Şimdi Ara

Endüstri Mühendisliği mi Makina mühendisliği mi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
12.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben bursada yasıyorum. Sizce bukadar sanayisi gelismis bi sehir de hangi meslek daha iyidir. bu ikisinden birini tercih etcem ancak cok karasızım . sizce hangisini okursam daha iyi olur .. zamanım cok kısıtlı tercihi yarın yada öbürgün yapcam . Yardımlarınızı bekliyorum. simdiden tesekkürler ..

• İkiside ayrı dünyalar kendin karar vermen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz837

İkiside ayrı dünyalar kendin karar vermen lazım.

Yanlış anlama ama şu cevapları hiç yazmayın daha iyi. Çocuk bir fikir edinmek istiyor belli ki. Elbette kendi kararını kendi verecek.
  • Endüstri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalırsa birkaç okul dışında (boğaziçi, odtü, itü vs.) endüstri mühendisliği okumak tehlikeli bir iş. Işsiz kalma ihtimalin yüksek. Makinada işsizlik fazla yok ama puanın iyi okullara tutuyorsa endüstri mühendisliğine git derim, o zaman çok iyi paralar kazanabilirsin. Bir de makina okursan universitede çok çalışman gerekiyormuş ama endüstri nispeten daha kolaymış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zakumo

quote:

Orijinalden alıntı: cengiz837

İkiside ayrı dünyalar kendin karar vermen lazım.

Yanlış anlama ama şu cevapları hiç yazmayın daha iyi. Çocuk bir fikir edinmek istiyor belli ki. Elbette kendi kararını kendi verecek.

Doğru dıyorsun da ben oyle demek istemedim.Hadi elektrik elektronik müh. mi makine müh. mi? dese tamamda endüstri ile makine müh. çok farklı dallar o manada soyledim araştırıp kendısıne hangısı uygunsa onu bulması lazım insanlarla uğraşmayı seven yönetim,işletme gibi becerilerle alakalıbir meslek endüstri.Makine ise el becerisi isteyen çizimlerle,malzemelerle uğraşılan bir meslek....
  • Makine okuyup da yöneticilik yapabilirisin, binlerce örneği var. Ayrıca çok geniş dalları var. Endüstri benim de hocalardan ve mezun birinden duyduğuma göre her şeyin ucundan ders aldığın ve direkt yönetici pozisyonuna uygun mezun veriyor. Eğer istediğin daha çok saha ise makina derim ve seviyorsan gitmeni öneririm, ağır bir bölüm. İleri fizik ve mat içeriyor. Endüstri de daha çok dediğim gibi yöneticiliğe yönelik. He makineden çıkıp da yönetici olabilirsin gayet. Ayrıca iyi üniler dışında endüstri biraz tehlikeliyken, makinede de bence benzer bir risk var, fakat bana sorarsan daha az
  • cevaplarınız için cok tesekkür ederim benim isteğim yöneticilik deil kendi mesleğimi yapma .. endüstrinin puanı daha fazla ama arastırmalarıma göre iş imkanı az . ben yurtdısında okucam bu yüzden biranönce bu ikisinden biri hakkında karar verip kayıt yaptırmam lazım ve ben solid autocad gibi programlar üzerine kendimi geliştirip ve bir iki dil öğrenmek istiyorum ilerisi için. endüstrinin maası ve imkanları daha mı yüksek olur acaba . bu konularda kararsızım.. yardımlarınızı bekliyorum .
  • yokmu cevap verecek
  • endüstri derim.
  • peki neden endüstri neden makina hangisinin iş imkanı daha fazla .. autocad catia gibi programlar daha cok hangisiyle ilgili . kendimi bunlarla geliştirirsem hangi meslekte daha kolay iş bulup yükselebilrim .
  • arkadaslar yardım edin lütfen zamanım cok kısıtlı
  • endustrinin is alanı daha genis yanlıs biliyorsun endustride isin teknigi yok makinede tabiri caizse mutfakta calısacaksın ustte arkadasın dedigi gibi ikisinn baglantısı yok endustride biraz insan iliskileride lazım ona göre dusun
  • autocad ve catia gibi programları kullancam ilerde masa başında dersen makina oku. monoton bi hayat istemiyorsan endüstri yaz. her gün farklı bir iş yapıcan. fabrikada dönem dönem çıkan makina sorunlarıyla ilgileneceksin. ayrıca kız arkadaşım endüstri mühendisi ben ondan biliyorum. okul olarak OSMANGAZİ ÜNİ yi bitirdi. Türkiye de endüstri mühendisliğinde ilk 5 in içindeymiş osmngazi. ve endüstri kazanması zor okuması kolay mühendisliktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökhan_body

peki neden endüstri neden makina hangisinin iş imkanı daha fazla .. autocad catia gibi programlar daha cok hangisiyle ilgili . kendimi bunlarla geliştirirsem hangi meslekte daha kolay iş bulup yükselebilrim .

O programlar makinede bolca kullanılır. Yazdıklarından yola çıkarak bu ikisi arasından makine tercih etmeni öneririm.

• peki endüstri mühendisleri daha mı yüksek maas alıyor. duyduğuma göre öyle ve catia ve autocad end. yede girmiyor mu
  • gökhan_body G kullanıcısına yanıt
    kardeş forumda yazanları okudum peki hangi bölümü tercih ettin bende şuan ikisinin arasında kalmış durumdayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.