Şimdi Ara

ENPARA KREDİ KARTI GELİYOR. (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
589
Cevap
25
Favori
74.486
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fowell-one

Biraz uzun olacak okursan anlarsın dostum.

Para faizde olduğu için kredide avantajlı oranlar aldığım için (çek ve teminat mektubu takası yapıyorum), vadelendirmek daha hesaplı oluyor. Ticari kredi oranları çoğu zaman 1,03 lerde kalıyor, faize yatırmak daha fazla getiri sağlıyor.
    Örnek verecek olursa 10.000 TL için kredi çektiğimde 11.030 TL geri ödeme yapıyorum (bizden sigorta talep edilmiyor, masraf ödemiyoruz, işlem ücreti ödenmiyor), parayı faize koysam 11.206 TL gibi bir rakama ulaşıyor.
    Birgün esnaf olduğunuzda anlarsınız :)
    İnsanın insana ettiğini kimse kimseye etmiyor, çok düşük oranlarla mal satıyoruz, örneğin toptan x bir üründe ki kar maksimum %6 oluyor, nakitte kar marjını %3 lere hatta acil nakit lazımsa 1-2 lere kadar düşüyor bazen maliyetine verip hammaliyesinide üsteliyoruz bunun tek sebebi mal anında nakde dönsün diyedir.
    Eskiden vadelide ise en az 30 çalışırdık (Çek) çok çok iyi bir müşterimse 15 çalışıyorduk (açık) 4-5 yıl evveline kadartabi bu vadeler, şuanda ise maalesef en az 60-75 (çek) ve 30-45 (açık) çalışır hale geldik, hele son 2-3 yıldır çek vadeleri maksimum 90 iken şuanda 180-210 hatta yıllık çek alır olduk. Bu sebeple ev, araba, eşya vb. birşey alınacaksa her zaman kredi/kredi kartı ile vadelendirerek alıyoruz, nakite dokunmuyoruz ki spot bir mal gelirse, acil alım gücü ihtiyacı doğarsa, hızlıca bir para edinebilelim kimseye muhtaç kalmayacalım elimin altında olsun diye.
    Ha buda sıkıntı o ayrı çünkü ben daha habersiz 10.000 TL üstünde para çekemedim bankadan, Pazartesi git şubeye 11-12 gibi 15 bin çekmek iste veremiyor adamlar kasa müsait değil diyorlar :)
    Nakit her zaman dursun köşede kardeşim, bizim esnaflıkta en çok başımızı yakan şey finansman çöküntüleridir.
    Yarın acil 50 bin lazım olur banka vermez yada geç verirse, ya borcunu ödeyemezsin, yada çok ucuza mal düşürmüşsündür alamazsın, bir şekilde zararı dokunur. Nakit her zaman plansız işler için kullanılır bizde.
    Çok basit bir örnek vereyim sana Penta Bilgisayar ile açık hesap çalışıyorum 36 güne yakın vadeli, aylık alımlarımda ciddi rakamlar. Babasının hayrına vermiyor bana bu imtiyazı, 350.000 liralık süresiz teminat mektubum var elinde, aldığım kalemlere gülersin (Hesap Makinası, Boş CD/DVD/ Medyaları, USB Bellekler, Klavye ve Mouse ile Bunların Setleri ve Speaker), kırtasiye toptancısı bir müşterim için alıyorum mesela bu malzemeleri en az 90 gün çek veriyor oda kendi çekide değil müşteri çeki.
    Banka ne yapıyor bu kati teminat mektubunu bana vermek için içerde o kadar ya nakitin olacak diyor yada çek vereceksin takasta duracak diyor, şimdi bankada tuttuğum nakdi çekmek istesem içerde yeterli çekim yoksa (teminat mektubunu karşılayan) naktimde blokaj uyguluyor yasal mı tabiki değil, ısrar et ve çekmek iste hemen ihtar çeker (tabi önce temsilci kalkar bana kadar gelir yalvar yakar olur çünkü kredi limitini açan kendisi) teminat mektubunun iptaline kadar gider.
    Bankalar bu yönden çok acımasızdır, aynen şu madde bulunur tüm kredi ve teminat mektubu sözleşmelerinde "XXX Bankası isterse/gerekli görürse kalan bu sözleşmeyi iptal ederek kalan bedeli x gün içinde talep etme hakkına sahiptir" buda o esnafın batması demektir. İşte bu yüzden kredi kullanıyoruz ve nakti her daim farklı kanallarda tutuyoruz. Umarım net bir şekilde anlatabilmişimdir. Sana çok güzel bir örnek vereyim, çok eski bir ahbabım var iş güvenlik malzemeleri üzerine toptan ticaret yapıyor sanırım yanında 30 kişi falan çalışıyor, aylık cirosu 2 milyon civarında. Geçen konuşuyorduk bunun müşterilerinden birisi aldığı ürünleri (kendisinin 32 TL ye müşterisine sattığı ürünü) eticaret sitesi açarak burdan satmaya başlamış, perakendede 60 TL fiyat ile, bana şunu söyledi "abi bizde bu işe girelim yılda o marjlarla 500 bin ciro yapsam toptanı komple bırakır sadece o işi yaparım" işte toptan, dağıtıcı, ana distr. firmaların durumu tamamen bu şekilde.
    Hocam benim kredilerim halen gecikiyor kısa bir örnekle Çarşamba günü sabah yediğim 1 peynirli poğaça ile günü bitirip akşam 22:00 civarı müşteriden ayrıldım ve evde oldum, dün ise akşam 21:00 civarı müşteriden ayrıldım. Bazen vakitsizlik çok kötü bir hale geliyor, gerçekten 1-2 dakika vakit ayıramıyorsunuz hiç bir şeye, dün bir kredim daha ödenmedi, bankadan aradılar (şubeden) bekleyen 9800 tl toplam kredileriniz var dedi, Ufuk ben transfer edeyim sen hallet olmazmı dedim kredimi adama ödettirdim.
    Yoksa parasızlıktan ödenmiyor değil bunlar, vakitsizlik tek sebebi.

Ayrıca ben hakaret vb. bir durum olduğunu düşünmüyorum, forumun huyudur özellikle büyük bir kullanıcı bölümümüz istiyor ki tüm forum fakir fukara ele güne muhtaç insanlardan oluşsun, Panamera binmesin veya Villa da oturmasın, herkes orta halli olsun, çünkü varlıklı (ortalamanın üzerinde diyelim) birinin burada olmaması gerekir.
    Şüphe ile yaklaşmanızın da sebebi bu maalesef :) Arkadaşlar forumdan tanıdığım iki arkadaşım var isimleri lazım değil dışarıda da görüşüyoruz, birinin Bahçelievler de çok büyük bir oto galerisi ve emlak firması var, birisinin ise bilinen büyük bir AVM içinde gokart ve burger king şubesi var, ikisi de buraya üye. Burada laf olsun diye yazmıyor insanlar, sadece başlarına gelenleri aktarmaya çalışıyor her olaya CSB mantığıyla bakarsanız biz birşey kaybetmeyiz sizde kendinizi avutmaya devam edersiniz.
    Benim tek merakım şu, ben fakir fukara olsam yukarıda ki herşey yalan olsa öyle daha mı mutlu olacaksınız, eğer durum buysa tamam ben fakirim ve kredilerimi ödemekte güçlük çekiyorum :) Anlattıklarımda güzel bir hayal ürünü diyeyim konuyu burada noktalayayım.

Not: Unutmadan kredi veya kredi kartı gecikmeleri bizi nasıl etkiyor olayınada açıklık getireyim, öyle üç beş on gün gecikme bana koymaz, ne faiz yönünden nede ödeme yönünden. Ben sabit tek banka şubesi (Garanti Bankası) ile çok kuvvetli çalıştığım için işlemlerim ve taleplerim şubeden geçiyor ve adamlara para kazandırdığım için şube her konuda yardımcı oluyor. Bireysel olarak düşük bir bir nota sahip olmama rağmen LTD ŞTİ olduğum için (Allah nasip ederse A.Ş. de oluruz birgün), firmam üzerinden tüm işlemlerim çözülüyor, çünkü firmamın ticari itibarı yüksek seviyede, ne dönen çek, ne ödeme güçlüğü, ne eksik mevduatı var çok şükür olsun ki.
    Banka benim bu durumumu isterse düzeldir (kredileri sallamaktan bahsediyorum), iki üç kredim 1-2 gün geciktimi bozsun vadeyi kalan parayı hemen istesin, yada sağlam temerrüt işletsin ben akıllanırım, kısaca kendi şubemde bir zararını görmüyorum bu gecikmelerin (çünkü nakit ihtiyaçlarımda puana vs. bakılmaksızın şubem hep destekliyor) diğer bankalar ve şubelerde beni alakadar etmiyor çünkü kullanmıyorum. Kısaca bana zararı dokunmadığı için bu vurdumduymazlığım yoksa başkaca bir sebebi yok, zararını hissettiğim anda bu durum tabi ki değişecektir fakat o an bugün değil...

"Birgün esnaf olduğunuzda anlarsınız :) "

bundan sonrasını okumadım. ben zaten esnafım.

cebimde param var iken kredi falan çekmem bu ticaretin her türlüsünde SAÇMALIKTIR. cebinde 5 liran var ise ve 10 liralik iş yapacak isen o zaman ayrı ama sırf faiz bozulmasın diye kredilerin, kartların gününü geçireceğime yapmam o işi. 2-3 kuruş kazanacağım diye ne adın kalır ne sanın. bundan önce attığım mesajlarımın da arkasındayım. sana bol şans.

• Bireysel işyeri acıp vergi levhasını her asan herkes esnafmı oluyor veyada esnaf böyle olanlaramı deniyor.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fowell-one -- 12 Ağustos 2017; 22:46:47 >
  • ailem başka bankadan bana para yollasa ücret alırlar mı ?
  • yurtdışına gönderim dışında kesinti yok sanıyorum enpara'da.
  • gönderen banka eft ücreti alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 20 Ağustos 2017; 22:26:25 >
  • Bugün kartı aldım ve sözleşmeyi imzaladım fakat henüz şifrem sms olarak gelmedi. Ne kadar sürer gelmesi bir sıkıntı mı var acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanlı portakal kullanıcısına yanıt
    Anında gelmesi lazım, kurye mi getirdi banka personeli mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene kasım sonunda 2017 ocak şubat gibi açacaklarını söylemişlerdi. Buraya konusunu açmıştım sonradan admin bey kaynak yok diye silmişti. Hala çıkacak
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Banka personeli getirdi.

• Ben askere gittim geldim bunlar daha kart cikarmadi bu gidisle cok zor

• Bugün sordum bunu MH'ye çalışmalarımız devam ediyor 2017 son çeyreğine kadar hayata geçirmeyi planlıyoruz dedi. Bu demekki eylül sonuna kadar gelmesi lazım yani.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 2018 ocak ayına kadar cıkaramayacaklar.
  • ee komik mi eğlenceli mi? karın ne ki?

cepteteb yeter de artar geçiniz.
  • bekliyoruz yalnız yıllık ücret kesinlikle olmamalı cepteteb sanırım yıllık ücret alıyor artık yeni üyelerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tany3450 -- 26 Ağustos 2017; 19:37:29 >
  • 10 sayfa yazı yazılmış ama hala kart gelmedi. :)
  • Kredi kartının çalışanlar tarafından kullanılmaya başlandığı yazıyor ekşide ne kadar doğru bilmiyorum.

• appstoreda enpara uygulamasında kredi kartı gözüktü

• Nereye başvursam kredi kartı talebim reddediliyor işsizim diye, kredi notuna findeksten baktım 1514 çıktı iyi seviyede. Tek temennim burası Eksiksiz her ay ayın enparalısı oldum çoğu kampanyadan yararlandım umarım burası verir

• Ben neden göremiyorum hocam ? Foto eklermisiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.