Şimdi Ara

EEM Hakkında Genel Bilgiler ( Bölüm, Çalışma Alanları, Savunma Sanayi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Ankara Üniversitesi EEM 3. sınıf öğrencisiyim. Her sene olduğu gibi bu sene de bizim bölümü düşünen veya genel olarak üniversite seçimi hakkında sorusu olan genç arkadaşlarım için yardım postumu bu sene de açıyorum. Kafanızda olan tüm soruları; bölümle, okullarla, iş imkanlarıyla, şehirlerle veya dümdüz herhangi bir üniversite hayatı ile alakalı her şeyi sorabilirsiniz. Bildiğim kadarı ile yardımcı olacağım. Şimdiden umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz hepiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocam üniversiteniz sözel ağırlıklı diye biliyorum mühendislik bölümleri nasıldır verilen eğitim yeterli mi hocalarınız vs. nasıldır? Bir de genel olarak adı çok duyulmamış bir üniversite mezun olunca iş bulma vb. konularda sıkıntı yaşanır mı? (Staj konusunda yazdıklarınızı okudum staj yapılan yerlerde direkt işe alırlar mı?)

• Abdullah1928 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle şunları söyleyeyim savunma sanayi düşünmeyen kişilerin ben Ankara yazmasını çok tavsiye etmem çünkü İstanbul. İzmir gibi şehirlerin yanında gerçekten sırıtan bir sanayisi var Ankara’nın. Adı bilinmemiş okul mevzusuna gelirsek benim bu döneme kadar gözlemlediklerim şu şekilde: Eğer çalışmak istediğin kurum bir Vakıf veya Hazineye ait bir şirketse (Örn: ASELSAN, THY) bu durumlarda ana kriterin senin ortalaman oluyor. Eğer gerçekten özel bir şirketse (Örn: BAYKAR, Pegasus) burada adı bilinen okulların net bir 1-0 avantajı oluyor. Örnek olarak Ankara özelinde konuşursak ODTÜ’lü olmak bu şehirde kariyer anlamında her daim sizi 1-0 önde başlatır ama bu kapanmayacak bir fark değil. Ben Ankara Üniversitesi yazdığıma çok memnunum çünkü bizim okul gerçekten sosyal toplulukları ile Ankara’nın en iyi üniversitesi olabilir. Hiçbir zaman özel bir ders kaygım olmadı, hep bir toplulukta eğlence ve etkinlik içinde oldum. Şöyle söyleyeyim ODTÜ’lüler mesela Ankara’nın en merkezinde metronun yerini bilmiyorlar çünkü dışarı çıkmıyorlar, dersler yoğun ve kampüslerinde kendi kendilerine takılıyorlar. Burada dediğim gibi senin önceliğin nasıl bir üniversite hayatı geçirmek istiyorum olsun. Eğer ders stresinden az ve bol eğlenceli bir hayat tercih edersen bizim üniversite o anlamda bence gayet iyi bir seçenek. Ama başta da dediğim gibi kariyer olarak ODTÜ’lü her zaman 1-0 önde başlayacak fakat kapanmayacak bir fark asla ama asla değil. Üniversitede inek hayatı yaşamayın hangi üni olursa olsun, mezun olduktan sonra sabah 6’da işe gitmek için kalkınca anlarsınız nasıl bir hayatsızlık yaşadığınızı ömür boyu. O anlamda bence en iyi üniversite Hacettepe olabilir, hem odtü’den hemen sonra Bilkent ile eştir sektörde bilinirlik açısından, hem de bizim üniversite gibi çok çok çok fazla topluluğu ile beraber gerçekten eğlenceli bir dönem geçirebilirsiniz. Burada tercih size kalmış. Staj yaptığın yerde de birçok arkadaşım gibi aday mühendis olarak devam etme ve daha sonrasında işe girme şansın olacaktır. Burada mühim olan en temel olay ortalaman olacaktır. Bu sene ASELSAN özelinde söyleyeyim ortalaması 3.2’nin üzerinde olan herkes girdi en azından benim çevrem için okuldan bağımsız. Ortalamayı yüksek tutmak önemli başlangıç için.

• Dedikleriniz çok açıklayıcı olmuş gerçekten teşekkürler aklıma takılan bişey olursa yine sorarım hocam sağolun.

• Yusuf_Ozkan kullanıcısına yanıt
    Mezunlar ne iş yapıyor hocam? ceng den farkları nelerdir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    İlk cümlelerde dedikleriniz doğru değil . Ankara'da sav san haricinde otomotiv , elektronik , yazılım sektörlerinde birçok şirket var ve ülkedeki yüksek teknoloji üretimin %80 i burada oluyor zaten . Baykar ise üniversiteyi en az önemseyen şirkettir büyük ihtimal . En çok YTÜ mezunu var sonra da Anadoludaki ünilerden birçok kişi çalışıyor .

• balamir. B kullanıcısına yanıt

Türkiyede yüksek teknoloji üretimi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam açıkçası CENG okuyan çok yakın arkadaşım yok fakat EEE için konuşacak olursak kendi arkadaşlarımdan örnek vereyim, birisi zorlu enerjide araç şarj istasyonu ile ilgileniyor, THY’de uçak bakımda çalışan var, Güneş Panelleri üzerine çalışan var, Jeneratör üzerine çalışan var, Gömülü Sistemlerde çalışan var. Uzun lafın kısa EEE’de bir çok alan mevcut ve kendini hangisinde görmek istiyorsan ona odaklanabiliyorsun.

• balamir. B kullanıcısına yanıt
    Benim bahsettiklerim açıkçası büyük şirketler. Ankara’da EnerjiSA, Bosch, Siemens, Ford,, Mercedes gibi markalar yok. Elbette küçüklü büyüklü birçok firma mevcut.

Ankara üniversitesi,hacettepe gibi üniveesitelerde ee nasıl olur sizce hocam?

• Bizim üniversite için konuşacak olursak kafi diyebilirim. Okul rahat, ders stresi çok çekmiyorsunuz, bu sayede kendinizi türlü türlü aktivitelere verebilirsiniz. Bizim okulun en güzel yanı o kadar çok sosyal topluluk var ki elbet kafanıza uyan bir topluluk bulup bağımlısı oluyorsunuz. Devam zorunluluğu da aranmıyor zaten. Hacettepe ise zor lakin zor olmasına karşın sektörde saygınlığı olan bir okul, boşa zorlamıyorlar. Gazi benim en son tercihim olur, hem okul zor hem ortam yok ve bizim okuldan çok da bir farkı yok sektörde bölümümüz özelinde. AYBÜ hakkında fikrim yok. ODTÜ ve Bilkent malum sanırım çok anlatmaya gerek yok.

Hocam ben ankarada ceng veya ee istiyorum ama üniversiteye karar veremedim. odtü ve bilkentin sıralaması çok yüksek o yüzden oraları kazanabileceğimi sanmıyorum ama aü veya hacettepe gelebilir gibi. bildiğim kadarıyla aü ee 27k ile kapatmış düşük değil mi hocam sizce?

• Ben girdiğimde 35K’ydı sanırım, artan istihdam, üretim ve sanayileşme ile birlikte çoğu mühendisliklere talep artıyor ve her sene yükseliyor ve girmesi daha da zorlaşıyor. Mühendislik hakkında fikri veya hayali olmamasına karşın mühendis okuyan çok fazla kişi var. 27K bence önemli bir sıralama milyonların girdiği bir sınavda, mühendislik bazında hakkı bizim üniversiteye kadar düşmemeli bence ama ülke gerçekleri maalesef.

bilmiyorum hocam normalde ankara ve istanbulda mühendislikler 10k ile falan kapatıyor ben kazanırım muhtemelen aü ee'yi

• En iyi üniversiteler bu şehirlerde hocam, normal.

Gazi mezunu olarak her kelimesine katılıyorum, eline sağlık hocam.

Gazi yazacaklar maalesef Gazi isminin pek bir yardımı dokunmuyor, Hacettepe ve daha yüksekteki okulların mezunları belirli yerlere ulaşmak için çok daha az çaba sarf etmeleri yetiyor, bilginiz olsun.

• kou elohab derim başka bir şey demem 40-70k aralığındaysanız yapıştırın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.