Şimdi Ara

Enerji alanında 29 milyar dolarlık yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Enerji alanında 29 milyar dolarlık yatırım
    Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan 50 milyar dolarlık iş birliği anlaşmasının önemli bir kısmı yenilenebilir ve geleneksel enerji alanında olacak. Yatırımın pek çok alana yayılacağı belirtiliyor.

Enerji üretimine dev yatırım

Yapılan açıklamalara göre enerji alanına yaklaşık 30 milyar dolarlık bir yatırım yapılacak. Yetiştirilebilirse bu yıldan yoksa gelecek yıldan itibaren deniz üstü rüzgar santralleri, güneş enerjisi santralleri ve termik santrallerle hidrojen üretimi için yatırımların başlayacağı ifade ediliyor.

Ayrıca Bkz.Küresel rüzgar enerjisi kapasitesi önemli bir mihenk taşını arkada bıraktı

Birleşik Arap Emirlikleri bu yatırımlara ya ortak olacak ya doğrudan projeyi finanse edecek ya da tamamıyla projeyi kendisi üstlenecek. Bu projelerde farklı kategorilere göre Türkiye belirli oranlarda yerlilik şartı da belirledi.

Türkiye zaten uzun zamandır yenilenebilir enerji alanına büyük yatırımlar yapıyor. Güneş enerjisi kapasitesinin 2035 yılına kadar yüzde 500 artması beklenirken deniz üstü rüzgar enerjisi potansiyelinin de 40GW olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca 2030 tarihine kadar 2GW hidrojen üretim kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

• ulan millet açlıktan ölüyor iş bulamıyor kapı kapı yatırım arıyoruz petrolümüz yok doğal kaynağımız yok. adamlar sağolsun yatırım yapıyor muhalif tayfa ıyy arap mı hiç beğenmem müslümanlar yatırım yapmasın yobazlarr ıyyyy. bunlara iyilik yaramaz. pkk günlük 20 3 askerimizi şehit ettiği günlerde isail heron vermiyordu ya işte bunlara onlar yarar deprem zamanı 20 kişi gönderirler bütün sözcü cumhuriyet ekşi o 20 kişiyi över oysa pakistan 1000 kişi göndermiş katar milyar dolar konteyner yardımı yapmıştır.

ondan sonra bu adamlar amerikaya yatırım yapsa şerefsiz araplar müslümana yatırım yapacağına parayı kafirlere yediriyor derler.

Hacım adamlarda güneşten bol ne var, adamlar isteseler ve mesele yenilenebilir enerji kaynağı ise körfezdeki güneş neredeyse dünyanın hiçbiryerinde yok, neymiş yatırım yapacaklarmış,   bu tür haberleri bol bol malum gazetelerde görürdük, ne bileyim kaç trilyon dolarlık(adamlar sayı saymayı da bilmiyor) körfez fonu Türkiye'ye yatırım için geliyor. Sanırım gaz ve havuçla buraya kadar gelebildik, bundan sonrası herkes kendini kurtarmaya baksın; bkz. Özgür Demirtaş'ın büyük işsizlik dalgası gelecek paylaşımı...

Ben mi, ülkeden ümidi keseli çok oldu, yaklaşık 2 hafta içerisinde tek yönlü olarak uzun süreliğine yurtdışına yerleşeceğim... Kalan tüm akıllı muhaliflere sabırlar ve Allah'tan bir yol/yardım dilerim.

bigpara.hurriyet.com.tr
    1.5 trilyon dolarlık Körfez fonları geldi | Genel Haberler | Bigpara
    https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/genel-haberler/15-trilyon-dolarlik-korfez-fonlari-geldi_ID662220/

TGRT HABERtwitter
    “📍 Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 3.3 trilyon dolar yatırım beklentisi 🗣️@AhmetSozcan: Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu kapsamında ilk olarak Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. Gayrimenkul, turizm, sanayi, enerji, tarım ve gıda gibi alanlarda anlaşmalar imzalandı.…”
    https://twitter.com/tgrthabertv/status/1681184864123404288

Özgür Demirtaştwitter
    “Üzülerek söylüyorum: Büyük İŞSİZLİK geliyor. Son 10 yıldır yapılan Ekonomi Politikası hataları ÇOK PAHALIYA patlıyor, patlayacak…”
    https://twitter.com/ProfDemirtas/status/1685388058399567874?ref_src=twsrc%5Etfw
  • Maşallah parsel parsel satıyoruz bunların dedesi abdulhamit miydi mecit miydi ne oda yahudilere filistini parsel parsel satıp bu gün bile devam eden bir sorun bıraktım bakalım bizim ki nasıl olacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yerli firmalarimiz ama 5li chete haric yok muydu acep ?

• en son rusya ile nükleer santral yapılıyor diye sevinmiştik 2034'e kadar adamlar bize zırnık kadar enerjini koklatmayacaklar haberini almıştık 😂 kim bilir şimdiki şartlar neler

• Adamlar iyi hesap yapmışlar

Türkiyeye Yenilenebilir Enerji yatırımı yapınca ülkenin cari açığı azalacak.

Türkiye'ye iyilik yapıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yap , işlet ve sömür modeli yani anladım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 30 Temmuz 2023; 12:52:17 >
  • Kaç dolarlık yatırım yapılacak ,kaç dolarlık garanti verilecek ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ulan millet açlıktan ölüyor iş bulamıyor kapı kapı yatırım arıyoruz petrolümüz yok doğal kaynağımız yok. adamlar sağolsun yatırım yapıyor muhalif tayfa ıyy arap mı hiç beğenmem müslümanlar yatırım yapmasın yobazlarr ıyyyy. bunlara iyilik yaramaz. pkk günlük 20 3 askerimizi şehit ettiği günlerde isail heron vermiyordu ya işte bunlara onlar yarar deprem zamanı 20 kişi gönderirler bütün sözcü cumhuriyet ekşi o 20 kişiyi över oysa pakistan 1000 kişi göndermiş katar milyar dolar konteyner yardımı yapmıştır.

ondan sonra bu adamlar amerikaya yatırım yapsa şerefsiz araplar müslümana yatırım yapacağına parayı kafirlere yediriyor derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 30 Temmuz 2023; 13:15:45 >
  • Kendine_Antagonist kullanıcısına yanıt
    yenilenelebilir enerji (güneş, baraj, rüzgar), yenilenemez enerji (termik, nükleer santral) tüm ülkelerde birer kandırmaca.

elektrik, bize gösterilen o santrallerde üretilmiyor. elektrik, şehir dışında ve artık içinde de bol bol gördüğümüz çelik direklere

asılı kablolarla atmosferdeki statik elektrik (tipik olarak büyüklüğü 15kV-500kV) çekilerek, sehir içindeki trafolarda 220V-380V'a

indirgenerek duvardaki prize geliyor, yenilenebilir / yenilenemez tüm santrallerden geliyormuş gibi gösteriliyor.

Atmosferik Elektrik cekiliyor
    Antalya şehiriçi yanyana 2 ayrı pilon hattı, şehir içinde santral var da 2 ayrı hatla elektrik mi iletiyor, iletiyorsa nereye iletiyor?
    Bursa şehiriçinde birbirini 90 derece kesen pilon hatları, şehir içinde santral mi var?
    Almanya'da bir şalt sahasına "sözde" güç santralinden 1 pilonluk hat giriyor, 9 pilonluk (!) hat cıkıyor, elektrik 9'a nasıl katlandı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Finanse değildir ortaklık ya da daha yukarı bir şeydir. Özelleştirme kamu kurumlarına ne denli yaradı gördük umarım aynı şeyler tekrar yaşanmaz.

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Her enerji üretim konusunda hep bu mesajı atıyorsun hocam ben de hep gülüyorum, hayatıma mutluluk kattığınız için teşekkür ediyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hacım adamlarda güneşten bol ne var, adamlar isteseler ve mesele yenilenebilir enerji kaynağı ise körfezdeki güneş neredeyse dünyanın hiçbiryerinde yok, neymiş yatırım yapacaklarmış, Enerji alanında 29 milyar dolarlık yatırım  bu tür haberleri bol bol malum gazetelerde görürdük, ne bileyim kaç trilyon dolarlık(adamlar sayı saymayı da bilmiyor) körfez fonu Türkiye'ye yatırım için geliyor. Sanırım gaz ve havuçla buraya kadar gelebildik, bundan sonrası herkes kendini kurtarmaya baksın; bkz. Özgür Demirtaş'ın büyük işsizlik dalgası gelecek paylaşımı...

Ben mi, ülkeden ümidi keseli çok oldu, yaklaşık 2 hafta içerisinde tek yönlü olarak uzun süreliğine yurtdışına yerleşeceğim... Kalan tüm akıllı muhaliflere sabırlar ve Allah'tan bir yol/yardım dilerim.

Enerji alanında 29 milyar dolarlık yatırımbigpara.hurriyet.com.tr
    1.5 trilyon dolarlık Körfez fonları geldi | Genel Haberler | Bigpara
    https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/genel-haberler/15-trilyon-dolarlik-korfez-fonlari-geldi_ID662220/

Enerji alanında 29 milyar dolarlık yatırımTGRT HABERtwitter
    “📍 Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 3.3 trilyon dolar yatırım beklentisi 🗣️@AhmetSozcan: Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu kapsamında ilk olarak Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. Gayrimenkul, turizm, sanayi, enerji, tarım ve gıda gibi alanlarda anlaşmalar imzalandı.…”
    https://twitter.com/tgrthabertv/status/1681184864123404288

Enerji alanında 29 milyar dolarlık yatırımÖzgür Demirtaştwitter
    “Üzülerek söylüyorum: Büyük İŞSİZLİK geliyor. Son 10 yıldır yapılan Ekonomi Politikası hataları ÇOK PAHALIYA patlıyor, patlayacak…”
    https://twitter.com/ProfDemirtas/status/1685388058399567874?ref_src=twsrc%5Etfw

• vefa_18 V kullanıcısına yanıt

ihanetin kahramanlık diye anlatıldığı zamandayız... Ne olduğunu senin de bilmediğin ve bilmiş gibi iddia edenlerin yalanlarının yanında doğrusuna rastlamak şaşırtıcıyken, nasılsa meydan sahipsiz.... 

AYrıca parasıyla satmak ya da kiralamak ev sahibinin işidir. Ya herşeyi bedava verip sırf düşmana yaranmak isteyenler

• Şimdiye kadar yapılanlar çok iyiydi de muhalefet boşuna konuştu. Yine milletin totosuna gözü dikecekler yine memlekete hayırsız bir iş yapacaklar. Ayinesi iştir kişinin. Boşa konuşmayın.

Sallama sallama. Bu yalanları bırakta birinci dünya savaşında Filistin cephesi komutanı kimmiş bir bak. Trablusdan filistine geçip büyük bir hezimetle oradan ayrılıp 15 bin askeri ingilize esir verip kendisi güzelce! nasılsa İstanbul'a gelen meşhur zat kimmiş bir bak.

Siz bu yalanları bundan sonra kimseye yediremezsiniz, anca inkilap tarihinde millete sallar durursunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arapları bulaştırmayı pek seviyorlar. Turk Telekom ornegi tarihte yatıyor. Millet in malını sefil millete kaç defa ödettirdiler bir araştır bakalım. Patronun iş yerinden görev vermiş gibi aç araştır bu senin vatandaşık borç ve görevin.

Ben onaylamıyorum. O kazık doner dolasır milletin cebine girer. Tarihe not. O gün geldiğinde bu yazıyı hortlatırım. İş işten geçince milletin ilgi ya o gün yangında olur ya başka bi yerde kaynayan kaynamış olur. Bunu daha önceden deneyimledim. O yüzden ilgisiz kalmayın. Ortak etmeyin.

Milletin parayı bitirip el alemden borç alıp ortak ediyorlar. Belkide bizim parayı çıkarıp sonra swap diye ülkeye getirip milleti tekrar tekrar tekrar borçlandırıyorlar. Gidin defolun ülkeden artık. Amma musallatmış bunlar ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 31 Temmuz 2023; 03:34:21 >
    Abicim bu nasil sacma bir dusunce bicimi yahu, satiyorsun da sanki adam sirtina koyup ulkesine tasiyacak. Yatirim nerden gelrise gelsin ulke icin iyidir, artik kurtulun su kafanizadaki 1930 zihniyetinden,arupalilar bu yatirimlari almak icin kicini yirtiyor, siz gelen yatirimin milliyetini soruyorsunuz.

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Adamlar zaten kendi ulkelerinde bu yatirimlari yaptilar coktan, su an gunes enerjisi kapasitesi cok yuksek arap lkelerinde. Ulkeler arasi yatirim demek iliski demek ticaret demek ortaklik demektir. Sen orta doguda is yapmazsan elin amerikalisi gelir yapar. Mumkun oldugunca her ulke ile iyi gecinmen gerekiyor, ticaret anlasmalari, diplomatik anlasmalar bunlarin tamami ulke icin iyi. Sen kendin yurt disina kaciyor olabilirsin ama 83 milyon insan bu yatirimlar sayesinde hayatta kaliyor.

• Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Siz butun arap ulkelerini tek ulke falan mi saniyorsunuz birader? Turk Telekom u dolandiran firma lubnanli bir firmaydi. Yok toprak satilkiyormus biilmemne, sen al sen isle o zaman o topraklari? Ama yok? Sen masa basinda memur olmak istersin, guzel maas istersin bedava hayat istersin. Adamlar bir yer aldiklarinda bunu sirtlarina koyup ulkelerine goturmeyecekler, orada yatirim yapip orada uretim yapacaklar.Biraz kafanizi calstirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBolt -- 31 Temmuz 2023; 08:31:52 >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Oha duz dunyadan sonra bu mu cikti simdi :D YENI ZIRVALIK :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.