Şimdi Ara

Endüstriyel otomasyon sistemleri hakkında bilgisi olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde bir adet pnp endüktif sensör, bir adet 24 volt mini röle, bir adet 24 volt zaman rölesi ve bir adette zaman 220 volt zaman rölesi (ER15) var.Elimceki bu malzemeler ile bir düzenek kurmak istiyorum sistemin çalışması şöyle olacak sensörün önündeki metal cisim kaybolduğunda 220 voltluk zaman rölesini tetikleyecek ve zaman rölesinin ayarlandığı süre boyunca kontakları çekili kalacak fakat önemli olan nokta şudur "sensörün önündeki metal nesne kaybolduğunda zaman rölesinin süresi dolmadan sensör önüne tekrar metal nesne gelse dahi zaman rölesinin enerjisi kesilmemeli"

Yani zaman rölesindeki yükün enerjisi sadece zaman rölesinin süresi bittiğinde kesilmeli.

Elimdeki malzemeler ile böyle bir düzenek kurabilirmiyim ? Bağlantıları nasıl yapmam gerekiyor bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu bir hobi projesidir hem elemanların çalışma mantığını öğrenme adına hemde hobi olarak yürüttüğüm mekanizmayı yapma adına sizlerden yardım istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0M42 -- 8 Kasım 2014; 15:13:41 >

• Merhaba.

Blogumuzdan otomasyon hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

http://blog.wago.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atesmeh -- 13 Kasım 2014; 15:38:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.