Şimdi Ara

Enerji alanında 29 milyar dolarlık yatırım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TheBolt T kullanıcısına yanıt

Sen babamın oğlu musun benim ne iş yaptığımı kafa yapımı hayatımı yazıp çiziktirmişsin?

haddini bil yaprakta sallanan dal gibi konuşup durma.

ne demişim, evvelden yapılanlar ortada, yine aynıları yapılıyor. Memleketi satarak en fakirden dünya vergi alarak en kör en sağır sultan bile ülke yönetir. Böyle saçmalıkları savunacak troll bile yok diye düşünürdüm, yanılmışım.

benim nasıl çalıştığımı görsen belki de hayatında ilk defa özür dilemek istersin, benim çalışanlarıma ne şekil davrandığımı görsen iş değiştirmek istersin, ama masa başı ona buna laf yetiştirmekle uğraşmıyoruz biz haberin olsun.

kafanı çalıştırınmış, hadi oradan.

Atmosferik elektrik asırlardır biliniyordu, yeni çıkan birşey değil. Benjamin Franklin'in 1750'lerde bakır kablo bağlı uçurtma ile yaptığı deneyi inceleyin derim. Benjamin Franklin eski ABD başkanı olarak bilinir fakat esasen araştırmacı bilim adamıdır, sonradan başkan oldu.

1870'lerde ilk elektrikli araç üretildi, bataryasının şarjı nasıl yapılıyordu sizce? 1880'lerde tüm büyük şehirlere elektrikli tramvaylar döşenmeye başladı, elektriği nerden geliyordu? Önce bunları araştırın sonra zırvalık deyin. Düz dünya iddiası ile alakam yok bu arada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Hocam üzülüyorum şu mesajına :( Niye üzülüyorum, çünkü şu inandığın ve anlattığın şeyleri zihninde düzetlmek/değiştirmek maalesef mümkün değil.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Atmosferik elektrik, inanç konusu değil. Gerçek ve muhtemelen bu gerçeği bilmiyorsunuz. Muhtemelen araştırmıyorunuz. Ben araştırıyorum.

1890'larda dünya çapında tüm büyük şehirlerde elektrikli tramvay hatları, sokak lambaları, havuz pınarları (fıskiye), elektrikli-bataryalı otomobiller vardı. 7 24 elektrik nerden geliyordu?

1902'de Almanya Dresden'de çekilmiş fotoğraf. Belli ki elektrik problem değil ki tramvay hatlarını gidiş-dönüş yapmışlar. Tramvaylar, sokak lambaları ve Dresden'deki 19 devlet binasının elektriği ortadaki kuleden sağlanıyordu. Kulenin tepesinde metalik taç ortasında atmosferi delercesine yükselen anten ilgimizi cekiyor. Kule bir 100 metre var. Metalik anten 120 metre yüksekliğe erişiyor. Atmosferdeki statik elektriği çekiyor. Elektrik görünmeyen, kültesi olmayan sadece potansiyel fark ile varlığı anlaşılan, kullanılabilen bir enerji. Yerden 120 metre yüksekte, atmosferdeki statik elektrik yer ile potansiyel farkı olduğu için kullanılabilir enerji. 1800'lerde dikey mimari ile cekilen bu enerji 1920'lerden başlayarak yatay mimariye geçerek direklere asılı yatay kablolarla çekilmeye başlandı günümüzde de öyle cekilmektedir. Dünya capında an be an 4 milyar kW elektrik üretilmektedir, bu elektrik barajda nehir akması, havada rüzgar esmesi, yazın güneş açması ile üretilecek gibi değildir, bu devasa büyuttaki elektrik ancak dünyanın en büyük potansiyel elektrik deposu atmosferden çekilerek sağlanabilir.

Enerji alanında 29 milyar dolarlık yatırım

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt

Dostum anlamadığın her şeyi sana anlatacak kadar kimsenin zamanı yok: Bunun için internette dolanıp her okuduğunu ve gördüğünü gerçek sanıyorsun ; her şeyi sana anlatmak zor ama temel bir kaç şeyi anlayacağın şekilde özet geçiyorum, terazileri biliyorsun değil mi o tramvaylar terazinin sağ ve solu diye düşünebilirsin. (Bu sistemi hala bazı ülkelerde kullanıyorlar içi dolunca hareket ettiriyorlar. diğer tarafa ulaşıyor. Sonra diğeri dolunca diğeri hareket ediyor , sürekli bir döngü var. Dolmazsa akşama kadar öyle kalır! Arabalara gelince toplamda kaç araba elektrikliymiş ki bir kaç tane için elektrik üretmek çok mu zor. O zamanlar elektriğin çok fazla kullanımı yoktu , genel olarak ışık vermek için kullanılıyordu.Çünkü ne elektrikli cihazlar ne de bu kadar çok fabrika ve sanayi vardı. Barajlarda üretilen elektrik her türlü fazlasıyla karşılıyordu toplam nüfus zaten 40 milyon iken o kadar da zor olmasa gerek öyle güçlü bir ülke için. Elektrik bizde bile yıllardır var ama sürekli kesilip mumla ders çalışmak zorunda kalıyorduk orası ayrı. Diyeceğim senin beynin resmen hamur olmuş ; yani kitap yazmak önemli bir şey değil , adamın alanı olmasa bile o konuda bir kitap yazabiliyor. Alanı olsa bile bir çok şeyi uydurabiliyor ya da kafasına göre tutacağı şekilde düzenliyor. Yani okullarda öğretilenlerin yüzde kimbilir ne kadarı doğrudur , her ülkenin kendine göre düzenlediği bir tarihi var o konuda farklı görüş belirtenler onay bile alamıyorlar. Savaşta karşı tarafta ülkeler farklı anlatıyor aynı tarafta olanlar farklı anlatıyor tarafsızlar daha da farklı anlatıyorlar. Bir konuda bilgi sahibi mi olmak istiyorsun git onun okulunda oku ve pratikte ne olduğunu yaparak öğren en iyisi. Her yaşta bir üniversitenin herhangi bir bölümünü okuyabilirsin. Benim bir abim var kaçıncı üniversitede okuduğunu bilmiyorum parmak sayılarını geçti ama hala okuyor. Çocukları falan var(gerçi bu tür saçmalıklara dayanamayıp boşandılar) ama adam bağımlı gibi sürekli bölüm değiştiriyor. Çok zeki(bazen zeki olmak da insana kafayı yediriyor) yani her zaman birinci sıralarda yer alırdı değerlendirme sınavlarında Büyük elçi olarak ve Hazine'de yetkili olarak falan da çalıştı. Her neyse benim bölümüm Elektrik-Elektronik ve koyduğun resimlere sadece deveye hendek atlatmak sana bir şey öğretmenken daha faydalı olabilir. En iyi yeteneğim bir şeyler öğretmek olduğundan sadece şansımı denedim ama anlayıp anlamaman umrumda değil açıkçası. Bu kadar yazdığım zamana bile acıdım şimdi!

• tobepeople kullanıcısına yanıt
    atmosferde statik elektrik yoktur 1750'de Benjamin Franklin'in atmosferik elektrik deneyi yalan mı diyorsunuz?

1870'lerde barajlarda elektrik üretiliyordu? Dresden'de öyle bir baraj yapılamaz cunku oradaki ırmaklar müsait değil.

Baraj yok, rüzgar güneş çiftliği yok. Nükleer zaten yok. Geriye tek kömür kazanlı buhar tahrikli jeneratörlü seçenek kalıyor onun için de tesisin bacasından kömür dumanı tütmesi gerekiyor, öyle tek bir fotograf yok, kömür dumanlı tesisin şehrin ortasına kurulması da ayrıca mantıksız olurdu geriye tek mantıklı seçenek kalıyor, Dresden'deki o elektrik tesisi ortasındaki dev kulenin üstündeki metalik taç anten sistemi ile atmosferdeki elektriği çekiyor olmalıydı.

1900'lerde kaç araba elektrikliydi? Amerika'da 20bin civarı e-araç kullanımdayımış. Bir şarjla 176 ila 192km yapabiliyormuş bu bilgiler dayanaklı:
    Enerji alanında 29 milyar dolarlık yatırım

E-araçlara geleceğin teknolojisi deniliyor. Yanlış. Geçmişin teknolojisi.

"Sen kendin yurt disina kaciyor olabilirsin ama 83 milyon insan bu yatirimlar sayesinde hayatta kaliyor."

Konu zenginlik, fakirlik meselesi değil, konu gelirin adaletsiz şekilde paylaşılması(Türkiye'deki oligarklar), eğer bunca zaman bunu anlayamamışsan zaten birşey demeye gerek yok; haaa isterse ülkenin altı komple altın olsun, emin olun, yolsuzluk/yağmaya hiçbir zenginlik dayanmaz, ben şimdiye kadar bir kuyumcuya giren hırsızın abi benim zaten ihtiyacım bu kadardı Allah bereket versin, gerisi kalsın diye soygun yaptığını ne gördüm, ne de duydum, eğer öyle biri olursa zati en kısa sürede hırsızlığı bıraksın, daha fazla o mesleğe leke sürmesin :) Kısaca yiyen domuzlardan daha birinin bu kadar ihale götürdüm devletten biraz da başkası yesin dediğini görmedim, zati ahir zamandayız, olsa da şaşırırdım...

Hayatta kalma meselesine gelince güldürmeyin; asgari ücret, açlık sınırının altında(yaşamak denirse) diye dünya kadar açıklama ve tespitler var, daha da söze gerek yok.

Enerji alanında 29 milyar dolarlık yatırımwww.teksif.org.tr
    HAZİRAN 2023 AÇLIK ve YOKSULLUK SINIRI 10,373 TL. | Teksif | Türkiye Tekstil,Örme,Giyim ve Deri Sanayii İşçileri Sendikası
    http://www.teksif.org.tr/haziran-2023-aclik-ve-yoksulluk-siniri-10-373-tl_icerik_10248-1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 31 Temmuz 2023; 21:24:29 >

• Nevfel kullanıcısına yanıt

Kimmiş bi açıklada bilelim,

mabadlarınızdan uydurduğunuz şey tarih oluyor.

Anca “keşke yunanlılar kazansaydı’ diyenlerin yanında yer alırsınız.

Millet dediğin kimlermiş. Merdiven altlarında beyinlerini saçmalıklarla dolduranlar mı? 15 temmuzda onları ülkede temizliye temizliye bitmedi. Artıkları kaldı onlar mı millet?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vefa_18 V kullanıcısına yanıt
    Şu yorumun en çok beğenilen yorum olması donanımhaber muhaliflerinin ne denli cahil olduğunun kanıtıdır. Başkalarına cahil diyenlerin bu durumda olması ise en komik olanı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.