http://www.globefan.com/products_detail.php?Pid=2171 adresindeki 13.5cm'lik fanı kullanıyor. maalesef ya motor sesi ya da fanın psu'nun içine kötü yerleştirilmesinden dolayı oluşan titreşim sonucu, can sıkıcı bir uğultu meydana geliyor. ya bana problemlisi geldi, ya da bu ürün sanıldığı kadar sessiz değil... belki faydalı olur diye psu için xilence silikon titreşim önleyici kullandım ama nafile...
bu arada, sisteme yüklendiğim zaman fanın devrinin yükselmesinden dolayı oluşan bir ses değil bu; zira sistemi açar açmaz bile geliyor. ara sıra kafasına göre sesini kesiyor. ayrıca dikkatimi çeken başka bir şey daha var. sistem ne kadar ısınırsa ısınsın, fanın 800 devirden yukarı çıktığını (anakart monitöründen) göremedim. kasanın içinde 2 tane 12cm 800 devirlik noctua fan çalıştırıyorum; en ufak bir ses alamazken, bu psu'dan can sıkıcı bir uğultu geliyor.
keşke 12cm'lik fan kullanan başka bir psu alsaydım da, en azından fanı değiştirebilseydim. şimdi bul bulabilirsen 13.5cm'lik sessiz fan...
Sessizlik ariyorsan Be Quite den sasmayacaksin dostum
800rpm dönen fan normalde ses yapmaz yani PSU içinde olsun olmasın farketmez, bence onda başka bir kıllık var. Bende Aerocool Streamliner var 800rpm ve çıt çıkmıyor kulağını dayasan da duyulmuyor. Enermax Liberty 400W da kullandım o da aynı şekilde ses çıkarmıyor. Infiniti denemedim ama 800rpm ise mutlaka sessiz olmalı, sende dediğim gibi başka bir kıllık var gibime geldi benim..
Enermax çok kalite markadır, Be Quiet önermek saçma geldi bana
Enermax çok kalite markadır gercektende sorunlu gelmiş olabilir banada palitin 8600gt sonic + sorunlu geldi normaldir yani bu elektronik sans işi... buarada ben imzamdaki psu yu kullanıyorum gercekten cok sessiz hatta fanının dönüp dönmedigini elimle kontrol ediyom calışmıyo zannedip korkuyorum gercekten okadar sesiz tek eksisi tak cıkar kablolu degil ama diger modelleri tak cıkarlı
quote:
Orjinalden alıntı: sahinoz31
800rpm dönen fan normalde ses yapmaz yani PSU içinde olsun olmasın farketmez, bence onda başka bir kıllık var. Bende Aerocool Streamliner var 800rpm ve çıt çıkmıyor kulağını dayasan da duyulmuyor. Enermax Liberty 400W da kullandım o da aynı şekilde ses çıkarmıyor. Infiniti denemedim ama 800rpm ise mutlaka sessiz olmalı, sende dediğim gibi başka bir kıllık var gibime geldi benim..
Enermax çok kalite markadır, Be Quiet önermek saçma geldi bana
Kalite olarak evet... Enermax cok kalitelidir... Ona bir itirazim yok... Ancak sessizlik konusunda Be Quite yi tek gecerim
Bilsenleride Enermax kadar olmasada oldukca kalitelidir... İscilik kalitesi ise klasik alman isciligi kalitesindedir... Sirf bakmak bile yeterli iscilikteki ihtisami anlamak icin
Enermax kaliteli dir ama .... Neden oldugu konusunda bi fikrim yoq BENCE BE QUITE
valla benimki 900 devirde dönüyor hiç ses duymuyorum onda bir arıza vardır....
Aynı ürünü bir süre kullandım ve en ufak bir ses dahi işitmedim diyebilirim bence ürünü satın aldığınız firma ile görüşün değişim gerekebilir.
LC-Power kullanıyorum, çok ama çok sessiz.Üsteli hava akımıda güzel.
sanırım ben ses konusunda çok hassasım. tipik bir kasada kimse onun sesini pek duymaz diye düşünüyorum. ama benim kasanın içinde psu hariç, biri işlemcide olmak üzere iki tane 800 devirlik noctua fan var. ekran kartı pasif soğutmalı. 2 sata disk var, fakat onların da sesi çıkmıyor; çünkü her ikisi için de nexus drive-a-way kullanıyorum. hal böyle olunca ben kasadaki en ufak bir vızıltıdan bile rahatsız oluyorum. hoş, şu an yazarken bahsettiğim uğultu yok mesela.
Bende de 2 tane 800rpm Aerocool Streamliner var ve Enermax Liberty 400W varken tam bir sessizlik mevcuttu, sonra 8800gts aldım ve azzcık ses yapmaya başladı ama 18-20db diyeyim tahmini, yani tam duyma sınırında gibi. Sonra ses gitsin diye milletin sessiz demesine güvenip TT 750W aldım ve şu an 25db var yani sesi. Senin dediğin gibi millet anlamıyor çünkü diğer bileşenler daha sesli, sonra güvenip alınca sinir oldum. Ama Enermax Liberty 400W cidden en ufak bir vızıltı bile çıkarmayan bir ürün eğer fazla load olmazsa. Bu sistemi bile sessizliğin sınırında kasmadan çalıştırdı ya helal olsun
valla ilk defa enermaxın sesli çalıştıgı söliyen biri görüyorum sanırım psu da bi sorun var.bu tür psu ların ses çıkarması normal değil.aldıgınız yer ile irtibata geçmenizi öneririm.
Ekran kartımı değiştirip 8800 ultraya geçtiğimde 530 w lık tagan psu mu değiştirip yerine 700 w lık yeni bir tagan aldım. İlki korkunç sessizdi fakat yenisi için aynısını söyliyemicem, yanlız şunu farkettim eskisinde ön ve arka olmak üzere çift fan vardı büyük ihtimal çift fan olduğu için düşük devirle dönüyorlardı, yenisinde 13 cm lik tek fan var ve hava uğultu sesi çok daha fazla, mekanizma olarak sessiz bile olsa tek fanın çıkarttığı hava akımı sesi daha fazla oluyor, kanımca psu alırken 13 cm lik tek fanlı yerine çift fanlı olanlar tercih edilmeli.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme