Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1715. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: murattekno , delvirina Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34.368
Cevap
1.038
Favori
3.341.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17131714171517161717
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende sıfır ev için böyle bir durumdayım. Araştırma yapabildiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese

konut kredilerinde ikamet şartı aranıyor mu ? satın alacağım ev ile aynı ilde ikametimin bulunması şart mı ?

Kendim bekarım babamın üzerine ise kayıtlı ev bulunuyor. Kendi üzerime ev alarak ilk evim kredisinden rayiç bedelin %90'ı kadar krediden yararlanabilir miyim ?

5 yıl vadeli 1.500.000 tl kredi çekmeyi planlıyorum aylık ödemesi 51-52 bin tl bandında olacak gibi görünüyor. Aylık gelirim ise yaklaşık 100 bin tl civarında krediyi çekebilir miyim ? veya hane gelirimi (anne ve babamın geliri) ortak gelir göstermem gerekir mi ?

Yanıtlarınız için teşekkür ederim

• Kral Penguen kullanıcısına yanıt
    İkamet şartı sorulmadı.

2. Sorunuzun cevabını bilmiyorum

100 bin gelire 51 52 bin ödeme çıkar eğer kredi notunuz yeterliyse ve başka ödemeniz yoksa

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nulariziko kullanıcısına yanıt

EFT yapın hocam sıkıntı olmaz elden her zaman sıkıntı.

• Kral Penguen kullanıcısına yanıt

Bekar olduğunuz için anne- baba üzerine olan ev ilk evden yararlanmanıza engel değil. İlettiğiniz sadece size ait gelir krediyi ödemeye yeterli görünüyor banka ayrıca isterse anne baba maaşını belgeleyebilirsiniz.

• Tapuda gösterilen miktarın üzerindeki kısmı siz veya eşiniz EFT yaparsa 5 yıl içinde tespit edilerek cezalı bir şekilde ödemek zorunda kalma ihtimaliniz çok yüksektir.

• 0110engin kullanıcısına yanıt

selam hocam, güncel durumunuz nasıl? ne yaptınız?

• Selamlar, bir konut kampanyası olacağı söyleniyor ama detaylarına ulaşamadım. Bilen var mı?

• OscarOscar O kullanıcısına yanıt
    Yatın açıklanacak emlak konut yapıyor.Bankalara bir etkisi olmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vaneyck V kullanıcısına yanıt

E-devlet üzerinden şikayetimi yaptım.. değerlendirme aşamasında görünüyor hala

• Emlak Konut

milliyet
    Son dakika: Emlak Konut'tan yeni konut kampanyası! Ayrıntılar netleşti, işte ödeme seçenekleri
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-yeni-konut-kampanyasinda-ayrintilar-netlesti-7311239
  • Alıntı

metni:
    Tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının konut malikliği durumunun değerlendirilmesinde;
    - Köylerdeki ve 12.11.2012 tarihli ve 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında köy iken mahalleye dönüşen yerlerdeki konutların dikkate alınmamasına, ilgili il özel idarelerinden ve ilgili belediyelerden sahip olunan konutun söz konusu yerler ile aynı niteliğe sahip yerlerde olduğuna ilişkin resmi yazı alınması durumunda bu konutların da aynı kapsamda dikkate alınmasına,

Daha önce bu istisnadan faydalanıp 2. konut için kredi kullanan oldu mu?

• tRoya06 kullanıcısına yanıt

Bu daireler daha proje mi? Ne zaman teslim edilecek

• aralık 2024 de ziraat bankasından 2.79 dan 7 yıl 1.4mılyon aylık 43.5k odeme lı konut kredısı cektım. seneye konut kredılerı yuzde2 altına düşer mi? ve düşerse zriraat yapılandırma yapmıyor başka bankaya transfer olayı varmıs arastırıyorum mantıklı olur mu sizce? aylık odeme azalır gibi total ödeme aynı olsa bıle (faızlerı onceden odedıgım ıcın) yapan var mı bunu geçmişte sizce mantıklı mı ve engel veya olmama durumu olabılır mı?

• hemsiremert5541 H kullanıcısına yanıt

Hocam aynı banka yapılandırmayabilir, çünkü faiz almak hoşuna gider, borcu cezası ile başka bankaya taşıyacaksınız en güzeli, diğer banka hesaplamasını yapar zaten faiz oranıda düşük olacağı için ödeme kolaylaşır, yani evet aşırı mantıklı bir durum. Biz de bekliyoruz faizlerin düşmesini borcu başka bankaya taşıyacağız, daha yapmadık ama yapan tanıdılarım var, biz 3.05'den çektik 2'den bile yapılandırsak karlı olacak.

Faiz indirimlerine bakılırsa sene sonuna %2'ye yaklaşma ihtimali var, %2 altına zor gibi, ama 2026'da %2 altına düşeceğini düşünüyorum, çünkü seçim gelecek piyasayı daha da açacaklardır.

• Merhaba, izmir'de iki katlı dubleks bir villa alma arifesindeyiz. Müteahhitten sıfır alıyoruz, kendimizce de epey yüklü bir fiyata ve yüklü bir kredi çekerek.

Birkaç hafta önce evin yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesini almıştık müteahhitten, fakat bugün krediye başvurmak için tapuyu istediğimde mavi renk çerçeveli tapu olduğunu gördüm.

Bu konulardan pek anlamıyorum, böyle bir evden uzak durmak mı gerek yoksa sorun değil mi? Banka kredi verir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OscarOscar -- 20 Şubat 2025; 13:50:45 >
  • OscarOscar O kullanıcısına yanıt

Mavi çerçeveli tapu ne mülkiyetli tapular da böyle olmuyor mu

• eediz kullanıcısına yanıt

Çoğu bitmiş daireler, yalnız fiyatlar uçuk.

Ucuz kredi veriyorlar ama on milyonluk eve 12 milyon istiyorlar

Başakşehirde 2+1 daireye 19 milyon fiyat çekti emlak konut şok oldum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17131714171517161717
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.