Büyük bir ihtimal ile yarın MS-16F monster siparişi vereceğim 15.6 inç Nvida ekran kartı ile beraber fiyatı yaklaşık 2.500-TL civarına denk geliyor
fakat bazı çekincelerim var ben deli gibi oyun oynayan veya grafik gerektirecek program kullanan birisi
değilim hafta sonları falan 2-3 saat oyun oynarım oynadığım oyunlarda nfs shift colin tarzı oyunlar
daha önceki bilgisayarım toshiba qosmio F50 10Z idi hemen hemen her isteğim oyunuda akıcı bir şekilde oynuyordum
acaba verdiğim paraya değecekmi yada daha farklı bir modelemi yönelsem diye kafamda bir dünya soru var
siz olsanız ne yapardınız. Almışken 1 defa alayım evladiyelik dursunmu derdiniz yoksa fiyatı daha uygun bir cihazamı yönelirdiniz
birde bana son çıkan bir kaç araba yarışının ismini verirmisiniz eğer canavarı alacak olursam biraz zorlayayım
Al Güzel Bilgisayar
Alması sorun değil sorun benim gibi bir kullanıcı için böyle bir cihaz fazlamıdeğilmi
Dostum monsteri oyun için alanlar çok yanılırlar. monster genelde 3d dizayn yapanlar içindir ama ne hikmetse oyun için düşünülüyor :) bende bir hafta önce notebook aldım lenovonun y560A modelini. Monster alacaktım ama taşınması zor ve hantal bir notebook ve toplama bir notebook olduğu için 1-2 yıl sonra ne olur bilemezsin performans açısından. 2 saatlik bir oyun süresi için taşınabilirliği de göz ardı etme. Bir çok cihaz da sana oyun oynatabilecek kapasitede. Bu benim görüşüm...
Anladım fakat kime sorduysam herkes farklı bir fiyat farklı bir marka söyledi bu yola çıkarken kafamda max belirlediğim fiyat 1700-1800 civarıyken şuan bir çırpıda 2500 tl yi verebilecekkonuma geldim birde herkes oyun bilgisayarı budur vs deyince kafam ii ce karıştı
Bi kere unutmaki i7 işlemciler çok ısınıyor ve sen monster aldığında nasıl ısınacağnı bir düşün. İş sadece konfigürasyonları seçip hadi alayım demekle bitmiyor. Taşınabilirliğini, ısınmasını vs. vs. düşüneceksin. Foruma biraz daha danışırsan 2500 TL değil adamın evini sattırıp notebook aldırırlar :D
Benim sorunumda orada makinadan hemen hemen hiç anlamam onun içinde alıp almama konusunda kafam bir hayli karıştı oyun oynayabileceğim uygun fiyatlı nasıl notebook var onuda da bilmiyorum bugün sipariş vermekten son anda caydım kime danıştıysam 2500-TL ye bilgisayarmı olur diyorlar o fiyatın altına istediğin oyunları oynayabileceğin bir sürü notebook var diyorlar
Pek fazla oynamıyosan ve fazla bakmıyosan 2.500 paper saymak mantıksız onun yerine 1500 e felan size uygun bi bilgisayar alabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: bm_emreakyil
Dostum monsteri oyun için alanlar çok yanılırlar. monster genelde 3d dizayn yapanlar içindir ama ne hikmetse oyun için düşünülüyor :) bende bir hafta önce notebook aldım lenovonun y560A modelini. Monster alacaktım ama taşınması zor ve hantal bir notebook ve toplama bir notebook olduğu için 1-2 yıl sonra ne olur bilemezsin performans açısından. 2 saatlik bir oyun süresi için taşınabilirliği de göz ardı etme. Bir çok cihaz da sana oyun oynatabilecek kapasitede. Bu benim görüşüm...
http://www.monsternotebook.com.tr/default.aspx?lang=tr-TR burayı bı ıncele ıstersen ıkı tane ekran kartı secenegın var ıster atı ıster nvıdıa. nvıdıa yı secersen 3d programlarda renderlerde daha fazla verım alırsın. toplama bılgısayar demıssın ama sony vaıo nun ramını hddsın sony mı yapıyor ? (evet yapıyorsa haklısın). Monster ;CLEVO, MITAC firmalarından notebook kasaları getirtiyor ve MONSTER markası ile diğer uluslararası markaların yaptığı gibi modelleyerek satışa sunuyor.(ram,hdd eklıyor )
quote:
Orijinalden alıntı: son_samuray
Alması sorun değil sorun benim gibi bir kullanıcı için böyle bir cihaz fazlamıdeğilmi
bende senın gıbı dusunuyordum acıkcası ama bı kac ayrıntı fıkrımı degıstırdı. oncelıkle kasası cok orjınal ıstanbuldaysan kadıkoydekı yerlerıne bır gıt ıncele. bı baska sey ıse ıslemcısını ekran kartını ramını (12 gb a kadar) hdd sını degıstırebılme ımkanı.2 sene sonra i7 extrem bır ıslemcı 12 gb ram ssd ve uyumlu daha ıyı bır ekran kartı ıle degıstırebılme ımkanın olur.ben bole dusunerek aldım.
@sezermsk
Senin "kasa orjinaldi" yorumuna bittim bunu bil Asus,Toshiba,LG gibi çok marka bir çok parçasını kendi üretmekte öncelikle bunu bil. Bunlara markasına göre hdd, ekran, anakart, kasa ve ses sistemleri dahil. Diğer bilgisayarlar içerdiği donanıma göre taşınabilirliği kolay olsun diye ölçüm testinden geçmektedirler. Fakat monster veya msi gibi oyun notebooklarında kasa malesef çok hantal ve büyük. İnsanlar 2500 TL verip elbette iyisini almak isterler ama monster gibi bir marka neden bu cazip fiyatlarına göre diğer markalara nazaran çok satmamaktadır bunu araştır derim. Eğer notebook alıyorsan taşınabilirliği de olmalı. Ben 3.5 kiloluk ve 2600 TL lik notebook tercih etmem anlatığım sebeplerden ötürü. Kişisel kanaatimdir monster markasına da gıcığım yotur biline :) ...
quote:
Orijinalden alıntı: bm_emreakyil
@sezermsk
Senin "kasa orjinaldi" yorumuna bittim bunu bil Asus,Toshiba,LG gibi çok marka bir çok parçasını kendi üretmekte öncelikle bunu bil. Bunlara markasına göre hdd, ekran, anakart, kasa ve ses sistemleri dahil. Diğer bilgisayarlar içerdiği donanıma göre taşınabilirliği kolay olsun diye ölçüm testinden geçmektedirler. Fakat monster veya msi gibi oyun notebooklarında kasa malesef çok hantal ve büyük. İnsanlar 2500 TL verip elbette iyisini almak isterler ama monster gibi bir marka neden bu cazip fiyatlarına göre diğer markalara nazaran çok satmamaktadır bunu araştır derim. Eğer notebook alıyorsan taşınabilirliği de olmalı. Ben 3.5 kiloluk ve 2600 TL lik notebook tercih etmem anlatığım sebeplerden ötürü. Kişisel kanaatimdir monster markasına da gıcığım yotur biline :) ...
sen bittiysen arada sırada bole yorumlar yaparım
Şimdi şöyle bir durum var vatan bilg. çalışan bir arkadaşıma sordum cihaz güzel ama o paraya daha taşınabilir ve sandy gibi birşeyler söyledi o tarzda işlemcili bir şey alabilirsin dedi ben iyice sıyırdım bu sandy dedikleri nasıl bir şey amd ve intelden farklı bir markamı Monster dışında oyun oynayabileceğim daha uygun fiyatlı markalar varmıdr varsa marka model verirmisiniz
@sezermsk
Doğrumu anladım bu monsteri alır isem ileride masaüstü pc gibi her bir b*kunu değiştirebilecekmiyim
Paran varsa al.
quote:
Şimdi şöyle bir durum var vatan bilg. çalışan bir arkadaşıma sordum cihaz güzel ama o paraya daha taşınabilir ve sandy gibi birşeyler söyledi o tarzda işlemcili bir şey alabilirsin dedi ben iyice sıyırdım bu sandy dedikleri nasıl bir şey amd ve intelden farklı bir markamı Monster dışında oyun oynayabileceğim daha uygun fiyatlı markalar varmıdr varsa marka model verirmisiniz
@sezermsk
Doğrumu anladım bu monsteri alır isem ileride masaüstü pc gibi her bir b*kunu değiştirebilecekmiyim
ben ole bılerek aldım ama yınede yetkılı kısılerden bılgı al fokus bılgısayarı ara bence
quote:
@sezermsk
Sandy Bridge İntelin yeni işlemcilerine verilen isimdir fakat almak istiyorsan en azından Nisanı beklemek zorundasın şuanda piyasada bulunan Sandy Bridgeli laptoplarda sorun var ve intel hepsini geri çağırdı. Fakat bazı çakallar hala bu işlemcilere sahip laptopları satılıyor. O yüzenden illaha ki şimdi alıcam diyorsan Sandy Bridgeli laptoplardan uzak dur.
İkinci olarak her notebookun işlemci, ram ve sabit disk bileşenlerini değiştirebilirsin.
Her laptop oyun oynatır fakat biri oyunu en düşük ayarda oynatıyorsa aldığın Monster full ayarda oynatır. Hangi laptopu alacağın hangi oyunları hangi ayarda oynayacağına bağlıdır. Örneğin Crysisi full ayarda oynayacağım dersen bunun için Monster almalısın ama yok ben düşük ayarda da oynarım yada ben Pes 2011 oynayacağım dersen 1700-1800 TLlik laptopta işini görür. Umarım yazdıklarım yardımcı olur.
Asus n5e ve n61 serileri, Lenovo y560 ve Dell n5010 g74f45 bunları bi araştır monster'a para saymadan önce.
Öyle strateji oyunları falan oynamam oynadığım en baba oyunlar nfs shıt hot p. test drıvecolin dırt vb
gncl
Paran varsa al diyorum Sonuçta bi kere alıyosun ve ileriye dönük bir laptop olması iyi senin açından.