anlatıyor. Film oldukça sürükleyici bir polisiye, suç filmi. Doctor Who dizisinden tanıdığımız David Tennant biraz karikatürist, kendini beğenmiş, itici bir karakter kanuğunda ama aslen ruh hastası bir kişilikle filmi yüklenmiş. Kalam kısmını da Robert Sheehan götürmüş zaten. İzlemesi keyifli bir yapım 7/10.
Yorumumu ana konusunda yapmıştım. Linki https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160047613
7/10
Normalde Netflix yapımlarını aşağılamam ama bu film için "Netflix kalitesi" sözünü kullanmak zorundayım. Evet film bir şekilde kendini izletiyor, sürüklüyor ama ortada büyük bir ritm yok. Oyuncular tanıdık değil, şu çakma Matt Damon da biraz bana fazla kolpa geldi. Yoklukta gideri var 6/10.
ımdbCarlito's Way (1993) ⭐ 7.9 | Crime, Drama, Thrillerhttps://www.imdb.com/title/tt0106519/?ref_=ext_shrUzun zamandır listemde beklettiğin bir yapımdı. Beklentim biraz düşüktü ve film beklentimi üzerinde çıktı. Al Pacino'yu seven; suç, gerilim, dram, polisiye seven bu filme baksın derim. 8/10.
ımdbLast Man Standing (1996) ⭐ 6.4 | Action, Crime, Dramahttps://www.imdb.com/title/tt0116830/?ref_=ext_shrYine buradan görüp de listeye aldıklarımdan. Filmin ismi tam olarak içeriği ve konusu neyse onu özetlemiş aslında. Bruce Willis reis kendisini 2 rakip çete arasındaki amansız bir mücadelenin içinde bulur. Bu ateşkesin hüküm sürdüğü ortamın ayarlarıyla oynar ve olaylar gelişir. Fena bir yapım değil, klasik 90'lar havası, tek kişilik bir ordu gibi adam vs. Ama film akıyor. Ben 6/10 demişim. IMDb puan ortalaması yerindedir.
Bir süredir listeme alsam mı almasam mı dediğim bir rahatsız edici film. Burada biri yorumlayınca izledim. Daha önce Hostel olsun, Testere olsun, High Tension, Collector serisi hatta ismi şimdi aklıma gelmeyen birkaç gore yapımı izledim. Bazı filmlerin bazı sahnelerinde kanlı sahnelerin ağır aksak ilerlemesinden midir, vücudun belli ama benim farkında olmadığım noktalarında deformelerinden midir bilmem bazen bazı sahnelere bakamıyorum. Fenalık basıyor, tansiyon mu çıkıyor iniyor mu bilmem. Ama bu filmde bir sahnede şu ana kadar hiç başıma gelmeyen bir şey oldu. Hani filmlerde ceset filan gören karakterin midesi bulanır kusar ya, klasiktir. Ulan aynısı bana oldu. Kusmadım ama ilk defa bir kanlı sahnede midem bulandı.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Ruh hastası paylaço, fahişeyi tersten zincirle asıp gerdirmiş. Elindeki testere miydi neyse kadının iç çamaşırını çıkarıp kasıktan başlayıp ağaç keser gibi kafayasına kadar ikiye böldü. Bunu yaparken de yüzü yer yer cinsyetini izlettirdiği diğer kurban kadına dönük ve gülüyordu. İşte bu sahne ciddi ciddi midemi bulandırdı, gerçek anlamda mecazi anlam filan yok. Araba tutması, vapur tutması gibi. Neyse palyaçonun şeklini şemalini beğendim. İnsanı hakikaten huzursuz ediyor kostümüyle filan. Buna hâl ve hareketlerindeki dengesizlikler, sonrasında ne bok yiyeceğinizi kestiremeyişiniz bu yaşattığı gerilimi katlıyor. Gerçekten yine ilk defa mı diyeyim bilmiyorum bir gerilim filminde tedirgin olduğumu hissettim. Gore filmleri öyle korkutmaz ama bu korkuya yakın o duyguyu verebilmeyi başarmış. Karakter gerçekten çok iyi olmuş.
Ama işte bu filmin de olmayan kısmı olayı doğaüstü mevzuya çekmeleri olmuş ki bu diğer 2 filmin de asıl sorunu. Bunu yapmasalarmış, senaryoyu farklı şekilde yazsalarmış daha iyi olurmuş. Aslında film, sonuna kadar normal sayılabilecek gerçeklikte gidiyor ve bu yüzden filmi sevmiştim açıkçası, fakat filmin sonunda işler değişiyor. Doğaüstü olmasa 7/10, doğaüstü olunca 6/10. Serinin en iyi filmi diyebilirim IMDb puan ortalamasının aksine.
İlk filmin ilk oluşu ve ölümlerinin fiziksel olarak gerçekçiliği sebebiyle iyi olduğunu söyleyebilirken aynı şeyi devam filmi için söyleyemeyeceğim. Tamam ilk filmde de bir senaryosuzluk bir başıboşluk vardı ama bu film çok kötüydü be. Yani ilk filmde de katilin olayı anlatılmıyordu, motivasyonu neydi vs, tamam ruh hastası diyip geçersin ama yine de ortada senaryo ve konu bakımından bir şey kalmıyor. Dümdüz önüne geleni öldüren bir katil. Bir de bu filmde çocuklara hitap edercesine saçma bir senaryo yazılmış, doğaüstülüğün ve senaryodaki çocuksuluğun, dandikliğin dibine vurulmuş. IMDb puanı düşmesi gerekirken nasıl yükselmiş anlamadım. Bence serinin en kötü filmi.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.İlk filmde gördüğümüz yüzü deforme olmuş kadını bu filmde de görüyoruz ve paylaçoyla tam olarak nasıl bir bağı var anlamış değilim. Küçük bir kız vardı sanırım öldürdüğü kız çocuğu. Palyaço onu görüp görüp durdu. En son baş kahramanımız da görmüştü sanırım. Paylaçonun kafayı aldı götürdü. Bir şey anlamadım. Ölümlerin hatrına 5/10 ama yine de ilk filmdeki gibi sert ve gerçekçi değiller.
2. filmin dandik senaryosu ve doğaüstü mevzu aynen devam etmiş. Birkaç ölüm sahnesi hatrına 6/10.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Önceki filmde görüp görüp durduğunuz palyaçomuz gibi sırıtan ürkünç küçük kız bundan yoktu. Ona ne oldu. Halen daha şu suratı deforme kadınla bu palyaçonun bağlantısını anlamış değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 22 Kasım 2024; 12:43:19 >
-
ımdbMississippi Burning (1988) ⭐ 7.8 | Crime, Drama, Mysteryhttps://www.imdb.com/title/tt0095647/?ref_=ext_shr
60'lardaki ırkçılığı konu alan Gene Hackman ve Willem Dafoe üstadların oyunculuklarını konuşturduğu suç ve dram ağırlıklı bir yapım. Film KKK ırkçı oluşumunun işledikleri suçları, yaşayanların siyahlar ve diğerleri üzerindeki ırkçılığı normalleştirmiş ve içselleştirmiş olmasını çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Yani roller, olaylar, oyunculuklar çok gerçekçi. O kadar gerçekçi ki kendinizi günümüzdeki doğrularınızla geçmişi yargılarken bulabilirsiniz, kendinizi kaptırabilirsiniz. 8/10.
ımdbThunderheart (1992) ⭐ 6.8 | Crime, Mystery, Thrillerhttps://www.imdb.com/title/tt0105585/?ref_=ext_shrHatırladığım kadarıyla Kızılderililerin kendi içlerinde kültürel bir çatışma yaşadığı, gruplara ayrıldığı bir bölgede bir Kızılderilinin öldürülmesi üzerine ortada bir etnik grup krizi yaşanmasın ve olay çözülsün diye FBI Kızılderili kanı taşıyan ama bir o kadar da ABD milliyetçici genç FBI ajanını bölgeye yollar. Ajan Ray olayları inceleyip soruşturmasını derinleştirdikçe sorulturmanın seyri değişir ve başka ölümler de meydana gelir. Gerisini yazmaya gerek yok, izleyip görürsünüz zaten. Fena bir yapım değil. 7/10
ımdbThe Chamber (1996) ⭐ 6.0 | Crime, Drama, Thrillerhttps://www.imdb.com/title/tt0115862/?ref_=ext_shrYine bir ırkçılık mevzusu, yine Gene Hackman yine KKK ve sanırım olay yine Mississippi'de geçiyordu yanlış olmasın. Bu sefer genç bir avukat hapse girmiş ve idama mahkum edilmiş dedesini kurtarmaya onun avukatı olmaya çalışıyor. Bir tarafta ırkçı, ırkçılığında herhangi bir sorun görmeyen, geçmişte yaptıklarından pişman olmayan, olsa bile umudunu kaybetmiş yaşlı bir inatçı adam, bir tarafta bu olayların devam etmesini ve suçun birilerinin üstünde kalmasını isteyen ve çıkarını kovalayan siyasiler, bir tarafta da dedisini en azından ölümden kurtarma peşinde olan genç avukat. Gene Hackman zaten aksi ihtiyar rolünün hakkını vermiş, Film hiç fena değil 7/10.
Köpek bakımı, köpek gezdirme, temizleme vs gibi hizmetleri veren, ek iş olarak da kokain satan bir adamın yaşadığı öykülerini anlatıyor. Bunun Simoncino adında laftan anlamayan, düzenbaz, zorba, kavgacı, dönek, egoist, vurdumduymaz, kokainman bir yarma arkadaşı var düşman başına. İşte bununla yaşadıkları, bunun oradaki insanlara yaşattıklarını anlatıyor. Her ne alda doğallık hede hödö izlemiş görmüş olsak da film bittiğinde kendime şunu sordum: Biz be izledik aga! Yani film ne anlattı. Çünkü başrol karakterin de son ana kadar yaptığı mantıklı bir şey yoktu. Tamam bunların bir kısmı zorunluluktandı ama bir kısmının hiçbir mantığı yoktu. Neyse planı güzeldi, güzel yutturdu. Sonunun tam beğenmesem de yine de fena değildi. 6/10.
ımdbSmile 2 (2024) ⭐ 7.0 | Horror, Mystery, Thrillerhttps://www.imdb.com/title/tt29268110/?ref_=ext_shrYorumlarım buralarda https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160047212
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160049022
7/10.
ımdbStriking Distance (1993) ⭐ 5.9 | Action, Crime, Mysteryhttps://www.imdb.com/title/tt0108238/?ref_=ext_shrBurada görüp listeme almıştım da izlemesemmde olurmuş. Bence vasatın altında bir yapım. He yine izlenir ama karakterlerde çekicilik yok Bruce Willis'in canlandırdığı karakter dışında uğruna izlenecek bir karakter yok.. Katili tahmin etmek çok da zor değil. Klişeler zaten var. 5/10 daha fazla etmez.
Hayatta kalma temalı, soğuğun her yerimizi titrettiriği, Mads Miklelsen'in neredeyse tek bir karakter olması sebebiyle rolünü sonuna kadar yüklenmek zorunda kaldığı fena olmayan izlenesi bir yapım. Sonu da tuhaf olmuş neyse 6/10.
-
Eternals 2021 Marvel yapımı iyi güzel film klasik kahraman filmleri
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ghost Ship (2002) 10 / 7 Sağlam bir Korku Gerilim filmi izlemek isteğen varsa bunu kaçırmasın...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X