Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
87.695
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anne kızlık soyadı, TC kimlik no, doğum yeri, oturulan adres bulunabiliyor. Banka bilgilerine nasıl ulaşıyorlar bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konu açıldıktan sonra her para transferinde arayıp teyit alıyorlar. Faydası olmuş heralde
  • Öncelikle bu hadiseden zarar gören arkadaşa geçmiş olsun, gerçekten üzücü ve maliyetli bir olay. Açtığı başlıkla insanları bilgilendidiği içinde ayrıca teşekkür ederim. Bende 6 aylık enpara kullanıcısıyım ve başlığı okuyunca resmen bir farkındalık yaşadım.

Evet uygulamaya girmek çok kolay, tc ve şifrenizle hesabınıza anında erişebiliyorsunuz. Telefonlarımıza yüklediğimiz masum gibi görünen (özellikle oyunlar) uygulamaların bu tarz bilgilerinizi işleyip işlemediğini ve dışarıya sızdırmadığını bilemeyiz ki ciddi ciddi böyle şeylerin olduğunu düşünmekteyim.

Ayrıca banka içerisinden de bu bulgilerin art niyetli çalışanlar veyahut hack saldırısı ile sızdırılmış olma ihtimallerini de göz ardı etmemek gerek.

Teknoloji çağında hepimizin isteği hemen hemen aynı, hızlı ve sorunsuz işlem yapmak her konuda. Fakat işin ucunda para alışverişi varsa bazı gereksiz gibi görünün güvenlik önlemlerine ihtiyaç var diye düşünmekteyim.

Tekrar tekrar geçmiş olsun, umarım maddi zararınızı karşılarsınız..

• Bildiğim kadarıyla şuan Turkcell'in upcall uygulaması var ve aynı zamanda google telefon ve kişilerde firma bilgileri kayıtlı olmasa bile gözüküyor. Spam çağrıları ve mesajları reddetmenizi ve hem google telefon hem de upcall kullanmanızı tavsiye ederim. Çok çok geçmiş olsun ülkede dolandırılmak suç. Başvurulabilecek peşinden koşulabilecek hiç bir yer yok. Benden de zamanında 180 lira çaldılar polise gittim bulunmaz diyor savcılığa gittim uğraşamam diyor btk'ya yazıyorum kendince saçmalıyor. ALLAH yardımcınız olsun. İNŞAALLAH çözüme kavuşur ve paranızı geri alırsınız. Ben dolandırılmam diye burada artist artist gezip ahkam kesenlere bakmayın forumun yaş ortalaması büyük gibi dursa da zeka yaşı ortalaması baya alçak. Çözüm odaklı yazanların dışındaki insan müsveddelerini kâle almamanızı da sizden istirham ediyorum.

• geçmiş olsun, çok fazla dolandırıcılık maili ve tweeti görüyorum. Belki burdan hesabınıza ulaşmış olabilirler. Umarım geri alabilirsiniz.
  • Cok gecmis olsun. Son gunlerde bu olaylar fazlasiyla artmis olmali. Cunku neredeyde her gun bankalardan sms ve eposta geliyor uyari anlaminda. Cok dikkatli olmak lazim. Tedbirli olmak lazim.

Enpara'yi uzun yillardir kullaniyorum. Her zaman da cep telefonumdan kullaniyorum. Sorun yasamadim hic. Ama insaniz hepimiz, biraz da sanssiz isek, olmadik bir zamanda kandirilmak hepimizin basina gelebilir. Bu sebeple teknik anlamda onlemler almak sart.

Bir kere telefonunuza olmadik uygulamalar yuklemeyin. Guvenmediginiz, bilmediginiz uygulamalardan uzak durun. O milletin numarasini gosteren, instagramda kim bakmis kim etmis kim yazmis cizmis gibi uygulamalarin cogu riskli. Bankacilik uygulamalari kullandiginiz telefonunuz temiz olsun.

Web gezintisi anlaminda da girdiginiz sitelere dikkat edin. Guvenilir olmayan sitelere girmeyin.

Kaliteli bir viris programi kullanin. Hatta parasini vererek alin. Tum fonksiyonlari acik halde, tam korumasiyla kullanin.

Bankalarda haber verme fonksiyonlari var. Enpara'da da bildirimler sekmesinde bu ayarlar mevcut. Hepsini acin. İslem yapilmadan haber verilmiyor ama en azindan bir terslik oldugunda hem eposta hem uygulama mesaji olarak haberiniz olsun. Artik sms atmiyor enpara bu tur bildirimlerde. Uygulamadan popup cikiyor.

Dikkati elden birakmamak lazim. Ozellikle aile buyuklerinize de gerekli bilgilendirmeleri yapin. Onlar bizden daha savunmasizlar.

Bizim bankadaki bilgilerimizi eski calisanlar sagliyorlar cesitli kisilere. Ozellikle musteri hizmetlerinde calisan kisiler, her ne kadar ise baslamadan once GDPR gibi sozlesmeler imzalasalar da, maalesef veri guvenligi konusuna cok dikkat etmiyorlar. Bu kisilere teklif edilen paralarla da bazi bilgileri satabiliyorlar. Cok spesifik bilgiler bu sekilde dagiliyor piyasaya. Hatta bu sirketlerde birkac ay calisip, bu verileri not alip istifa edenler de vardir diye dusunuyorum. Guvenlik anlaminda bu konuda cok acik var. Umarim zamanla bankalar tarafindan da gerekli onlemler alinir.

Sorun yasayan tum arkadaslara gecmis olsun. Umarim en kisa surede sorununuzu cozersiniz.

• Ödeme onayı için gönderilen SMS'de ödeyeceğin tutar da yazıyor sen bunu görerek o kodu veriyorsun kendi isteğinde verdiğin kod nedeni ile giden paradan EnPara sorumlu tutulamaz...

Belki sen bankayı veya karşı tarafı dolandırmaya çalışıyorsun ?
  • Cin menşei li tlfn kullanmayın
    Samsung yada apple kullanın
    Knox sistemi var samsung telefonlarda güvenli klasör var bütün banka uygulamalarım orada bugüne kadar hiç bişey olmadı.
    Rootlu telefon kullanmıyorum ve ne oldugu belirsiz uygulama kurmuyorum

Edit:Samsung KNOX, Samsung akıllı telefonlarda güvenliği ön plana alan mobil bir çözümdür. Akıllı telefonuz da dahil olmak üzere Samsung marka cihazınızı hem iş hem de kişisel gayeler için kullanabilirsiniz. Samsung cihazlar ile bütünleşik olarak gelen KNOX donanım ve uygulama katmanına entegre edilmiştir. Bu şekilde çift güvenlik sistemini üzerinde barındırmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anaoglu -- 15 Mayıs 2019; 11:33:17 >
  • Bahsedeceğim olayın konuyla ilgisi, sadece aynı kuruluşla ilgili olması.

Fix kart (QNBFinansbank'a ait) sahibiyim. Bu kart haricinde e-finanskartım var. Internet alışverişlerimi sadece e-kart ile limitini ayarlayarak yapıyorum. Fix kartın internet ve telefon alışverişlerine daha önce kapatmıştım.

Bugün sabah fix kartımın ekstre borcuna bakmak için internet bankacılığına girdim. Epeydir bakmadığım "KART BİLGİLERİ / DETAY" sekmesine tesadüfen tıkladım. "INTERNET ALIŞVERİŞ" onay kutusunun "AÇIK" hale gelmiş olduğunu gördüm. Hemen "KAPALI" konuma getirdim.

Diyeceğim o dur ki, bankaların altyapısına çokta güvenemeyeceğimiz.

İlave: İnternet bankacılığı işlemlerini sadece güncel antivirus korumalı kişisel bilgisayarımdan yapmaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kul Ahmet -- 15 Mayıs 2019; 11:42:12 >
  • vBuuren kullanıcısına yanıt
    Her para transferinde mi. Gunde binlerce transfer var.

• Anlamadım bugün 2 kez para gönderdim ikisinde de otomatik arama geldi. Yüksek mebla olduğu için de olabilir.
  • bilmediğin heryere şifreni verme, tuşlama, söyleme. hata senin.

bas bas bağırıyorlar telefonla banka sizden şifre istemez diye. opratörler, polis, bakanlıklar mesaj atıyor. hala bunlara kanan varsa 18bin liralık bir deneyim kazanmış diyip geçiyorum artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyarı için teşekkürler, önemle dikkat etmek gerek.
  • Bu olaydan sonra enpara her para transferinde sms şifresi istiyor.İşte donanımhaber formunun gücü
  • vBuuren kullanıcısına yanıt
    Yuksek mebla oldugu icindir.
    Sunu demek istiyorum. Musteri hizmetleri para transferi sonrasi ararsa diger islerini halledemezler. Sadece bu islemler icin bir grup musteri temsilcisi olusturmasi gerekiyor bankanin.

• muhalif13 kullanıcısına yanıt
    seyru kullanıcısına yanıt
    Webden bakılabiliyor:https://www.truecaller.com/

İnternetten "fundacja czysty swiat poznan" araması yaptığınızda şu siteye ulaşılıyor:http://czystyswiat.eu/ sayfanın altında iletişim alanında +48 575 501 206 cep telefonu ve cleanworldonline@gmail.com adresi var, muhtemelen sahte bir çevre vakfı adı altında dolandırıcılık yapıyorlar. İngilzceniz iyiyse Polonya polisine de yazmanızı tavsiye ederim: kancelaria.gabinetkgp@policja.gov.pl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashday -- 15 Mayıs 2019; 13:1:24 >

• öncelikli suç

hükümette

bu dolandırıcıları İDAM EDECEKSİN

senin zaman hacayıp kazandığın parayı, bu kişiler çalarak keyfine bakıyor

sen hata yapmış olabilrisin ama hükümetin seni korumaması en büyük ayıp

not: chp li değilim
  • Bende artık korkmaya başladım 😡

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.