< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Engelliler için ÖTV muafiyetli araç alımında 2023 için yeni üst limit açıklandı (2. sayfa)
-
-
Ben diyaliz hastasıyım. Diyaliz iğnesini gördüğünde korkudan bayılacak insanlar bizlere laf ediyor. Fistül açılma operasyonuna bile dayanamazlar. Rahat rahat restoranlara giderler, bizim gibi içtiği 50 ml suyun hesabını yapmalarına gerek yoktur. Tansiyonları 7'ye 4'e düşmez. Keşke biz de sağlıklı olsaydık da ÖTV ödeseydik. Ayrıca, aldığımız 2018 Civic'i çoğunlukla ben kullanıyorum, sonra da sadece ailem kullanıyor. Bazıları gibi kanunu suistimal filan etmiyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesil1026 -- 1 Ocak 2023; 02:50:22 >
-
Böbrek ameliyatı oldu 8 yıl sonra böbrek bitti. Tekrar diyaliz kalbi durdu 20 yakın ameliyat oldu. Kalbi durdu vesaire. Hem araba sırf benim için değil. Annemi gezdirmek akşam diyalizden benim almam için de lazım. Sanarsın arabayı alıp club club gezeceğim ya da 5 yıl otopark koyup satacağım...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam ben hayatım boyunca 3 kere rapor aldım. ilk raporumu engelli kimlik kartı çıkarmak için aldım %66.
2. raporumu da işe başvuru yapmak için aldım, bu sefer %41 bile zor verdiler, %40 altı olsa işe başvuru yapamıyordum. hastalığım sabit değil, ilerleme olmasına rağmen zor verdiler.
3. raporumu da ehliyete başvurmak için aldım, ehliyet vermedikleri gibi oranı %61 verdiler. standart bir değerlendirme olmuyor.
tek kulak için işitme kaybına sahipseniz alacağınız engel oranı %12 dir. 60 Yaşın üzerinde olan kişiler sağlık raporlarına %10 engel puanı eklenmektedir ve bu durum onlar için %22 ye çıkmaktadır diyor yeni yönetmelikte. muhtemelen onun raporu çok eskidir. yeni rapor alırsa oran düşecektir.
yaşlı insanlara rapor verilirken engel puanı eklenmemeli aksine çıkarılmalı. çünkü yaşlı olduğu haliyle hastalıklar çoğalıyor...
-
hocam bizim kurumda eleman 200 bine yakın 3008 orta paket almıştı zamanında. 2 sene sonra 600 bine yakın paraya sattı, satarken devlete kalan ötv'yi ödedi. şimdi yine alabilir. hakkı yanmadı yani.
-
O değilde bu neden 1.004.200TL, nasıl hesaplanıyor? Ne kafalar yaşanıyor varya:)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Anaa yalnız değilmişim :) 2018'den beeri ehliyet vermiyorlar eskisini kullanıyorum ve bu ara biraz kötüleştim. Bende ehlieyetten vazgeçip ötv indirimi başvurdum. %83 verdiler :) üstelik genetik hastalık sonucu tüm engeller oluşmasına rağmen 2 yıl geçerli ve kronik hastalığım yokmuş :) 6 yıldır şaşırtmaya devam ediyorlar.
-
Ben engelliyim, 2010 ve 15de araç aldım şimdi ehliyet vermiyolar, indirim de vermiyorlar :) ama ben her gün işe gidip geliyorum. Bu iş o kadar çok mağduriyet yaşattı ki 6 yıldır çektiğimi yazsam roman olur. 2018'den beri uğraşıyorum. son rapora geçen ay 525 tl aldılar ve kronik hasta olama rağmen 2 yıllık rapor verildi. 2 sene sonra yine uğraş. Bana yardımcı olması gereken hekim kardeşler her türlü zorluğu çıkarıyor. Millette nenesine dedesine araç alıyor. Bir de üste çıkmaya çalışıyorlar :) ama böyle başa böyle tarak alabiliyorsanız alın affetmeyin
-
Adı üstünde engelli sana egea clio yetmiyor mu kardeşim beş sene krallar gibi bin vergisini ödeme sonra beş sene iki katına sat yarısını cebe yarısına yine sıfırı al oh ne alâ elbet bunun da hesabı vardır engelli kardeşim binsin sözüm yok ama aileden bu araçlarla hava atan Sefa süren çok kili var sözüm onlara
-
Artık eskisi kadar suistimal edilemeyecek.
Araç Sadece Engelli kişinin 1.Derece yakını tarafından kullanılabilecek.
Daha önceden, 1. 2. ve 3. derece yakını dahi kullanabiliyordu..
Ama bu fiyatlara gerçek ihtiyaç sahipleri nasıl araba alacak !
-
100de 86 rapor araba alamıyoz yazık
-
Devlet veriyorsa bırakın alsınlar bu ne kıskançlık böyle
-
Kayınbabam 5 stent, 1 paypas ,diz kapaklarında menüsküs, kulak duyma oranı biri %20 diğer kulak %35 oranında, şeker hastası,kolestrol var ve yüksek tansiyon hastası ek olarak belden ameliyat oldu ve 3 tane platin takıldı ve bu adama %85 verdiler,merak ediyorum daha ne olması lazım %90 rapor alabilmesi için,gerçekten garip bir işleyiş içindeyiz,aslında adamını bulan sağlam adama bile rapor alabiliyor,konu bu kadar bence..!
-
Alamaz birader alamaz!
Niyeeee? Çünkü raporunda "hareket ettirici tertibat" gibi ifade bulunmuyor, yani onlara göre "ortopedik" engeli bulunmuyor!
Yada 90 üzeri raporu değer görmemişler kendisine.
Kanunlarımız böyle. Uzun ömürler diliyorum kendisine ancak hayati riski olan bu insana sen vergi muhafiyeti hakkı tanımıyorsun ama hayati riski olmayan "ortopedik" engelli kardeşimize bu hakkı tanıyorsun. Hakkıdır tabii elbette yanlış olmasın.
Yine ayrıca sırf yaşlı değil, genç insanlar var bu durumda. Başka başlıkta örnek verdim. %90 görme engelli vatandaşa bu hakkı neden vermiyorlar mesela?
Hiçbir tutar tarafı yok!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 2 Ocak 2023; 14:46:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
böyle şeylerle alay edilmez, yalnızca ironi olması açısından yazıyorum, yanlış anlamayın: "lee majors gibi 6 milyon dolarlık adam" olması lazım...
bunların kafası böyle görünüyor çünkü baksanıza, adamcağızın(kayınpederiniz) başına gelmedik kalmamış, hala rapor oranını düşük tutmuşlar...
bunların evreninde, yukarıda da yazdığım gibi, 6 milyon dolarlık adam seviyesinde olmak gerekir herhalde doğru oranda rapor alabilmek için...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn -- 2 Ocak 2023; 18:44:13 >
-
allah aşkına ötv muafiyetli araç satışı konusunda destek olabilecek kimse yok mu
-
ben de çıkarttırdım çünkü yaşlı ve engelli bireylerin hastane veya seyahat ulaşımları kolay olmuyor !
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X