Şimdi Ara

en uygun araç hangisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araba değiştirmeyi düşünüyorum ve bu konuda bilgi ve deneyimlerinzden yararlanmak istiyorum. Ev-işyeri mesafesi 1,5km çocukların dershane-ev arası 2 km bu mesafelerin dışında arabam fazla kullanılmıyor. İşyerine sabah 08:00 ile akşam 17:00 derhane haftada 4 gün bu bilgilere göre öneriniz nedir

• focus
  • Golf
  • Golf
  • Fiesta veya Corsa veya Clio HB
  • quote:

Orjinalden alıntı: trbartin

Arkadaşlar araba değiştirmeyi düşünüyorum ve bu konuda bilgi ve deneyimlerinzden yararlanmak istiyorum. Ev-işyeri mesafesi 1,5km çocukların dershane-ev arası 2 km bu mesafelerin dışında arabam fazla kullanılmıyor. İşyerine sabah 08:00 ile akşam 17:00 derhane haftada 4 gün bu bilgilere göre öneriniz nedir

Bu nasıl bir sorudur kardeşim.
    En önemli nokta alacağın arabaya ayırdığın bütçe nedir? Günlük 3-5 km yapmak için araba mı alınır? Neyse, tavsiyem: Murat 131
  • quote:

Orjinalden alıntı: trbartin

Arkadaşlar araba değiştirmeyi düşünüyorum ve bu konuda bilgi ve deneyimlerinzden yararlanmak istiyorum. Ev-işyeri mesafesi 1,5km çocukların dershane-ev arası 2 km bu mesafelerin dışında arabam fazla kullanılmıyor. İşyerine sabah 08:00 ile akşam 17:00 derhane haftada 4 gün bu bilgilere göre öneriniz nedir

Arkadaşım benim evim ile işyerim arası 3 km.lik bir mesafe. Bu kadar kısa bir mesafe olduğu için aracım çok yakıyormuş gibi geliyor. Halbuki motor ısınmadan işe varmış oluyorum. Hafta içi aracı kullanmam sadece bu kadar. Üşenmedim aracımla gidiş-dönüşlerimi hesapladım. Bunu birkaç farklı zamanda da tekrarladım. Aracım bu NANO MESAFEDE 0,380 YTL yakıyor. Aracım Focus 1.6. Ama baktım ki çevremdekiler daha fena yakıyor. Mesela o yakıt tüketimi konusunda yerlere göklere sığdırılamayan Clio (hem de 1.4), benzinli Megane 2, ismini yazmaya gerek bile görmediğim pek çok araç 0,400-0,450 YTL yakıyor aynı mesafede. Bunları Focusun en kötü durumda nasıl yaktığı hakkında bilgi sahibi olman için yazdım.

Öte yandan, uzun yolda 0,200 YTL yakıyor aynı Focus (Otoyolda 120-140 km/s hızda). Hatta geçen hafta Bursa-Gönen yaptım. 100-110 km/s civarı sabit gitmeye çalıştım. 70 YTL lik benzinle 400 km yaptı yahu. Yani 0,175 YTL yaktı. Aracımdan çok memnunum tavsiye ederim.

Asıl mesele, bu kadar kısa mesafe için araca gerek olmaması. Yürümeyi denemelisin veya bisikleti. Hem spor olur. Havalar ısınsın ben yürüyeceğim. (Kilo aldık hareketsizlikten)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenox -- 1 Şubat 2008; 1:32:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vw caravelle 4motion işini fazlasıyla görecektir
  • kardeş sen bisiklet al en iyisi. Hem sağlıklı hemde masrafsız.
  • Bu soruya yanıt olarak;

- Bu mesafelerden fazla gitmiyor iseniz, yaz aylarında da bir defa tatile gittiğinizi varsayarsak.

* Ortalama 30.000 ytl. vererek bir araba alacaksınız, ayda ortalama 70-80 ytl. benzine harcayacaksınız. Vergiler, kasko, sigorta dahil ayda 80-90 ytl.de ona vereceksiniz.

* Şimdi siz gidip araba almayın. Bu parayı bankaya yatırın. Aylık ortalama 350 ytl. getirir. Üzerine de yukarıda saydığım 70 ve 80 Ytl.leri koyun. Ettimi size ayda 500 ytl. Hic uğraşmadan binin taksiye gidin. Hatta üzerine para artar. Onada ailenizle birlikte yemeğe gidersiniz.

* Ancak diyorsanızki, ben o kadar para vermem 10-15000 ytl. ye bir araba alıcam, o zamanda hiç farketmez ne alacağınız. Gidin temiz bir araba bulun alın...

Güle güle kullanın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aldeniz83

Bu soruya yanıt olarak;

- Bu mesafelerden fazla gitmiyor iseniz, yaz aylarında da bir defa tatile gittiğinizi varsayarsak.

* Ortalama 30.000 ytl. vererek bir araba alacaksınız, ayda ortalama 70-80 ytl. benzine harcayacaksınız. Vergiler, kasko, sigorta dahil ayda 80-90 ytl.de ona vereceksiniz.

* Şimdi siz gidip araba almayın. Bu parayı bankaya yatırın. Aylık ortalama 350 ytl. getirir. Üzerine de yukarıda saydığım 70 ve 80 Ytl.leri koyun. Ettimi size ayda 500 ytl. Hic uğraşmadan binin taksiye gidin. Hatta üzerine para artar. Onada ailenizle birlikte yemeğe gidersiniz.

* Ancak diyorsanızki, ben o kadar para vermem 10-15000 ytl. ye bir araba alıcam, o zamanda hiç farketmez ne alacağınız. Gidin temiz bir araba bulun alın...

Güle güle kullanın...

aldeniz83 arkadaşım herkesi kendinle karıştırma lütfen. Böyle bir mantık bir müslümana yakışmaz. İnsanları faize teşvik etmekde bir o kadar günahtır.

Bir de soruyu okusan iyi olur. Soru 30.000 bin liramı nasıl değerlendireyim değil. Nasıl bir araba önerirsiniz.

• Sayın focusum kardeşim. Müslümanlık konusunun bununla ne alakası var. Arkadaş bir soru sormuş, herkes kendince cevap veriyor. Bende kendimce cevap verdim. Ama bakıyorum bu cevap size gelmiş. adresi de yanlış yazdığımı hatırlamıyorum ama olsun bakalım. Ayrıca şu anda devletin kendisi ve tüm halkımız bir faiz döngüsü içinde, bu da onun devamı olur. Ne var bunda...

quote:

Orjinalden alıntı: focusum

quote:

Orjinalden alıntı: aldeniz83

Bu soruya yanıt olarak;

Güle güle kullanın...

aldeniz83 arkadaşım herkesi kendinle karıştırma lütfen. Böyle bir mantık bir müslümana yakışmaz. İnsanları faize teşvik etmekde bir o kadar günahtır.

Bir de soruyu okusan iyi olur. Soru 30.000 bin liramı nasıl değerlendireyim değil. Nasıl bir araba önerirsiniz.

• Tekrar etmekde fayda var. Soru 30.000 bin liramı nasıl değerlendireyim değil. Nasıl bir araba önerirsiniz.

Herkes faiz batağına saplanmış diye bizde mi girelim yani. Yanlış bir düşünce. Neyse konuyu dağıtmayalım.
  • Bu forumdaki herkes zaten müslümandır. Bu tür münazaralara burada yer vermemek gerekir.
    aldeniz83 arkadaşımız soruyu okumamış olacak heralde. okusaydı zaten böyle bir yorum yapmazdı ben eminim.
    focusum arkadaşım insanların hatalarını yüzüne vurmak yerine biraz daha yumuşak üslupla bilgilendirmek daha iyi olacaktır.
  • focus 1 al geç yahu
  • size en uygun araç benzinli, az yakan, uygun fiyatlı, temiz, bir ikinci el araçtır. fiesta, corsa 2000 model üstü ikinci el olarak uygun seçenekler olabilir.
  • Sayın arkadaşlarım, ben soruyu da okudum, konuyu da anladım çok şükür. Ancak anlatmak istediğim bu kadar yol yapacak bir arkadaşın arabasını değiştirmek maksadıyla böyle bir konu açmasıdır. Bilmem sizler açarmısınız ama ben açmam. Giderim param neye yetiyorsa, temizinden bişi alır binerim. Hani yanii daha faydalı konuları konuşsak fena mı olur diyorum. Evet bu konu üzerinde bir anlaşılmazlık var ama anlayamadım kimin neyi niçin anladığını yada anlamayamadığını yada cevapları ?....
  • Ya ben anlamadım hiç bir şey.
  • faizde parası olan müslüman olmuyor mu? dünyanın en fazla faizini bizi yöneten müslümanlar veriyor!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: karenin

faizde parası olan müslüman olmuyor mu? dünyanın en fazla faizini bizi yöneten müslümanlar veriyor!!!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.