Şimdi Ara

Endüstri mühendisliğinin geleceği nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
3.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

iyi
    Sen kendini geliştir sana iş var kardeşim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starram

Sen kendini geliştir sana iş var kardeşim..

Alıntıları Göster
    güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonelyisland

güzel

Alıntıları Göster
    itü nün altını tercih etmemelisin hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

Yıldız da iyidir bence.
  • quote:

Sıralama olarak altında ama ODTÜ desem

Diğer yorumlar için de teşekkürler. Daha ayrıntılı bilgisi olanlar sektörün ihtiyacını, verilen mezun sayısını, bu bölümde sosyalliğin söylendiği kadar önemli olup olmadığını da yorumlarında belirtirlerse sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Tekme Atan Sıpa

quote:

Yıldız da iyidir bence.

hocam herhangi bir üniyi asla kötülemem,ama piyasadaki talep belli
    ytü mezunu olup itü-odtüden daha iyi yükselmiş kişiler olabilir
    ama burada tek tek kişileri değil ortalamayı baz alınca itü daha iyi bir üni kızmaca-gücenmece olmasın
    bana sorsanız itüden sonra hangi üni gelir,hiç düşünmeden ytü derim

• quote:

quote:

quote:

Yıldız da iyidir bence.

ama burada tek tek kişileri değil ortalamayı baz alınca itü daha iyi bir üni kızmaca-gücenmece olmasın

Yıldız İTÜ'den iyidir demiyorum ama tercih edilmez değil demek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

iyi
    benim endüstri mühendisi tanışım var daha başka soruların da varsa hepsini yaz aklına takılan açıp sorabilirim kendisine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 16 Temmuz 2013; 18:31:04 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yıldız da iyidir bence.

ben de katılıyorum itüden aşağısı yazılmaz demek çok saçma. hacettepe ytü ege gibi kaliteli okullar da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

quote:

Diğer yorumlar için de teşekkürler. Daha ayrıntılı bilgisi olanlar sektörün ihtiyacını, verilen mezun sayısını, bu bölümde sosyalliğin söylendiği kadar önemli olup olmadığını da yorumlarında belirtirlerse sevinirim.

o zaman üni kosununda da bir sıkıntı yokmuş hocam
    önemli olan soru senin bu mesleği yapıp yapamayacağın

ben işletme müh ilgili biraz araştırma yapmıştım,sanal ortam dışında kişilerle bire bir de.bildiğim kadarıyla işletme ve end. müh nin dersleri bile ORTAKTI eskiden itüde hatta
    şöyle özetliyeyim:bir makine,inşaat ya da ehm mühendisinin teknik bilgisi vardır ve bunu iletişim becerisiyle birleştirir iş hayatında.Yani daha çok teknik bilgisi ön plandadır.Ancak bir işletme müh i bu teknik bilgiye sahip elemanları ve diğerlerini idare etmek zorundadır.Bu durumda da teknik bilgiden ziyade insanları yönetebilme onların düşüncelerini okuyabilme,onlara söz geçirebilme gibi özellikler ön plana çıkar.Sosyalliğin önemi konusunda tereddütün olduğuna göre aklında bu konuda soru işareti var sanırım hocam.Ama sosyallik sözcüğünden ne anladığımıza göre değişir.Ama bu tarz mesleklerde sonuç olarak sana şu 20 kişiyi aynı amaç etrafında birleştir deseler onu yapabilir misin ya da şu 100 kişinin önünde bir konuşma yap deseler yapabilir misin ,bu tarz soruların cevaplarına önem vermelisin.Yani sosyal yönü çok gelişmiş kişiler de bunu yapamayabilir.Aksine doğru düzgün arkadaşı olmayan biri bile bu 2 görevi yerine getirebilir.Bildiklerim bu kadar

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yıldız da iyidir bence.

tabiki tercih edilir hocam,herkes elindeki sıralamaya göre bir yol izlemek zorunda.Yanlış olabilir ama İTÜ benim için mühendislikte bir sınır.Yanlış bir düşünce olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

benim endüstri mühendisi tanışım var daha başka soruların da varsa hepsini yaz aklına takılan açıp sorabilirim kendisine

3-4 mesaj ustteki sorularima ilaveten bolum okumanin rahatligi, yeni mezun ve giderek tecrubelenen endustri muhendislerinin maas durumu, savunma sanayi sektorunde calisip calisamayacagi gibi konularda sorularim var tesekkur ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

3-4 mesaj ustteki sorularima ilaveten bolum okumanin rahatligi, yeni mezun ve giderek tecrubelenen endustri muhendislerinin maas durumu, savunma sanayi sektorunde calisip calisamayacagi gibi konularda sorularim var tesekkur ederim.

başka soruların varsa ekleyip özel mesaj atarsan güzel olur hocam akşam eve gidince ararım olmaz mı öyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 16 Temmuz 2013; 18:51:29 >
  • quote:

quote:

quote:

o zaman üni kosununda da bir sıkıntı yokmuş hocam
    önemli olan soru senin bu mesleği yapıp yapamayacağın

ben işletme müh ilgili biraz araştırma yapmıştım,sanal ortam dışında kişilerle bire bir de.bildiğim kadarıyla işletme ve end. müh nin dersleri bile ORTAKTI eskiden itüde hatta
    şöyle özetliyeyim:bir makine,inşaat ya da ehm mühendisinin teknik bilgisi vardır ve bunu iletişim becerisiyle birleştirir iş hayatında.Yani daha çok teknik bilgisi ön plandadır.Ancak bir işletme müh i bu teknik bilgiye sahip elemanları ve diğerlerini idare etmek zorundadır.Bu durumda da teknik bilgiden ziyade insanları yönetebilme onların düşüncelerini okuyabilme,onlara söz geçirebilme gibi özellikler ön plana çıkar.Sosyalliğin önemi konusunda tereddütün olduğuna göre aklında bu konuda soru işareti var sanırım hocam.Ama sosyallik sözcüğünden ne anladığımıza göre değişir.Ama bu tarz mesleklerde sonuç olarak sana şu 20 kişiyi aynı amaç etrafında birleştir deseler onu yapabilir misin ya da şu 100 kişinin önünde bir konuşma yap deseler yapabilir misin ,bu tarz soruların cevaplarına önem vermelisin.Yani sosyal yönü çok gelişmiş kişiler de bunu yapamayabilir.Aksine doğru düzgün arkadaşı olmayan biri bile bu 2 görevi yerine getirebilir.Bildiklerim bu kadar

Tesekkur ederim hocam. Sosyallik konusunda biraz sıkıntılarım oldugunu dusunuyorum. Rehberlik hocamda sosyalligin onemli oldugunu belki bana uymayacagini soyledi.

• Guncel.
  • quote:

yıldızı,bahçeşehiri,özyeğini,yeditepeyi,ist şehiri kimse tercih etmesin o zaman arkadaşın dediğine göre yoksa işsiz kalırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beşiktaşlı emre

quote:

yıldızı,bahçeşehiri,özyeğini,yeditepeyi,ist şehiri kimse tercih etmesin o zaman arkadaşın dediğine göre yoksa işsiz kalırsınız.

iş bulamazsın anlamında değil... ilk işlerin büyük firmalarda olmaz daha küçük çaplı kötü firmalarda iş tecrübesi kazanmak zorunda kalabilirsin iş dünyasında iş tecrübesi her şeydir.. etiketten bile önemli.. ama birkaç sene süründükten sonra iyi işleri kabiliyetine göre alabilirsin.. (bu ihtimaller bir torpiliniz yoksa veya o bölüme karşı normalin üstünde bir yeteneğiniz olmadan düşünülerek yazılmıştır)

• quote:

Orijinalden alıntı: beşiktaşlı emre

quote:

ben herhangi bir üniyi küçümsemiyorum hocam.uzun uzun yazmamak için tek cümle kurmuştum ama şimdi o cümleden de nedense herkes diğer ünilere gitmeyin gibi bir sonuç çıkarmış

o cümleyi kısaca şöyle açayım:mesela bir inşaat müh nin hangi üniden mezun olacağı çok önemli değildir,iyi ünilerin artısı çok olsa da.Ancak endüstri müh;işletme müh,işletme,iktisat ve daha çok birçok bölüm mezunuyla aynı kulvarda ilerleyecek.Hatta bu bölümlerle alakası olmayan mezunlarla yarışacak.Belki devlete atanmak belki bir bankacılık sınavını geçmek için.Bu sınavlarda üni çok ön plana çıkmayacak olsa da bir mülakata gidince kişisel yetenekler ön plana çıkacak.İşte o zaman da kişinin 4 senede kendine kattıkları önemli olacak.E bu durumda da bir odtü ile yeditepe,bahçeşehiri kişi bazında değil üni bazında bir tutana da yav he he derim denir yani.

mesela ben hedefim olan makine mühni boğaziçi,odtü ya da bilkent gibi bir ünide okuyacak sıralamaya sahip değilim.Ancak o okulların birçok yönden özellikle sosyal olanaklar olarak itüden iyi olduğunu kabul ediyorum ve bunu gurur meselesi de yapmıyorum kendi adıma adamlar hak etmiş kazanmış

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itrysohard -- 16 Temmuz 2013; 19:50:10 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.