Çok enerji harcayan dolapların ithalatinin durdurulması tasarruf açısından büyük bir adım olacaksa iyi bir çözüm. Fakat önceleri normal ampul satışı ve üretimi hakkında da aynı şeyler söylenmişti ama hala satışı devam ediyor. HErkes de evlerinde normal ampulleri kullanmaya devam ediyor hadi onu geçtim oturduğum semtte sokak lambaları floresandı ama hepsi söküldü halojen sapsarı yanan ampullerle değiştirildi. Bunların da çok enerji tükettiğini düşünüyorum. Bir de çok enerji çeken lcd tvlerin de ithalatı ve üretimi hakkında bir şeyler yapılmalı, hala 150w tüketen lcdler piyasada.
quote:
Orijinalden alıntı: ASUSX51
Çok enerji harcayan dolapların ithalatinin durdurulması tasarruf açısından büyük bir adım olacaksa iyi bir çözüm. Fakat önceleri normal ampul satışı ve üretimi hakkında da aynı şeyler söylenmişti ama hala satışı devam ediyor. HErkes de evlerinde normal ampulleri kullanmaya devam ediyor hadi onu geçtim oturduğum semtte sokak lambaları floresandı ama hepsi söküldü halojen sapsarı yanan ampullerle değiştirildi. Bunların da çok enerji tükettiğini düşünüyorum. Bir de çok enerji çeken lcd tvlerin de ithalatı ve üretimi hakkında bir şeyler yapılmalı, hala 150w tüketen lcdler piyasada.
az yakan floresanları tabi söküp yerine çok yakan sarı eski tip lamba takarlar...Çünkü neden; TEDAŞA SORMAK LAZIM.Kendi ceblerinden çıkmıyorki sokak lambalarının yaktığı elektrik. Bu lambaların enerji sarfiyatını toplayıp abonelerin faturasına yansıtıyor tedaş efendi.
quote:
Orijinalden alıntı: economist52
quote:
Orijinalden alıntı: ASUSX51
az yakan floresanları tabi söküp yerine çok yakan sarı eski tip lamba takarlar...Çünkü neden; TEDAŞA SORMAK LAZIM.Kendi ceblerinden çıkmıyorki sokak lambalarının yaktığı elektrik. Bu lambaların enerji sarfiyatını toplayıp abonelerin faturasına yansıtıyor tedaş efendi.
Ben Denizli'de yaşıyorum. İnanırmısınız bütün şehrin lambaları halojen, ortalık akşam vakti bile gündüz gibi oluyor. Sadece Yenişehir semtinde yolun bir bölümü LED aydınlatmalı, şaka gibi. Haliyle fatura da bize yansıyor. evde 3 kişiyiz ama 75-80 lira elektrik faturası geliyor. Bakanlık enerji tasarrufu yapalım diyor ama bu sokak lambaları işini atlıyor.
B ile A arasında harcama bakımından hemen hemen hiç bir fark yok.
Birilerinin cebi dolacak galiba yandaş candaş gibi
arkadaşalrında dediği gibi sokak lambaları bize giriyor devlet vatandaşını %:0. 1 seviyorsa bunlara dikkat etsinki ben o kadar bile sevdigini sanmıyorum bizler onların gelir kaynagıyız sadece.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme