Şimdi Ara

Engellenmeli mi? kelimesinin İngilizcesi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 23 Aralık 2020; 13:18:41 >

• 1-) Does it need to be blocked?
    2-) dediğiniz doğru :)
    3-) Is it an element needing to be blocked?

öğeyi nasıl çeviririm bilemedim:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: despinaleaxo

1-) Does it need to be blocked?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: despinaleaxo

1-) Does it need to be blocked?

affınıza sığınarak - Is it an element needing to be locked - yanlış gramerdir kusura bakmayın.

Is it an element that needs to be blocked? -- olacak.

itiraz edeceksiniz, neden yanlış diyeceksiniz. şimdiden cevaplayım

şöyle düşünün. şöyle bir cümle doğru olur mu? -- He is a person needing to be put in jail. (verilmeye çalışılan anlam: hapse atılması gereken biri.)

doğru olmaz dimi? yukardaki cümlenin gramer yanlış mesela. bi örnek daha vereyim

This is an issue needing to be solved (verilmeye çalışılan anlam: bu çözülmesi gereken bi soru)

ama grameri yanlış cümlenin mesela. sizin yazdığınız cümlede bunlarla aynı mantığa sahip, aynı yapıya. binaenaleyh onunda grameri yanlış.

He is a person who needs to be put in jail.
    This is an issue that needs to be solved.
    This is an element that needs to be blocked.

• quote:

Orijinalden alıntı: durbakalımorada

affınıza sığınarak - Is it an element needing to be locked - yanlış gramerdir kusura bakmayın.

Is it an element that needs to be blocked? -- olacak.

itiraz edeceksiniz, neden yanlış diyeceksiniz. şimdiden cevaplayım

şöyle düşünün. şöyle bir cümle doğru olur mu? -- He is a person needing to be put in jail. (verilmeye çalışılan anlam: hapse atılması gereken biri.)

doğru olmaz dimi? yukardaki cümlenin gramer yanlış mesela. bi örnek daha vereyim

This is an issue needing to be solved (verilmeye çalışılan anlam: bu çözülmesi gereken bi soru)

ama grameri yanlış cümlenin mesela. sizin yazdığınız cümlede bunlarla aynı mantığa sahip, aynı yapıya. binaenaleyh onunda grameri yanlış.

He is a person who needs to be put in jail.
    This is an issue that needs to be solved.
    This is an element that needs to be blocked.

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 23 Aralık 2020; 13:18:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

...

Alıntıları Göster
    evet onlar doğru
  • durbakalımorada D kullanıcısına yanıt
    Hocam herkes sizin gibi cevap verse ne güzel, bazıları insanı dalıyor resmen. Gösterdiğiniz saygı için teşekkür ederim. :)

Ben orada reduction kullandım.

Students who want to join the club must apply to the English teacher.

Students wanting to join the club must apply to the English teacher.

İki cümle gramer açısından doğrudur.

'He is a person needing to be put in jail' veya 'He is a person who needs to be put in jail' bu cümlelerin ikisi de doğrudur, yukarıda yazdığım cümlelerin 3'ü de doğrudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despinaleaxo -- 6 Mayıs 2018; 10:38:2 >
  • Affiniza siginarak ben Vega'ya katiliyorum. Bence de 3. cumle yanlis.

"He is a person needing to be put in jail" yanlis bence. Cunku needing dediginiz zaman yapan kisi "person" oluyor. Halbuki burada adamin ihtiyaci degil hapise konulmak, adamin baskalari tarafindan hapise konulmasi bir ihtiyac. Sizin verdiginiz ornekte "want" eden ogrenciler oldugu icin o reduction dogru ama bu durumda degil. "Is it an element needing to be locked" dediginiz de elementin locked edilmeye ihtiyaci var anlami cikar. Ama aslinda element "need" eylemini gerceklestiren ozne degil. O yuzden bence de "Is it an element that needs to be locked?" dogru cevap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesajfavoriler

Affiniza siginarak ben Vega'ya katiliyorum. Bence de 3. cumle yanlis.

"He is a person needing to be put in jail" yanlis bence. Cunku needing dediginiz zaman yapan kisi "person" oluyor. Halbuki burada adamin ihtiyaci degil hapise konulmak, adamin baskalari tarafindan hapise konulmasi bir ihtiyac. Sizin verdiginiz ornekte "want" eden ogrenciler oldugu icin o reduction dogru ama bu durumda degil. "Is it an element needing to be locked" dediginiz de elementin locked edilmeye ihtiyaci var anlami cikar. Ama aslinda element "need" eylemini gerceklestiren ozne degil. O yuzden bence de "Is it an element that needs to be locked?" dogru cevap.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 23 Aralık 2020; 13:18:24 >
  • Hahaha haklısınız yanlışlıkla b'yi yazmayı unutmuşum sonra öyle kalmış. Blocked yazmaya çalıştım. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.