Şimdi Ara

ENAYİ YERİNE Mİ KONDUK ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk futboluna son günlerde olanlara bakıyorumda gerçekten biz enayi yerine konduk diyorum kendi kendime. Tuttuğumuz takım yendiğinde seviniyorduk yenildiğinde üzülüyorduk ama boşuna diyorum artık. TV ye bakıp işte benim takımım diyorduk ama aslında o TV nin arkasında neler dönüyormuş tek tek ortaya çıkmaya başladı. Satılan maçlar ve satılan oyuncular iddası bile gerçekten çok üzüyor ve Türk futboluna vurulan büyük bir balyozdur. Yazık, gerçeten yazık. Zaten Türk futbolu Dünya piyasasında gerilerde kalmışken bu durumda tam yerinde dibine vurmuştur. Kimsenin bunları yapmaya hakkı yoktur ve kimsenin bizleri ENAYİ yerine koymayada hakkı yoktur. Şu anda insanlar artık maçları izlerken hep ön yargılı bir şekilde izleyecekler. Kaleci bir hata yapsa ' tamam bu kaleci satılmış ' diyecekler. Hakem hata yapsa satılmış diyecekler, teknik direktör yanlış bir taktik yanlış bir değişiklik yapsa evet bu adamda satılmış diyecekler...Hadi şimdi çık çıkabilirsen bu işin içinden. Zaten ön yargı vardı şimdi tam inanır olacağız her maçta şike var havasına...Türk futboluna bunları yapanları gerçekten kınıyorum ne hayırlısı ile bu işin içinden çıkılmasını temenni ediyorum...

Erdil Özhan ÖZÜDOĞRU

Not: Hiçbir takım tutmuyorum...(Sadece futbol aşığıyım) !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: thErdiL

Türk futboluna son günlerde olanlara bakıyorumda gerçekten biz enayi yerine konduk diyorum kendi kendime. Tuttuğumuz takım yendiğinde seviniyorduk yenildiğinde üzülüyorduk ama boşuna diyorum artık. TV ye bakıp işte benim takımım diyorduk ama aslında o TV nin arkasında neler dönüyormuş tek tek ortaya çıkmaya başladı. Satılan maçlar ve satılan oyuncular iddası bile gerçekten çok üzüyor ve Türk futboluna vurulan büyük bir balyozdur. Yazık, gerçeten yazık. Zaten Türk futbolu Dünya piyasasında gerilerde kalmışken bu durumda tam yerinde dibine vurmuştur. Kimsenin bunları yapmaya hakkı yoktur ve kimsenin bizleri ENAYİ yerine koymayada hakkı yoktur. Şu anda insanlar artık maçları izlerken hep ön yargılı bir şekilde izleyecekler. Kaleci bir hata yapsa ' tamam bu kaleci satılmış ' diyecekler. Hakem hata yapsa satılmış diyecekler, teknik direktör yanlış bir taktik yanlış bir değişiklik yapsa evet bu adamda satılmış diyecekler...Hadi şimdi çık çıkabilirsen bu işin içinden. Zaten ön yargı vardı şimdi tam inanır olacağız her maçta şike var havasına...Türk futboluna bunları yapanları gerçekten kınıyorum ne hayırlısı ile bu işin içinden çıkılmasını temenni ediyorum...

Erdil Özhan ÖZÜDOĞRU

Not: Hiçbir takım tutmuyorum...(Sadece futbol aşığıyım) !!!

inşallah..
    inşallah hayırlısı ile çıkılır bu işin içinden.

yaşanan son gelişmeler yıllardır futbolumuzda var olan, sürekli dillendirilen, ancak bir türlü belgelendirilemeyen olaylardır. ve şu an için öğrendiklerimiz aslında varolan kirliliğin sadece tespit edilebilen kısmıdır. kim bilir alt liglerde daha neler neler yaşanıyordur. ve kim bilir önümüzdeki günlerde yaşanmışlara dair daha nelere şahit olacağız. bu yaşananların gerçekliğine inanıyorum.

peki burada suçlu kim?
    suçlular sırasıyla;
    - başarıya giden yolda, her şeyi mübah sanan kulüp yöneticileridir,
    - yıllardır her türlü ahlaksızlığı görüp, buna karşın hiçbir tedbiri almayıp göz yuman, koltuk sevdasındaki federasyon yöneticileridir,
    - her türlü kavgadan rant sağlayan, bu ahlaksızlığa çanak tutan, özellikle renkli diye adlandırılan biricik medyamızdır,
    - ekmeğine, mesleğine ve meslektaşlarına ihanet eden hakemlerdir, futbolculardır ve teknik adamlardır,
    - ve maalesef tuttuğu takıma olan sevdasından, doğruyu-yanlışı ayırt edemeyen, ayırt etse de kabullenemeyen, kabul etse de gereğini yapamayan biz taraftardadır suç.
    (hepsinin kendi arasında istisnaları vardır, orası başka.)

bu kirlilik yüzünden herkes şüpheci oldu. kimse kimseye güvenemiyor, hakeme, futbolcuya, hiç kimseye.. en basit hatalar da bile art niyet arar hale geldik. sırf bu kirlenmişlikten.
    ve her geçen gün fanatikleşen bir toplum oluyoruz. kimsenin birbirine saygısı, sevgisi yok. rakip taraftar arkadaşları kızdırmak maksadıyla yapılan espriler, her geçen gün yerini, bel altı tabirlerle süslü laf sokmalara bırakır oldu. yıllar önce rakip taraftarların maçları yan yana izledikleri anlatılır. bugün ise mümkün mü? tel örgüler bile engel olamıyor hadiselere. çözüm kafalarda; futbola bakış açımızda. düzelir mi? biraz zor, ama mümkün, yani bize kalmış.

eğer tüm bu yaşananlardan sonra gerekli yaptırımlar adaletli bir şekilde hüküm olunursa, belki yarın hep birlikte art niyetlerimizden güvensizliklerimizden arınmış bir futbol izleyebiliriz.

ne olmalı?
    bugün itibariyle (15/07), mevcut kanunlar çerçevesinde, yazılan çizilenler doğrultusunda 3-4 kulübün bir alt lige düşmesi söz konusu. ve bu kulüplerden biri de taraftarı olduğum kulüp. (inşallah gerçek ortaya çıkar, hak yerini bulur.) ama aynı zamanda kanunların, neyi emrediyorsa o şekilde uygulanması gerektiğine inananlardanım. şeraitin kestiği parmak acımaz. aynı zamanda verilecek olan cezalar Türk futbolu için, lig başlamadan belirlenmelidir.

ne olmamalı?
    verilmesi gereken cezalar sezon başladıktan sonra verilirse, hem zaman, hem maddi olarak daha derin sonuçlar doğurur. bu arada kimse kendi çıkarı adına keseri kendine yontmamalı ve yontmasın. federasyonun ve kulüpler birliğinin almış oldukları kararlar fazlasıyla politik. bu kararları ne kadar komik bulduysam, ezeli rakip kulübün başkan ve taraftarlarının açıklamalarını da bir o kadar komik ve manidar buluyorum. yarın bir gün o kulüp hakkında oluşacak bir iddiadan dolayı aynı pozisyona düşerlerse, böyle esip gürleyebilecekler mi? Türkiye deki kurumlara güvenemiyorsak uefanın varlığını unutmayalım.

peki ya adalet?
    uygulanacak hükümler kanuni, hukuki olsa da adaletli olamayacaktır. aynı kulvarda yıllardır mücadele eden kulüplerin, yine yıllarca yaptıkları ahlaksızlıklardan, sadece son dönemde itibariyle, o da yakalanabilenler cezalandırılacaktır. 5-6 kulübün düşürülmesiyle meydan birilerine oldukça rahat, ama zevksiz kalacaktır.

ne olur?
    kestirmek zor. kulüplere verilecek cezalar açısından bir formül bulma telaşı olduğu kesin. ne uygulanır şimdilik meçhul. ama ne olursa olsun daha temiz bir futbol dünyası olur kanaatindeyim.

ne olmaz?
    hiçbir şey eskisi gibi olmaz.
    hele hele özel yetkili savcımız çıkıp da; “şaka yaptım.” hiç demez.

inşallah hayırlısı ile çıkılır bu işin içinden.

Murat İNCE

Not: beşiktAŞK lıyım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murince -- 15 Temmuz 2011; 15:37:34 >

• arkadaşlar yüzüp yüzüp kuyruğuna kadar geldik. bundan sonra tff üzerine düşen görevi yerine getirip işi sonuca bağlamalı, suçlular tüzükteki gibi cezalandırırlmalı.

yoksa bundan sonra aynen dediğiniz gibi her hataya şike gözüyle bakılacaktır. ancak suçlular tespit edilip cezalandırıldıktan sonra diğer takım yöneticilerinin ve futbolcularının bir daha kolay kolay bu tarz işlere kalkışamayacağı kanaatindeyim !..

ve bu ileride oluşabilecek olan vakalara örnek teşkil edip muhakeme sürecini kısaltacaktır.
  • ne sandın yaa....
    yeni forma siparişi verdik....kakayı getiriyoruz....
    çabuk dnr ın kapısında sabahlayın.........
  • artık en güzeli ligler başlamadan dostluk maçlarını izlemek :D orada da şike olacak değil ya. liverpool'u yenince gs nasıl da sevindim. sene içindeki herhangi bir galibiyete bu kadar sevinebilecek miyim acaba???
  • Evet galatasarayın yenmesi benide şaşırttı
  • Haftaya açıklanacak tff nin kararı bakalım ne karar çıkacak...
    İnşallah Türk futbolu için hayırlı bir karar çıkar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: racaca

artık en güzeli ligler başlamadan dostluk maçlarını izlemek :D orada da şike olacak değil ya. liverpool'u yenince gs nasıl da sevindim. sene içindeki herhangi bir galibiyete bu kadar sevinebilecek miyim acaba???

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.