Şimdi Ara

Enerji canavarı buzdolaplarına yasak geliyor A sınıfı altı buzdolabı satışı yasaklanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün milliyette okudum A sınıfı altındaki tüm buzdolaplarının ithalatı ve satışı 1 temmuzdan itibaren yasaklanacakmış. Enerji bakanı şöyle demiş ”Bugün Türkiye’deki hanelerde toplam 24-25 milyon buzdolabı var. Bunun 15 milyon kadarı B-C sınıfı arasında değişiyor. Belki 15 milyon buzdolabının tamamını değiştirmek mümkün değil ama bu buzdolaplarını A sınıfı ile değiştirmek mümkün olsa her yıl Atatürk Barajı’nın yıllık üretimi kadar enerji tasarrufu sağlarız” .

Bencede mantıklı, aslında tüm elektrikli ev aletlerine yapmaları lazım, buna ampuller de dahil. Birde kullanmadığımız zamanlarda tv,media oynatıcılar ve benzeri aletlerin fişleri ile notebook telefon tablet gibi cihazların şarj aletlerinide fişten çekmeyi öğrensen çok güzel olacak.

• Bu buzdolaplarını kontrol ediyorlar mı Türkiye'ye girerken..

Yani adam A sınıfı dalabı bize, A++ diye satma ihtimali var mı?

Birde yasak gelirse, kesin fiyatlar artar :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muptela

Bu buzdolaplarını kontrol ediyorlar mı Türkiye'ye girerken..

Yani adam A sınıfı dalabı bize, A++ diye satma ihtimali var mı?

Birde yasak gelirse, kesin fiyatlar artar :(

ithalat izin belgelerinde ürün içeriği ve özelliği kısmında belirtiliyordur sanırsam. ama A sınıfı altı buzdolaplarını elden çıkarmak için fiyatları düşebilir gibi geliyor.
  • Ben 1 Ay önce Bi Konuda Bahsetmistim bundan
  • Ben bu ülkede gerçekten A sınıfı kontrolerini adam gibi yapıldıgını sanmıyorum

ME klimalar ''eurovent'' sitesinde 5,25 COP degerinde iken bizim TSE fazladan 5,65 diye veriyordu yani dışarda B olan ülkemizde A+++++ bile olur

• A sınıfına yasak gelirse, onların fiyatı düşer tabiki ama

A+ ve üstleri içinde fiyatlar artar.

Hacim büyüdükçe tüketim artıyor, enerji de verimli olan büyük hacimli dolaplar zaten pahalı..

Olan yine vatandaşa olacak...

Enerji verimliliği diye indirim yapmışlardı, %50'lere varan ama ben şimdiye kadar indirim çok iyi geldi faydalandık diyeni görmedim.
  • Artık ortalık çakma A+++ ile dolacak gene bize ...... onları

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki o zaman size bir soru 1300 tl ye a sınıfı no-frost dolap almak mı daha mantıklı?
    yoksa 1300 tl ye a++ sınıf bir low-frost dolap almakmı?

tabiki bu sorum enerji tüketimi acısından...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim_koparal

peki o zaman size bir soru 1300 tl ye a sınıfı no-frost dolap almak mı daha mantıklı?
    yoksa 1300 tl ye a++ sınıf bir low-frost dolap almakmı?

tabiki bu sorum enerji tüketimi acısından...

Candoganın yorumları, vede incelemerimden çıkardıgım sonuç

KGE58AW40N

http://www.bedavacim.com/?urun-13095-Bosch-KGE58AW40N-LowFrost-Kombi-Buzdolabi.html&ref=akakce&v=1.94.3

• Piyasada şu an B sınıfı bir ürün yok ki zaten.

Ben bakanlığın yerinde olsam A sınıfını yasaklar A+ ve üstü ürünlere zorunluk getirirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Piyasada şu an B sınıfı bir ürün yok ki zaten.

Ben bakanlığın yerinde olsam A sınıfını yasaklar A+ ve üstü ürünlere zorunluk getirirdim.

bende kaç senedir satıldığını görmedim b sınıfının zaten olanlarda şuanda kullanıcılarda gereksiz
  • A sınıfıda yasaklandı Zaten
  • İlk mesajdaki açıklamadan öyle bir sonuç çıkaramadım. Öyle olsa A sınıfı ürünün yaptığı tasarruftan bahsedilmezdi. Daha detaylı açıklama yapan herhangi bir kaynak var mı?
  • Haberden Öncede Haberim vardı zaten ama haberde A sınıfının altı diyor yanlıs A sınıfıda Yasaklanıyor Merak Ettigim Ürün Gamında A+ Olmayan Markalar Ne yapacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aggressor19 -- 26 Haziran 2012; 0:59:14 >
  • Şu n o sıkıntı LG'de var sadece. Onlar da 70cm ürün gamında yeni seri buzdolabı piyasaya sürdüler.

Onun dışında A sınıfı buzdolabı sayısı sınırlı. Ariston, Hoover, Sharp, LG gibi markalar ürün gamına hakim olan A sınıfı modellerini kaldırmak durumunda kalacaklar. Önlemini de almışlardır herhalde.
  • quote:

Şu n o sıkıntı LG'de var sadece. Onlar da 70cm ürün gamında yeni seri buzdolabı piyasaya sürdüler.

Onun dışında A sınıfı buzdolabı sayısı sınırlı. Ariston, Hoover, Sharp, LG gibi markalar ürün gamına hakim olan A sınıfı modellerini kaldırmak durumunda kalacaklar. Önlemini de almışlardır herhalde.

Hotpoint ürünlerinin Tamamını A+ Ve A++ Olarak Satıslara baslıyor 1 Temmuzdan itibaren
  • Birden bire ortalık A++ larla dolacak bizde inanacagız TSE göre A++

• quote:

İlk mesajdaki açıklamadan öyle bir sonuç çıkaramadım. Öyle olsa A sınıfı ürünün yaptığı tasarruftan bahsedilmezdi. Daha detaylı açıklama yapan herhangi bir kaynak var mı?

haberin tamamı burada yazılı. A + altındaki cihazların satışı yasaklanacak, ben + koymayı unutmuşum sorry . linkten haberi okuyabilirsiniz

http://ekonomi.milliyet.com.tr/enerji-canavari-buzdolaplarina-yasak-geliyor/ekonomi/ekonomidetay/25.06.2012/1558565/default.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: neofobic

quote:

İlk mesajdaki açıklamadan öyle bir sonuç çıkaramadım. Öyle olsa A sınıfı ürünün yaptığı tasarruftan bahsedilmezdi. Daha detaylı açıklama yapan herhangi bir kaynak var mı?

haberin tamamı burada yazılı. A + altındaki cihazların satışı yasaklanacak, ben + koymayı unutmuşum sorry . linkten haberi okuyabilirsiniz

http://ekonomi.milliyet.com.tr/enerji-canavari-buzdolaplarina-yasak-geliyor/ekonomi/ekonomidetay/25.06.2012/1558565/default.htm

böyle daha mantıklı olmuş a sınıfıyla b nin arasında fazla fark yok zaten

• Yetmez ama evet
    Her eve tek tek gdip A sınıfı aldtı tüm elektrikli cihazlara el konsun. Nasılsa insanların evlerini binalarını deprem bahanesiyle yıkacaklar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.