Şimdi Ara

Engelliden engelliye ikinci el satış saçmalığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
12.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "-200.000 sınırı engellinin gelirine / yada vasinin gelirine göre düzenlenmeli. Yani 1700 lira alan engelli arkadaş mercedes değil de skoda alsın , ama 10.000 lira geliri olan bir engelli vatandaşımız için bu sınır kalkmalı. Yani sebepsiz zenginleşmeyi önlemek buradaki amaç."

Anayasaya aykırı olur böyle bir madde. Anayasamızın eşitlik maddesi 2 şekilde uygulanır; Mutlak eşitlik ve nispi eşitlik.

Nispi eşitlik: Aynı durumda bulunan kişilerin aynı işleme tâbi tutulmasıdır.

Bu durumda, gelirleri arasında fark olan kişileri, gelirine göre araç alacaksın diye ayırmak mümkün olmaz. Nihayetinde yasalar önünde ikisi de engelli ve ikisi de aynı hakka sahipler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 18 Eylül 2018; 10:18:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

"-200.000 sınırı engellinin gelirine / yada vasinin gelirine göre düzenlenmeli. Yani 1700 lira alan engelli arkadaş mercedes değil de skoda alsın , ama 10.000 lira geliri olan bir engelli vatandaşımız için bu sınır kalkmalı. Yani sebepsiz zenginleşmeyi önlemek buradaki amaç."

Anayasaya aykırı olur böyle bir madde. Anayasamızın eşitlik maddesi 2 şekilde uygulanır; Mutlak eşitlik ve nispi eşitlik.

Nispi eşitlik: Aynı durumda bulunan kişilerin aynı işleme tâbi tutulmasıdır.

Bu durumda, gelirleri arasında fark olan kişileri, gelirine göre araç alacaksın diye ayırmak mümkün olmaz. Nihayetinde yasalar önünde ikisi de engelli ve ikisi de aynı hakka sahipler.
    O zaman bunu revize etmemiz gerek. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar engelli birine bakmak maddi manevi , psikoloji , sosyal v.b. Dünyanın en zor şeyidir . Burda yorum yapanlar yatağa bağımlı birine yemin ederim 1 saat bakamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geng G kullanıcısına yanıt
    Konumuz devletteki araçlar değilki. Tabiki kamu araçlarında bir saltanat var. Bunun üzerine gidilmesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: classlord

Arkadaşlar engelli birine bakmak maddi manevi , psikoloji , sosyal v.b. Dünyanın en zor şeyidir . Burda yorum yapanlar yatağa bağımlı birine yemin ederim 1 saat bakamaz
    Allah ne otv indirimli engelli bir araç nasip etsin nede engelli bir durum versin. Engelli olmak veya böyle birinin bakımını üstlenmek çok zor.

Sorun bu durumun su istimal edilmesi. Önceki mesajında da yazdım. Üzerinden engelli arac alınan kişilerin %50 civarı bu araçtan faydalanmiyor. Bu araçları görmüyor bile. Bir yakını bu kişinin üzerine aracı alıyor ve kendi kullanıyor. Başka bir yakınım annesine farklı bir amaç için bu raporu aldı. Sonra gitti bu raporla araç aldı. Üzerine araç alınan yaslı ve engellinin bundan haberi bile yok. Örnekler çoğaltılabilir.Engelli farklı ilde araç farklı ilde.Vs..

Kısaca engelliye bu hak verilsin ama engellinin de bu araçtan faydalandigi bizzat denetlensin.

• lawyer.66 L kullanıcısına yanıt
    Passat D sınıfı ve lüks bir araç tamam bütün adaçların fiyatı yüksek ama Özellikle Türkiye standartlarında lüks araçtır. Arkadaşlarında dediği gibi ötv muafiyeti konusu devletin iyi niyetinin suistimal edildiginin kanıtı bu konu olmuş. Yazık.

• Arkadaslar kac tane engelli araci satiliyorki sanki 100 binlerdeymis gibi yorumlar var. ZAten sayisi azdir diye tahmin ediyorum ben. Piyasayi degistirecek, yeni bayi acacak kadar cok oldugunu sanmiyorum.

Ama tabiiki 5 yil sonra araba satildiginda bir kazanc kapisi acilmis oluyor. Ona bir cozum bulunabilir, alis satis arasindkai farkin OTVsi istenebilir vs. ama cok da buyuk bir sorun degil bence. Ulkemizde cok daha buyuk sorunlar, paranin bosa gittgi yerler varken engelli kisi 5 yil once aldigi arabayi biraz kar ederek satmasi ele alinacak cozulmesi gereken en son sorunlardan biri bence.
  • 200 bine zaten c segment araç kaldı zaten. Yakında b sınıfı olur sizde kına yakarsınız.

• Engelli dediğin adam Dacia Logan'dan fazlasına binemez.

Hatta kaldirimlardan çıkamazsa yeri öpmeye mahkumdur.

Metro ve Toplu Taşıma araclarina binmesi de ayıptır çünkü tum asansörler tutulmus tum koltuklar isgal edilmistir.

Engelli dedigin gençliğinde fabrika kurmuş insanlara iş sağlamış , devlete yıllarca vergsini kurusuna kadar vermis, okul yaptirmis cami yaptirmis geldi ili ilçeyi ihya etmiş,olamaz.

Ayrıca engelli birey bir gözü toprağa bakar, genç olamaz. Kesin yaşlıdır.

Ayrica Engellilik sonradan da olunmaz, burada atip tutanlarin hiçbiri hicbir zaman engelli olmayacaktir. Engelli doğulur, hatta doğumdan evvel bir sürü uyari yapilir ama sorumsuzca doğulur.

Engellilerin ailesine de hiçbir kulfeti olamaz. Çünkü engelli bakima muhtaç değildir, gerektiginde çocuğunun hasta oldugu durumlarda engelli kapisinin onunden gecen herhangi bir toplu tasima aracina binip sira beklemeden hastanede islerini halledebilir. O yuzden aile fertlerinin hicbir derdi olmadigi icin firsatci aşağılık insanlardir.

Değil mi sevgili forum(!)

• quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

O zaman bunu revize etmemiz gerek. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Bence önce biraz zihniyet revizyonuna ihtiyacın var

• quote:

Orijinalden alıntı: kallus

Konumuz devletteki araçlar değilki. Tabiki kamu araçlarında bir saltanat var. Bunun üzerine gidilmesi lazım.
    Bu duzenlemeyi yapan eski Bakan suistimali gerekce gosterdi ve 200.000 TL gibi hicbir mantigi olmayan bir sinir getirdi.Ama kamu ve makam araclarindaki suistimaller icin hicbir duzenleme yapilmadi, 200.000 TL siniri getirilmedi nedense.

Tam olarakta bu konunun yeri burasidir, Devlet once kendi fedakarlik yapacak, sonra engelliden isteyecek, engelliye kadar duzenleme yapiyorsa kendine de yapacak.

Kaldi ki engelli araci sadece OTV den muaf, kimseye bir yuk getirmiyor, birak kim ne istiyorsa binsin, parasini oduyor sonucta, ister Mercedese binsin, ister Tofasa, bizi ilgilendirmez, adam parasini oduyor.

Diyelim ki sinir koydun, engelli aklina geldi, o zaman kendini muaf tutmayacaksin.

Kamu ve Makam araclarinda neden 200.000 TL siniri yok, gelin bunu konusalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 18 Eylül 2018; 20:50:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fakiramaseksi

daha aracı almadan 5 yıl sonra satarkenki kar marjını yükseltmeyi düşünecek kadar aşşalık zihniyetli insanlara ucuz araç veren devleti beğenmeyecek kadar zavallı insanlarla iç içe yaşıyoruz gördüğünüz gibi.
    Öncelikle “aşağılık zihniyet” sözünü aynen iade ediyorum. Düşünceme Katılırsın yada katılmazsın ama bu sana bana hakaret etme hakkı tanımaz!!

• EfsaneFocus kullanıcısına yanıt
    3. Şahıslardan kastınız eğer hasta yakını olmayıp eşinin, dostunun üzerine araç alıp hastanın ihtiyaçları haricinde kullanmaksa ona bir diyeceğim yok ancak çocuğunun, ailesinin ihtiyaçlarını kullanmak için alıyorsa ki düZenlemenin asıl amacı da bu zaten o zaman düzenleme anacına ulaşmış denektir. Harici kullanımlara denetleme getirilip aksi durumlarda muafiyet sonlandırılabilir.

• Madem o fiyat aralığına çıkabilecek kadar varliklisiniz ne diye devletin verdiği imkanı elestiriyorsun gidip parasıyla alın. Engelli için devlet böyle bir imkan vermiş ucuz ve yetersiz buluyorsanız basın parasını alın. Devletin imkanlarının zenginler tarafından kullanılmasına ayar oluyorum. Geçen özel koleje çocuklarını kaydettirmek isteyen birisi bana çalışmadığına dair belge almamı istiyor ancak kendisi yurt dışında çalışıyor ve aylık gelirleri TL ile elli binin üstünde. Bu ülke en gelişmiş sistemi getirse bile kalkinamaz. Çünkü dürüst insan yetişmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sokrates60

Madem o fiyat aralığına çıkabilecek kadar varliklisiniz ne diye devletin verdiği imkanı elestiriyorsun gidip parasıyla alın. Engelli için devlet böyle bir imkan vermiş ucuz ve yetersiz buluyorsanız basın parasını alın. Devletin imkanlarının zenginler tarafından kullanılmasına ayar oluyorum. Geçen özel koleje çocuklarını kaydettirmek isteyen birisi bana çalışmadığına dair belge almamı istiyor ancak kendisi yurt dışında çalışıyor ve aylık gelirleri TL ile elli binin üstünde. Bu ülke en gelişmiş sistemi getirse bile kalkinamaz. Çünkü dürüst insan yetişmiyor.
    200.000 TL sinirinin mantigi nedir, pekala 100.000 TL siniri da yeter, cek o zaman 100.000 TL ye siniri.

Sesimiz gucluye ciksin, zayifa degil, zayifi ezmek kolaydir.Devletin verdigi ayni Omer Seyfettinin Diyet hikayesi gibi.

Devlet imkan vermiyor, verilmis ve var olan bir hakka sinirlama ve duzenleme getiriyor, duzenleme, sinirlama makam araclarinda, kamu araclarinda nedense yok, boyle olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 18 Eylül 2018; 21:47:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

200.000 TL sinirinin mantigi nedir, pekala 100.000 TL siniri da yeter, cek o zaman 100.000 TL ye siniri.

Sesimiz gucluye ciksin, zayifa degil, zayifi ezmek kolaydir.Devletin verdigi ayni Omer Seyfettinin Diyet hikayesi gibi.

Devlet imkan vermiyor, verilmis ve var olan bir hakka sinirlama ve duzenleme getiriyor, duzenleme, sinirlama makam araclarinda, kamu araclarinda nedense yok, boyle olmaz.

Alıntıları Göster
    Şimdi sen öyle dersen konu değişir. Bu arkadaşın bahsettiği şeyin neresinden tutarsan tut tutarlı yani yok. " Devletimiz malum liste fiyatı 200 bin liraya kadar aracı layık görüyor " diyor. Beş senede sadece engelliye satabikiyormus derde bak. Kaçınır 1-5 yaş aralığında 200.000 TL değerinde araca binebilirsiniz? Bu arkadaş devletin verdiği imkanı kötüye kullanıyor. Biz enayiyiz ya ÖTV MTV bilmem ne ode dur adam bu muafiyeti beğenmiyor. Muhtemelen beş yuzbinlik araba alıp kendisi binecek.

Diğer hususlarda şunu söyleyebilirim ki bu adam gariban değil bu kesin. ÖTV olayı bana göre tamamen saçma ve derhal kalkması lazım gelen bir şey. Araba bütün özel tüketim değildir. Uçak gemi vb özel tüketim olabilir ama araba değildir. Zaten alternatifi yok atlarla mi gideceğiz hedefimize? Motorlu taşıtlar vergisi de çok fahistir. Hem vergi veriyorsun hemde kaliteli olmayan otoyola otobana bile ücret köprüye ücret ödemeden gecemiyorsun. Elma ile armut karıştırmamak lazım sizin söylediklerinizde aynı fikirdeyim. Bu kadar makam arabası ülkeye ihanettir. Her araç ayrıcalık bekliyor üstelik. Hepsinde bir logo çakar lamba bakanlık logoları meclis üyesi yazısı ülkede herkes ayrıcalık peşinde olan garibana oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Bence önce biraz zihniyet revizyonuna ihtiyacın var

Alıntıları Göster
    Ben fikrimi belirttim , beğenirsin ya da beğenmezsin. Ama hakaret etme hakkın yok.
    Zihniyet revizyonuna ihtiyacın var ne demek?
    Sen şimdi bunu söyleyince seni adamdan mı sanıyorlar?
    Kahvedeki okey arkadaşların helal nasıl laf soktun diye alkışlıyor mu?
    Sen kimsin ki bana bunu söyleyebiliyorsun? Senin hayattaki vasfın nedir?
    arkadaş işiniz gücünüz duygu sömürüsü , biz ömrümüzde sıfır araba nedir görmedik ,görmek için illa engelli mi olmak gerekiyor ?
    üstelik yaşama hakkıyla lüks arabanın ne ilgisi var ?
    ne yani araba lüks olmazsa yaşanamıyor mu ?
    lüks araç olmayınca engellinin işi görülmüyor mu ?

ötv. tabi milletin cebinden çıkıyor ,devlet dediğin bir baba var da biz mi bilmiyoruz ?

bu konu daha önceleri açıldı ve orada söylediğimi tekrarlıyorum ;
    engelli araçları ,engel durumuna göre verilmeli ,misal felçli birisinin lüks binek tipi araç almasını kimse açıklayamaz ,o nedenle rahat binebileceği bir araç hakkı verilmeli

misal zihinsel engelli birisi için lüks olmasının ne amacı olabilir ?

buna benzer bir sürü örnekler getirilebilir vs.
    millet geçim derdinde ,bunlar engelli diyerek lüks peşindeler

benden alıntı yapıp saçma sapan savunmalar yapacak olanlar hiç zahmet etmesin ,bizimde engelli akrabalarımız var ,neyin ne olduğunu iyi biliyoruz
    dediğim gibi cevap verecek olan "beni bloklar mısın" desin yeter ,zevkle bloklarım

adamın sözlerinde dahi tezat var ,madem durumunuz iyi o zaman niye engelli indirimi ile uğraşıyorsunuz ,babanızdan değerli mi paranız ?

• Benim bu konudaki fikrim açıktır.

Türkiye'de adaletten söz etmek mümkün değil. Türkiye adil bir ülke olmayı çok önce bıraktı. Vergi toplama yöntemleri de adil değil.

Buradaki arkadaşlara bir şey soracağım, Türkiye'de, araba vergilerinden kaçarak araba sahibi olmanın bir yolu olsaydı, yapmaz mıydınız? %80'ininiz yapardı. "Yapmazdık" demeyin, çarpılırsınız. Dışarıya adımımızı attığımız andan itibaren, insanlarımızın %80'i, eğer bir karşılığı yoksa, yapmaması gereken şeyler yaparak yaşıyor. Vergi kaçırmak da bunlardan biri.

Gelir vergisinin hayvanlar gibi yüksek olduğu, kurumlar vergisinin düşük olmadığı bir ülkede, bunlar yetmiyor, devlet harcamalarımızdan da vergi alıyor. Maaşlı çalışanı düşünsene... Maaşından vergisi peşin kesiliyor. Vergisini ödedi. Elektrik faturası öderken bir daha, içki aldı, bir daha, araba aldı, "HAYDİ YAVRUM BİR DAHA!". Eşek mi bu vur üstüne yükü, vur üstüne yükü? Bir noktada ya çatlayıp ölecek, ya sahibine isyan edip, yükünü atıp sahibini tepecek.

Bu bağlamda, gelire dayalı vergilerini ödeyen birisi, harcamaya dayalı özel vergileri ödememe imkanına sahipse, ödemesin. Hiç gocunmam. "Ben ödedim eşek gibi, o da ödeyecek" demem. "Aferin, ödememenin bir yolunu bulmuş, helal!" derim. DEVLET ADAM OLSUN, MALİYETLERİNİ KISSIN, VERGİSİNİ KENDİNE YETTİRSİN. DEVLET ADAM OLSUN, GELİRE DAYALI VERGİLERİNİ KAÇIRAN ŞEREFSİZLERİN PEŞİNE DÜŞSÜN. Ondan sonra yetmiyorsa, gelsin, ufak tefek harcama kalemine vergi koysun. O zaman başımla beraber, öderim.

Şu anda ise, avucunu yalar. Hem garibanın boğazından kesip elindeki avucundakini topla, hem de git onu har vurup harman savur. Hem de şirketlerin kütür kütür vergi kaçırması süper kolay olsun. Sonra da vergi yetmediği için harcama kalemlerine vergi koy. Hadi yea! Aptal mıyım lan ben?

----------------

Bitmedi daha. Saray inşaatını destekleyenler, sarayın sebep olduğu maliyeti vergi olarak aralarında bölüşsün. Devletin en dandik kadrolarından, en baba kadrolarına, makam arabalarını sık sık değiştiriyorlar ya... Hah! "İtibardan tasarruf olmaz"cılar ödesin bunun da parasını. Adalet istiyorum. Çok bir şey değil. Adalet yoksa, devlet yok. Bu Osmanlı desturudur. Neo Osmanlıcı geçinen, bildiği yanıldığına yetmeyenlere duyurulur. Adaleti sağlayın, o zaman araba almayı düşünebilirim. Ama bu noktada, devlete vergi yaratacak herhangi bir hareket yaparsam, ALLAH BELAMI VERSİN. Aksine, daha az vergi vermek için LPG taktırıyorum falan. Devlete vereceğime sanayi esnafına dağıtırım. Suç mu? Değil. Vergiden kaçınıyorum. Vergi kalemli ürünleri almıyorum. Vergi yaratmamaya dikkat ederek yaşıyorum. Çok ciddiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 19 Eylül 2018; 9:19:43 >

3. şahıs dediğim 3 derece yani.
    Anne-baba eş kardeşe bi şey dediğimiz yok zaten, hakkıdır.
    Ama 3 derece olunca Akraba olmayan biri bile arabayı kullanabiliyor, benim şikayet ettiğim konu o.

Bir konuyu açan arkadaşın şikayeti havada kaldı biraz, haklıda aslında ama yapacakta bi şey yok malasef.
    Zamanında almış adam birisinin üstüne dedesi nenesi halası dayısı vs, şimdi rakamlarda fırlayınca istediği parayı istiyor aklınca, şart kurnazlıgı yapıyor.
    Ordan edeceği karla sanki zengin olacak...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.