Şimdi Ara

Enerjini sömüren insanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son dönemler fark ettiğim bir şeydi bir kişinin kendisine ait herhangi bir problemi olduğunda, kendi mantığına yatkın olan kısımları ele alıp ayaklarının üstesinden nasıl geleceğini hiç umursamıyorlar. Çevrede sizin fikirlerinizin bir önemi onunla uyuşmak zorunda eğer farklı şeyler söylerseniz çok bozulur ve kalbinizi kırabilir.

Örnek vererek anlatmak istiyorum

X kişi: lisans bölümünden mezun olmuş ve iş bulamıyor mezun olduğu bölüm ziraat mühendisliği

X kişiye göre: İşsizlik çok fazla iş bulamıyorum artık üniversite okunmaz hiçbir anlamı kalmadı ben iş bulamayacaksam niye okudum.

Sonuç: Kendi mantığını ele aldı ve kendisini bir şekil tatmin etmeyi başardı

Farklı düşünce tarzı böyle olabilirdi:

Üniversiteler işçi yetiştirme kurumları değil eğer bir yerde düşük puanlı bir lisans programı varsa ve rekabet de çoksa herkesi mezun olmuşsa bu bölümü seçersem işsiz kalma durumum olabilir.

Diğer seçenekler:

Bu bölümü artık yazdım ve mezun oldum birkaç iş başvurusu yapmama rağmen herhangi bir dönüşüm olmadı benim bir yerde bir işe girip çalışmam gerekiyor çünkü paraya ihtiyacım var eğer bir işe girip çalışamazsam kendimi geçindiremeyeceğim

Kendi yorumum:
    Arkadaşlar siz bir şey başarmak istiyorsanız veya yapmak istediğiniz bir şey varsa kimseyi dinlemeyin herkes bir şeyler söyler sizin fikirlerinizi değiştirmeye çalışır. Siz o kişilere uymayıp onunla artık sohbeti oturmayı kestiğinizde kendi yaşam tarzınız aynı olduğu için hiçbir şey demez alınmaz ancak para kazandığınız zaman suçu size atarlar sen kölesin kendine yazık etme ben bu işte çalışmam sen nasıl çalışıyorsun vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xxdrap -- 17 Ağustos 2024; 16:16:1 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.