Şimdi Ara

DGS çok mu zor gerçekten?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün dershanedeki hocam çok zor dedi gerçekten söylendiği kadar zor mu? 2 sene full Matematik ve Türkçe kasıcam. Türkçe yapabiliyorum az çok ama Matematik bayağı eksik var, 2 sene kendimi kassam da yapamaz mıyım? yoksa beni dershaneye çekmek için mi öyle söyledi anlayamadım pek.

• Yapay Zekanın Yanıtı

DGS Zor mu? Gerçekleri Öğrenin

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ön lisans mezunlarının lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan bir sınavdır. DGS sınavının zorluğu, kişiden kişiye ve alınacak bölüme göre değişmekle birlikte, genel olarak zorlu bir sınav olarak kabul edilmektedir.

DGS'nin Zorluk Derecesi:

DGS sınavının zorluk derecesi, aşağıdakiler gibi faktörlerden etkilenir:

• Alınacak bölümün puan türü (SAY, SÖZ, EA)
    • Hazırlık süresi ve çalışma düzeyi
    • Adayın akademik geçmişi ve yetenekleri

DGS Matematik Zor mu?

DGS Matematik bölümü, özellikle SAY puan türünden sınava girecekler için zorlu bir bölümdür. Matematik konularının geniş kapsamı ve zaman kısıtlaması, adayları zorlayabilmektedir.

DGS Sayısal Zor mu?

DGS Sayısal bölümü, Matematik dışında Fen Bilimleri ve Türkçe gibi dersleri de kapsamaktadır. Bu bölümde de zaman yönetimi ve kapsamlı bir çalışma gerekmektedir.

DGS Sınavı Zor Muydu?

DGS sınavının zorluk derecesi yıldan yıla değişebilmektedir. Ancak genel olarak, sınavın zorlu bir sınav olduğu ve adayların sınav öncesinde kapsamlı bir şekilde hazırlanmaları gerektiği kabul edilmektedir.

Sonuç:

DGS sınavının zorluğu kişiden kişiye değişmekle birlikte, genel olarak zorlu bir sınav olarak kabul edilmektedir. Adayların sınav öncesinde düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışmaları ve sınav formatına uygun şekilde hazırlanmaları önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İlkokul ayarında bir sınav

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zordan kasıt şu. 400 bin kişi giriyor sınava. kontenjanlar 1-2 kişi asdfghjk

• Zor dediği kontenjan kısmı yoksa sınav tyt matın bir tık altı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu sene ilk 100 gazi felan zor tutturdu mesela 2 seneye ilk 20 olucak belkide

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son 3-4 senedir zorladılar, mantık soruları arttı. Matematik soruları bilmece gibi oldu, Türkçe paragraf soruları çok uzun oldu. Tabi atbasi giden bazı üniversiteler de kontenjanlarını azalttı. Ben mesela ilk 1000 e girdim ama açıkta kaldım ,. Yani yks gibi değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.