2020 de bu hakki kullanmis cunku 2023de cikan yeni kanun, 2020de yokmus :) kanun degismis, eskiden 3. dereceye kadar akrabalar kullanabilirken, 2023den sonra sadece 1. derece kullanabilir denmis. e kaza olmus 2024de...bu durumda 2023deki yeni kanuna bakilir. 1. derece yakini degilse, kullanmasi uygun degil |
Engelli aracı perte çıkacak (2. sayfa)
-
-
Tamam ama yasa 2023ten sonra alınan araçlar için geçerli. -
bunu ozellikle sormustum
yasada arac modeli ile ilgili cumle var mi diye. yok demistin hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cseyfe -- 11 Kasım 2024; 17:59:19 > -
Yasa 2023te çıktığı için o model olucak sıfır alınıyor ya arabalar. -
Yasanın 2023'te çıkması neyi değiştiriyorki ?
Aracın ruhsatına, gib bildiriminde vs şu kişiler kullanacak diye bir ibare yoksa o mevcutta değişen hali amirdir diye düşünüyorum.
Sigorta şirketi olayın üstüne gidebilir.
-
2020de kullanıcı olarak yazıldıysa vergi dairesinde bilgisi mevcuttur bakılır kullanımıda sorun olmaz. -
iste bunlar hep varsayim :) ama kanun vergi dairesi bilgisinden ustundur.
ben de merakla bekliyorum sonucu
-
kardeş herkes yorum yapıyor senden ses yok. Nasıl bir gelişme oldu. Sigorta ödeme yapıyormu yapmıyormu. Ne aşamadasınız.
-
Hocam kusura bakmayın yoğunluktan bakamadım foruma. Poliçede yazıyor engelli araçlarında Ötv'siz kısım ödenir diye. Şuan %80 ÖTV üzerinden hesaplayınca yaklaşık olarak 1.100.000 alacağız sanırım ama tabi ne teklif edecekler belli değil. Aracın tamir masrafı 600.000 ₺ çıktı bekliyoruz perte çıkacak mı çıkmayacak mı.
-
1 Ocak 2023 sonrası alınan yeni araçlarda geçerli.
-
ötv eklenmemiş halinin kdvsini de düşün.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X