Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1718. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.367
Cevap
1.038
Favori
3.341.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17151716171717181719
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlı olsun öncelikle. Eksperin 3.5 değer biçtiği evin piyasa fiyatı ortalama ne kadardı ve 1.75 kullanabildiğiniz maksimum kredi miydi? Ev sıfır değildi herhalde. Ben de ilan bakıyorum en azından güncel durumu öğrenmek istiyorum. Çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kredi çekerken. Kişinşn yada eşinşn adına ev var mı. İlk evim kredisine uygun mu bunun kontrolü ne zaman yapılıyor. Hisseli tapu arsası varsa yine çekebilir mi net bilgisi olan var mı acaba

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _EngiN_ kullanıcısına yanıt

Ne kadar kenar mahalle olduğuna bağlı hocam. Çevre çok fazla değişecekse değmez bence.

• ankaradan ev alma niyetim var 2+1 düşünüyorum. maksimum 3 milyonluk. önerisi olan var mı?

• mathiasrex M kullanıcısına yanıt

Eşinizin, sizin veya 18 yaş altı çocuğunuzun üzerinize tapu olmamalı. Ya da yine bu kişilerin üzerine %50 ve daha az hisseli en fazla bir tane tapu varsa ilk evim kredisi ile başvuru yapabilirsiniz. Eğer koşullarınız uygunsa kredi ön başvuru aşamasında araştırmayı banka yapıyor. Zaten sizden e devlet çıktılı etapu belgeleri istenir. Şartların uygun olup olmadığı anlaşılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Ne kadar kenar mahalle olduğuna bağlı hocam. Çevre çok fazla değişecekse değmez bence.

Şuanki evimden şehir merkezine yürüyerek gidebiliyorken. Taşındığım zaman yürüyerek gidemeyeceğim. Fakat gelişmekte olan bir mahalle. Etrafına marketler vs de açıldı hep.

• _EngiN_ kullanıcısına yanıt

Taşınmayın bence. Biraz da kredi çekerek gelişen bölgeden küçük bir daire daha alın yatırım amaçlı.

• Garanti Bankası
    4.000.000tl
    Hayat Sigortalı %2.89
    Hayat Sigortasız %2.95
    Yani sigorta zorunlu değil
    60 Ay x 142.987tl(Sigortasız)

Masraflar;
    Dosya Masrafı: 22.700tl
    DASK: 2.277tl
    Konut Sigortası: 13.273tl
    1. Ekspertiz: 18.312tl
    2. Ekspertiz: 18.312tl

Toplam masraf: 74.864tl

Konut değeri 10 milyon tl yi aşınca 2. Kez eksper gönderiyorlarmış evet..

• Vakıfbank - 2 Milyon TL 48 Ay Vadeli Konut Kredisi - 2,75 Faiz Oranı

Yaklaşık rakamlar:

Aylık taksit 76 Bin TL

Toplam geri ödeme: 3 Milyon 630 Bin TL

580 TL Dask

7.000 TL Konut Sigortası

10.000 TL Kredi tahsis ücreti

13.000 TL Hayat sigortası 

17.500 TL Eksper ücreti

13.800 TL saçma bir sigorta (ölüm, sakatlık)

14.500 TL bir diğer saçma sigorta (ölüm, sakatlık)

9.000  TL Vakıfbank kazandıran tarife

Toplam masraf yaklaşık 86 Bin TL

Soygun nedir? İşte budur. 2 milyona 3.6 milyon aldıkları yetmiyor bir de peşin yoluyorlar.

• Bacala kullanıcısına yanıt

Eskiden böyle değildi, şimdi çok masrafı çıkıyor birde banka masrafı dışında emlakçı ve tapu gibi masraflarda çok arttı . Eskiden bu kadar göze gelmezdi emlakçı ve tapu ile diğer masraflar. Şu an nakiti olanın yatırım için ev alması bana mantıklı gelmiyor anca ev kelepir olacakta öyle ama onu da benim gördüğüm emlakçılar hiç ilana bile açmıyor . Enflasyon var tamam ama 2 milyon kredi 4 milyon oluyor emlakçı tapu faiz vs ile kaldı ki onun taksiti de aylık 80 bin eğer 10 yıl olsa 2 milyon faiz ile 7 milyon oluyor ya da 7 yıl olsa 5-6 milyon olur heralde . 2 milyon krediye 5 milyon faiz ödeyince enflasyon karşılanacak mı 10 yıl içinde bir de faizler düştü üstelik . Pandemi zamanı bir katlama oldu her şeyde ama tekrar öyle bir süreç olacak mı da bu kadar faiz veriyor insanlar anlamıyorum . Tabi bu dediklerim yatırım için alanlara . Oturum için zaten temel ihtiyaç ama bu piyasada da Allah herkese kolaylık versin

• kredi onay sürecinde parayı vadesizde beklettirmeleri zoruma gidiyor. bir şeyler yazacağım meczubun birisi cimere şikayet edecek.

• resdemx R kullanıcısına yanıt
    Peki hocam şuan adıma ev var kredili. Krediyi kapatım babama satışını verdim diyelim Ne kadar süre sonra ilk evim kredisinden faydalanabilirim

• victoribarbo kullanıcısına yanıt

Ben günlük faize koydum kabul ettiler...

• 6-7 ay önce evi alırken değerini düşük göstermiştim 2.8e aldık 600 bin gösterdik yanlış hatırlamıyorsam. evi satana vergi çıkmayacaktı aslında niye böyle bişey yaptık bilmiyorum :)

maliyeye bildirip böyle böyle yaptım demenin faydası ya da zararı olur mu? gerçek değeri üzerinden görünsün istiyorum.

• 60 ay vade 2.75 oran, 1.250.000 kredi için 80bin+ masraf çıkıyor. geri ödemesi 2.586.000

En Uygun Konut Kredisi
  • victoribarbo kullanıcısına yanıt

Hayat sigortasını 24 ay taksit yaptırın fiyat düşebilir çok fazla masraf çıkartmışlar başka bir şubeyle daha görüşün bence bu kredi miktarı için dediğiniz fiyatın yarısı civarında olması lazım masraf.

Dask hayat sigortası Kredi tahsis konut sigortası(bunu dışardanda yaptırabilirsin) hariç,

Digerlerini

İşlemleriniz bittikten bi süre sonra sonra iptal edilmesini isteyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hso_keskin -- 27 Şubat 2025; 17:45:45 >
  • Tapu masrafını kredi kartına taksit yapan banka varsa paylaşabilir misiniz?

• cengineer06 C kullanıcısına yanıt

Vakıf world kullanıyorum. sanal kart açtırdım troy olarak 4 taksit yaptı. Troy olmasa 3 yapıyordu sanırım

• Hso_keskin H kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim faydalı oldu.

• cengineer06 C kullanıcısına yanıt
    Ben de vakıf troy ile 5'e böldüm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17151716171717181719
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.