Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
87.695
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sormayin adam hata yapmista olabilir herkes ust duzey bilgili de olmayabilir. Nedir yani bu adam kodu girdi diye benim hatam boşverin diyip parayı mi ödesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet yine mağdura suç bulmuş.

Sorulması gereken tek şey, bu adamın bu kadar bilgisi nereden biliniyordu? Bizim bilgilerimiz nerede, kimin elinde?

• Arkadaşlar kız arkadaşımla beraber kendisi için Encard (Kredi Kartı Değil) başvurusunda bulunduk. Bunun için aşamalar neydi? Bizde dolandırılmayalım çünkü yanında ben olmayacağım o da anlamıyor bu işlerden.
  • 27EyLuL 2 kullanıcısına yanıt
    en kart bende var baş vurdum sıkıntı olmuyor .gelip ayagınıza teslim ediyolar kartı.kredi kartı gibi digil yani gönül rahatlıgıyla kullanın
  • Yaklaşık 1 ay önce benzerini yaşamama ramak kalıyordu. Aynı muhabbetten aradılar. Bütün bilgileri mi söyledikten sonra bana 6 haneli Enpara internet şifremi sordular. Bende kart değişimi için neden böyle birşey soruyorsunuz cevabını verince hat yüzüme kapandı. Geri aradığımda eksik bir numara çevirdiniz diyordu telesekreter. Şifremi öğrenip dolandıramadılar.

Savcılığa şikayet ettim. Savcılıktan 2 hafta sonra takipsizlik kararı geldi. Merak edilen konu ise şu: Benim tüm bilgilerimi eksiksiz biliyorsunuz, tamam anladım fakat benim en son kart yenileme talebimin tarihini ve yenilendikten sonraki iade ediliş tarihini nereden biliyorsunuz? Banka mı veriyor bilgileri size?

Arayan Numara ise : 0 550 222 36 63.
    Adresimden, kimliğime herşeyi eksiksiz bildiler. Yakında misafirlik bahanesiyle gelip dolandırabilirler şaşırmam.
  • konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun öncelikle, inşallah mağduriyeti giderilir.
    bence enteresan kısım şu, bilgilerin bir şekilde ele geçirilmesi enpara yahut başka bankalara özgü değil.

üç dört gün önce birisi aradı, türk telekomdan arıyorum, şu kadar şu kadar para ödeyip şu kadar internet almışsın, daha ucuza internet ister misin dedi adam. tabi daha telefonu açmadan spam olabilir diye uyardığından ben olayın farkındayım. yok istemem dedim. ama bu daha ucuz, boşuna para ödememiş olursun dedi. ben de, yok ben böyle. iyiyim dedim. iyi böyle kullanmaya devam et diye trip atıp kapattı adam (o gün yediğim bilmem kaçıncı trip).
    sürekli insanların açığını yakalamaya çalışan ve bunu bir şekilde elde etmemesi gereken bilgilere dayanarak yapan dolandırıcı var. bu adam nerden biliyor ben ne kadar para ödemiş ne kadar internet almışım da benim internet ihtiyacım fazla diye...
    sürekli tetikte olmak lazım diyecem ama insanın basireti bağlanmaya görsün... bu ülkede dolandırıcılar üzerine kitap yazan kişi bile dolandırıldı sonuçta.

• Senin telefonun rootlu muydu? @seyru
  • Geçmiş olsun ancak kendinizi banka yerine koyun, verirmiydiniz bu parayı. Sonuçta sms bir güvenlik duvarı kapı sayılır. Siz onu söyleyerek zaten güvenlik duvarını kapattınız. Hata sizde yani. Ancak genede çok geçmiş olsun. İnsan haberlerde görünce komiğinie gidiyor ama başına gelmedende bilemez tabi

• www.sikayetvar.com
    Enpara Sorumsuzluğu Yüzünden 80.000 TL Çalındı!
    https://www.sikayetvar.com/enpara/enpara-sorumsuzlugu-yuzunden-80000-tlcalindi

• "08.05.2019 saat 16:00 sularında kendini Enpara.com çalışanı olarak tanıtan bir kişi 0850 346 34 68 numaradan beni arayıp internet bankacılığı üzerinden güncelleme olduğunu ve yeni kart oluşturulacağını söyledi ve benimle alakalı kartın kargolanacağını iş adresi ev adresi bankadaki hesap isim bilgilerim her şeyi biliyor. Akabinde cep telefonuma gelen şifreyi kodladım "

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ben burda bir kaç şey paylaşmak istiyorum, bana sorarsan hatayı ilk başta aranan numaradan enpara diye inanıp devam etmen oldu enpara sizi aramak istediği taktirde sadece 0850 222 3663 nolu telefondan arar ilk hatanız burdan olmuş, şu hataya kapılmş olabilirsiniz örnek olarak ben yapıkredi bankasından kredi çektim beni defalarca sürekli farklı numaradan aradılar sizde büyük ihtimalle bundan dolayı ikna oldunuz ancak enpara bir banka olmadığı için sadece tek bir numarası vardır oda 3663dür ve enpara güncelleme yapsın yapmasın sizin kartınızı kesinlikle siz istemediğiniz sürece yeni kart çıkarmak için asla aramaz. Sadece bu cümleye inanıp devamını getirmeniz zaten sizin hatanız. Sakın yanlış anlamayın ben burda enparayı kollamıyorum çalışanı da değilim ama sizin en baştaki hatanız 2 cümleye inanıp devam etmeniz aynı şekilde enpara dışındaki hiç bir banka sizi güncelleme için arayıp da size kart göndereceğinizi söylemez bunun için hiç bir banka aramaz böyle durum olması zaten söz konusu değil hayatımda ilk defa sizden böyle bir şey duydum. Diyelim adamın dediği gibi yeni güncelleme için kart çıkartılması gerekiyorsa bile öncelikle uygulamadan ve enpara sitesinde bilgilendirme yapılır daha sonra sizin kartınızın iptalinin sağlanması ve bununla ilgili size mail ve sms gönderilir ondan sonra sizin aramanızı talep ederler. Tekrar geçmiş olsun.

Umarım anlatabilmişimdir kısaca bana sorarsanız hiç bir banka ve internet bankacılığı güncelleme nedeniyle tek tek müşterilerini aramaz.

Edit: Birde şunu eklemek istiyorum dolandırıcı insanlar sizin bilgilerinizi nasıl aldığını bende sizin kadar merak ediyorum bazıları yazmış bu kadar bilgileri nasıl biliyorlar bu mu yani enpara güvenliği mi diye? Arkadaşlar Sizin bilgileriniz sadece enparada finansbankta yapıkredide yok. Bütün bankaların dolandırılan müşterileri bütün bilgilerimi nasıl biliyorlar diye soruyor. Bende size soruyorum bu şekilde dolandırılan arkadaşlar bilgilerimiz nasıl başkasında oluyor acaba?

Edit: Birde çok merak ettim uygulamadan ss alıp koymuşsun peki aga sen niye smsleri ss alıp koymadın? Eğer smste tutar yazıyorsa sen tutara bakmadan tuşladıysan zaten hiç bir şekilde bu işin geri dönüşü olmaz. Smsleri sildim de deme sakın böyle duruma düşüpte smsleri siliyorsan sana diyecek bir lafım olmaz yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanekiciyiz -- 15 Mayıs 2019; 4:23:33 >

• Allah yardımcın olsun kardeşim. Çok üzücü bir olay vicdanı olan yapmaz böyle bişey ama gel gör ki hep sen ben gibi garibanlara musallat oluyor bu şeytanlar. Konunun da faydalılığı bizi de deneyimli hale getirdi az çok. Hayırlı günler umarım yargı süreci sizin için iyi geçer .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Hayır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bana da benzer bir olay olmuştu. Şöyle ki gece vakti HSBC'den aradılar ve kartınızla steam üzerinden 2 kere yüklü miktarda satın alım gerçekleştirildi dediler (dolar olarak) Siz mi yaptınız vs dediler hayır dedim daha sonra rutin bilgi kontrolü vs vs yaptılar, sorular sordular. Bir yere aktarıp tuşlamamı falan istediler ve daha sonra size yeni kart çıkartacağız eskisini iptal edeceğiz dediler ve öyle de oldu. Bankadan yeni kart geldi bana, açıkçası o gece hangi bilgileri verdiğimi de hatırlamıyorum pek çünkü insan panik yapmıyor değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeerNet* -- 15 Mayıs 2019; 7:32:17 >
  • Üzücü bir durum evet . Durumu anlatiyim şimdi bu adamlardan kart numarası bilginiz varmış. Kart numarası doğum tarihi yazarak mesaj atıp kredi kartı limiti arttırılabilir. Limit artırımı sonrası kabul edilip edilmediği hemen de mesaj olarak gelebilir yarım saat sonrada. Benim Vakıfbank world kartım var hemen anında da gelebiliyor limitinin arttı diye mesaj yarım saat sonra da artmasına rağmen. Salakça bir durum mu evet. Yapılan işlemde kod gelmesi işlemin 3d secure ile yapıldığını . Yani kullanıcı onayı ile yapıldığını ifade eder. Banka burda kesinlikle provizyon da olsa bile mesuliyet kabul etmez . Çünkü şifreyi siz vermissiniz. Bilgilerin nasıl adamların eline geçtiği ise burda da bir çok varyasyon ortaya çıkıyor. Banka işlemlerini yaptığınız bilgisayar cep telefonu vs. cihazlarda keylogger dediğimiz programlarla veya çok güvenli olmayan bir siteden de yapılan alışverişlerde de elde edilmiş olabilir. Yani bilgilerinizi bir alışveriş yaptığınız site de satmış olabilir. Banka nin burada bir sorumluluğu yok . Sonuç kaç milyon kart sahibine şu alışverişi yap bunu yapma diyemez banka . Beni aradılar yüklü miktarda alışveriş yapılacağını öğrenince diyen arkadaşlara şunu sormak lazım 3d secure şifresi geldi mi ? Hayır ise evet banka bu durumda arar çünkü yüklü ve givenliksiz alışveriş yapılıyor manasına gelir. Yani dava da etseniz bankayi üzgünüm ki birşey elde edemezsiniz . Geçmiş olsun tekrar dan.

• 2013 yılından beri enpara kullanıyorum. memnunum ama aynı şey benim de başıma geldi.

dolandırılmadım ama tüm bilgilerimi bilen dolandırıcıyla karşılaştım. enpara bunu kabullenmiyor telefondaki virüse dayandırıyorlar. android kullanıyordum ios a geçtim. yıllardır bilgilerimi bana söyleyebilen birileri aramıyor artık.
  • Enpara için çok büyük bir güvensizlik kaynağı olmuş. SMS onayı olsun olmasın sadece 9bin lira yurt dışı çekim için bile arayarak onay almaları lazımdı. Ki burada mükerrer bir işlem de olmuş. Böyle hizmeti yapmak için kurumsal bir firma olmaya gerek yok.
  • ben de udemyden eğitim seti satın alacaktım enpara kart bilgilerini girdim direk anında parayı çekti site.

bir tuhaf gelmişti. bir sms gönder biraz sakin.
  • son 1 yıl içerisinde 3 kez Enpara ismi kullanılarak dolandırılmaya çalışıldım, her defasında Enpara güvenlik departmanı tarafından arandığımı, BDDK'nın aldığı karar nedeniyle aylık kart aidatını iade edeceklerini (Enpara'da tabiki aylık kart aidatı yok ama dolandırıcılar öyle söylüyor) ancak hesabımda 6 haneli şifre olduğunu ve bu şifrenin güncellenip 8 haneli yeni bir şifre oluşturulması gerektiğini belirterek ve şifreyi bize söylemeden tuşlayın diyerek baya baya dolandırmaya çalışıyorlar, işin ilginç tarafı kendilerinin Enpara'dan aradıklarını tespit edemediğimi söylediğimde bana sistemde iletişim adresi olarak 2 adresiniz bulunuyor, bu adreslerinizden iletişim tercihi olarak belirtmiş olduğunuz iş adresiniz bu diyerek bildiğiniz adresimi söylüyorlar.

Bu adresim Enpara ve Cepteteb haricinde diğer bankalarda kayıtlı değil, aynı zamanda nüfus kayıt sisteminde de kayıtlı değil, yani kısacası bir yerden sızmış, Enpara'dan arandığımı gözönüne alırsak ve orada hesabım olduğunu bildiklerini de dikkate alırsak Enpara tarafından bir güvenlik açığı olduğunu düşünmekteyim, aynı düşünceyi müşteri hizmetleri ile de paylaştım zamanında ancak kendilerinden bir sızma olmadığını Finansbank ile ayrı olduklarını orayı bilemedikleri tarzında birşeyler söyledi, anlamadığım nokta Finansbankta hesabım yok :) sadece Enpara hesabım var Finansbank bünyesinde

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.