Şimdi Ara

En yaygın kullanılan geçmiş zamanlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni ingilizceye başladım[kelime ezberleme ile].Geçmiş zaman konusu kafamı çok karıştırıyor. Film izlemeye daha geçmediğimden yaygın kullanımlarını bilmiyorum. Fakat aşaya zamanları yazdım v3 daha geniş kapsamlı olduğundan SIMPLE PAST TENSEye gerek yok diye düşünüyorum[PRESENT PERFECT TENSE var]. Görüşleriniz ne acaba, yanılıyormuyum.

SIMPLE PAST TENSE – Dİ’Lİ GEÇMİŞ ZAMAN -yaptım v2
    PAST CONTINUOUS TENSE (ŞİMDİKİ ZAMANIN HİKAYESİ) -yapıyordum v+ing
    PRESENT PERFECT TENSE – YAKIN GEÇMİŞ ZAMAN (-yaptım -bulundum) v3
    PAST PERFECT TENSE – MİŞ’Lİ GEÇMİŞ ZAMAN -yapmıştım v3
    PRESENT PERFECT CONTINUOUS TENSE -mekteyim, maktayım v+ing
    PAST PERFECT CONTINUOUS TENSE –mekteydim -maktaydım v+ing

• Selamlar Mehmet. Ben akademisyen ya da Ingilizce konusunda cok uzman biri degilim ama kendi bildigim kadariyla sana anlatmaya calisacagim. Simple past tense'e tabi ki gerek var. Simple past tense, gecmiste yaptigin ve etkisi bitmis olan eylemleri anlatmak icin kullanilir. Mesela "I had a bottle of beer last night" cumlesinde gecen aksam bir (sise) bira ictim deniyor, bunun etkisi bitmisse sadece birilerine aksami nasil gecirdiginden bahsediyorsan bunu simple past tense ile kurman gerekir ama mesele dun aksam bira ictigini ve bunun seni hasta ettigini soyleyeceksen bunu present perfect tense ile kurarsin. Soyle ki, “I have had a bottle of beer last night and it made me sick “ cumlesinde dun aksam bir bira ictigini ama seni hasta ettigini soyluyorsun ( su an hasta oldugunu belirtiyorsun) ve etkisi devam ettiginden eylemin bu nedenle yakin gecmis zaman ile cumleyi kurmalisin. Diger turlu de kurabilirsin ama dogru dil bilgisi kurallari icerisinde kurmus olmazsin.
    Bunu okuyan forumdaki diger arkadaslarin da ekleyecegi birsey varsa, benim kacirdigim ya da yanlis bildigim lutfen ekleme yapmaktan cekinmeyin. Saygilar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.