Şimdi Ara

Engelliden engelliye ikinci el satış saçmalığı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
12.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DrMobile

Ben fikrimi belirttim , beğenirsin ya da beğenmezsin. Ama hakaret etme hakkın yok.
    Zihniyet revizyonuna ihtiyacın var ne demek?
    Sen şimdi bunu söyleyince seni adamdan mı sanıyorlar?
    Kahvedeki okey arkadaşların helal nasıl laf soktun diye alkışlıyor mu?
    Sen kimsin ki bana bunu söyleyebiliyorsun? Senin hayattaki vasfın nedir?

Alıntıları Göster
    sen fikrini söyledin, ben de senin zihniyetin hakkındaki fikrimi söyledim. burada hakaret yok.

kahveye hiç gitmem, okey oynamayı bilmem.

daha neyin hakaret olduğunu neyin olmadığını ayıramıyorsun da engelli araçları için manifesto yazmaya mı kalkıyorsun? bu ne özgüven? senin hayattaki vasfın nedir? benimkini sormuşsun, benim özel bir vasfım yok, birey olarak yaşayıp gidiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

arkadaş işiniz gücünüz duygu sömürüsü , biz ömrümüzde sıfır araba nedir görmedik ,görmek için illa engelli mi olmak gerekiyor ?
    üstelik yaşama hakkıyla lüks arabanın ne ilgisi var ?
    ne yani araba lüks olmazsa yaşanamıyor mu ?
    lüks araç olmayınca engellinin işi görülmüyor mu ?

ötv. tabi milletin cebinden çıkıyor ,devlet dediğin bir baba var da biz mi bilmiyoruz ?

bu konu daha önceleri açıldı ve orada söylediğimi tekrarlıyorum ;
    engelli araçları ,engel durumuna göre verilmeli ,misal felçli birisinin lüks binek tipi araç almasını kimse açıklayamaz ,o nedenle rahat binebileceği bir araç hakkı verilmeli

misal zihinsel engelli birisi için lüks olmasının ne amacı olabilir ?

buna benzer bir sürü örnekler getirilebilir vs.
    millet geçim derdinde ,bunlar engelli diyerek lüks peşindeler

benden alıntı yapıp saçma sapan savunmalar yapacak olanlar hiç zahmet etmesin ,bizimde engelli akrabalarımız var ,neyin ne olduğunu iyi biliyoruz
    dediğim gibi cevap verecek olan "beni bloklar mısın" desin yeter ,zevkle bloklarım

adamın sözlerinde dahi tezat var ,madem durumunuz iyi o zaman niye engelli indirimi ile uğraşıyorsunuz ,babanızdan değerli mi paranız ?
    o şekilde de olmaz, kimseyi düşük araç almaya zorlamak doğru değil. ama şöyle olabilirdi mesela; 200.000 sınırı yerine, 200.000 lik bir araçta 70.000 ötv indirimi var. devlet şunu diyebilirdi "istediğin aracı al, ben ötv'nin en fazla 70.000 tl'sinden muaf tutarım seni". aynen kıdem tazminatında olduğu gibi bir sınır koymuş olurdu. çözüm bu kadar basit ama bilmem neden birilerinin aklına gelmiyor bu.

• Engelli vatandaslarimiz otv’siz luks araba alma hakki bazi arkadaslarin zoruna gitmis,adamin parasi varsa istedigi arabayi alir,hatta etilerde oturup evinin faturalarini engelli indirimi ile yari yariyada odeyebilir yada butun ulasim araclarina engelli karti ile beles binebilir,engelli araci ile canakkale,gokceada,bozcaada feribotlarini ucretsiz kullanabilir,butun isparklari bedava kullanabilir cunku devlet ona bu hakki vermis, neymis engelliyse luks araca binemezmis hadiya sanami sorucak.

Assubay komsum doguda catismada gazi oldu belden asagisi tutmuyor,kendisine otvsiz kia sportage jeep aldi simdi noldu zorunuzami gitti bu jeepi kizida kullaniyor ogluda kullaniyor noldu zorunuzami gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya arkadaş biz ne anlatıyoruz siz ne anlıyorsunuz ?
    engel durumuna uygun araba hakkı verilmeli diyorum (araç için limit olmadan) ,diğer türlü alınan arabanın engelliye ne faydası olacak
    80-100 kg. ağırlığında felçli bir insanı binek arabaya çok rahat bindirebilirim diyen zalim varsa ,başka ne diyelim ?

hele birde zorunuza mı gitti gibi saçma sapan konuşanlar var ,ne zorumuza gidecek kardeşim ötv. dediğin de bir vergidir ,haksız yere verilmemişse devlet (yani millet) zarara uğramış demektir ,sen ne kaybediyorsan ,bizde onu kaybediyoruz ,senin bu durumda zoruna gitmiyorsa o zaman git bir haksızlıkta sen yap o zaman

üstelik engelli denilip geçiliyor ,yahu bir engelli hangi durumda engelli olmuş o dahi önemli
    belki trafikte magandalık yaparken kaza yapıp engelli durumuna düşmüştür olamaz mı ?
    belki azgınlık yaparken engelli durumuna geldi olamaz mı ?

madem engelli konusunda bu kadar duyarlısınız ,o zaman niye alamayacak durumda olanlardan değil de ,lüks araç savunuculuğu yapıyorsunuz ?
    misal benim felç olma ihtimalim çok yüksek ,belimde disk kayması+fıtık+his kaybı ,aort damarım % 70 tıkalı
    ee ben ileride engelli olduğumda bunun suçunu millete mi yükleyeceğim ,bu millet mi beni felçli yapıyor da hesap soracağım ?

üstelik 500 bin tl. hakkı verseler dahi ,ben 100 bin tl. lik araba alamam (o kadar param yok çünkü)

madem o zaman hiç araba alamayacak durumda olanlar için niye ortalığı yıkmıyorsunuz ,engelliden faydalanmak içinde mi zengin olman gerekiyor ?
    asıl mağdur olan kesim maddi gücü olmayanlar değil mi ?

bu gün bir araştırma yapsan engellilerin % 70-80 civarının 200 bin tl.lik araba alma gücü yoktur ,hatta büyük kısmının araba alma gücü dahi yoktur
    peki o zaman bunlar ne yapıyor ?

hiç kimse kusura bakmasın 200 tl. dahi yetmiyor diyenler ,kesinlikle bu işi suistimal ediyor demektir
    öyle duygu sömürülerini falan kimse yemez

aslında hiç bir engellinin asla ve asla lüks arabaya ihtiyacı yoktur ,derdi olan adam arabanın lüksüne mi bakar ,yoksa işini en iyi yapacak olanını mı ister ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 20 Eylül 2018; 0:58:2 >

• Maksat engellinin işi görülsünse 200 bine kadar olan araçlarla çok rahat görülür. Maksat lüks yaşamaksa bir bedeli olsun tabiki.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.